Zoznam europoslancov SR (2014 – 2019)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam slovenských europoslancov vo funkčnom období 2014 – 2019 zvolených vo voľbách do Európskeho parlamentu v roku 2014. Slovensko malo v tomto funkčnom období 13 europoslancov.

Strana Počet získaných mandátov
SMER - sociálna demokracia 4
Kresťanskodemokratické hnutie 2
Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana 2
MOST - HÍD 1
OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti 1
Sloboda a Solidarita 1
Strana maďarskej komunity - Magyar Közösség Pártja 1
NOVA 1
Poslanec Nominovaný stranou na Slovensku Politická skupina v EP
Pál Csáky Strana maďarskej komunity - Magyar Közösség Pártja Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)
Group of the European People's Party (Christian Democrats)
Monika Flašíková-Beňová SMER – sociálna demokracia Skupina progresívnej aliancie socialistov a demokratov v Európskom parlamente
Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament
Eduard Kukan SDKÚ - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)
Group of the European People's Party (Christian Democrats)
Vladimír Maňka SMER – sociálna demokracia Skupina progresívnej aliancie socialistov a demokratov v Európskom parlamente
Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament
Miroslav Mikolášik KDH - Kresťanskodemokratické hnutie Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)
Group of the European People's Party (Christian Democrats)
József Nagy MOST-HÍD Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)
Group of the European People's Party (Christian Democrats)
Monika Smolková SMER – sociálna demokracia Skupina progresívnej aliancie socialistov a demokratov v Európskom parlamente
Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament
Richard Sulík Sloboda a Solidarita Európski konzervatívci a reformisti
European Conservatives and Reformists Group
Branislav Škripek OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti Európski konzervatívci a reformisti
European Conservatives and Reformists Group
Ivan Štefanec KDH - Kresťanskodemokratické hnutie
(vo voľbách do EP v roku 2014 kandidoval za SDKÚ)[1]
Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)
Group of the European People's Party (Christian Democrats)
Anna Záborská KDH - Kresťanskodemokratické hnutie Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)
Group of the European People's Party (Christian Democrats)
Boris Zala SMER – sociálna demokracia Skupina progresívnej aliancie socialistov a demokratov v Európskom parlamente
Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament
Jana Žitňanská NOVA Európski konzervatívci a reformisti
European Conservatives and Reformists Group


Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Poslanci EP zo Slovenska [online]. www.europarl.europa.eu, [cit. 2018-03-14]. Dostupné online.

Zdroje[upraviť | upraviť zdroj]