Zoznam piesní Marcely Laiferovej

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam piesní Marcely Laiferovej.

Zoznam[upraviť | upraviť zdroj]

poz. – pieseň – (autor hudby / autor textu piesne) – album

(h:/t:) – doteraz nezistený autor hudby alebo textu

(s.t.) – slovenský text

  • (na doplnenie)

A[upraviť | upraviť zdroj]

B[upraviť | upraviť zdroj]

Č[upraviť | upraviť zdroj]

D[upraviť | upraviť zdroj]

E[upraviť | upraviť zdroj]

F[upraviť | upraviť zdroj]

  • „Falošný hráč“ – (h: /t:) – album: Marcela Laiferová (1969), Marcela Laiferová 1969/1974 (2009)
  • „Farebný deň“ – (Vašo Patejdl / Tomáš Janovic)

G[upraviť | upraviť zdroj]

H[upraviť | upraviť zdroj]

CH[upraviť | upraviť zdroj]

I[upraviť | upraviť zdroj]

  • „Italien song“ – (h:/t:)

J[upraviť | upraviť zdroj]

K[upraviť | upraviť zdroj]

L[upraviť | upraviť zdroj]

M[upraviť | upraviť zdroj]

N[upraviť | upraviť zdroj]

  • „Na cestu“ – (h: /t:)
  • „Návrat rocku (That's All Right)“ – (Elvis Presley / Alexander Karšay) – album: Marcela Laiferová 1969/1974 (2009)
  • „Nebesá“ – (arr. Jaroslav Laifer /t:) – album: Marcela Laiferová (1969), Marcela Laiferová 1969/1974 (2009)
  • „Nedočkavá“ – (Jaroslav Laifer / Tomáš Janovic) – album: Marcela Laiferová (1969), Marcela Laiferová 1969/1974 (2009)
  • „Nedorozumenie“ (1983) – (Pavol Hammel / Boris Filan) – album: Marcela Výber I. (2003)
  • „Nestískaj mi šuhaj rúčku“ – (ľudová pieseň, arr. Jaroslav Laifer / ľudová pieseň) – album: Marcela Laiferová (1969), Marcela Laiferová 1969/1974 (2009)
  • „Noc dýcha v nás (Amazing Grace)“ – (škótska ľudová / Tomáš Janovic) – album: Marcela Laiferová 1969/1974 (2009)
  • Na ostrove tráv (1982)

P[upraviť | upraviť zdroj]

R[upraviť | upraviť zdroj]

S[upraviť | upraviť zdroj]

Š[upraviť | upraviť zdroj]

  • „Šumná víla“ – (ľudová pieseň / ľudová pieseň) – album: Marcela Laiferová (1969), Marcela Laiferová 1969/1974 (2009) – nahrávaná bola naživo s českým filharmonickým orchestrom

T[upraviť | upraviť zdroj]

U[upraviť | upraviť zdroj]

V[upraviť | upraviť zdroj]

Z[upraviť | upraviť zdroj]

Ž[upraviť | upraviť zdroj]

Podľa roka[upraviť | upraviť zdroj]

  • 1965
    • „Lampy už dávno zhasli“
  • 1966
    • "Kto mi povie"
    • "Inzerát"
    • „Tieňohra“
  • 1967
    • "Biely sneh"
    • "Nemáš ma rád"
    • "Zlatá podkova"
    • "Čítam si horoskop"
    • "Ak poviem áno"
    • „Sedem čiar“
    • „Tam, kde letí čas“
    • „Uspávanku vám tu hrám“
    • "Mladé víno"
  • 1968
    • "Preskoč múr"
    • "Čáry máry"
    • "La-la-la"
    • "Stromy nad hlavou"
    • "Sedem čiar"
    • "Potoky sľz"
    • "Snívam"
    • „Tvoja dlaň je láska“
  • 1969
    • "Mlč"
    • "Nedočkavá"
    • "Falošný hráč"
    • "Šumná víla"
    • "Nebesá"
    • "Prázdy stôl"
    • "Vôňa medu"
    • "Do vŕby zašepkaj"
    • "Nestískaj mi, šuhaj, rúčku"
    • "Tvoja dlaň je láska"
    • "Piesočné hodiny"
    • "Jednu lásku mám"
    • "Daj povel páľ"
    • "Hrajme hrajme"
    • "Láska je sladká"
  • 1970
    • "Koliba"
    • "Tichá noc, svätá noc"
    • "Deň, keď sú Vianoce"
    • "Šťastný deň"
    • "Hráč"
    • "Malá letná hra"
    • "Čarodějný kruh"
    • „Dávna pieseň“
    • „Ja už spím“
    • „Motýlia záhrada“
    • „Slová“
    • „V háji spím celý máj“
  • 1971
    • "S tebou pod Tatrami"
    • "Papierová ruža"
    • "Maškaráda"
    • "Můj kavalír"
    • "Celý svet je môj"
    • „Evergreen“
    • "Ja ešte čakám"
    • "Pieseň o troch želaniach"
  • 1972
    • "Svadobná kytica"
    • "Dve lásky mám"
    • "Vonku za sklom"
    • "Pieseň o červenom kvete"
    • "čistá zimná láska"
    • "Mami-blue"
    • "Len píš"
    • „Bláznivá pieseň“
    • „Malá letná hra“
    • „Most ponad kalnú rieku“
    • „Polnočný dážď“
  • 1973
    • "Ty opäť prídeš"
    • "Vysoko nad mestom"
    • "Čo je vlasť"
    • "Volga, volga"
    • "Kozmická loď"
    • "Je čierny"
    • "Už ťa mám"
    • "Aká som"
    • "Nerada sa lúčim"
    • "Odvial vietor"
    • "Bláznivá pesnička"
    • "Kankán"
    • "Slnko"
    • "Svet prostých ľudí"
    • "Maják z dlaní"
    • "Štvorlístok"
    • "Vy krásne Tatry malebné"
    • "Taký správny dážď"
    • "Hraj s pravou kartou"
    • „Golf“
    • „Kamenný kvietok“
  • 1974
    • "Don Juan"
    • "Večer pri Dunaji"
    • "Tridsať liet, tridsať jesení"
    • "Dávna pieseň"
    • "Rozprávaj mi blues"
    • "Návrat rocku"
    • "Tak sa maj"
    • "Noc dýcha v nás"
    • "Pamätníček pravej dámy"
    • "Ak ma opustíš"
    • "Strecha z dlaní"
    • "Veterný mlyn"
    • "Všedné dni žien"
    • "Viem čo povie ráno"
    • "Magnetofón"
    • "Hľadám most"
    • "Stále sám"
    • "Hymna lúčnych rán"
    • "Káva zrnková"
    • "Túlam sa s ozvenou"
    • "Na salaši"
    • "Večer s básnikom"
    • "Chvíľa"
    • „Pamätníček prvej dámy“
    • „Poď bielou alejou“
  • 1975
    • "Leningradský koncert"
    • "Mosty pre ľudí"
    • „Potom príde víkend“
  • 1976
    • "Oči dokorán"
    • "Priateľ mojich hier"
    • "Dom s bielou bránou"
    • "Výlet"
    • "Deň dávnych dátumov"
    • "Deň bláznivých radostí"
    • "Cestičky"
    • "Topole"
    • "Svet sa točí"
    • "Dobrý spánok"
    • "Obrázky dní"
    • "Sprav mi jar"
    • "Dych zimy"
    • „Domček uprostred polí“
    • „Rujana“
    • „Snehová kráľovná“
  • 1977
    • "Spi môj synček"
    • "Harlekýna zdobí kvet"
    • "Dva prúdy sľz
    • „Zvony bijú ôsmu“
  • 1978
    • "Hrdá láska"
    • "Žlté pomaranče"
    • "Dobrá nálada"
  • 1979
    • "Zastavte ten dážď"
    • "Kvapka medu"
    • "Vystrúhaj"
    • "Jeden úsmev"
    • "Juanita"
    • "Prejdú zimy, prejdú letá"
    • "Chcela som veľa"
    • "Pieseň pre Marcelu"
    • „Vánok prišiel z lúk“
  • 1980
    • "Dážď"
    • "Máš,čo si chcel"
    • "Všetko čo mám je tvoje"
    • "Už sa veziem"
    • "Prvotriedny sen"
    • "Cestovný poriadok"
    • "Kytica"
    • "Po vysokých horách"
    • "Čo zbližuje"
    • "Rodný kraj"
    • „Dívam sa z okna svojho kupé“
    • „Dobrý deň“
  • 1981
    • "Na cestu"
    • "Chvíľa nad riekou"
  • 1982
    • "Túžim po láske"
    • „Posledná láska“
  • 1983
    • "Všedné rána"
    • "Dážď vo mne padá"
    • "Čierny pasažier"
    • "Malá výstava kvetov"
    • "Papierová láska"
    • "Farebná pieseň"
    • "Stále čosi"
    • "Kolobeh túžby"
    • "Zajtra"
    • „Nedorozumenie“
    • „Láska je“
    • "Som tá"
  • 1984
    • "Letný kalendár"
  • 1987
    • "Daj, slnko, daj"
  • 1995
    • "Tichá noc"
    • "Ave verum corpus"
    • "Svet spí"
    • "Adeste fideles"
    • "Spí háj"
    • "Vianočná noc"
    • "Biele Vianoce"
    • "Roľničky"
    • "Čas vianočný"
    • "Ten deň"
    • "Vystrúhaj z dreva"
    • "Zmes vianočných piesní"
  • 1996
    • "Žiť za to stálo"
    • "Spálená diaľkami"
    • "Mackie Messer"
  • 1997
    • "Je mi fajn"
    • "Koľko lások skúsiť mám"
    • "Mon amour"
    • "Elixír"
    • "Deň"
    • "Pouličný muzikant"
    • "Pieseň o piesňach"
    • "Jeseň"
    • "Ráno ti odpustím"
    • "Príď za mnou von"
    • "Hviezdička"
    • "Prázdniny"
    • "Samota je zlý hosť"
    • "Studičky"
    • "Pred trinástou bránou"
  • 2003
    • "Pieseň slobody"
    • "Znej vôňou lúk"
    • "Zmes muzikálových melódií"
    • "Bilits"
    • "Elisabeth"
    • "Dobrú noc"
    • "Spálená diaľkami"
    • "Italien song"
    • "Dotknúť sa hviezd"
    • "Ave Mária"
    • "Sen"
    • "Havah Nagilah"
    • "Žiť za to stálo"
  • 2008
    • "Láska je spev"
    • "Včera a dnes"
    • "Musí prísť zas niečo krásne"
    • "Sviatočná"
    • "Naplno dýcham"
    • "Lampy už dávno zhasli'08"
    • "Mikrospánková"
    • "Podvečerný dážď"
    • "Odchádzaš"
    • "Mám skvelý život"
    • "Mailujem lebo ťa milujem"
    • "Myšlienky pred spaním"
    • "Slová'08"
    • "Mám na dlani sedem čiar'08"
    • "Chcem žiť na plný plyn"
  • 2011
    • "Keď ma opustíš"
    • "Prvý bál"
    • "Neľutujem"
    • "Tango Querido"

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]