Vnútrooblastná doprava

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Vnútrooblastná doprava je druh vnútroštátnej dopravy. Spravidla ide o vykonávanie dopravy medzi mestom (alebo dôležitou obcou v regióne) a ostatnými obcami, s ktorými má úzky vzťah a pre ktoré je spádovou oblasťou (oblasťou dochádzky za zamestnaním, vzdelaním, zábavou atď.). Na Slovensku sa takáto doprava nazýva prímestská doprava (v modernejšej terminológii sa vyskutuje aj pojem regionálna doprava). Vykonáva sa teda v rámci vyššej administratívnej jednotky ako je okres, zhluk okresov, alebo kraj.

Prímestský autobus vchádza do autobusovej stanice na Bajkalskej ulici v Bratislave, aby odtiaľ dopravil obyvateľov okolitých obcí v Bratislavskom kraji domov

Vnútrooblastná nákladná doprava[upraviť | upraviť zdroj]

Z hľadiska nákladnej dopravy sem patrí zásobovanie ostatných obcí z mesta (alebo dôležitej obce). Príkladom môže byť napríklad zásobovanie tovarom, ktorý príde na sklad do mesta a je potrebné ho dopraviť do obce mimo mesta.

Schéma vnútrooblastnej dopravy. Čierne línie znázorňujú hranice regiónu, červené línie linky medzi spádovým mestom a ostatnými obcami

Vnútrooblastná osobná Slovensku[upraviť | upraviť zdroj]

Z hľadiska osobnej dopravy sem patrí prímestská doprava. Zabezpečuje dopravnú reláciu medzi obcami regiónu a spádovou oblasťou (ktorou býva väčšinou najväčsia obec, mesto, alebo obec, ktorá je dôležitým dopravným uzlom). Táto doprava nie je dynamická, počet zastávok je obmedzený, aj keď v spádovej oblasti môže mať zastávky spoločné s miestnou osobnou dopravou. Niektoré obce sa môžu nachádzať na hranici dvoch spádových regiónov, vtedy sa tu môžu nachádzať linky do oboch spádových miest.

Na Slovensku sa podľa použitej dopravnej cesty vyskytuje najčastejšie autobusová prímestská doprava, ktorá zabezpečuje spojenie obcí so spádovým mestom a jeho hlavnou autobusovou stanicou, z ktorej možno ďalej použiť miestnu dopravu pre cestovanie po meste, vnútrooblastnú dopravu pre cestovanie do inej obce regiónu, alebo mimooblastnú dopravu pre cestovanie do vzdialenejšej oblasti krajiny. Príkladom môže byť napríklad autobusové spojenie obcí Bratislavského kraja a Bratislavy, poprípade autobusové spojenie Humenného s ostatnými obcami a mestami okresov Medzilaborce, Humenné a Snina.

Druhým druhom vnútrooblastnej osobnej dopravy je železničná doprava, predovšetkým linky, ktoré spájajú menšie obce so stanicou v spádovej obci, kde možno prestúpiť na mimooblastné vlakové linky. Prevádzka na tejto trati je spravidla slabšia a menej frekventovaná. Takejto trati sa spravidla hovorí lokálka. Do prímestskej dopravy patrí aj prevádzka osobných vlakov na frekventovaných tratiach. Príkladom môže byť spojenie obcí a miest v okresoch Tvrdošín a Dolný Kubín s obcou Kraľovany,ale tiež aj mestečkom Rajec s krajským mestom Žilina sú dôležitým prestupným uzlom na železničnom koridore.

Prevádzkovatelia vnútrooblastnej osobnej dopravy sú prevažne spoločnosti SAD a Železničná Spoločnosť Slovenska.

Vybraní prevádzkovatelia vnútrooblastnej osobnej dopravy na Slovensku[upraviť | upraviť zdroj]

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]