Zoznam europoslancov SR (2014 – 2019)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam slovenských europoslancov vo funkčnom období 2014 – 2019 zvolených vo voľbách do Európskeho parlamentu v roku 2014. Slovensko malo v tomto funkčnom období 13 europoslancov.

Strana Počet získaných mandátov
SMER - sociálna demokracia 4
Kresťanskodemokratické hnutie 2
Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana 2
MOST - HÍD 1
OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti 1
Sloboda a Solidarita 1
Strana maďarskej komunity - Magyar Közösség Pártja 1
NOVA 1
Poslanec Nominovaný stranou na Slovensku Politická skupina v EP
Pál Csáky Strana maďarskej komunity - Magyar Közösség Pártja Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)
Group of the European People's Party (Christian Democrats)
Monika Flašíková-Beňová SMER – sociálna demokracia Skupina progresívnej aliancie socialistov a demokratov v Európskom parlamente
Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament
Eduard Kukan SDKÚ - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)
Group of the European People's Party (Christian Democrats)
Vladimír Maňka SMER – sociálna demokracia Skupina progresívnej aliancie socialistov a demokratov v Európskom parlamente
Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament
Miroslav Mikolášik KDH - Kresťanskodemokratické hnutie Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)
Group of the European People's Party (Christian Democrats)
József Nagy MOST-HÍD Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)
Group of the European People's Party (Christian Democrats)
Monika Smolková SMER – sociálna demokracia Skupina progresívnej aliancie socialistov a demokratov v Európskom parlamente
Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament
Richard Sulík Sloboda a Solidarita Európski konzervatívci a reformisti
European Conservatives and Reformists Group
Branislav Škripek OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti Európski konzervatívci a reformisti
European Conservatives and Reformists Group
Ivan Štefanec KDH - Kresťanskodemokratické hnutie
(vo voľbách do EP v roku 2014 kandidoval za SDKÚ)[1]
Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)
Group of the European People's Party (Christian Democrats)
Anna Záborská KDH - Kresťanskodemokratické hnutie Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)
Group of the European People's Party (Christian Democrats)
Boris Zala SMER – sociálna demokracia Skupina progresívnej aliancie socialistov a demokratov v Európskom parlamente
Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament
Jana Žitňanská NOVA Európski konzervatívci a reformisti
European Conservatives and Reformists Group
Poslanec Člen vo výbore Náhradník vo výbore Člen v delegácii Náhradník v delegácii
Pál Csáky Podpredseda Výboru pre petície Výbor pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci Delegácia pre vzťahy s Indiou Delegácia pre vzťahy s Brazílskou federatívnou republikou
Delegácia pre vzťahy s Japonskom
Monika Flašíková-Beňová Výbor pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci Výbor pre životné prostredie, verejné zdravie a bezpečnosť potravín Delegácia pri Spoločnom parlamentnom zhromaždení AKT – EÚ Delegácia pre vzťahy s Izraelom
Delegácia pri Euro-latinskoamerickom parlamentnom zhromaždení
Eduard Kukan Výbor pre zahraničné veci
Podvýbor pre bezpečnosť a obranu
Výbor pre zamestnanosť a sociálne veci Predseda Delegácie pri Parlamentnom výbore pre stabilizáciu a pridruženie EÚ – Srbsko Delegácia pri Parlamentnomvýbore pre stabilizáciu a pridruženie EÚ – Albánsko
Delegácia pri Parlamentnom zhromaždení Euronest
Vladimír Maňka Výbor pre rozpočet Výbor pre priemysel, výskum a energetiku Delegácia pri Parlamentnom výbore pre spoluprácu EÚ – Rusko -
Miroslav Mikolášik Výbor pre životné prostredie, verejné zdravie a bezpečnosť potravín
Podvýbor pre ľudské práva
Výbor pre regionálny rozvoj Podpredseda Delegácie pri Euro-latinskoamerickom parlamentnom zhromaždení
Delegácia pre vzťahy s krajinami Strednej Ameriky
Delegácia pri Parlamentnom výbore pre spoluprácu EÚ – Rusko
József Nagy Výbor pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci Výbor pre životné prostredie, verejné zdravie a bezpečnosť potravín
Výbor pre petície
Delegácia pre vzťahy s Kórejským polostrovom Delegácia pri Spoločnom parlamentnom výbore EÚ – Turecko
Monika Smolková Výbor pre regionálny rozvoj Výbor pre kultúru a vzdelávanie Delegácia pri Parlamentnom výbore pre partnerstvo EÚ – Arménsko, Parlamentnom výbore pre spoluprácu EÚ – Azerbajdžan a pri Parlamentnom výbore pre pridruženie EÚ – Gruzínsko Delegácia pri Parlamentnom výbore pre stabilizáciu a pridruženie EÚ – Čierna Hora
Delegácia pri Parlamentnom zhromaždení Euronest
Richard Sulík Výbor pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa Výbor pre kontrolu rozpočtu Delegácia pre vzťahy s Austráliou a Novým Zélandom -
Branislav Škripek Výbor pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci Výbor pre práva žien a rodovú rovnosť Delegácia pre vzťahy s Izraelom Delegácia pre vzťahy s krajinami Mašreku
Ivan Štefanec Výbor pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa Výbor pre rozpočet
Podvýbor pre ľudské práva
Osobitný výbor pre finančnú trestnú činnosť, vyhýbanie sa daňovým povinnostiam a daňové úniky
Delegácia pre vzťahy s krajinami južnej Ázie Delegácia pri Parlamentnom výbore pre pridruženie EÚ – Ukrajina
Delegácia pri Parlamentnom zhromaždení Euronest
Anna Záborská Výbor pre rozvoj
Výbor pre priemysel, výskum a energetiku
Výbor pre práva žien a rodovú rovnosť
- Podpredsedníčka Delegácie pri Parlamentnom výbore Cariforum – EÚ
Delegácia pri Spoločnom parlamentnom zhromaždení AKT – EÚ
Delegácia pre vzťahy s krajinami Maghrebu a Zväzom arabského Maghrebu
Delegácia pri Parlamentnom zhromaždení Únie pre Stredozemie
Boris Zala Výbor pre zahraničné veci Výbor pre pre petície
Podvýbor pre ľudské práva
Podpredseda Delegácie pre vzťahy s Juhoafrickou republikou Delegácia pri Parlamentnom výbore pre partnerstvo EÚ – Arménsko, Parlamentnom výbore pre spoluprácu EÚ – Azerbajdžan a pri Parlamentnom výbore pre pridruženie EÚ – Gruzínsko
Jana Žitňanská Podpredsedníčka Výboru pre práva žien a rodovú rovnosť
Výbor pre zamestnanosť a sociálne veci
- elegácia pre vzťahy s krajinami Maghrebu a Zväzom arabského Maghrebu
Delegácia pri Parlamentnom zhromaždení Únie pre Stredozemie
-

Vladimír Maňka bol aj členom Predsedníctva Európskeho parlamentu.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Poslanci EP zo Slovenska [online]. www.europarl.europa.eu, [cit. 2018-03-14]. Dostupné online.

Zdroje[upraviť | upraviť zdroj]