Zoznam kultúrnych pamiatok v Košiciach – mestskej časti Krásna

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v Košiciach, mestskej časti Krásna v okrese Košice IV.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kláštor benediktínov
KÚ: Krásna

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
805-3621/0 Unifikovaný názov PO: kláštor benediktínov

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prezentované; Benediktínske opátstvo

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kúria Horná ul.
KÚ: Krásna

Poloha
805-4124/0 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožná,solitér

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobník Smutná ul. 0
KÚ: Krásna

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
805-11290/0 Unifikovaný názov PO: náhrobník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň; Barón Jozef Meško

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kúria Smutná ul. 26
KÚ: Krásna

Poloha
805-4125/0 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožná

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Žiacka 1
KÚ: Krásna

Poloha
805-425/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Cyrila a Metoda

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Žiacka ul. 2
KÚ: Krásna

Poloha
805-424/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; kaštieľ Meškovcov,Péchy,Zichy

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty