Zoznam kultúrnych pamiatok v Košiciach – mestskej časti Staré Mesto (Letná)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v Košiciach, mestskej časti Staré Mesto, katastrálnom území Letná v okrese Košice I.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Budova administratívna pam. Nahrať súbor Budova administratívna pam. Gorkého ul. 2
KÚ: Letná

Poloha
802-1328/1 Unifikovaný názov PO: budova administratívna pam.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbová,solitér; Sídlo I.čs.vl.r.1945

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Gorkého ul. 2
KÚ: Letná

Poloha
802-1328/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Sídlo 1.čsl.vlády 1945; Sídlo 1.čsl.vlády 1945

Škola Nahrať súbor Škola Hviezdoslavova ul. 5
KÚ: Letná

Poloha
802-1155/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbová,solitér; Knižnica Jána Bocatia

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna Hviezdoslavova ul. 7
KÚ: Letná

Poloha
802-1153/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér,nárožný; Miestny úrad

Dom bytový-sekcia i. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia i. Jarná ul. 11
KÚ: Letná

Poloha
802-3624/1 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Malá Praha I.

Dom bytový-sekcia ii. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia ii. Jarná ul. 13
KÚ: Letná

Poloha
802-3624/2 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Malá Praha II.

Dom bytový-sekcia iii. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia iii. Jarná ul. 15
KÚ: Letná

Poloha
802-3624/3 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Malá Praha III.

Dom bytový-sekcia iv. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia iv. Jarná ul. 17
KÚ: Letná

Poloha
802-3624/4 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia iv.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Malá Praha IV.

Dom bytový-sekcia v. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia v. Jarná ul. 19
KÚ: Letná

Poloha
802-3624/5 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia v.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Malá Praha V.

Dom bytový-sekcia vi. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia vi. Jarná ul. 21
KÚ: Letná

Poloha
802-3625/6 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia vi.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Masarykova kolónia VI.

Dom bytový-sekcia vii. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia vii. Jarná ul. 23
KÚ: Letná

Poloha
802-3625/7 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia vii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Masarykova kolónia VII.

Dom bytový-sekcia viii. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia viii. Jarná ul. 25
KÚ: Letná

Poloha
802-3625/8 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia viii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Masarykova kolónia VIII.

Dom bytový-sekcia iv. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia iv. Jesenná ul. 1
KÚ: Letná

Poloha
802-3625/4 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia iv.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Masarykova kolónia IV.

Dom bytový-sekcia v. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia v. Jesenná ul. 3
KÚ: Letná

Poloha
802-3625/5 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia v.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Masarykova kolónia V.

Dom bytový-sekcia viii. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia viii. Jesenná ul. 4
KÚ: Letná

Poloha
802-3624/8 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia viii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Malá Praha VIII.

Dom bytový-sekcia vii. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia vii. Jesenná ul. 6
KÚ: Letná

Poloha
802-3624/7 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia vii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Malá Praha VII.

Dom bytový-sekcia vi. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia vi. Jesenná ul. 8
KÚ: Letná

Poloha
802-3624/6 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia vi.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Malá Praha VI.

Škola pamätná Nahrať súbor Škola pamätná Komenského ul. 2
KÚ: Letná

Poloha
802-1156/1 Unifikovaný názov PO: škola pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožná,chodbová; 1.priemyselná škola

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Komenského ul. 2
KÚ: Letná

Poloha
802-1156/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 1.priemyselná škola; pamätná tabuľa,75.výročie zal.

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Komenského ul. 2
KÚ: Letná

Poloha
802-1156/3 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 1.priemyselná škola; pamätná tabuľa,100.výročie za.

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Komenského ul. 3
KÚ: Letná

Poloha
802-3664/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový; Ahlersov dom

Dom bytový-sekcia i. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia i. Letná ul. 10
KÚ: Letná

Poloha
802-3625/1 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Masarykova kolónia I.

Dom bytový-sekcia ii. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia ii. Letná ul. 12
KÚ: Letná

Poloha
802-3625/2 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Masarykova kolónia II.

Dom bytový-sekcia iii. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia iii. Letná ul. 14
KÚ: Letná

Poloha
802-3625/3 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Masarykova kolónia III.

Dom bytový-sekcia ix. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia ix. Letná ul. 16
KÚ: Letná

Poloha
802-3624/9 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia ix.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Malá Praha IX.

Dom bytový-sekcia x. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia x. Letná ul. 18
KÚ: Letná

Poloha
802-3624/10 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia x.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Malá Praha X.

Dom bytový-sekcia xi. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia xi. Letná ul. 20
KÚ: Letná

Poloha
802-3624/11 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia xi.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Malá Praha XI.

Dom bytový-sekcia xii. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia xii. Letná ul. 22
KÚ: Letná

Poloha
802-3624/12 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia xii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Malá Praha XII.

Dom bytový-sekcia xiii. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia xiii. Letná ul. 24
KÚ: Letná

Poloha
802-3624/13 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia xiii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Malá Praha XIII.

Dom bytový-sekcia xiv. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia xiv. Letná ul. 26
KÚ: Letná

Poloha
802-3624/14 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia xiv.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Malá Praha XIV.

Dom bytový-sekcia xv. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia xv. Letná ul. 28
KÚ: Letná

Poloha
802-3624/15 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia xv.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Malá Praha XV.

Dom bytový-sekcia xvi. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia xvi. Letná ul. 30
KÚ: Letná

Poloha
802-3624/16 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia xvi.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Malá Praha XVI.

Pomník so sochou
Nahrať súbor
Pamätník maratónu mieru Maratónu mieru nám.
KÚ: Letná

Poloha
802-4548/0 Unifikovaný názov PO: pomník so sochou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: maratón; Pom.maratónu mieru,maratónec

Budova administratívna
Nahrať súbor
Budova administratívna Maratónu mieru nám. 1
KÚ: Letná

Poloha
802-1151/1 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér,nárožná; Východoslov.múz.,Úrad KSK

Tabuľa pamätná s bustou Nahrať súbor Tabuľa pamätná s bustou Maratónu mieru nám. 1
KÚ: Letná

Poloha
802-1151/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná s bustou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Viest R.gen.; 1890-1945,arm.gen.

Múzeum
Nahrať súbor
Múzeum Maratónu mieru nám. 2
KÚ: Letná

Poloha
802-1152/1 Unifikovaný názov PO: múzeum

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; múzeum

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Maratónu mieru nám. 2
KÚ: Letná

Poloha
802-1152/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Klimkovičovci; 19.st.,výtvarníci

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Maratónu mieru nám. 2
KÚ: Letná

Poloha
802-1152/3 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 1.výtvarná škola E.Króna; 1921-27

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Strojárenská ul. 9
KÚ: Letná

Poloha
802-3672/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,nárožný; Freudenfeldov dom

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna Strojárska ul. 3
KÚ: Letná

Poloha
802-4596/1 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbová,radová; RCM,býv.strojnícka škola

Strojovňa Nahrať súbor Strojovňa Strojárska ul. 3
KÚ: Letná

Poloha
802-4596/2 Unifikovaný názov PO: strojovňa

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Sklad Nahrať súbor Sklad Strojárska ul. 3
KÚ: Letná

Poloha
802-4596/3 Unifikovaný názov PO: sklad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tabaku

Dom bytový-sekcia xvii. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia xvii. Zimná ul. 1
KÚ: Letná

Poloha
802-3624/17 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia xvii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Malá Praha XVII.

Dom bytový-sekcia xviii. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia xviii. Zimná ul. 3
KÚ: Letná

Poloha
802-3624/18 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia xviii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Malá Praha XVIII.

Dom bytový-sekcia xix. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia xix. Zimná ul. 5
KÚ: Letná

Poloha
802-3624/19 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia xix.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; Malá Praha XIX.

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Železničná ul. 1
KÚ: Letná

Poloha
802-1328/3 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: SNR a ZP sídlo

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty