Zoznam planétok 1 – 250

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


Predchádzajú:
Zoznam planétok
1 – 250
Nasledujú:
Zoznam planétok 251 – 500



Planétka Abs.
mag.
Elementy dráhy Typ
obj.
Objavená
Číslo a meno Prov. ozn. a (AU) e i (°) P (roky) kedy kde kým
1 Ceres   3,34 2,766 0,081 10,59 4,601 MBA 1. január 1801 Palermo G. Piazzi
2 Pallas   4,13 2,774 0,231 34,85 4,619 MBA 28. marec 1802 Brémy H. W. Olbers
3 Juno   5,33 2,669 0,259 12,98 4,359 MBA 1. september 1804 Lilienthal K. Harding
4 Vesta   3,20 2,362 0,089 7,14 3,630 MBA 29. marec 1807 Brémy H. W. Olbers
5 Astraea   6,85 2,574 0,193 5,37 4,128 MBA 8. december 1845 Driesen K. L. Hencke
6 Hebe   5,71 2,427 0,202 14,76 3,779 MBA 1. júl 1847 Driesen K. L. Hencke
7 Iris   5,51 2,386 0,232 5,53 3,684 MBA 13. august 1847 Londýn J. R. Hind
8 Flora   6,49 2,202 0,157 5,89 3,267 MBA 18. október 1847 Londýn J. R. Hind
9 Metis   6,28 2,387 0,122 5,58 3,687 MBA 25. apríl 1848 Markree A. Graham
10 Hygiea   5,43 3,140 0,119 3,84 5,563 MBA 12. apríl 1849 Neapol A. de Gasparis
11 Parthenope   6,55 2,453 0,100 4,63 3,842 MBA 11. máj 1850 Neapol A. de Gasparis
12 Victoria   7,24 2,334 0,221 8,37 3,565 MBA 13. september 1850 Londýn J. R. Hind
13 Egeria   6,74 2,578 0,086 16,55 4,138 MBA 2. november 1850 Neapol A. de Gasparis
14 Irene   6,30 2,585 0,169 9,11 4,156 MBA 19. máj 1851 Londýn J. R. Hind
15 Eunomia   5,28 2,645 0,187 11,74 4,300 MBA 29. júl 1851 Neapol A. de Gasparis
16 Psyche   5,90 2,921 0,140 3,10 4,992 MBA 17. marec 1852 Neapol A. de Gasparis
17 Thetis   7,76 2,471 0,135 5,59 3,884 MBA 17. apríl 1852 Düsseldorf R. Luther
18 Melpomene   6,51 2,296 0,219 10,13 3,478 MBA 24. jún 1852 Londýn J. R. Hind
19 Fortuna   7,13 2,442 0,160 1,58 3,816 MBA 22. august 1852 Londýn J. R. Hind
20 Massalia   6,50 2,409 0,144 00,71 3,739 MBA 19. september 1852 Neapol A. de Gasparis
21 Lutetia   7,35 2,435 0,164 3,07 3,800 MBA 15. november 1852 Paríž H. Goldschmidt
22 Kalliope   6,45 2,909 0,103 13,72 4,961 MBA BIN 16. november 1852 Londýn J. R. Hind
23 Thalia   6,95 2,628 0,234 10,15 4,260 MBA 15. december 1852 Londýn J. R. Hind
24 Themis   7,08 3,130 0,133 00,77 5,538 MBA 5. apríl 1853 Neapol A. de Gasparis
25 Phocaea   7,83 2,401 0,256 21,59 3,720 MBA 6. apríl 1853 Marseille J. Chacornac
26 Proserpina   7,5 2,656 0,087 3,57 4,328 MBA 5. máj 1853 Düsseldorf R. Luther
27 Euterpe   7,0 2,347 0,172 1,59 3,596 MBA 8. november 1853 Londýn J. R. Hind
28 Bellona   7,09 2,779 0,149 9,41 4,633 MBA 1. marec 1854 Düsseldorf R. Luther
29 Amphitrite   5,85 2,556 0,072 6,10 4,086 MBA 1. marec 1854 Londýn A. Marth
30 Urania   7,57 2,366 0,127 2,10 3,639 MBA 22. júl 1854 Londýn J. R. Hind
31 Euphrosyne   6,74 3,151 0,227 26,32 5,591 MBA 1. september 1854 Washington J. Ferguson
32 Pomona   7,56 2,587 0,083 5,54 4,160 MBA 26. október 1854 Paríž H. Goldschmidt
33 Polyhymnia   8,55 2,866 0,338 1,88 4,852 MBA 28. október 1854 Paríž J. Chacornac
34 Circe   8,51 2,686 0,109 5,51 4,401 MBA 6. apríl 1855 Paríž J. Chacornac
35 Leukothea   8,5 2,991 0,229 7,95 5,173 MBA 19. apríl 1855 Düsseldorf R. Luther
36 Atalante   8,46 2,747 0,304 18,44 4,553 MBA 5. október 1855 Paríž H. Goldschmidt
37 Fides   7,29 2,642 0,177 3,08 4,293 MBA 5. október 1855 Düsseldorf R. Luther
38 Leda   8,32 2,742 0,152 6,96 4,539 MBA 12. január 1856 Paríž J. Chacornac
39 Laetitia   6,1 2,769 0,114 10,39 4,606 MBA 8. február 1856 Paríž J. Chacornac
40 Harmonia   7,0 2,267 0,048 4,26 3,414 MBA 31. marec 1856 Paríž H. Goldschmidt
41 Daphne   7,12 2,766 0,272 15,77 4,600 MBA 22. máj 1856 Paríž H. Goldschmidt
42 Isis   7,53 2,442 0,223 8,53 3,816 MBA 23. máj 1856 Oxford N. R. Pogson
43 Ariadne   7,93 2,204 0,168 3,47 3,271 MBA 15. apríl 1857 Oxford N. R. Pogson
44 Nysa   7,03 2,424 0,149 3,71 3,773 MBA 27. máj 1857 Paríž H. Goldschmidt
45 Eugenia   7,46 2,721 0,083 6,61 4,487 MBA BIN 27. jún 1857 Paríž H. Goldschmidt
46 Hestia   8,36 2,526 0,172 2,35 4,013 MBA 16. august 1857 Oxford N. R. Pogson
47 Aglaja   7,84 2,879 0,136 4,99 4,884 MBA 15. september 1857 Düsseldorf R. Luther
48 Doris   6,90 3,110 0,075 6,56 5,483 MBA 19. september 1857 Paríž H. Goldschmidt
49 Pales   7,8 3,085 0,234 3,19 5,418 MBA 19. september 1857 Paríž H. Goldschmidt
50 Virginia   9,24 2,649 0,287 2,84 4,312 MBA 4. október 1857 Washington J. Ferguson
51 Nemausa   7,35 2,366 0,067 9,98 3,639 MBA 22. január 1858 Nimes A. Laurent
52 Europa   6,31 3,100 0,102 7,47 5,458 MBA 4. február 1858 Paríž H. Goldschmidt
53 Kalypso   8,81 2,619 0,205 5,16 4,239 MBA 4. apríl 1858 Düsseldorf R. Luther
54 Alexandra   7,66 2,712 0,197 11,81 4,466 MBA 10. september 1858 Paríž H. Goldschmidt
55 Pandora   7,8 2,760 0,145 7,19 4,584 MBA 10. september 1858 Albany G. Searle
56 Melete   8,31 2,596 0,238 8,08 4,182 MBA 9. september 1857 Paríž H. Goldschmidt
57 Mnemosyne   7,03 3,151 0,119 15,21 5,591 MBA 22. september 1859 Düsseldorf R. Luther
58 Concordia   8,86 2,700 0,044 5,06 4,437 MBA 24. marec 1860 Düsseldorf R. Luther
59 Elpis   7,93 2,714 0,118 8,65 4,470 MBA 12. september 1860 Paríž J. Chacornac
60 Echo   8,21 2,394 0,183 3,61 3,704 MBA 14. september 1860 Washington J. Ferguson
61 Danae   7,68 2,983 0,168 18,22 5,152 MBA 9. september 1860 Paríž H. Goldschmidt
62 Erato   8,76 3,121 0,180 2,23 5,512 MBA 14. september 1860 Berlín O. Lesser; W. Forster
63 Ausonia   7,55 2,396 0,127 5,79 3,707 MBA 10. február 1861 Neapol A. de Gasparis
64 Angelina   7,67 2,683 0,124 1,31 4,393 MBA 4. marec 1861 Marseille E. W. Tempel
65 Cybele   6,62 3,435 0,105 3,55 6,365 MBA 8. marec 1861 Marseille E. W. Tempel
66 Maja   9,36 2,646 0,174 3,05 4,303 MBA 9. apríl 1861 Cambridge H. P. Tuttle
67 Asia   8,28 2,422 0,185 6,03 3,769 MBA 17. apríl 1861 Madras N. R. Pogson
68 Leto   6,78 2,783 0,186 7,98 4,643 MBA 29. apríl 1861 Düsseldorf R. Luther
69 Hesperia   7,05 2,983 0,166 8,59 5,150 MBA 26. apríl 1861 Miláno G. Schiaparelli
70 Panopaea   8,11 2,616 0,182 11,59 4,231 MBA 5. máj 1861 Paríž H. Goldschmidt
71 Niobe   7,30 2,755 0,177 23,26 4,571 MBA 13. august 1861 Düsseldorf R. Luther
72 Feronia   8,94 2,267 0,121 5,42 3,412 MBA 29. máj 1861 Clinton C. H. F. Peters
73 Klytia   9,0 2,666 0,042 2,38 4,351 MBA 7. apríl 1862 Cambridge H. P. Tuttle
74 Galatea   8,66 2,778 0,240 4,08 4,630 MBA 29. august 1862 Marseille E. W. Tempel
75 Eurydike   8,96 2,675 0,305 5,01 4,375 MBA 22. september 1862 Clinton C. H. F. Peters
76 Freia   7,90 3,417 0,164 2,12 6,315 MBA 21. október 1862 Kodaň H. d'Arrest
77 Frigga   8,52 2,668 0,133 2,44 4,358 MBA 12. november 1862 Clinton C. H. F. Peters
78 Diana   8,09 2,621 0,208 8,69 4,242 MBA 15. marec 1863 Düsseldorf R. Luther
79 Eurynome   7,96 2,445 0,193 4,63 3,822 MBA 14. september 1863 Ann Arbor J. C. Watson
80 Sappho   7,98 2,296 0,202 8,67 3,478 MBA 2. máj 1864 Madras N. R. Pogson
81 Terpsichore   8,48 2,853 0,212 7,82 4,819 MBA 30. september 1864 Marseille E. W. Tempel
82 Alkmene   8,40 2,760 0,225 2,84 4,584 MBA 27. november 1864 Düsseldorf R. Luther
83 Beatrix   8,66 2,433 0,083 4,97 3,795 MBA 26. apríl 1865 Neapol A. de Gasparis
84 Klio   9,32 2,362 0,238 9,35 3,630 MBA 25. august 1865 Düsseldorf R. Luther
85 Io   7,61 2,653 0,193 11,97 4,320 MBA 19. september 1865 Clinton C. H. F. Peters
86 Semele   8,54 3,124 0,206 4,81 5,522 MBA 4. január 1866 Berlín F. Tietjen
87 Sylvia   6,94 3,491 0,080 10,86 6,521 MBA BIN 16. máj 1866 Madras N. R. Pogson
88 Thisbe   7,04 2,769 0,165 5,22 4,606 MBA 15. jún 1866 Clinton C. H. F. Peters
89 Julia   6,60 2,551 0,184 16,14 4,074 MBA 6. august 1866 Marseille E. Stephan
90 Antiope   8,27 3,156 0,156 2,22 5,607 MBA BIN 1. október 1866 Düsseldorf R. Luther
91 Aegina   8,84 2,591 0,105 2,12 4,170 MBA 4. november 1866 Marseille E. Stephan
92 Undina   6,61 3,191 0,101 9,93 5,700 MBA 7. júl 1867 Clinton C. H. F. Peters
93 Minerva   7,7 2,756 0,142 8,56 4,574 MBA 24. august 1867 Ann Arbor J. C. Watson
94 Aurora   7,57 3,165 0,086 7,98 5,631 MBA 6. september 1867 Ann Arbor J. C. Watson
95 Arethusa   7,84 3,068 0,149 13,00 5,372 MBA 23. november 1867 Düsseldorf R. Luther
96 Aegle   7,67 3,059 0,132 15,94 5,350 MBA 17. február 1868 Marseille J. Coggia
97 Klotho   7,63 2,668 0,257 11,79 4,358 MBA 17. február 1868 Marseille E. W. Tempel
98 Ianthe   8,84 2,685 0,190 15,62 4,399 MBA 18. apríl 1868 Clinton C. H. F. Peters
99 Dike   9,43 2,665 0,197 13,86 4,350 MBA 28. máj 1868 Marseille A. Borrelly
100 Hekate   7,67 3,094 0,165 6,43 5,442 MBA 11. júl 1868 Ann Arbor J. C. Watson
101 Helena   8,33 2,583 0,142 10,20 4,152 MBA 15. august 1868 Ann Arbor J. C. Watson
102 Miriam   9,26 2,664 0,253 5,18 4,349 MBA 22. august 1868 Clinton C. H. F. Peters
103 Hera   7,66 2,702 0,080 5,43 4,442 MBA 7. september 1868 Ann Arbor J. C. Watson
104 Klymene   8,27 3,161 0,150 2,80 5,620 MBA 13. september 1868 Ann Arbor J. C. Watson
105 Artemis   8,57 2,374 0,177 21,47 3,657 MBA 16. september 1868 Ann Arbor J. C. Watson
106 Dione   7,41 3,168 0,175 4,62 5,637 MBA 10. október 1868 Ann Arbor J. C. Watson
107 Camilla   7,08 3,479 0,079 10,05 6,488 MBA BIN 17. november 1868 Madras N. R. Pogson
108 Hecuba   8,09 3,241 0,053 4,25 5,835 MBA 2. apríl 1869 Düsseldorf R. Luther
109 Felicitas   8,75 2,696 0,298 7,89 4,426 MBA 9. október 1869 Clinton C. H. F. Peters
110 Lydia   7,80 2,734 0,080 5,98 4,520 MBA 19. apríl 1870 Marseille A. Borrelly
111 Ate   8,02 2,595 0,101 4,93 4,180 MBA 14. august 1870 Clinton C. H. F. Peters
112 Iphigenia   9,84 2,435 0,129 2,61 3,799 MBA 19. september 1870 Clinton C. H. F. Peters
113 Amalthea   8,74 2,376 0,088 5,04 3,663 MBA 12. marec 1871 Düsseldorf R. Luther
114 Kassandra   8,26 2,678 0,137 4,94 4,381 MBA 23. júl 1871 Clinton C. H. F. Peters
115 Thyra   7,51 2,381 0,192 11,60 3,673 MBA 6. august 1871 Ann Arbor J. C. Watson
116 Sirona   7,82 2,771 0,138 3,57 4,611 MBA 8. september 1871 Clinton C. H. F. Peters
117 Lomia   7,95 2,991 0,029 14,94 5,171 MBA 12. september 1871 Marseille A. Borrelly
118 Peitho   9,14 2,439 0,163 7,75 3,808 MBA 15. marec 1872 Düsseldorf R. Luther
119 Althaea   8,42 2,582 0,081 5,78 4,148 MBA 3. apríl 1872 Ann Arbor J. C. Watson
120 Lachesis   7,75 3,115 0,060 6,96 5,498 MBA 10. apríl 1872 Marseille A. Borrelly
121 Hermione   7,31 3,447 0,143 7,58 6,399 MBA BIN 12. máj 1872 Ann Arbor J. C. Watson
122 Gerda   7,87 3,222 0,042 1,64 5,782 MBA 31. júl 1872 Clinton C. H. F. Peters
123 Brunhild   8,89 2,695 0,122 6,43 4,423 MBA 31. júl 1872 Clinton C. H. F. Peters
124 Alkeste   8,11 2,631 0,077 2,96 4,267 MBA 23. august 1872 Clinton C. H. F. Peters
125 Liberatrix   9,04 2,743 0,081 4,66 4,543 MBA 11. september 1872 Paríž P. M. Henry
126 Velleda   9,27 2,439 0,106 2,93 3,809 MBA 5. november 1872 Paríž P. P. Henry
127 Johanna   8,3 2,757 0,065 8,25 4,577 MBA 5. november 1872 Paríž P. M. Henry
128 Nemesis   7,49 2,749 0,128 6,26 4,558 MBA 25. november 1872 Ann Arbor J. C. Watson
129 Antigone   7,07 2,868 0,213 12,22 4,856 MBA 5. február 1873 Clinton C. H. F. Peters
130 Elektra   7,12 3,121 0,212 22,88 5,513 MBA BIN 17. február 1873 Clinton C. H. F. Peters
131 Vala   10,03 2,433 0,068 4,96 3,794 MBA 24. máj 1873 Clinton C. H. F. Peters
132 Aethra   9,38 2,609 0,389 25,06 4,215 MBA 13. jún 1873 Ann Arbor J. C. Watson
133 Cyrene   7,98 3,061 0,142 7,23 5,354 MBA 16. august 1873 Ann Arbor J. C. Watson
134 Sophrosyne   8,76 2,564 0,117 11,59 4,105 MBA 27. september 1873 Düsseldorf R. Luther
135 Hertha   8,23 2,429 0,207 2,31 3,785 MBA 18. február 1874 Clinton C. H. F. Peters
136 Austria   9,69 2,288 0,086 9,58 3,460 MBA 18. marec 1874 Pola J. Palisa
137 Meliboea   8,05 3,115 0,221 13,43 5,497 MBA 21. apríl 1874 Pola J. Palisa
138 Tolosa   8,75 2,449 0,163 3,21 3,833 MBA 19. máj 1874 Toulouse J. Perrotin
139 Juewa   7,78 2,784 0,173 10,91 4,644 MBA 10. október 1874 Peking J. C. Watson
140 Siwa   8,34 2,734 0,217 3,19 4,519 MBA 13. október 1874 Pola J. Palisa
141 Lumen   8,2 2,666 0,215 11,89 4,351 MBA 13. január 1875 Paríž P. P. Henry
142 Polana   10,27 2,419 0,137 2,24 3,761 MBA 28. január 1875 Pola J. Palisa
143 Adria   9,12 2,762 0,071 11,48 4,590 MBA 23. február 1875 Pola J. Palisa
144 Vibilia   7,91 2,654 0,236 4,81 4,324 MBA 3. jún 1875 Clinton C. H. F. Peters
145 Adeona   8,13 2,675 0,144 12,63 4,374 MBA 3. jún 1875 Clinton C. H. F. Peters
146 Lucina   8,20 2,719 0,066 13,08 4,482 MBA 8. jún 1875 Marseille A. Borrelly
147 Protogeneia   8,27 3,135 0,034 1,94 5,551 MBA 10. júl 1875 Viedeň L. Schulhof
148 Gallia   7,63 2,771 0,188 25,30 4,613 MBA 7. august 1875 Paríž P. M. Henry
149 Medusa   10,79 2,176 0,065 00,94 3,208 MBA 21. september 1875 Toulouse J. Perrotin
150 Nuwa   8,23 2,980 0,131 2,20 5,143 MBA 18. október 1875 Ann Arbor J. C. Watson
151 Abundantia   9,24 2,592 0,034 6,45 4,173 MBA 1. november 1875 Pola J. Palisa
152 Atala   8,33 3,143 0,072 12,14 5,572 MBA 2. november 1875 Paríž P. P. Henry
153 Hilda   7,48 3,977 0,141 7,84 7,929 HLD 2. november 1875 Pola J. Palisa
154 Bertha   7,58 3,191 0,085 21,04 5,699 MBA 4. november 1875 Paríž P. M. Henry
155 Scylla   11,39 2,762 0,274 11,40 4,591 MBA 8. november 1875 Pola J. Palisa
156 Xanthippe   8,64 2,733 0,223 9,75 4,518 MBA 22. november 1875 Pola J. Palisa
157 Dejanira   10,6 2,583 0,195 12,16 4,151 MBA 1. december 1875 Marseille A. Borrelly
158 Koronis   9,27 2,869 0,057 1,01 4,858 MBA 4. január 1876 Berlín V. Knorre
159 Aemilia   8,12 3,101 0,112 6,13 5,459 MBA 26. január 1876 Paríž P. P. Henry
160 Una   9,08 2,728 0,068 3,83 4,505 MBA 20. február 1876 Clinton C. H. F. Peters
161 Athor   9,15 2,380 0,138 9,06 3,670 MBA 19. apríl 1876 Ann Arbor J. C. Watson
162 Laurentia   8,83 3,027 0,174 6,09 5,265 MBA 21. apríl 1876 Paríž P. M. Henry
163 Erigone   9,47 2,368 0,191 4,81 3,644 MBA 26. apríl 1876 Toulouse J. Perrotin
164 Eva   8,89 2,633 0,346 24,48 4,272 MBA 12. júl 1876 Paríž P. P. Henry
165 Loreley   7,65 3,127 0,083 11,24 5,530 MBA 9. august 1876 Clinton C. H. F. Peters
166 Rhodope   9,89 2,685 0,213 12,02 4,399 MBA 15. august 1876 Clinton C. H. F. Peters
167 Urda   9,24 2,854 0,034 2,22 4,822 MBA 28. august 1876 Clinton C. H. F. Peters
168 Sibylla   7,94 3,376 0,068 4,64 6,201 MBA 28. september 1876 Ann Arbor J. C. Watson
169 Zelia   9,56 2,359 0,132 5,51 3,624 MBA 28. september 1876 Paríž P. M. Henry
170 Maria   9,39 2,553 0,065 14,41 4,079 MBA 10. január 1877 Toulouse J. Perrotin
171 Ophelia   8,31 3,135 0,129 2,55 5,549 MBA 13. január 1877 Marseille A. Borrelly
172 Baucis   8,79 2,380 0,116 10,04 3,671 MBA 5. február 1877 Marseille A. Borrelly
173 Ino   7,66 2,743 0,209 14,21 4,542 MBA 1. august 1877 Marseille A. Borrelly
174 Phaedra   8,48 2,859 0,146 12,13 4,832 MBA 2. september 1877 Ann Arbor J. C. Watson
175 Andromache   8,31 3,186 0,233 3,22 5,687 MBA 1. október 1877 Ann Arbor J. C. Watson
176 Iduna   7,9 3,196 0,164 22,60 5,711 MBA 14. október 1877 Clinton C. H. F. Peters
177 Irma   9,49 2,769 0,238 1,40 4,607 MBA 5. november 1877 Paríž P. P. Henry
178 Belisana   9,38 2,461 0,044 1,90 3,859 MBA 6. november 1877 Pola J. Palisa
179 Klytaemnestra   8,15 2,972 0,116 7,82 5,122 MBA 11. november 1877 Ann Arbor J. C. Watson
180 Garumna   10,31 2,720 0,170 00,88 4,485 MBA 29. január 1878 Toulouse J. Perrotin
181 Eucharis   7,84 3,137 0,198 18,82 5,555 MBA 2. február 1878 Marseille P. Cottenot
182 Elsa   9,12 2,417 0,186 2,01 3,756 MBA 7. február 1878 Pola J. Palisa
183 Istria   9,68 2,796 0,349 26,37 4,674 MBA 8. február 1878 Pola J. Palisa
184 Dejopeja   8,31 3,182 0,077 1,15 5,676 MBA 28. február 1878 Pola J. Palisa
185 Eunike   7,62 2,741 0,127 23,24 4,538 MBA 1. marec 1878 Clinton C. H. F. Peters
186 Celuta   8,91 2,363 0,150 13,18 3,632 MBA 6. apríl 1878 Paríž P. M. Henry
187 Lamberta   8,16 2,732 0,237 10,60 4,515 MBA 11. apríl 1878 Marseille J. Coggia
188 Menippe   9,22 2,761 0,179 11,74 4,587 MBA 18. jún 1878 Clinton C. H. F. Peters
189 Phthia   9,33 2,451 0,038 5,18 3,837 MBA 9. september 1878 Clinton C. H. F. Peters
190 Ismene   7,59 3,982 0,167 6,17 7,946 HLD 22. september 1878 Clinton C. H. F. Peters
191 Kolga   9,07 2,895 0,089 11,51 4,926 MBA 30. september 1878 Clinton C. H. F. Peters
192 Nausikaa   7,13 2,403 0,248 6,83 3,724 MBA 17. február 1879 Pola J. Palisa
193 Ambrosia   9,68 2,605 0,294 12,03 4,204 MBA 28. február 1879 Marseille J. Coggia
194 Prokne   7,68 2,617 0,237 18,50 4,233 MBA 21. marec 1879 Clinton C. H. F. Peters
195 Eurykleia   9,01 2,878 0,040 6,98 4,882 MBA 19. apríl 1879 Pola J. Palisa
196 Philomela   6,54 3,116 0,025 7,26 5,500 MBA 14. máj 1879 Clinton C. H. F. Peters
197 Arete   9,18 2,743 0,162 8,79 4,541 MBA 21. máj 1879 Pola J. Palisa
198 Ampella   8,33 2,460 0,229 9,30 3,858 MBA 13. jún 1879 Marseille A. Borrelly
199 Byblis   8,3 3,179 0,172 15,43 5,668 MBA 9. júl 1879 Clinton C. H. F. Peters
200 Dynamene   8,26 2,737 0,134 6,91 4,528 MBA 27. júl 1879 Clinton C. H. F. Peters
201 Penelope   8,43 2,681 0,180 5,76 4,389 MBA 7. august 1879 Pola J. Palisa
202 Chryseis   7,42 3,074 0,096 8,84 5,388 MBA 11. september 1879 Clinton C. H. F. Peters
203 Pompeja   8,76 2,737 0,061 3,19 4,527 MBA 25. september 1879 Clinton C. H. F. Peters
204 Kallisto   8,89 2,673 0,172 8,28 4,370 MBA 8. október 1879 Pola J. Palisa
205 Martha   9,23 2,777 0,037 10,70 4,627 MBA 13. október 1879 Pola J. Palisa
206 Hersilia   8,68 2,740 0,041 3,79 4,535 MBA 13. október 1879 Clinton C. H. F. Peters
207 Hedda   9,92 2,285 0,030 3,81 3,453 MBA 17. október 1879 Pola J. Palisa
208 Lacrimosa   8,96 2,893 0,016 1,75 4,920 MBA 21. október 1879 Pola J. Palisa
209 Dido   8,24 3,149 0,064 7,18 5,587 MBA 22. október 1879 Clinton C. H. F. Peters
210 Isabella   9,33 2,722 0,125 5,27 4,490 MBA 12. november 1879 Pola J. Palisa
211 Isolda   7,89 3,040 0,163 3,89 5,301 MBA 10. december 1879 Pola J. Palisa
212 Medea   8,28 3,113 0,113 4,27 5,491 MBA 6. február 1880 Pola J. Palisa
213 Lilaea   8,64 2,754 0,145 6,81 4,571 MBA 16. február 1880 Clinton C. H. F. Peters
214 Aschera   9,50 2,612 0,030 3,44 4,221 MBA 29. február 1880 Pola J. Palisa
215 Oenone   9,59 2,767 0,035 1,70 4,601 MBA 7. apríl 1880 Berlín V. Knorre
216 Kleopatra   7,30 2,794 0,252 13,14 4,669 MBA 10. apríl 1880 Pola J. Palisa
217 Eudora   9,8 2,878 0,305 10,47 4,880 MBA 30. august 1880 Marseille J. Coggia
218 Bianca   8,60 2,668 0,118 15,23 4,356 MBA 4. september 1880 Pola J. Palisa
219 Thusnelda   9,32 2,356 0,224 10,85 3,615 MBA 30. september 1880 Pola J. Palisa
220 Stephania   11,0 2,348 0,259 7,59 3,598 MBA 19. máj 1881 Viedeň J. Palisa
221 Eos   7,67 3,012 0,104 10,89 5,227 MBA 18. január 1882 Viedeň J. Palisa
222 Lucia   9,13 3,135 0,140 2,16 5,550 MBA 9. február 1882 Viedeň J. Palisa
223 Rosa   9,68 3,093 0,124 1,94 5,438 MBA 9. marec 1882 Viedeň J. Palisa
224 Oceana   8,59 2,645 0,046 5,84 4,302 MBA 30. marec 1882 Viedeň J. Palisa
225 Henrietta   8,72 3,384 0,268 20,91 6,225 MBA 19. apríl 1882 Viedeň J. Palisa
226 Weringia   9,7 2,711 0,205 15,93 4,463 MBA 19. júl 1882 Viedeň J. Palisa
227 Philosophia   8,7 3,153 0,199 9,15 5,598 MBA 12. august 1882 Paríž P. P. Henry
228 Agathe   12,48 2,202 0,242 2,54 3,268 MBA 19. august 1882 Viedeň J. Palisa
229 Adelinda   9,13 3,414 0,147 2,10 6,307 MBA 22. august 1882 Viedeň J. Palisa
230 Athamantis   7,35 2,383 0,062 9,44 3,677 MBA 3. september 1882 Bothkamp K. de Ball
231 Vindobona   9,2 2,920 0,158 5,10 4,990 MBA 10. september 1882 Viedeň J. Palisa
232 Russia   10,25 2,551 0,178 6,08 4,074 MBA 31. január 1883 Viedeň J. Palisa
233 Asterope   8,21 2,660 0,101 7,68 4,338 MBA 11. máj 1883 Marseille A. Borrelly
234 Barbara   9,02 2,387 0,245 15,36 3,687 MBA 12. august 1883 Clinton C. H. F. Peters
235 Carolina   8,82 2,884 0,060 9,03 4,896 MBA 28. november 1883 Viedeň J. Palisa
236 Honoria   8,18 2,801 0,190 7,70 4,687 MBA 26. apríl 1884 Viedeň J. Palisa
237 Coelestina   9,24 2,763 0,074 9,76 4,593 MBA 27. jún 1884 Viedeň J. Palisa
238 Hypatia   8,18 2,907 0,089 12,41 4,955 MBA 1. júl 1884 Berlín V. Knorre
239 Adrastea   10,3 2,979 0,230 6,17 5,141 MBA 18. august 1884 Viedeň J. Palisa
240 Vanadis   9,00 2,664 0,207 2,11 4,348 MBA 27. august 1884 Marseille A. Borrelly
241 Germania   7,58 3,053 0,097 5,52 5,333 MBA 12. september 1884 Düsseldorf R. Luther
242 Kriemhild   9,2 2,864 0,122 11,32 4,845 MBA 22. september 1884 Viedeň J. Palisa
243 Ida   9,94 2,862 0,047 1,14 4,841 MBA BIN 29. september 1884 Viedeň J. Palisa
244 Sita   12,2 2,175 0,138 2,85 3,207 MBA 14. október 1884 Viedeň J. Palisa
245 Vera   7,82 3,096 0,201 5,18 5,446 MBA 6. február 1885 Madras N. R. Pogson
246 Asporina   8,62 2,695 0,107 15,65 4,424 MBA 6. marec 1885 Marseille A. Borrelly
247 Eukrate   8,04 2,741 0,245 25,00 4,536 MBA 14. marec 1885 Düsseldorf R. Luther
248 Lameia   10,21 2,472 0,066 4,06 3,886 MBA 5. jún 1885 Viedeň J. Palisa
249 Ilse   11,33 2,379 0,217 9,63 3,668 MBA 16. august 1885 Clinton C. H. F. Peters
250 Bettina   7,58 3,153 0,126 12,85 5,599 MBA 3. september 1885 Viedeň J. Palisa

Poznámky: Prov. ozn. - prvé označenie planétky; Abs. mag. - absolútna hviezdna veľkosť; a - veľká polos v astronomických jednotkách; e - excentricita; i - uhol sklonu dráhy v stupňoch; P - doba obehu v rokoch; - Typ obj. - klasifikácia objektu do rodiny alebo skupiny, kódy pre označenie tried: AMR - Skupina Amor, APL - Skupina Apollo, ATN - Skupina Aten, BIN - binárna planétka, CBW - kubewano, CNT - Centauri, HLD - Skupina Hilda, JUT - Jupiterov trójan, MBA - planétka v hlavnom páse, NET - Neptúnov trójan, PHA - potencionálne nebezpečná planétka, PLT - plutíno, SDO - objekt z Kuiperovho pásu, TNO - iné transneptúnske telesá, TNR - transneptúnske telesá na rezonančných dráhach.


Predchádzajú:
Zoznam planétok
1 – 250
Nasledujú:
Zoznam planétok 251 – 500



Dáta použité s dovolením / Data used with permission © IAU: Minor Planet Center.