Zoznam kultúrnych pamiatok v Košiciach – mestskej časti Staré Mesto (Stredné Mesto, K – M)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v Košiciach, mestskej časti Staré Mesto, katastrálnom území Stredné Mesto v okrese Košice I.
Zoznam je z technických dôvodov rozdelený na viac častí, táto časť zahŕňa ulice začínajúce na písmená K – M.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 3
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3393/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,prejazdový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 4
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3394/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 5
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1160/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,prejazdový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 6
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1161/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 7
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1162/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 9
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1163/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 11
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1164/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,prejazdový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 14
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1165/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 15
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1166/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový; ref.farský úrad.dom s pavlačou

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 16
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1167/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 18
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1086/2 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový; hospodárska stavba

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 19
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3396/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný,prejazdový

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna Kováčska ul. 20
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3397/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radová,prejazdová; mestský archív

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Kováčska ul. 21
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3398/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný,schodiskový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 22
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1090/2 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 24
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3399/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový; Malá Fajka

Škola pamätná Nahrať súbor Škola pamätná Kováčska ul. 26
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3400/1 Unifikovaný názov PO: škola pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový,nárožný; Právnická fakulta UPJŠ

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Kováčska ul. 26
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3400/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 1.vysoká technická škola

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 27
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1169/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Gymnázium pamätné Nahrať súbor Gymnázium pamätné Kováčska ul. 28
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1093/3 Unifikovaný názov PO: gymnázium pamätné

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskové,nárožné; gymnázium Kováčska

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Kováčska ul. 28
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1093/6 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Murgaš Karol,1.čsl.gym.; 1881–1925,pedagóg,kult.dejateľ

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 29
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1171/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Škola pamätná Nahrať súbor Škola pamätná Kováčska ul. 30
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3401/1 Unifikovaný názov PO: škola pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový,radový; Právnická fakulta UPJŠ

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Kováčska ul. 30
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3401/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Zomb Xaver František; 1779–1823, skladateľ, pedagóg

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 31
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3402/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový; Dom Cirkvi bratskej

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Kováčska ul. 32
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3403/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 33
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3404/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový; Eckerdtov dom

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 34
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3405/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 35
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1172/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový; Malí františkáni

Dom meštiansky pamätný Nahrať súbor Dom meštiansky pamätný Kováčska ul. 36
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1173/1 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Timódy-Lantos Sebestvány; 16.st.

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Kováčska ul. 36
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1173/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Timódy-Lantos Sebestvány; 16.st. Sebest.Timódy-Lanto

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 37
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1174/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový; Lekáreň u dvanástich apoštolov

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 38
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3406/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 39
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1175/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 40
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3407/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 41
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1176/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 42
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3408/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 43
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1177/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 45
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1178/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 47
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1179/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,prejazdový

Škola Nahrať súbor Škola Kováčska ul. 48
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3410/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový,radový; Reálna škola,kňazský seminár

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 49
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1180/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,nárožný

Hostinec Nahrať súbor Hostinec Kováčska ul. 51
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3411/0 Unifikovaný názov PO: hostinec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový; U 12 apoštolov

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 53
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3412/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 55
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3413/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 57
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3414/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 59
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3415/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 61
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3416/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 63
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3417/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 65
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3418/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový; Penzión,kaviareň Grand

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 67
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3419/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový; Penzión,reštaurácia Grand

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kováčska ul. 46
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1100/4 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový; seminár

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Krmanova ul. 1
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3422/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,nárožný

Kúpele židovské Nahrať súbor Kúpele židovské Krmanova ul. 6
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-11263/0 Unifikovaný názov PO: kúpele židovské

Bližšie určenie; zaužívaný názov: židovské; Židovské kúpele-mikve

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Krmanova ul. 8
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3636/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Krmanova ul. 14
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3423/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Krmanova ul. 16
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3424/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Krmanova ul. 18
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3425/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,nárožný

Škola Nahrať súbor Škola Kuzmányho ul. 6
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1143/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbová,nárožná; Maď.gym.a ZŠ S.Máraiho

Internát Nahrať súbor Internát Lermontovova ul. 1
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3659/1 Unifikovaný názov PO: internát

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový,nárožný; SPŠ stavebná a geodetická

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Lermontovova ul. 1
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3659/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 1.stavebná priemyslovka

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 3
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3529/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 5
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3532/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Konvent Nahrať súbor Konvent Mäsiarska ul. 6
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1126/1 Unifikovaný názov PO: konvent

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový,nárožný; konvent dominikánov

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 7
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1218/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Sýpka Nahrať súbor Sýpka Mäsiarska ul. 8
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3533/1 Unifikovaný názov PO: sýpka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaná; annonarium

Stavba hospodárska Nahrať súbor Stavba hospodárska Mäsiarska ul. 11
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1224/0 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom remeselnícky Nahrať súbor Dom remeselnícky Mäsiarska ul. 12
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1219/0 Unifikovaný názov PO: dom remeselnícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 14
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1221/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Mäsiarska ul. 15
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3534/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 16
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1223/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 17
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1228/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 18
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1225/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 19
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1089/2 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 20
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1226/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 21
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3439/2 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 22
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1227/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 23
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1092/2 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 24
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1229/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Škola Nahrať súbor Škola Mäsiarska ul. 25
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3537/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radová,chodbová; škola uršulínok

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 26
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1230/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,prejazdový

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna Mäsiarska ul. 27
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3538/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbová,radová; poliklinika,finančný palác

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 28
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1231/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,prejazdový; cigánsky dom na Mäsiarskej

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 29
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3539/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 30
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1233/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 31
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3541/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný

Dom meštiansky pamätný Nahrať súbor Dom meštiansky pamätný Mäsiarska ul. 32
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1234/1 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový; Robotnícky dom

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Mäsiarska ul. 32
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1234/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: robotnícky dom

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 33
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3540/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 34
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1235/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 35
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3622/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 36
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3542/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 37
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1236/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 39
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1237/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,priechodový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Mäsiarska ul. 40
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3543/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 41
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1239/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 42
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3544/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 43
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3545/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 44
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3546/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 45
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3547/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 46
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1238/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 47
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3548/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 48
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3549/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 49
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3550/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový; Slovenské technické múzeum KE

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 50
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3551/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 52
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3552/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 53
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3553/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 54
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3554/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 55
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3555/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 56
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3556/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 57
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3557/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 58
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3558/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Mäsiarska ul. 60
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1240/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,pavlačový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Mäsiarska ul. 65
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3559/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 66
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3560/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 68
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3561/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mäsiarska ul. 70
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3562/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Múr hradbový s bastiónom Nahrať súbor Múr hradbový s bastiónom Mäsiarska ul. 74
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1049/21 Unifikovaný názov PO: múr hradbový s bastiónom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: päťboký bastión+kurtína; Tehlový bastión,vonkajší okruh

Kasárne Nahrať súbor Kasárne Mäsiarska ul. 74
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3563/0 Unifikovaný názov PO: kasárne

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový,nárožný; Technická univerzita,SVŠT

Kostol Nahrať súbor Kostol Mäsiarska ul. 358
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1094/2 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Michala; sv.Michala,býv.kalvínsky

Hala športová Nahrať súbor Hala športová Mestský park 13
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3480/0 Unifikovaný názov PO: hala športová

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; športový pavilón,telocvičňa

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Mlynská ul. 1
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3481/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mlynská ul. 2
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3482/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mlynská ul. 3
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3483/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mlynská ul. 4
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3484/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mlynská ul. 5
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3485/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mlynská ul. 6
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3486/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,prejazdový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mlynská ul. 7
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3487/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mlynská ul. 9
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3488/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Mlynská ul. 10
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3489/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mlynská ul. 11
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1184/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mlynská ul. 12
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3490/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mlynská ul. 13
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3491/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mlynská ul. 14
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3492/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mlynská ul. 15
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3493/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Hotel Nahrať súbor Hotel Mlynská ul. 16
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3494/0 Unifikovaný názov PO: hotel

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; Hotel Imperiál

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mlynská ul. 17
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3495/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mlynská ul. 18
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3496/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mlynská ul. 19
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3497/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Múr hradbový Nahrať súbor Múr hradbový Mlynská ul. 20,22
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1049/11 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kurtina; vonkajší okruh hradieb

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mlynská ul. 20
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3498/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,prejazdový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mlynská ul. 21
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3499/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mlynská ul. 22
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3500/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Kostol Nahrať súbor Evanjelický kostol Mlynská ul. 23
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1125/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.

Škola Nahrať súbor Škola Mlynská ul. 23
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3501/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový,nárožný; býv.evanjelická škola

Dom bytový i Nahrať súbor Dom bytový i Mlynská ul. 25
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3502/1 Unifikovaný názov PO: dom bytový i

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,nárožný; Maléterov nájomný dom

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mlynská ul. 26
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3503/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Palác mestský pamätný
Nahrať súbor
Palác mestský pamätný Mlynská ul. 30
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3504/1 Unifikovaný názov PO: palác mestský pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; Jakabov palác,prezidentský p.

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Mlynská ul. 30
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3504/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prezidentské sídlo

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna Mojmírova ul. 8
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3663/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožná; Technická un.,Vedecká knižnica

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Moyzesova ul. 6
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3468/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový

Rozhlas Nahrať súbor Rozhlas Moyzesova ul. 7
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1182/4 Unifikovaný názov PO: rozhlas

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; Slovenský rozhlas

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Moyzesova ul. 8
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3469/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Nemocnica Nahrať súbor Nemocnica Moyzesova ul. 9
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3656/0 Unifikovaný názov PO: nemocnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový,nárožný; pôrodnica

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Moyzesova ul. 10
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3470/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; nájomný dom

Kostol Nahrať súbor Kostol Moyzesova ul. 10
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3471/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Krista Kráľa

Škola Nahrať súbor Škola Moyzesova ul. 11
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3657/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbová,nárožná; Prírodovedecká fakulta

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Moyzesova ul. 12
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3472/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Moyzesova ul. 16
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3473/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový; Tostov palác,Dom ČSSP

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna Moyzesova ul. 19
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1183/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožná; Policaj.riaditeľstvo a kasárne

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Moyzesova ul. 22
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3474/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový; nájomný dom

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Moyzesova ul. 24
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3475/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Kostol Nahrať súbor Kostol Moyzesova ul. 40
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1134/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: gr.k.Narodenia P.M.; far.k.Nar.Presv.Bohorodičky

Lit.: SZEGHY, Gabriel: Katedrálny chrám košických gréckokatolíkov.

In: Pamiatky a múzeá, roč. 62, 2013, č. 3, s. 40 - 45.

Dom spolkový Nahrať súbor Dom spolkový Moyzesova ul. 62
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-11563/0 Unifikovaný názov PO: dom spolkový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; spolkový dom kat. mládencov

Synagóga Nahrať súbor Synagóga Moyzesova ul. 66
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1181/0 Unifikovaný názov PO: synagóga

Bližšie určenie; zaužívaný názov: neologická; Štátna filharmónia

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty