World of Tanks: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
d Verzia používateľa 185.23.113.200 (diskusia) bola vrátená, bola obnovená verzia od Defender
Added new content . Deleting old content
Značky: bez zdroja úprava z mobilu úprava z mobilného webu
Riadok 24: Riadok 24:
}}
}}


'''''World of Tanks''''' (skrátene '''WoT''' či '''W.o.T''', {{v jazyku|slk}} '''Svet Tankov''') je hra žánru [[MMORPG]], vyvíjaná firmou [[Wargaming.net]], v ktorej hráč hrá z pohľadu vodiča a strelca tanku. K dispozícií sú vozidlá a prototypy tankov prevažne z obdobia [[Druhá svetová vojna|druhej svetovej vojny]] a začiatku studenej vojny. V hre máte možnosť vybrať si z pomedzi viac než 250 rôznych hrateľných tankov a 7 národov: [[ZSSR]], [[Nemecko]], [[USA]], [[Británia]], [[Francúzsko]], [[Čína]] , [[Japonsko]] a [[Česko-Slovensko]]. V hre nájdete mnoho historických tankov ([[T-34]], [[T-54]], [[Panzerkampfwagen VI Tiger|Pz.Kpfw VI Tiger]], [[KV-1]], [[M4 Sherman]]), ale aj tanky, ktoré zostali len na papieri ([[SU-100Y]], [[IS-7]], [[E-100]])
'''''World of Tanks''''' (skrátene '''WoT''' či '''W.o.T''', {{v jazyku|slk}} '''Svet Tankov''') je hra žánru [[MMORPG]], vyvíjaná firmou [[Wargaming.net]], v ktorej hráč hrá z pohľadu vodiča a strelca tanku. K dispozícií sú vozidlá a prototypy tankov prevažne z obdobia [[Druhá svetová vojna|druhej svetovej vojny]] a začiatku studenej vojny. V hre máte možnosť vybrať si z pomedzi viac než 250 rôznych hrateľných tankov a 7 národov: [[ZSSR]], [[Nemecko]], [[USA]], [[Británia]], [[Francúzsko]], [[Čína]] , [[Japonsko]] a [[Česko-Slovensko]]. V hre nájdete mnoho historických tankov ([[T-34]], [[T-54]], [[Panzerkampfwagen VI Tiger|Pz.Kpfw VI Tiger]], [[KV-1]], [[M4 Sherman]]), v hre su aj premiove tanky ktore sa daju zakúpit v premiovom obchode za tzv. "Goldy" ktore sa dajú buď zakupiť za reálnu menu (peniaze) alebosa daju vyhrat v turnajoch . Premiové tanky - (SU-100Y , Škoda T40 , M4A1 Revalorisé , Chi Nu Kai , atd. ) V hre je 10 "tierou" v 1 vetve už tak rozvetveneho stromu tankou . Môžte si zahrat za lahké tanky ( LT - Light Tank ), stredne tanky ( MT - Medium Tank ) , tažké tanky ( HT - Heavy Tank ) , stíhačou tankou ( TD - Tank Destroyer ) alebo aj altileriu - delostrelectvo ( SPG - Self-Propelled Gun )
Wargaming každý rok zariadi (zapne) Test server v ktorom si môžete zahrat za akýkolvek tank . Velkým konkurentom hry World Of Tanks a spoločnosti Wargaming je hra War Thunder od spoločnlsti Gain , menej známa hra s podobnou tématikou je Hra Advanced Warfare ( AW ).
Do hry si môžete nainštalovat vela modou ako je napriklad ( Artilery asistant , atd )
Ak neviete prestrelit pancier tanku môžete si na internete 3D modely tankou kde sa môžete pozriet na slabé miesta tanku . Na tank si môžete namontovat rôzne doplnky a spotrebne doplnky ako napr. ( hasičský pristroj ,lekarnička , opravná sada ale aj omnoho viac ak si neviete rady ake vybavenie a ake spotrebné doplnky dať na daný tank môžete sa pozriet na WotWiki. Na "wotku" sa hrači nesudia podla killou ( zabiti nepriatela ) ale podla takzvaného WNka - čim vyšie čislo hodnotenia WN8 tým skúsenejší hráč vaše WN8 si môžete pozriet na stránke wotlife.com . Hru samotnú si môžete stiahnut na stranke Wargamingu kde sa da stiahnuť aj hry World Of Warplanes alebo World Of Warships.


[[Súbor:Char T-70.jpg|thumb|246x246px|T-70]]
[[Súbor:Char T-70.jpg|thumb|246x246px|T-70]]

Verzia z 21:07, 20. júl 2016

World of Tanks
Základné informácie
Autor/Vývojárhttp://wargaming.net
VydavateľWargaming
Distribútorweb
Návrhprocesor 2,2Ghz, 2GB RAM, 9GB free space, 256MB graphic card
EngineBigWorld 2.4.1
Posledná plná verzia0.9.14.1
Dátum vydania12. apríl 2010
ŽánerAkčná, Stratégia, MMORPG
MódMultiplayer
Prístupnosť7+
PlatformaMicrosoft Windows
Xbox 360
Médiumhttp://worldoftanks.eu/cs/content/docs/update/
Minimálne požiadavkyprocesor 2,2Ghz, 2GB RAM, 9GB free space, 256MB graphic card, Windows 7/8
Odporúčaná konfiguráciaprocesor 2,8Ghz, 4GB RAM, 9GB free space, 1GB graphic card, Windows 7/8
Ďalšie odkazy
Web stránka hryhttp://worldoftanks.eu/

Pozri aj Videoherný portál

World of Tanks (skrátene WoT či W.o.T, slov. Svet Tankov) je hra žánru MMORPG, vyvíjaná firmou Wargaming.net, v ktorej hráč hrá z pohľadu vodiča a strelca tanku. K dispozícií sú vozidlá a prototypy tankov prevažne z obdobia druhej svetovej vojny a začiatku studenej vojny. V hre máte možnosť vybrať si z pomedzi viac než 250 rôznych hrateľných tankov a 7 národov: ZSSR, Nemecko, USA, Británia, Francúzsko, Čína , Japonsko a Česko-Slovensko. V hre nájdete mnoho historických tankov (T-34, T-54, Pz.Kpfw VI Tiger, KV-1, M4 Sherman), v hre su aj premiove tanky ktore sa daju zakúpit v premiovom obchode za tzv. "Goldy" ktore sa dajú buď zakupiť za reálnu menu (peniaze) alebosa daju vyhrat v turnajoch . Premiové tanky - (SU-100Y , Škoda T40 , M4A1 Revalorisé , Chi Nu Kai , atd. ) V hre je 10 "tierou" v 1 vetve už tak rozvetveneho stromu tankou . Môžte si zahrat za lahké tanky ( LT - Light Tank ), stredne tanky ( MT - Medium Tank ) , tažké tanky ( HT - Heavy Tank ) , stíhačou tankou ( TD - Tank Destroyer ) alebo aj altileriu - delostrelectvo ( SPG - Self-Propelled Gun ) Wargaming každý rok zariadi (zapne) Test server v ktorom si môžete zahrat za akýkolvek tank . Velkým konkurentom hry World Of Tanks a spoločnosti Wargaming je hra War Thunder od spoločnlsti Gain , menej známa hra s podobnou tématikou je Hra Advanced Warfare ( AW ). Do hry si môžete nainštalovat vela modou ako je napriklad ( Artilery asistant , atd ) Ak neviete prestrelit pancier tanku môžete si na internete 3D modely tankou kde sa môžete pozriet na slabé miesta tanku . Na tank si môžete namontovat rôzne doplnky a spotrebne doplnky ako napr. ( hasičský pristroj ,lekarnička , opravná sada ale aj omnoho viac ak si neviete rady ake vybavenie a ake spotrebné doplnky dať na daný tank môžete sa pozriet na WotWiki. Na "wotku" sa hrači nesudia podla killou ( zabiti nepriatela ) ale podla takzvaného WNka - čim vyšie čislo hodnotenia WN8 tým skúsenejší hráč vaše WN8 si môžete pozriet na stránke wotlife.com . Hru samotnú si môžete stiahnut na stranke Wargamingu kde sa da stiahnuť aj hry World Of Warplanes alebo World Of Warships.

Súbor:Char T-70.jpg
T-70

Rozdelenie Tankov

V hre sú tanky rozdelené do takzvaných tierov (úrovní), tanky sú radené do 10 úrovní podľa ich sily, je to tak preto aby spolu hrali rovnako silné tanky, čím vyššia úroveň, tým je tank drahší. Tiež sa tanky delia do typov: Ťažké (heavy), stredné (medium), ľahké (light), stíhače tank (tank Destroyers), samohybné delá (Self-Propelled Gun).