Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Dobrá Voda

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Dobrá Voda v okrese Trnava.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR).[1]

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Stĺp s podstavcom Nahrať súbor Stĺp s podstavcom
KÚ: Dobrá Voda

Poloha
207-11402/1 Unifikovaný názov PO: stĺp s podstavcom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stĺp

Socha Nahrať súbor Socha
KÚ: Dobrá Voda

Poloha
207-11402/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária,Kristus-Pieta;socha Piety

Pomník Nahrať súbor Pomník
KÚ: Dobrá Voda

Poloha
207-797/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí vojaci sov.armády;

Hrob s pomníkom
Nahrať súbor
Hrob s pomníkom
KÚ: Dobrá Voda

Poloha
207-798/0 Unifikovaný názov PO: hrob s pomníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hollý Ján; 1785-1849, básnik

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná
KÚ: Dobrá Voda

Poloha
207-799/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hollý Ján; 1785-1849, básnik

Veža obytná i.
Nahrať súbor
Veža obytná i.
KÚ: Dobrá Voda

Poloha
207-800/1 Unifikovaný názov PO: veža obytná i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: juhovýchodná veža

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Palác hradný i.
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/2 Unifikovaný názov PO: palác hradný i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradný palác I.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Veža obytná ii.
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/3 Unifikovaný názov PO: veža obytná ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: severozápadná veža

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový i.
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/4 Unifikovaný názov PO: múr hradbový i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: obvodová hradba hradného jadra

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Budova vstupná
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/5 Unifikovaný názov PO: budova vstupná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: západná budova s bránou

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Cisterna
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/6 Unifikovaný názov PO: cisterna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: cisterna hradného jadra

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádvorie hradné i.
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/7 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nádvorie hradného jadra

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový ii.
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/8 Unifikovaný názov PO: múr hradbový ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradba I.predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Veža
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/9 Unifikovaný názov PO: veža

Bližšie určenie; zaužívaný názov: veža I.predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Palác hradný ii.
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/10 Unifikovaný názov PO: palác hradný ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: palác I.predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádvorie hradné ii.
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/11 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nádvorie I.predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Veža bránová
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/12 Unifikovaný názov PO: veža bránová

Bližšie určenie; zaužívaný názov: brána II.predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový iii.
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/13 Unifikovaný názov PO: múr hradbový iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradba II.predhradia

Bašta delová Nahrať súbor Bašta delová
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/14 Unifikovaný názov PO: bašta delová

Bližšie určenie; zaužívaný názov: bašta II.predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska i.
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/15 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hospodárska stavba

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/16 Unifikovaný názov PO: stavba

Bližšie určenie; zaužívaný názov: východná stavba

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádvorie hradné iii.
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/17 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nádvorie II.predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Predbránie
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/18 Unifikovaný názov PO: predbránie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predbránie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Brána
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/19 Unifikovaný názov PO: brána

Bližšie určenie; zaužívaný názov: vstupná brána III.predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový iv.
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/20 Unifikovaný názov PO: múr hradbový iv.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradba III.predhradia

Bašta západná Nahrať súbor Bašta západná
KÚ: Dobrá Voda

Poloha
207-800/21 Unifikovaný názov PO: bašta západná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožná bašta III.predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bašta južná
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/22 Unifikovaný názov PO: bašta južná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: bašta III.predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska ii.
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/23 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hospodárska stavba

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádvorie hradné iv.
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/24 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné iv.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nádvorie III.predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Val
KÚ: Dobrá Voda

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-800/25 Unifikovaný názov PO: val

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zemné opevnenie

Kostol Nahrať súbor Kostol
KÚ: Dobrá Voda

Poloha
207-801/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. Narodenia P.M.;

Pranier Nahrať súbor Pranier 48.6000
KÚ: Dobrá Voda

Poloha
207-802/0 Unifikovaný názov PO: pranier

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fara pamätná
Nahrať súbor
Fara pamätná
č. 347
KÚ: Dobrá Voda

Poloha
207-799/1 Unifikovaný názov PO: fara pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.;Ján Hollý,pôsobisko

Dom pamätný Nahrať súbor Dom pamätný
č. 347
KÚ: Dobrá Voda

Poloha
207-2490/0 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hollý Ján; 1785-1849, básnik

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty