Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Slovenská Ľupča

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Slovenská Ľupča v okrese Banská Bystrica.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Stĺp s podstavcom-kópia Nahrať súbor Stĺp s podstavcom-kópia
KÚ: Slovenská Ľupča

Poloha
601-79/1 Unifikovaný názov PO: stĺp s podstavcom-kópia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: valcový - kópia obelisku a architektúry

originál súsošia v depozitári hradu Ľupča
Socha-kópia i. Nahrať súbor Socha-kópia i.
KÚ: Slovenská Ľupča

Poloha
601-79/2 Unifikovaný názov PO: socha-kópia i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária-Immaculata - kópia sochy Panny Márie

Socha-kópia ii. Nahrať súbor Socha-kópia ii.
KÚ: Slovenská Ľupča

Poloha
601-79/3 Unifikovaný názov PO: socha-kópia ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Gabriel archanjel - kópia sochy archanj.Gabriela

Socha-kópia iii. Nahrať súbor Socha-kópia iii.
KÚ: Slovenská Ľupča

Poloha
601-79/4 Unifikovaný názov PO: socha-kópia iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Rafael archanjel - kópia sochy archanj.Rafaela

Socha-kópia iv. Nahrať súbor Socha-kópia iv.
KÚ: Slovenská Ľupca

Poloha
601-79/5 Unifikovaný názov PO: socha-kópia iv.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Michal archanjel - kópia sochy archanj.Michala

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha-kópia v.
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-79/6 Unifikovaný názov PO: socha-kópia v.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: putti I.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha-kópia vi.
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-79/7 Unifikovaný názov PO: socha-kópia vi.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: putti II.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha-kópia vii.
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-79/8 Unifikovaný názov PO: socha-kópia vii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: putti III.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha-kópia viii.
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-79/9 Unifikovaný názov PO: socha-kópia viii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: putti IV.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha-kópia ix.
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-79/10 Unifikovaný názov PO: socha-kópia ix.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: putti V.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stlp s podstavcom
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-79/11 Unifikovaný názov PO: stlp s podstavcom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: valcový - originál obelisku

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha i.
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-79/12 Unifikovaný názov PO: socha i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária-Immaculata - originál sochy Panny Márie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha ii.
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-79/13 Unifikovaný názov PO: socha ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Gabriel archanjel - originál sochy archan.Gabriela

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha iii.
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-79/14 Unifikovaný názov PO: socha iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Rafael archanjel - originál sochy archan.Rafaela

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha iv.
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-79/15 Unifikovaný názov PO: socha iv.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Michal archanjel - originál sochy archan.Michala

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Strom pamätný
KÚ: Slovenská Ľupča

Poloha
601-177/1 Unifikovaný názov PO: strom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: popravení partizáni

Pomník Nahrať súbor Pomník
KÚ: Slovenská Ľupča

Poloha
601-177/2 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: popravení partizáni

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Strom pamätný
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-177/3 Unifikovaný názov PO: strom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: popravení partizáni

Kostol Nahrať súbor Kostol
č. 273
KÚ: Slovenská Ľupča

Poloha
601-78/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Trojice

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Cintorín príkostolný
č. 273
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-78/2 Unifikovaný názov PO: cintorín príkostolný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: neskúmané

Múr ohradný Nahrať súbor Múr ohradný
č. 273
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-78/3 Unifikovaný názov PO: múr ohradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň - opevnenie

Palác hradný
Nahrať súbor
Palác hradný
č. 531
KÚ: Slovenská Ľupča

Poloha
601-77/1 Unifikovaný názov PO: palác hradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro - Lupciansky zámok

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový pláštový
č. 531
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-77/2 Unifikovaný názov PO: múr hradbový pláštový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro - opevnenie-múr pláštový

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Veža útočištná
č. 531
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-77/3 Unifikovaný názov PO: veža útočištná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro - valcová veža

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Barbakán s bránou
č. 531
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-77/4 Unifikovaný názov PO: barbakán s bránou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro - opevnenie-brána,vpadlina,

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bašta južná
č. 531
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-77/5 Unifikovaný názov PO: bašta južná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro - opevnenie-bašta

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka hradná
č. 531
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-77/6 Unifikovaný názov PO: kaplnka hradná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro - kaplnka

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Veža s cisternou
č. 531
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-77/7 Unifikovaný názov PO: veža s cisternou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro

Studňa hradná Nahrať súbor Studňa hradná
č. 531
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-77/8 Unifikovaný názov PO: studňa hradná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Chodba arkádová
č. 531
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-77/9 Unifikovaný názov PO: chodba arkádová

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro

Nádvorie hradné i. Nahrať súbor Nádvorie hradné i.
č. 531
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-77/10 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro - nádvorie horného hradu

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový západný
č. 531
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-77/11 Unifikovaný názov PO: múr hradbový západný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie - múr obranný západný

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bašta juhovýchodná
č. 531
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-77/12 Unifikovaný názov PO: bašta juhovýchodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie - opevnenie-kruhová bašta

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bašta severovýchodná
č. 531
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-77/13 Unifikovaný názov PO: bašta severovýchodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie - bastión

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bašta severná
č. 531
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-77/14 Unifikovaný názov PO: bašta severná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie - bastión

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Schodisko
č. 531
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-77/15 Unifikovaný názov PO: schodisko

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sirotinec
č. 531
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-77/16 Unifikovaný názov PO: sirotinec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie - Gizelin dom,Gizelin palác

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavby hospodárske
č. 531
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-77/17 Unifikovaný názov PO: stavby hospodárske

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie

Nádvorie hradné ii. Nahrať súbor Nádvorie hradné ii.
č. 531
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-77/18 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie - nádvorie dolného hradu

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový severozápadný
č. 531
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-77/19 Unifikovaný názov PO: múr hradbový severozápadný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie - múr obranný severozápadný

Kláštor zaniknutý Nahrať súbor Kláštor zaniknutý Dolná ul.
KÚ: Slovenská Ľupča

Poloha
601-11429/1 Unifikovaný názov PO: kláštor zaniknutý

Bližšie určenie; zaužívaný názov: skúmané,prezentované - kapucínsky al.františkánsky k.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kostol zaniknutý Dolná ul.
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-11429/2 Unifikovaný názov PO: kostol zaniknutý

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Blahoslavenej P.M. - základy lode a veže kostola

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Špitál zaniknutý Dolná ul.
KÚ: Slovenská Ľupča

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-11429/3 Unifikovaný názov PO: špitál zaniknutý

Bližšie určenie; zaužívaný názov: skúmané,prezentované - domus hospitalis

Kostol Nahrať súbor Kostol SNP nám.
KÚ: Slovenská Ľupča

Poloha
601-11545/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v. - farský kostol

Pomník Nahrať súbor Pomník SNP nám. 0
KÚ: Slovenská Ľupča

Poloha
601-179/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí partizáni

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty