Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Staré Hory

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Staré Hory v okrese Banská Bystrica.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Pomník Nahrať súbor Pomník
KÚ: Staré Hory

Poloha
601-180/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí partizáni

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník
KÚ: Staré Hory

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-181/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Dekret-Matejovie Jozef - 1774-1841,les.hosp.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bunker partizánsky
KÚ: Staré Hory

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-182/0 Unifikovaný názov PO: bunker partizánsky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: SNP

Banský úrad Nahrať súbor Banský úrad
č. 24
KÚ: Staré Hory

Poloha
601-81/0 Unifikovaný názov PO: banský úrad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Banský úrad

Dom ľudový Nahrať súbor Dom ľudový
č. 154
KÚ: Staré Hory

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-1493/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zrubový

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový
č. 165
KÚ: Staré Hory

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-1494/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zrubový

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom banícky
, č. 244
KÚ: Staré Hory

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-10902/1 Unifikovaný názov PO: dom banícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska
, č. 244
KÚ: Staré Hory

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-10902/2 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Kostol Nahrať súbor Kostol
, č. 333
KÚ: Staré Hory

Poloha
601-80/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.P.M.Mil.

Od roku 1990 Bazilika minor

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty