Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Dolná Krupá

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Dolná Krupá v okrese Trnava.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Mauzóleum Nahrať súbor Mauzóleum
KÚ: Dolná Krupá

Poloha
207-805/0 Unifikovaný názov PO: mauzóleum

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Pallavicino;Pallavicino

Kostol Nahrať súbor Kostol
KÚ: Dolná Krupá

Poloha
207-806/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Ondreja;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stĺp
KÚ: Dolná Krupá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-808/1 Unifikovaný názov PO: stĺp

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stĺp

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Súsošie na stĺpe
KÚ: Dolná Krupá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-808/2 Unifikovaný názov PO: súsošie na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária,Kristus-Pieta;

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ
č. 572
KÚ: Dolná Krupá

Poloha
207-803/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Brunswickovský

Park Nahrať súbor Park
KÚ: Dolná Krupá

Poloha
207-803/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom pamätný Nahrať súbor Dom pamätný
KÚ: Dolná Krupá

Poloha
207-803/3 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Beethoven L.v.;Pam.dom L.Beethovena

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Vrátnica
KÚ: Dolná Krupá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-803/4 Unifikovaný názov PO: vrátnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: vrátnica

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Skleník
KÚ: Dolná Krupá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-803/5 Unifikovaný názov PO: skleník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: oranžéria,depozitár

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Grotta
KÚ: Dolná Krupá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-803/6 Unifikovaný názov PO: grotta

Bližšie určenie; zaužívaný názov: grotta

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Obelisk na podstavci
KÚ: Dolná Krupá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-803/7 Unifikovaný názov PO: obelisk na podstavci

Bližšie určenie; zaužívaný názov: obelisk grófa Jozefa Brunsvika

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Podstavec i.
KÚ: Dolná Krupá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-803/8 Unifikovaný názov PO: podstavec i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: podstavec soch.Šípovej Ruženky

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha i.
KÚ: Dolná Krupá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-803/9 Unifikovaný názov PO: socha i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha sediacej dámy

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Podstavec ii.
KÚ: Dolná Krupá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-803/10 Unifikovaný názov PO: podstavec ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: podstavec soch.ženy s dieťaťom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha ii.
KÚ: Dolná Krupá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-803/11 Unifikovaný názov PO: socha ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha ženy s dieťaťom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Mreža ohradná
KÚ: Dolná Krupá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-803/12 Unifikovaný názov PO: mreža ohradná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ohradná mreža

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Jazero
KÚ: Dolná Krupá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-803/13 Unifikovaný názov PO: jazero

Bližšie určenie; zaužívaný názov: jazero s Lujziným ostrovom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Oplotenie s bránami
KÚ: Dolná Krupá

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-803/14 Unifikovaný názov PO: oplotenie s bránami

Bližšie určenie; zaužívaný názov: oplotenie kaštieľa

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty