Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Hronsek

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Hronsek v okrese Banská Bystrica.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR).[1]

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Kaštieľ
Nahrať súbor
Kaštieľ Hronsecká cesta 63
KÚ: Hronsek

Poloha
601-53/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Kostol drevený
Nahrať súbor
Kostol drevený Krčméryho ul. 7
KÚ: Hronsek

Poloha
601-51/1 Unifikovaný názov PO: kostol drevený

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.artikulárny - Artikulárny kostol

Zvonica drevená Nahrať súbor Zvonica drevená Krčméryho ul. 5
KÚ: Hronsek

Poloha
601-51/2 Unifikovaný názov PO: zvonica drevená

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Fara pamätná Nahrať súbor Fara pamätná Krčméryho ul. 8
KÚ: Hronsek

Poloha
601-145/0 Unifikovaný názov PO: fara pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Krčméry Štefan,Krčméry A. - Evanjelická fara

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Park Hronsecká cesta 63
KÚ: Hronsek

Poloha
601-53/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Fontána
Nahrať súbor
Fontána Hronsecká cesta 63
KÚ: Hronsek

Poloha
601-53/3 Unifikovaný názov PO: fontána

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Múr ohradný s bránou Nahrať súbor Múr ohradný s bránou Hronsecká cesta 63
KÚ: Hronsek

Poloha
601-53/4 Unifikovaný názov PO: múr ohradný s bránou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ohradný múr s bránou

Kaštieľ
Nahrať súbor
Kaštieľ Zámocká ul. 4-6
KÚ: Hronsek

Poloha
601-54/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hrad dolný bývalý

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Nádvorie Zámocká ul. 4-6
KÚ: Hronsek

Poloha
601-54/2 Unifikovaný názov PO: nádvorie

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Studňa Zámocká ul. 4-6
KÚ: Hronsek

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-54/3 Unifikovaný názov PO: studňa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kamenná

Veža bránová
Nahrať súbor
Veža bránová Zámocká ul. 4-6
KÚ: Hronsek

Poloha
601-54/4 Unifikovaný názov PO: veža bránová

Bližšie určenie; zaužívaný názov: vstupná

Bašta i.
Nahrať súbor
Bašta i. Zámocká ul. 4-6
KÚ: Hronsek

Poloha
601-54/5 Unifikovaný názov PO: bašta i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: JZ bašta

Bašta ii.
Nahrať súbor
Bašta ii. Zámocká ul. 4-6
KÚ: Hronsek

Poloha
601-54/6 Unifikovaný názov PO: bašta ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: SZ bašta

Bašta iii.
Nahrať súbor
Bašta iii. Zámocká ul. 4-6
KÚ: Hronsek

Poloha
601-54/7 Unifikovaný názov PO: bašta iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: SV bašta

Bašta iv.-kópia
Nahrať súbor
Bašta iv.-kópia Zámocká ul. 4-6
KÚ: Hronsek

Poloha
601-54/8 Unifikovaný názov PO: bašta iv.-kópia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: JV bašta-kópia

Koniareň
Nahrať súbor
Koniareň Zámocká ul. 4-6
KÚ: Hronsek

Poloha
601-54/9 Unifikovaný názov PO: koniareň

Bližšie určenie; zaužívaný názov: koniareň

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Stavba hospodárska i. Zámocká ul. 4-6
KÚ: Hronsek

Poloha
601-54/10 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: SV hospodársky objekt

Stavba hospodárska ii.
Nahrať súbor
Stavba hospodárska ii. Zámocká ul. 4-6
KÚ: Hronsek

Poloha
601-54/11 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: JZ hospodársky objekt

Múr hradbový-kópia
Nahrať súbor
Múr hradbový-kópia Zámocká ul. 4-6
KÚ: Hronsek

Poloha
601-54/12 Unifikovaný názov PO: múr hradbový-kópia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kópia opevnenia

Most
Nahrať súbor
Most Zámocká ul. 4-6
KÚ: Hronsek

Poloha
601-54/13 Unifikovaný názov PO: most

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padací most

Priekopa
Nahrať súbor
Priekopa Zámocká ul. 4-6
KÚ: Hronsek

Poloha
601-54/14 Unifikovaný názov PO: priekopa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: vodná priekopa

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Archeologické nálezisko Zámocká ul. 4-6
KÚ: Hronsek

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
601-54/15 Unifikovaný názov PO: archeologické nálezisko

Bližšie určenie; zaužívaný názov: renes.opevnenie+slov.sídl

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (OOjs UI icon download-progressive.svgKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty