Zoznam počtu Rusov v jednotlivých subjektoch Ruskej federácie

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Zoznam počtu Rusov v jednotlivých subjektoch Ruskej federácie zoradený od najväčšieho po najmenší počet Rusov podľa výsledkov Všeruského sčítania obyvateľstva Ruskej federácie v roku 2002 podľa stavu subjektov Ruskej federácie zo dňa 1. decembra 2005.

  1. Moskva — 8 808 009 (84,8 %)
  2. Moskovská oblasť — 6 022 763 (91,0%)
  3. Krasnodarský kraj — 4 436 272 (86,6%)
  4. Sverdlovská oblasť — 4 002 974 (89,2%)
  5. Petrohrad — 3 949 623 (84,7%)
  6. Rostovská oblasť — 3 934 835 (89,3%)
  7. Nižnonovgorodská oblasť — 3 346 398 (95,0%)
  8. Čeľabinská oblasť — 2 965 885 (82,3%)
  9. Samarská oblasť — 2 708 549 (83,6%)
  10. Kemerovská oblasť — 2 664 816 (91,9%)
  11. Krasnojarský kraj — 2 638 281 (88,9%)
  12. Novosibírska oblasť — 2 504 147 (93,0%)
  13. Permský kraj — 2 401 659 (85,2%)
  14. Volgogradská oblasť — 2 399 300 (88,9%)
  15. Altajský kraj — 2 398 117 (92,0%)
  16. Ťumenská oblasť — 2 336 520 (71,6%)
  17. Irkutská oblasť — 2 320 493 (89,9%)
  18. Saratovská oblasť — 2 293 129 (85,9%)
  19. Voronežská oblasť — 2 239 524 (94,1%)
  20. Stavropoľský kraj — 2 231 759 (81,6%)
  21. Prímorský kraj — 1 861 808 (89,9%)
  22. Omská oblasť — 1 735 512 (83,5%)
  23. Orenburská oblasť — 1 611 509 (73,9%)
  24. Tulská oblasť — 1 595 564 (95,2%)
  25. Leningradská oblasť — 1 495 295 (89,6%)
  26. Republika Tatarstan — 1 492 602 (39,5%)
  27. Baškirsko — 1 490 715 (36,3%)
  28. Vladimírska oblasť — 1 443 857 (94,7%)
  29. Belgorodská oblasť — 1 403 977 (92,9%)
  30. Kirovská oblasť — 1 365 438 (90,8%)
  31. Tverská oblasť — 1 361 006 (92,5%)
  32. Brianska oblasť — 1 328 448 (96,3%)
  33. Jaroslavlianska oblasť — 1 301 130 (95,2%)
  34. Chabarovský kraj — 1 290 264 (89,8%)
  35. Archangeľská oblasť — 1 258 938 (94,2%)
  36. Penzianska oblasť — 1 254 680 (86,4%)
  37. Vologdská oblasť — 1 225 957 (96,6%)
  38. Kurská oblasť — 1 184 049 (95,9%)
  39. Lipecká oblasť — 1 162 878 (95,8%)
  40. Riazanská oblasť — 1 161 447 (94,6%)
  41. Tambovská oblasť — 1 136 864 (96,5%)
  42. Ivanovská oblasť — 1 075 815 (93,7%)
  43. Čitská oblasť — 1 037 502 (89,8%)
  44. Ulianovská oblasť — 1 004 588 (72,6%)
  45. Smolenská oblasť — 980 073 (93,4%)
  46. Kalužská oblasť — 973 589 (93,5%)
  47. Tomská oblasť — 950 222 (90,8%)
  48. Chanty-mansijsky autonómny okruh — 946 590 (66,1%)
  49. Udmurtská republika — 944 108 (60,1%)
  50. Kurganská oblasť — 932 613 (91,5%)
  51. Amurská oblasť — 831 004 (92,0%)
  52. Oriolská oblasť — 820 024 (95,3%)
  53. Kaliningradská oblasť — 786 885 (82,4%)
  54. Murmanská oblasť — 760 862 (85,2%)
  55. Pskovská oblasť — 717 101 (94,3%)
  56. Kostromská oblasť — 704 049 (95,6%)
  57. Astrachánska oblasť — 700 561 (69,7%)
  58. Buriatsko — 665 512 (67,8%)
  59. Novgorodská oblasť — 652 165 (93,9%)
  60. Republika Komi — 607 021 (59,6%)
  61. Karelsko — 548 941 (76,6%)
  62. Mordviansko — 540 717 (60,8%)
  63. Sachalinská oblasť — 460 778 (84,3%)
  64. Chakasko — 438 395 (80,3%)
  65. Jakutsko — 390 671 (41,2%)
  66. Čuvašsko — 348 515 (26,5%)
  67. Marijsko — 345 513 (47,5%)
  68. Kamčatský kraj — 302 827 (84,4%)
  69. Jamalsko-nenecký autonómny okruh — 298 359 (58,8%)
  70. Adygejská republika — 288 280 (64,5%)
  71. Kabardínsko-Balkarsko — 226 620 (25,1%)
  72. Židovská autonómna oblasť — 171 697 (89,9%)
  73. Severné Osetsko — 164 734 (23,2%)
  74. Karačajsko-Čerkesko — 147 878 (33,6%)
  75. Magadanská oblasť — 146 511 (80,2%)
  76. Dagestan — 120 875 (4,7%)
  77. Altajská republika — 116 510 (57,4%)
  78. Kalmycko — 98 115 (33,6%)
  79. Usť-Ordýnsko-Buriatský autonómny okruh — 73 646 (54,4%)
  80. Tuvianska republika — 61 442 (20,1%)
  81. Čečensko — 40 645 (3,7%)
  82. Čukotský autonómny okruh — 27 918 (51,9%)
  83. Jamalsko-Nenecký autonómny okruh — 25 942 (62,4%)
  84. Agsko-Buriatský autonómny okruh — 25 366 (35,1%)
  85. Nenecký autonómny okruh — 25 942 (62,4%)
  86. Ingušská republika — 5 559 (1,2%)

Zdroj[upraviť | upraviť kód]