Diskusia s redaktorom:Adrian/Archív 2006

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

ahoj, prosim ta, ako mam do taxoboxu dostat infrarad ked nie je v sablone? tiez by sa zisiel vytvorit ekvivalent pre angl. "unranked" pre vsetky taxony medzi infraradom a nadčeľaďou, lebo "nezaradeny" evokuje neistu klasifikaciu a nie fakt, ze taxon jednoducho nema v ramci liineovskej hierarchie danu systematicku uroven... bez toho ostane znacne vela taxonov mimo taxoboxu, co by uz len v pripade dinosaurov sposobilo mensi chaos... a este jedna vec, neprospelo by prehladnosti v taxoboxoch obcas vynechat niektore taxony medzi kmenom a podrisou? (menovite epitelovce, dvojstranovce atd.)? --Dudo 14:30, 29 december 2005 (UTC)

Dostať infrarad do taxoboxu nie je zložité (jednoducho ho tam pridáš podľa vzoru ostatných taxónov), zložitejšie bude pridať "prázdny" infrarad do všetkých článkov, ktoré taxobox používajú. Čo sa týka tej prehľadnosti, zatiaľ sme s Brontom navrhli kompletnú taxonomickú štruktúru, taxóny sa nevypisujú iba ak nie sú. Adrian@diskprís 13:55, 3 január 2006 (UTC)

Brontopedia[upraviť zdroj]

Boli ste veľmi rýchly pri mazaní článku Brontopedia. Aspoň ste si prečítali, o čom sa tam píše?

Samozrejme som si to prečítal a nehnevaj sa na mňa, ale čo si tam popísal sú väčšinou nezmysly.

  • 1. nezmysel
  • 2. každý z redaktorov mal, má a určite ešte bude mať 7 a viac editov na jednom článku za 31 minút, ostatné je nezmysel.
  • 3. nezmysel
  • 4. Bronto má síce svojský spôsob reagovania, ale každý má nejaké slabé a nejaké silné stránky.
  • 5. nezmysel, väčšina Brontových článkov nie sú stuby a nazachytil som, že by bol proti stubom, práve naopak (Wizzard to môže potvrdiť).
  • 6. Podľa reakcií, Bronto berie pravidlá slovenského pravopisu ako základné pravidlo pri písaní článkov do Wikipédie.
  • 7. nezmysel
  • 8. pozri 4., nikde som nezachytil, že by Bronto zakazoval použiť neslušné výrazy.
  • 9. nezmysel
  • 10. nezmysel
  • 11. odporúčal by som obrátiť sa na Bubamaru, že ako to myslela
  • 12. tomu hádam ani sám neveríš
  • 13. bez komentára

Je mi ľúto, že sa vzdávaš pridávania článkov do Wikipédie, hoci si s tým ešte ani nezačal. Myslím si, že komunita slovenskej Wikipédie je jedna z tých lepších (pozri na českú a uvidíš, čo je to flame war). Osobne poznám mnoho redaktorov a musím povedať, že si ich vážim za čas, ktorý obetujú tomuto skvelému projektu.

Osobné názory na jednotlivých redaktorov nepatria do hlavného menného priestoru, na to sú diskusné stránky. Adrian@diskprís 14:52, 9 január 2006 (UTC)

Adrian, pri vsetkej ucte, bud si nepochopil o com pisal xy, alebo si to pochopil az privelmi dobre. Neviem, co by bolo lepsou spravou pre Teba (aj pre nas:-)... K meritu veci: Niektore Brontove vykony su obdivuhodne, jeho sposoby vsak uplne neakceptovatelne. Napr. odmazat cudzi prispevok z diskusnej stranky je destrukciou demokratickej diskusie ako takej... Ak na wikipedii v niektorych veciach objektivne nemozno dospiet ku zhode (typicky Kossuth-Kosut), preco by nemohli koexistovat oba nazory (oba clanky) a snazili sa uspiet v sutazi idei?
Ty nediskutujes, ale vedies monology a robis si reklamu na vlastnu web-stranku. Take veci sa nie len ze mozu, ale aj musia zmazat. Diskusia je len na riesenie problemov clanku. Bronto 22:08, 9 január 2006 (UTC)
Spominana web stranka vdaci za svoj vznik skor Tebe :-). Trvam na tom, ze odmazanie cudzieho prispevku z diskusie je neeticke. Rovnako neeticke je odmazat prispevky kritizujuce Teba osobne. Zo starsich veci Ti pripominam problem pomlcky a poslovencovania Kossuthovho mena - odmazal si diskusiu o tom, ze to odporuje nielen dobrym mravom, ale aj zakonom tohoto statu ... --Joseliani 10:42, 10 január 2006 (UTC)
Neetické je písať do encyklopédie články, ktoré nemajú s encyklopédiou nič spoločné. Neetické je na slovenskej Wikipédii nedodržiavať Pravidlá slovenského pravopisu. Mne sa tiež napríklad nepáči prechyľovanie cudzík priezvisk, ale prechyľujem, lebo je to v Pravidlách. Ak máš niečo proti Pravidlám slovenského pravopisu, sťažuj sa na Jazykovednom ústave Ľudovíta Štúra, tu si úplne mimo aj so svojimi citáciami Orwella. My si nevymýšľame slovenský pravopis, my sa ho tu snažíme dodržiavať. Našťastie je slovenský pravopis vcelku jednoznačný, takže nám aspoň v tomto ohľade nehrozí aféra typu V. Z. Píšeš, že v niektorych veciach objektivne nemozno dospiet ku zhode, ale z tvojej strany ide o čisto subjektívny názor. S tým vymazávaním diskusných príspevkov nesúhlasím. Adrian@diskprís 11:27, 10 január 2006 (UTC)
Mily Adrian, bavime sa nie o pravopisnych pravidlach ako takych (tie napomahaju vzajomnemu porozumeniu), sporne je iba velmi dobre ohranicitelne politikum tam implementovane v najlepsich orwelovskych tradiciach (co brani vzajomnemu porozumeniu). Bol som uz naznacil, ze riadit sa pravidlami slovenskeho pravopisu nie je zakonnou povinnostou kohokolvek. Etickou uz vobec nie, kedze v tejto casti odporuju dobrym mravom. Co sa tyka encyklopedickosti, bolo by uz nacase zliezt z hrusky dolu: wikipedisti nie su encyklopedisti, wikipedisti mozu nevediet, wikipedisti mozu diskutovat hodnotnejsie, ako pisat clanky, ... a mohol by som pokracovat. Vystupovat z pozicie drzitelov zjavenej pravdy svedci o poriadnej davke schizofrenie, kym vystupovat z pozicie majitelov Wikipedie len o neucte k fair-play...
"Dobré mravy" to je veľmi široký pojem, dobre sa na to odvoláva, ťažko sa to definuje. O chvíľu sem môže prísť redaktor, ktorý má inú pedstavu o dobrých mravoch a začne podľa nej prepisovať články. Ja sa snažím dodržiavať Pravidlá slovenského pravopisu, ktoré majú predsa len jasnejšiu definíciu. Podľa teba je encyklopedista vševedúci (nájdi mi takého), kým wikipedista môže nevedieť, encyklopedisti vedia presne ako písať články, kým wikipedisti môžu diskutovať - podľa mňa aj encyklopedisti sú len ľudia, ja až taký rozdiel medzi encyklopedistami a wikipedistami nevidím (sú samozrejme rôzni wikipedisti). Do ktorej skupiny ma radíš ? Do skupiny držiteľov zjavenej pravdy, alebo ma pokladáš za majiteľa Wikipédie? Nehnevaj sa na mňa, ale článok "Brontopedia" nepatrí do hlavného menného priestoru Wikipédie a ak by mal byť v priestore "Wikipédia", tak iba v kategórii Wiki-humor. Dobré mravy kážu podpísať sa. Adrian@diskprís 12:29, 10 január 2006 (UTC)

zmazanie Acetilenu[upraviť zdroj]

prosim ta mozes zmazat clanok Acetilen ... vytvoril som ho znova .. aj ked nechtiac ... mrzi ma to

Sonda Galileo[upraviť zdroj]

Pane kolego, dodělal jsem ještě dost podstatné rozšíření hesla na cs wiki. Asi budete chtrít to doplnin i do sk. Zdreaví a dodatečně PF 2006. --Avitek 08:36, 11 január 2006 (UTC)

Pedagogika v Starovekom Grecku[upraviť zdroj]

velké Ďakujem 5k 14:27, 12 január 2006 (UTC)

Týždne[upraviť zdroj]

Adrian, ako je to vlastne s tými týždňami? Na tých portáloch, na ktorých bolo zmenené číslovanie, je teraz veľké nič.--Jano spoza mláky 04:31, 14 január 2006 (UTC)

neviem o čo ide, raz {{CURRENT WEEK}} funguje ako 1 a raz ako 01. Asi budeme musieť nechať presmerovania šablón, aby platilo jedno aj druhé. Adrian@diskprís 07:04, 14 január 2006 (UTC)

Checkuser status[upraviť zdroj]

Congratulations! Following your request here, I have made you checkuser. Please check the checkuser information and policy here. -Romihatza 00:07, 13 január 2006 (CET)

Gratulujem aj ja. Pisem, aby som ti pripomenul ze ako admin mas sice pravo mazat, ale s tym aj povinnost kontrolovat backlinky. Nezabudaj. Špeciálne:Whatlinkshere/Kóma_(astronómia) helix84 17:52, 16 január 2006 (UTC)

Moja chyba, videl som, že si to práve presunul, tak som si myslel, že na to nie sú odkazy. Polepším sa. Adrian@diskprís 18:46, 16 január 2006 (UTC)
With great power there comes great responsibility :p helix84 19:32, 16 január 2006 (UTC)

Sonda Stardust[upraviť zdroj]

Pane kolego, předělal jsme na cs. totálně toto heslo. Možná použijete. --Avitek 21:48, 16 január 2006 (UTC)

ďakujem Adrian@diskprís 21:53, 16 január 2006 (UTC)

Sonda New Horizons[upraviť zdroj]

Přidal jsem tabulku startovního okna 2006. --Avitek 21:00, 18 január 2006 (UTC)

Pridavanie obrazkov ...[upraviť zdroj]

Dakujem za radu ohladne pridavania obrazkov , budem sa snazit (aj sa snazim) pridavat len take na ktore si nikto nenarokuje autorske prava ... alebo ine licencne naroky...

Dikes --Loverman 10:01, 20 január 2006 (UTC)

Tak to má byť, len musíš uvádzať všetky potrebné info, aby sme to mohli aj my overiť. Takže nevyhnutne zdroj a autora. No a musíš mať to povolenie=licenciu. helix84 12:44, 20 január 2006 (UTC)

Ahoj Adrian. Odpusť prosbu diletanta. Mohol by si prosím ťa zlúčiť tri bunky v spodnom riadku tabuľky "Klubová štatistika v NHL" v článku Peter Šťastný ? Ide o "NHL spolu", ja som si tam pomohol bodkami, lebo neviem ako sa to zlučuje.--Jano spoza mláky 11:46, 23 január 2006 (UTC)

máš to tam Adrian@diskprís 12:09, 23 január 2006 (UTC)
Ďakujem. --Jano spoza mláky 17:28, 23 január 2006 (UTC)

formátovanie obrázku[upraviť zdroj]

Servus Adrian,
môj prvý príspevok môžeš vidieť na odkaze Vyšný Hrušov, a aby som sa dostal k otázke: zaujíma ma, či wikipédia umožňuje nejako formátovať vložené obrázky (rozmer, rámček, linka...) kde nájdem zoznam príkazov, prípadne ako tam vložím priamy html kód. Ale najviac by mi pomohol ten zoznam príkazov. Vďaka
A ešte som zabudol, ako sa dá odstrániť to označenie ... že výhonok. Hádam to už nie je až také potrebné.
ATiRiS ::

Pomoc:Obrázok#Syntax helix84 16:47, 25 január 2006 (UTC)

Šablóna[upraviť zdroj]

Adrian neviem umiestniť v článku pod sebou najprv obrázok a pod neho šablónu "Ženy Henricha VIII." Stále mám šablónu vedľa obrázka. Čo robím zle? Ale ak umiestim najprv šablónu, potom obrázok, tak je to v poriadku. Pozri Anna Boleynová --Bubamara 07:20, 27 január 2006 (UTC)

V geomorfologickej literatúre sa za jazero nepovažuje vodná nádrž vytvorená umelým prehradením. --Lojzo 11:51, 30 január 2006 (UTC)

1898 vo vede[upraviť zdroj]

Prepáč Adrian, ale toto sa nerobí bez diskusie... --AtonX 16:01, 31 január 2006 (UTC)

cs články na preklad[upraviť zdroj]

len tak námatkou Ghándí, Mannerheim a T-34 sú preložené.Viktor 17:11, 31 január 2006 (UTC)

zzzz vo vede[upraviť zdroj]

Ahoj, chem sa spytat ci zatial mozem vytvarat clanky o vede, alebo radsej nie? a pockat na vysledok hlasovania--stefi 23:01, 2 február 2006 (UTC)

Nezabudni na pokus[upraviť zdroj]

Pokus (Adrian) Pisem len aby to nebola sirota. helix84 21:05, 8 február 2006 (UTC)

Kremik.jpg[upraviť zdroj]

zdar, na en wiki sa objavili obrazky kremiku s neznamou licenciou - odkaz je na sk wiki Kremik.jpg a Krystal-kremika.jpg. mohol by si prosim upresnit ich licenciu a povod. bola by skoda keby boli vymazane len pre neuvedene udaje. ak na ne ale nemas licenciu asi by bolo lepsie keby boli odstranene. maj sa fajn! twisp

Ak už máš bot flag, tak nám prosím prestaň floodovať RC :) Vďaka. helix84 18:12, 12 február 2006 (UTC)

ešte nemám Adrian@diskprís 18:14, 12 február 2006 (UTC)

Ahoj. Píšem si svojho bota a tiež ho mám v jave. Toho svojho si celého písal sám? :) Môžem ti nahliadnuť do zdrojákov? --Abdull 11:46, 27 september 2006 (UTC)

Až teraz som si to všimol...Tá referencia v článku Fuzáčovité - na tú máme povolenie z nej čerpať? Bronto 04:00, 17 február 2006 (UTC)

Priame povolenie od autora nemáme. Ak však budeme postupovať podľa licencie, pod akou to autor zverejnil, myslím, že by nemal byť problém, ak uvedieme zdroj. Adrian@diskprís 04:33, 17 február 2006 (UTC)
Aha, tak dúfam, že na to nezabudnem, lebo už by bolo na čase urobiť články pre tie horné taxóny, a toto by to veľmi uľahčilo. Bronto 18:58, 17 február 2006 (UTC)

Titan (mesiac)[upraviť zdroj]

Zdravim, troska som ubral udajov v tabulke o Titane. Zda sa mi lepsie spomenut informacie o zlozeni atmosfery priamo v texte, ako pisat stale stopove mnozstvo. Ja tu pisem len kvoli korektnosti, kedze tuto tabulku si robil ty, tak az si informovany :)

A este vsimol som si rozne nazvy pre rovnake veci - napr. Fyzikalne charakterisky ( Titan ) a Fyzikalne vlastnosti ( Venuša ). Možno by bolo dobré dať niekde na astronomický akýsi jednotný slovík používaných pojmoch a potom ho ešte aj používať :).

Hyper Music[upraviť zdroj]

adrian akoze je to moj clanok,tak sa mi prosim ta do neho nehrab,dobre priznavam ze som sa nechal trochu uniest,ale tak kaslem na to,treba ho vymazat uplne...... Richi

na Wikipédii sa články nerozdeľujú na tvoje a moje. Nevidím dôvod na vymazanie článku. Adrian@diskprís 17:53, 22 február 2006 (UTC)


no dobre pocuj tak sa mozme dohodnut,ze sa to nateraz vymaze, aby to tam nestrasilo ludii a ja to spracujem objektivne ( :)) ) aby sa to kazdemu pacilo a potom to sem kopnem spolu s dalsimi clankami,pretoze pre mna to neni len tak hocico,ale ta kapela je pre mna zivot...hmm?? ;) Richi

Teraz je článok v takom tvare, že ho nemôžem len tak bez dôvodu vymazať. Kľudne si priprav články o tvojej obľúbenej skupine a pridaj ich do Wikipédie. Teším sa, že pribudnú nejaké hudobné články. Adrian@diskprís 20:04, 22 február 2006 (UTC)


Tak o.k., presvedčil si ma! ;) --Richi 21:22, 23 február 2006 (UTC)

chemia portal/kategoria[upraviť zdroj]

ahoj, mohol by si prosim ta vytvorit aj pre portal chemia index clankov? vytvoril som Portál:Chémia/Kategorizácia ako si ma ziadal, pisal som ti na icq aj si mi nieco odpovedal ale mi zblblo icq tak som si to nevedel precitat, dik--stefi 12:23, 24 február 2006 (UTC)

  • Mohol by si aj pre Geografiu? :) Alebo pripadne objasnis mi ako sa to vytvara? Vdaka. Atomique 10:42, 6 marec 2006 (UTC)
    • pokial viem tak adrian ma bota, ktory generuje potom jednotlive kategorie podla zaciatocneho pismena z kategorizacie ktoru si vytvoril ty;)--stefi 10:47, 6 marec 2006 (UTC)
      • Tomu som tak zatial aj porozumel. Ale zaujima ma ako sa ten bot spusta, resp. ci ho mozem spustit aj ja a kde ho najdem. Atomique 11:02, 6 marec 2006 (UTC)
    • som kukol na historiu jednej svojej kategorie a hodilo mi ze to bol adrian-bot. viz. tu, ale dalej ti neviem nic povedat, najlepsie si pockat na adriana ;)--stefi 11:18, 6 marec 2006 (UTC)

Linky do cudzich wiky[upraviť zdroj]

Mozes uviest niaky konkretny priklad? Nie je mi to celkom jasne. Pre "Voerde" spravim niake kratke heslo a potom co? Asi som trosku nechapava... sorac. jankaka 15:23, 2 marec 2006 (UTC)

Pozri Voerde (Niederrhein). Adrian@diskprís 15:29, 2 marec 2006 (UTC)


Moc sa tu teda nevyznam (tak sorry za blbe otazky), ale nie je skoda neodkazat ju na originalnu stranku, kde je mnozstvo informacii? Alebo je to o tom, ze sa tu delime na slovensku a nemecku wiki? (hmmm... asi by to bol dost chaos... no nic, tak aspon dik za cas)
:) jankaka 15:36, 2 marec 2006 (UTC)

ten odkaz je priamo na stránke Voerde (Niederrhein) a to vľavo dole. Sú tam aj odkazy na iné jazykové verzie článku. Nie každý, kto prehľadáva slovenskú wiki vie po nemecky (príp. anglicky), môže sa aj stať, že článok o nemeckom meste je lepšie napísaný po anglicky či francúzsky, jednoducho veľa problémov. Priestor na odkaz do iných jazykových verzií je na každej stránke vľavo dole, takže v texte by sme mali používať odkazy do slovenskej wiki. Možno nejaký červený odkaz vyprovokuje anonymného používateľ k napísaniu perfekntého článku. Adrian@diskprís 15:52, 2 marec 2006 (UTC)

ahaaaa... takze tie odkazy na cudzie wiki sa tam vytvaraju sami!!!! :) okej, uz je to jasnejsie. Dik. jankaka 16:02, 2 marec 2006 (UTC)

nevytvárajú sa celkom samé, musíš pridať niečo ako [[de:Voerde (Niederrhein)]] pre odkaz na nemeckú verziu, či [[en:Voerde]] pre odkaz na anglickú verziu. Samozrejme existujú boty (roboti), ktorý tieto interwiki linky dopĺňajú. Aj oni však vyžadujú aspoň jeden manuálne pridaný odkaz (interwiki, iw), zyčajne na anglickú verziu. Adrian@diskprís 17:11, 2 marec 2006 (UTC)

Ok. jankaka 17:40, 2 marec 2006 (UTC)

Presmerovanie clanku[upraviť zdroj]

Ahojko,
co znamena, ze presmerovanie nie je nutne...?
Ten "Hertz (jednotka)" som nasla v ziadanych clankoch. Preto som ho chcela aspon trosku dotvorit. Az neskor som si vsimla, ze uz existuje clanok "Hertz". Nezostanu teraz niake prazdne linky v clankoch, ked bol tento nazov v ziadanych clankoch? Alebo som to zle pochopila? To len pre buducnost, nech tu nevytvaram zbytocne veci... Dik ;)
jankaka 19:03, 2 marec 2006 (UTC)
teraz je to cislo 933... jankaka 19:04, 2 marec 2006 (UTC)

na článok "Hertz (jednotka)" ukazovala len šablóna, ktorá sa používala pri chemických prvkov a tú som už opravil. Vľavo si môžeš skontrolovať, ktoré články ukazujú na aktuálny článok a to kliknutím na link "Odkazy na tento článok". Článok "Hertz (jednotka)" som vymazal preto, lebo existuje už článok "Hertz" a presmerovania majú zmysel len keď sú vo forme, v akej by to hľadali používatelia (nikto nebude na Wikipédii hľadať text "Hertz (jednotka)", zadá iba "Hertz" a nájde, čo chce). Adrian@diskprís 19:11, 2 marec 2006 (UTC)

aaa uz to vidim... sorry za otravovanie. :I a dik jankaka 19:15, 2 marec 2006 (UTC)

Kategória:Zaniknuté štáty[upraviť zdroj]

Neviem Adrian, či je to šťastné riešenie, zaradiť článok Prvá slovenská republika do kategórie zaniknuté štáty. Potom by sa tam mala zaradiť aj Prvá česko-slovenská republika, Druhá česko-slovenská republika, Československá socialistická republika, Česká a Slovenská Federatívna Republika, v budúcnosti keď rozvinieme dejiny Francúzska tak všetky doterajšie francúzske republiky (neviem koľko ich bolo) a tak podobne.--Jano spoza mláky 19:50, 2 marec 2006 (UTC)

veď niektoré tam už sú, ale moc sa do toho nevyznám, tak to nechám na iných. Adrian@diskprís 20:13, 2 marec 2006 (UTC)

pywikipedia[upraviť zdroj]

Ahoj Adrian. Tak som sa k tomu konecne dostal a zacal sa hrat s pywikipedia frameworkom a vyzera to byt uplne super :) S tym sa budu dat robit fakt riadne halusky. Vobec som netusil, ze je to az take easy-to-use a unicode-friendly. Atomique 10:29, 7 marec 2006 (UTC)


Máte zle nastavený čas na stránke už som to diskutoval s Janom spoza mláky a povedal že sa mám obrátiť na teba--Divadino 22:07, 10 marec 2006 (UTC) 23:07 10. marec

Môžeš mi to vysvetliť s tým hokejom? Dik. --matros 20:04, 11 marec 2006 (UTC)

odkaz bol pôvodne použitý v šablóne (hokejové mužstvo), tam som ten odkaz nahradil, ale stránka "Odkazy na tento článok" ťahá z nejakej cache a preto nie je aktualizovaná. Môžeš to skontrolovať tak, že sa pozrieš do článkov, ktoré akože odkazujú na daný článok a nijaké odkazy tam už nenájdeš. Adrian@diskprís 20:17, 11 marec 2006 (UTC)
Talianske národné hokejové mužstvo#Zimné olympijské hry - všimni si kam odkazuje rok 2006... --matros 20:51, 11 marec 2006 (UTC)

čo to známená vynikajúci? To nie je termín pre objektívne hodnotenie!!!!!!--85.248.26.133 20:35, 14 marec 2006 (UTC)

Pôvodne som chcel zmazať iba to "Na úpravu" od nejakého anonyma. Slovo "vynikajúci" sa zviezlo s tým. Adrian@diskprís 21:26, 14 marec 2006 (UTC)

stadia hviezd[upraviť zdroj]

caw! mohol by si nam poradit na pisomku z fyziky? potrebovala by som vediet akou farbou sa oznacuju jednotlive procesy vivoja hviezd ! za skoru odpoved vopred dakujem !

Pozri Hertzsprungov-Russellov diagram a Spektrálna klasifikácia. Adrian@diskprís 16:43, 16 marec 2006 (UTC)

Percento[upraviť zdroj]

Podľa STN sa vždy píše s medzerou.--85.248.26.133 18:46, 17 marec 2006 (UTC) (vypadlo mi prihlásenie)

Ale houby sa vždy píše s medzerou... Adrian to správne napísal, a odpoveď je, že tam má byť medzera, lebo v danom kontexte sa to samozrejme nemyslí ako adjektívum (na to by muselo nasledovať podstatné meno, na to to pravidlo o medzere/nemedzere vlastne existuje). Bronto 19:50, 17 marec 2006 (UTC)

dik za novy infobox zivocichov, takto je to viac prehladnejsie, tiez za zahrnunutie mojho milovaneho infraradu ;) takze teraz vlastne mozeme pomaly menit vsetky stare taxoboxy na nove infoboxy? --Dudo 13:39, 18 marec 2006 (UTC)

už som pomaly začal. Adrian@diskprís 14:54, 18 marec 2006 (UTC)
nedokazal by konvertovat taxoboxy na infoboxy nejaky bot? myslim ze na en:wiki to tak robili, kazdopadne by to usetrilo kopu casu. --Dudo 21:11, 24 marec 2006 (UTC)

Dochodok[upraviť zdroj]

Míšeň[upraviť zdroj]

Prosím Ťa nevieš, aký názov má v Slovenčine nemecké mesto Meißen, česky Míšeň? Vďaka. --Viktor 13:58, 22 marec 2006 (UTC)

našiel som iba jeden slovenský text, kde sa spomína to mesto a spomína sa ako Míšeň [1]. Adrian@diskprís 14:11, 22 marec 2006 (UTC)
Meißen nemá slovenský názov. A na takéto prípady máš zoznam na stránkach geodézie, ak tam mesto nie je, tak nemá (oficiálne uznaný) slovenský názov. To ale samozrejme neznamená, že nemá historický slovenský názov, ale ja o ňom v tomto prípade neviem. Bronto 01:41, 23 marec 2006 (UTC)

Kandidačná listina...[upraviť zdroj]

Prečo opravuješ verziu, ktorá mala chyby a subjektívny názor, ktorý do encyklopédie nepatrí?--Lojzo2 05:51, 4 apríl 2006 (UTC).

Magdu som opravil, tú chybu s rokom tiež a názor politických komentátorov podkladám za celkom relevantný. Adrian@diskprís 05:57, 4 apríl 2006 (UTC)
Ktorých politických komentátorov?--Lojzo2 06:03, 4 apríl 2006 (UTC)

"práveže mnohých nezaújímajú iba suché zoznamy, ale aj dobové súvislkosti" - nemyliš si politickú literatúru s encyklopéiou--Lojzo2 06:24, 4 apríl 2006 (UTC)

nemýlim Adrian@diskprís 10:20, 4 apríl 2006 (UTC)

- tak potom dopiš k ostatným kandidačným listinám ako vznikali - aby to bolo spravodlivé--Lojzo2 10:26, 4 apríl 2006 (UTC)

  • Lojzo, ak sa venuješ politike, a viem že sa venuješ, tak veľmi dobre vieš, že tá veta, ktorú si zmazal je veľmi relevantná (pozn. ja nie som jej autorom). A nikto ti nebráni dopísať podrobnosti k ostatným kandidačným listinám, bude to len prínosom.--Jano spoza mláky 02:51, 5 apríl 2006 (UTC)

Adrian-Bot[upraviť zdroj]

Ahoj Adrian, pozor na toto. Tvoj bot ti escapuje ampersandy, kde by nemal. Atomique 05:49, 7 apríl 2006 (UTC)

Priklad: http://sk.wikipedia.org/w/index.php?title=%C5%A0abl%C3%B3na:Denn%C3%A9_udalosti/09_8&curid=32487&diff=304691&oldid=148063

Šablóna:Zdroj scr[upraviť zdroj]

Adrian chystas to nahodit nejakym botom, alebo na to vyrobis nejaky wikiprojekt? Liso@diskprís 19:16, 7 apríl 2006 (UTC)

Zatiaľ som v štádiu úvah, či to náhodou nebude porušenie licencie (asi nie), potom to asi budem nahadzovať ručne. Adrian@diskprís 19:27, 7 apríl 2006 (UTC)
Tá ich licencia hovorí, že sa to nesmie zmeniť. Tým pádom to sem nemôžeme dať, ak nemáš výnimku. Bronto 19:34, 7 apríl 2006 (UTC)
Licencia hovorí, že sa nesmie zmeniť pôvodný dokument a distribuovať takto zmenený dokument. Akonáhle môžeme použiť časti diela, tak tam hranica čo je časť diela a čo vlastná tvorba je problematická. V každom prípade skúsim ešte raz osloviť Radovana Malinu, ktorý sa na tých skriptách podieľal a zároveň už čosi na wiki vytvoril s otázkou, či môžeme takto preniesť a rozkúskovať tieto skriptá, prípadne požiadam aj o cd s fotografiami. Adrian@diskprís 19:40, 7 apríl 2006 (UTC)
Text vyhradne na studium alebo vytlacenie... Suhlasim skor s Brontom... Treba nam poprosit o dalsie prava... Liso@diskprís 19:44, 7 apríl 2006 (UTC)
OK. Ked premyslis, vytvor radsej projekt, dohodneme nejake delenie, rad Ti s tym pomozem... Liso@diskprís 19:30, 7 apríl 2006 (UTC)

Interwiki[upraviť zdroj]

Adrian, prosim nezabudaj na interwiki... :) Atomique 15:21, 8 apríl 2006 (UTC)

Astronomie na cs.wiki[upraviť zdroj]

Adriane, rozhodl jsem se, že budu vždy na začátku čtvrtletí dělat velké doplňování seznamů katalogizovaných planetek a rejstříků pojmenovaných planetek (koncem čtvfrtletí obvykle IAU dělá podobnou akci). Už je dubnová aktualizace na cs.wiki hotova, tak na to upozorňuji, protože jste to použili na sk.wiki v minulosti.

Kromě toho jsem udělal pořádně heslo cs:Schwassmann-Wachmann 3; je to teď mimořádně aktuální.

Zdraví Tonda --Avitek 14:52, 9 apríl 2006 (UTC)

nové planétky som už doplnil, aktualizáciu mien chystám. Adrian@diskprís 15:41, 9 apríl 2006 (UTC)

Přidal jsem do cs:Schwassmann-Wachmann 3 dalí drobnosti a tabulku jejích úlomků. Tonda --Avitek 10:20, 16 apríl 2006 (UTC)

Obrázky[upraviť zdroj]

Aj teba poprosím, prejdi si svoje obrázky a doplň im náležitosti, pokiaľ sem nepatria, na Commons s nimi. Vďaka. helix84 22:56, 10 apríl 2006 (UTC)

No...Dal som si tú námahu a urobil som nám systém. Bude treba tie najvyššie úrovne zmeniť, lebo ten systém, čo používame je z medzinárodného hľadiska už neakceptovateľný. Dávam ho zatiaľ pod: Systém živých organizmov a prosím ťa vyjadri sa skôr ako začnem meniť infoboxy. Myšlienka toho celého je, aby sme to niekde mali pekne pod jednou strechou kvôli prehľadnosti, aby sme mali moderný systém a zároveň systém "znesiteľný" pre slovenské tradície, a aby sa pri významných zmenách vo vyššej systematike to tam zapísalo s poznámkou o zdroji. Bronto 18:41, 12 apríl 2006 (UTC)

Súhlasím s každým uceleným systémom, do akej hĺbky pôjdeš v tej systematike ? So zmenami tých infoboxov ti môžem pomôcť. Budú veľké zmeny pri živočíchoch ? Mám zastaviť pridávanie taxónov ? Adrian@diskprís 18:47, 12 apríl 2006 (UTC)
Čo mi napadá ("problémikov" sú stovky):
  • hore pribudla úroveň doména , ale napr. živočíchy náhodou ostali ríša, takže núdzovo sa v tomto smere šablóna meniť nemusí (iba v nových sa pridá aj doména) - neviem, lebo ak treba opravovať napríklad všetky vtáky ručne, tak to je riadna fuška
  • bezpodmienečne treba niekedy dohodnúť článkonožce a magnóliorasty. Článkonožce asi bude najlepšie prebrať z toho skripta Bezchordáty (ten autor má na website aj prehľadnú tabuľku)...ale to je tak rozsiahla skupina, že naozaj teraz nemám čas ani chuť posudzovať nakoľko je to delenie moderné, všeobecné, iné ako na biowebe alebo tak, ale zdá sa mi dosť iné... Magnóliorasty sa -aspoň podľa anglickej wiki - v porovnaní s tým, čo máme v Biowebe značne menili (porovnaj napríklad Lamiales), a zdá sa mi (ale zase je to príliš rozsiahle pre mňa), že v tom skripte Vyššie rastliny (pozri Poznámky dole v článku) je už ten nový systém. Tak, ak máte niekto čas, ja by som zbežne bol za ten systém z toho skripta Vyššie rastliny.

Bronto 20:44, 12 apríl 2006 (UTC)

myslím, že do infoboxov pre živočíchy a rastliny môžeme dať natvrdo doménu Eukaryota a bude to vyriešené. Tie článkonožce a magnóliorasty zatiaľ asi odsunieme a budeme sa tým zaoberať, keď na ne príde rad. Adrian@diskprís 20:49, 12 apríl 2006 (UTC)
OKBronto 20:55, 12 apríl 2006 (UTC)

Bolo by treba urobiť infobox pre doménu baktérie (týka sa článkov baktérie a sinice) a dohodnúť farby pre jednotlivé ríše (týka sa článku prvoky a Chromista). A hlavne v infoboxe pre rastliny treba dať hore takisto tú doménu a - to už bude horšie - opraviť tie horné úrovne (vyššie rastliny a pod.) podľa nového delenia. Bronto 01:37, 16 apríl 2006 (UTC)

urobím to, rastlín zatiaľ nie je veľa, takže to bude v pohode. Adrian@diskprís 05:21, 16 apríl 2006 (UTC)

Dve otázky: (1) Čo si vlastne zmenil v šablóne huby oproti šablóne rastliny? (2) Je to úmysel, že sú všetky šablóny ružové? Bronto 23:49, 16 apríl 2006 (UTC)

Huby majú hneď pod ríšou oddelenie, kým rastliny majú medzi nimi ešte 4 iné taxóny. S farbami som sa zatiaľ nezaoberal. Keď sa na nich dohodneme, tak na to pustím robota, alebo ich jednoducho natvrdo dám do šablóny Adrian@diskprís 05:43, 17 apríl 2006 (UTC)

zdravim, tak konecne je ten clanek dopsany, muzete pokracovat v prekladu :) --Power

Zdravím[upraviť zdroj]

tady je projekt, který by tě snad mohl zajímat: Wikipédia:WikiProjekt Preklady CS-SK. S pozdravem Cinik 20:32, 17 apríl 2006 (UTC)

už ho sledujem Adrian@diskprís 09:21, 18 apríl 2006 (UTC)

Re: REVERT[upraviť zdroj]

To nemyslíš vážne!!! Môžeš mi prosím vysvetliť, konkrétne ktorá moja zmena je taká, že by nebola v súlade s NPOV? A tiež by si mohol napísať ako je možné písať o PANNE MÁRII bez "náboženského" uhlu pohľadu. arpad

napríklad nie všetci historici pokladajú Bibliu (a špeciálne Nový zákon) a historicky dôveryhodný zdroj. Adrian@diskprís 10:12, 18 apríl 2006 (UTC)

- Mal by si viac počítať o historickosti Biblie. Ak toto je dôvod, na tvoj revert, tak je veľmi nedostatočný. Prosím vráť úpravy tak, ako boli vykonané!

Arpad, prvými dvoma úpravami si celkom rozhádzal prvý odstavec (preto revert). Treťou úpravou si urobil nejaké zmeny do článku, ktorý patrí medzi najlepšie a ako taký prešiel revíziou a hodnotením. Stále považujem tvoje zmeny za neprimerané. Ako som už napísal, ak si myslíš, že by text mal byť preformulovaný, začni o tom diskusiu. Adrian@diskprís 10:30, 18 apríl 2006 (UTC)

- Aké rozhádzanie? Pozri sa, ako vypadajú iné encyklopédie. Vždy je v úvode výstižná definícia pojmu. A to som urobil. V ďalších úpravách som text rozšíril o podrobnejšie a presnejšie definované skutočnosti. Ani v najmenšom som neporušil NPOV, skôr naopak. To, že je článok výborne hodnotený, nie je dôvod na bránenie jeho ďlšiemu rozširovaniu. Nechápem, prečo sa staviaš proti zušľachťovaniu článkov wikipédie. Ak máš konkrétne námietky na nezmyselnosti, opravy chýb, tak ich oprav, ale revertnúť niekoľko mojich úprav, to mám považovať za čo? To sa nerobí. Znovu ťa žiadam, aby si vrátil úpravy do stavu pred revertom!

Za prvé, ak diskutuješ, podpisuj sa (inak môžu byť tvoje diskusné príspevky ignorované). Za druhé, pozri sa ako píšeme biografické články v tejto encyklopédii. Za tretie, ešte raz som si prešiel tvoje úpravy a, podľa mňa, nejde o rozširovanie článku a už vôbec nie o presnejšie informácie. Vydávať Nový zákon za všeobecne prijatý historický zdroj je prinajmenšom veľmi zavádzajúce. Ostatné úpravy nestoja za reč. Zhrnutie: Tvoje úpravy nepovažujem za zušľachtenie článku, skôr za jeho zneprehľadnenie a preto nebudem vraciať tvoje úpravy. Znova opakujem, ak si myslíš, že by text mal byť preformulovaný, začni o tom diskusiu a príslušnej diskusnej stránke. Adrian@diskprís 11:08, 18 apríl 2006 (UTC)

- Dobre. Pozrel som si iné biografické čl. a porovnal s Panna Mária. Zisťujem, že uvedené cudzie výrazy uvedené na začiatku, sú všeobecnými prekladmi mena Mária a nedostatočne korešpondujú s titulom článku. Vhodnejšie mená sú až v druhom odstavci, Uctievanie panny Márie. Myslíš, že keď to upravím, bude to vhodné zušľachtenie? Keďže je v tomto článku reč o Márii, pri ktorej Nový zákon a protoevanjeliá sú jedinými známymi dobovými zdrojmi jej historického poznávania, myslím, že vydávať Nový zákon za všeobecne prijímaný historický zdroj je namieste. Ak by to bolo pre teba prekvapujúce, môžeš sa presvedčiť, čo o Biblii ako historickom dokumente píšu iný. Napr: Some scholars continue to use the Bible as a historical document,..., alebo. Na anglických stránkach s tým problém nemajú. Diskusiu určite začnem. --Arpad 15:09, 18 apríl 2006 (UTC)

erb-kravany nad dunajom[upraviť zdroj]

Už druhý krát som sa snažil zapísať url adresu erbu obce a nikdy tam nie je.

Na to aby sa erb objavil, musí byť nahraný ako obrázok na slovenskej wiki alebo na commons. S erbami je ale ten problém, že musíš mať špeciálne povolenie od obecného zastupiteľstva pre použitie erbu na stránkach Wikipédie. Adrian@diskprís 07:10, 19 apríl 2006 (UTC)

Díks. Akurát som to upravovala, si ma predbehol :-) --Prskavka@diskprís 13:28, 25 apríl 2006 (UTC)

Kategoria: Kodeky[upraviť zdroj]

Zajtra planujem robit clanok o XviD, ale najprv potrebujem urobit v tych kategoriach poriadok... Nie som prvy co si to vsimol... Inac sorry za to catmore1 --- 21:27, 28 apríl 2006 (CEST)

Kategórie majú zmysel až keď obsahujú aspoň jeden článok. Na poriadok v kategóriách je dobré urobiť si strom kategórií (napr. Portál:Astronómia/Kategorizácia). Inak ti prajem veľa chuti do práce, dúfam, že som ťa veľmi neznechutil tým opravovaním tvojich editov do kategórií. Adrian@diskprís 19:34, 28 apríl 2006 (UTC)


Obrázok Laborec.jpg a ďalšie[upraviť zdroj]

Laborec.jpg, Valentin Drugeth.jpg, Juraj Drugeth.jpg, Hrobka Juraja Drugetha.jpg, Jan X Drugeth.jpg, Humenske kolegium.jpg, Snina stara.jpg, Brekov podorys.jpg, Brekov zdialky.jpg, Brekov pečat.jpg, atď (všetko, čo má v názve Brekov :-), Obrázok:Sodík.jpg, Obrázok:Sodík-v-plameni.jpg, Obrázok:Sobrance.jpg, Obrázok:CHKO Vihorlat logo.gif, Obrázok:CHKO Vihorlat.jpg, Obrázok:Jenkovce kroj.gif, Obrázok:Meter old.gif, Obrázok:Meter archivny.gif, Obrázok:Kilogram old.gif, Obrázok:Mariecurie.jpg, Obrázok:Porcelan.jpg - Chýba k nim licencia, prosím o doplnenie, inak budú obrázky zmazané. --Rádiológ 11:24, 30 apríl 2006 (UTC)

P.S. Bolo by fajn skontrolovať si všetky svoje obrázky --Rádiológ 11:35, 30 apríl 2006 (UTC)
Nevidím, že by sa Ing. Stanislav Macinský niekde vzdával autorských práv. Ak je to tak, budeš musieť doplniť, kde sa ich vzdal. Inak platí zmazanie. helix84 15:45, 30 apríl 2006 (UTC)
Mal som od nehio dovolenie, ale nemám čas ho hľadať, tak to radšej zmažem. Adrian@diskprís 15:49, 30 apríl 2006 (UTC)
Tak to si mohol radšej pohľadať neskôr helix84 15:55, 30 apríl 2006 (UTC)

Obrázok:Brekov erb.jpg, Obrázok:Brekov pecat.jpg, Obrázok:Udol erb.png, Obrázok:Dobsina erb., Obrázok:Koromla erb.jpg, Obrázok:Jenkovce erb.jpg, Obrázok:Remetske Hamre erb.gif

Obrázok bez povolenia na použitie od obce zmazaný kvôli zákonu 369/1990 Zb. o obecnom zriadení, § 1b Symboly obce [2] helix84 18:16, 5 máj 2006 (UTC)

Adrian, najviac by si nám pomohol, keby si si čím skôr prešiel vlastné obrázky, keďže si veľký uploader :) helix84 03:56, 6 máj 2006 (UTC)

Prosim ta, najlepsie bude, ak s tymi vtakmi nateraz nebudete robit vobec nic. Najprv treba dohodnut system. Napriklad ten system cicavcov mame kompletne zle, za posledne roky to cele poprehadzovali odhora az dole a v tom biowebe su pre štvornožce len recentne druhy a aj to kompletne zle. Viem si predstavit, ze aj s vtakmi to bude tak. Bronto 08:06, 1 máj 2006 (UTC)

Nietzche online[upraviť zdroj]

Ahoj, prečo si zmazal linku o stránke www.nietzscheonline.sk Je to jediná stránka na Slovensku, ktorej obsah ma stál veľa námahy a snažím sa ju priniesť ľuďom.

Ak nemieniš na základe svojej stránky podstatne rozšíriť článok Friedrich Nietzsche a naňho nadväzujúce články, tak si budeš musieť nájsť iný spôsob ako ju priniesť ľuďom. Wikipédia neslúži ako reklama na iné stránky. Adrian@diskprís 18:04, 1 máj 2006 (UTC)
Skús radšej rozšíriť náš existujúci článok Friedrich Nietzsche a prípadne uveď odkaz na tvoju stránku dole v externých odkazoch. Mimochodom, mne adresa [3] momentálne nejde ani otvoriť, je tam 403ka. --Ondrejk 18:11, 1 máj 2006 (UTC)


Všimol si si ten externý link na tú freeware encyklopédiu Astronómie? Bronto 06:14, 2 máj 2006 (UTC)

všimol, zatiaľ neviem čo s ním. Adrian@diskprís 06:15, 2 máj 2006 (UTC)

Problém so zdrojom obrázka Obrázok:Raybradbury.gif[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Obrázok:Raybradbury.gif. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka.

Problém so zdrojom obrázka Obrázok:Orson.scott.card.png[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Obrázok:Orson.scott.card.png. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka.

Problém so zdrojom obrázka Obrázok:Isaac asimov.jpg[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Obrázok:Isaac asimov.jpg. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka.

Problém so zdrojom obrázka Obrázok:R heinlein.jpg a ďalšie[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Obrázok:R heinlein.jpg. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka.

  • Nebudem ti tu zbytočne zapĺňať už diskusnú stránku rovnakými odkazmi. Odteraz len heslovite. Tie tvoje obrázky s fotografiami osôb sú zatiaľ zaradené do kategórie Nerozhodnuté obrázky, podľa Autorského zákona totiž spadajú do oblasti nekomerčných použití. Podmienkou pri nich ale asi bude (keď skončíme s triedením) uvedenie ich zdroja (odkaz, kniha a podobne) - preto ti tam teraz dávam šablónu bez zdroja. Takže ak vieš, odiaľ ten obrázok máš, tak prosím ťa doplň. Dík!!

- vybavené Adrian@diskprís 17:21, 8 máj 2006 (UTC)

Obrázky s slovenským textom[upraviť zdroj]

Keď sme už v tom, tak bude dobré zbaviť sa všetkých slobodných obrázkov, aby sa nekomplikovali zásady. Už tak je to pre nováčika komplikované. Vo všeobecnosti - ten obrázok si môže niekto preložiť a na commons ho ľahšie nájde. helix84 17:52, 7 máj 2006 (UTC)

ak ste sa tak dohodli, tak ok. Adrian@diskprís 17:56, 7 máj 2006 (UTC)

Nerád ťa s tým zaťažujem, ale dorobil som systém pre celé druhoústovce a treba doplniť infobox. Urobil by som to sám, ale do tej časti, ktorá obsahuje "Skry" si netrúfam zasahovať. Tak to nechám na teba, tu je to čo treba doplniť - uvádzam celú relevantnú časť a nové je vyznačené "x" :

  • kmeň
  • ničA x
  • oddelenie
  • podkmeň
  • ničB x
  • ničC x
  • infrakmeň x
  • nadtrieda
  • stupeň
  • ničD x
  • ničE x
  • trieda
  • ničF x
  • podtrieda
  • ničG x
  • infratrieda
  • superdivisio x
  • divisio
  • subdivisio
  • infradivisio x
  • ničH x
  • nadlégia (superlegio) x
  • légia (legio) x
  • podlégia (sublegio) x
  • infralégia (infralegio) x
  • nadkohorta (supercohors) x
  • kohorta (cohors) x
  • podkohorta (subcohors) x
  • infrakohorta (infracohors) x
  • superdivisio 2 x
  • divisio 2 x
  • subdivisio 2 x
  • infradivisio 2 x
  • ničCH x
  • magnrad (magnordo) x
  • ničI x
  • nadrad
  • ničJ x
  • ničK x
  • mirrad (mirordo) x
  • séria x
  • podséria x
  • grandrad (grandordo) x
  • ničL x
  • ničM x
  • ničN x
  • ničO x
  • ničP x
  • ničR x
  • ničS x
  • ničT x
  • ničU x
  • rad
  • ničV x
  • ničW x
  • ničX x
  • polorad (semiordo) x
  • podrad
  • ničY x
  • polopodrad (semisubordo) x
  • infrarad
  • parvrad (parvordo) x
  • nadčeľaď
  • čeľaď
  • ničZ x
  • podčeľaď

"Nič" znamená, že ten riadok nebude mať názov taxónu, čiže "unranked", namiesto neho by tam asi mala byť napríklad pomlčka. "Divisio" má preto dvojku, lebo už tam jedno divisio je. Bronto 04:21, 12 máj 2006 (UTC)

Nehodil by sa aspoň jeden "unranked" medzi nadčeľaď a parvrad? Zišiel by sa do viacerých infoboxov (napr. ku Maniraptora atď.) --Dudo 17:30, 12 máj 2006 (UTC)
Nie je problém. Bronto 17:36, 12 máj 2006 (UTC)

Richard Wagner[upraviť zdroj]

Ahoj Adrian,

dakujem, ze si si dal tu robotu a pozrel si sa na moje upravy clanku o Richardovi Wagnerovi. Velmi rad privitam zmeny, tykajuce sa formatovania, vzhladu, etc. Vsimol som si aj, ze si nazov obsahu "Mlade leta" zmenil na "Mladost". Nazov kapitoly som zvolil zamerne netradicny, putavejsi pre citatela. Okrem toho sa mi zda ovela lubozvucnejsi a literarnejsi, nez "Mladost". Takisto ako nasledujuci: "Ucnovske roky Wilhelma majstra". Oba nadpisy nadvazuju na urcitu literarnu tradiciu, v pripade "Ucnovskych rokov" sa jedna o podobizen nazvu jedneho z diel J. W. v. Goetheho. Chcem Ti len povedat, ze nazov kapitoly menim opät na povodny, nemaj mi to za zle, ak budes mat chut, mozme o tom podiskutovat.

Srdecne pozdravujem,

Robert

nemám s tým problém, aj keď toto by mala byť predovšetkým encyklopédia. Adrian@diskprís 10:19, 12 máj 2006 (UTC)


Nerozumiem tej poznamke. Ale zrejme vyplyva z Tvojho chapania encyklopedie ako vecneho diela zameraneho na ciru deklamaciu faktov (?). Myslim, ze historia sa da prezentovat aj zaujimavo a citatelsky putavo. Aj ona moze ponuknut to, comu sa pri beletrii hovori zazitok z citania. R.
  • No ak by som to mal abstrahovat od Wagnera, otazka znie, ci je encyklopedia umelecko-literarny zaner -- a ma/smie pouzivat patricnu stylistiku, alebo ci je to vedecko-literarny zaner -- a ma pouzivat odbornu stylistiku? :) --AtonX 10:51, 12 máj 2006 (UTC)
Odbornu terminologiu ano, stylistika by sa vsak mala prisposobit tak, aby bol clanok citany s potesenim. Inak aky je to vedecko-literarny zaner? :) Poznam len literarnovedecky a aj v nom zapasia autori s enormnymi stylistickymi a lexikalnymi tazkostami. Ved piseme pre ludi, ci nie? Aj ked som vyssie hovoril o pisani a prezentovani historie, ci historii, cim som sa vlastne obmedzil na okruh filologie alebo, ak chceme humanitnych vied, pamätam sa aj na clanok isteho biologa v istom nemenovanom slovenskom print-mediu, ktory velmi citatelne a pristupne objasnil okolnosti problemu klonovania cicavcov na priklade ovecky Dolly. Takze, zrejme je to otazka definicie, mne osobne je vsak na slove encyklopedia najsympatickejsie to "paideia" a tak chapem moje clanky ako prispevky k vzdelaniu a rozsireniu obzoru cloveka. Kazdeho. Nielen vedecky scitaneho, ktory vdaka Ariadninej niti skusenosti nestrati suvislost ani v labyrinte niekolkostrankovych poznamok pod ciarov. R.
  • Robo tvoje argumenty sú kúzelné a nepopierateľné. :) Len nechceme aby sa nezabudlo, že toto je encyklopédia, nie esej, monografia, ani iný žáner. Snažíme sa definovať hranice a rozdiely medzi nimi. :) --AtonX 09:50, 13 máj 2006 (UTC)

Ja sa k nim postupne dopracujem a skontrolujem to (ak sa dovtedy z tých taxónov nezbláznim :)) ). Postupujem teraz oddola hore. Práve delfíny sú až na špici stromu, lebo sú to vlastne vývojovo najkomplikovanejšie žijúce živočíchy, takže tam bude treba veľa kontrolovať.Bronto 16:58, 12 máj 2006 (UTC)

Karlova Univerzita[upraviť zdroj]

Adrian prosím Ťa môžeš zmeniť v názve článku Karlova Univerzita veľké U za malé? Ja to neviem.

Viktor 07:01, 13 máj 2006 (UTC)

Mena v nazvoch[upraviť zdroj]

O menach sme sa dohodli, ak sa nemylim, ze budu plne. Ak nie, tak mi vratte Lennona a Buckleyho na John Lennon a Jeff Buckley. Inak, nech plati uzus. Nech sa vyjadri aj Helix84, kedze on trval na dodrziavani uzu. Martinoza 06:53, 19 máj 2006 (UTC)

Pôvodná dohoda bola taká, ale minimálne umelecké mená (v súlade s diskusiou [4]) by sme mali uvádzať ako názvy článkov (najmä kvôli kategóriám). Hlasovanie síce ešte neprebehlo, ale keď bude niekto proti, tak ho iniciujem. Adrian@diskprís 06:59, 19 máj 2006 (UTC)
Tuto diskusiu som necital, len tu, ktora vznikla na Helixovej diskusnej stranke. Suhlasim a popresuvam si, na koho mi padne zrak :-) Martinoza 07:04, 19 máj 2006 (UTC)
Este cosi, vies presunut zmenit clanok Elvis Aron Presley na Elvis Aaron Presley (dve a v druhom mene), pretoze ja asi nie. A potom ho rovno fuknut na Elvis Presley. Danke schon.
Hotovo --Ondrejk 07:18, 19 máj 2006 (UTC)
Good man :-) Vdaka. Martinoza 07:42, 19 máj 2006 (UTC)

Sásánovská jména[upraviť zdroj]

Praktická poznámka: je pravda, že sásánovská jména se přepisují různě, někdy ve středoperské podobě Óhrmazd, Varhrán, Ardašér, Šáhpuhr, někdy novopersky Hormizd, Bahrám, Ardašír či Šápúr. Většinou se upřednostňuje novoperský tvar, ale jsou tam výjimky – nepíše se například Fírúz (novopersky), ale Péróz (středopersky). Všechno to je pravda. Nevyrešilo by však různý způsob přepisu spíš vytvoření redirectů u článků než zatěžování seznamu králů různymi verzemi jména? To se týká hlavně Husrava I. (středopersky) alias Chosraua I. (novopersky). Já se jen ptám. Jirka O. 08:37, 22 máj 2006 (UTC)

Pravdu povediac veľmi sa do historických prepisov mien nevyznám. Tvoje články prekladám hlavne preto, lebo sa mám príležitosť niečo naučiť. Tie redirecty mien určite budú a s ostatným sa musíš obrátiť na Bronta. Adrian@diskprís 20:13, 22 máj 2006 (UTC)
Tie alternatívy sú tam, lebo jednoducho existujú (prečo by tam nemali byť, sú "zakázané"? - nikto "normálny" predsa nevie, že Chosrau a Husrav je to isté) a hlavne preto, aby sa neskôr nezabudlo na tie redirecty. Bronto 21:19, 22 máj 2006 (UTC)
Zakázané jistě ne, jen mám dojem, že v seznamech panovníků je účelná jedna varianta a zbylé pak vysvětlit v článku. Nemám rád jako historik seznamy, kde se dočtu Ota (Otto, Oto, Otta) byl ten a ten. Jinak se divím, proč nazýváte článek o Persidě Párs, tj. proč jste vybrali zrovna středoperskou formu názvu. Já takový článek plánuji a radši ho nazvu Persis, než abych musel váhat mezi Pársa, Párs nebo Fárs (všechny tři vývojové fáze perštiny). Jirka O. 22:02, 22 máj 2006 (UTC)
Sám uznáš, že je ale rozdiel medzi Ottom/Otom a nejakým perzským vládcom, ktorého nikto nepozná (ja viem, že ty áno, ale druhí nie). Po druhé, keď bude napísaný článok, tak sa to z toho zoznamu môže dať preč, zatiaľ máme len zoznam. Po tretie ad Persis: Je to jedno, ten článok je len tak narýchlo, aby bol. Ja podobu Persis osobne takmer vôbec nepoznám, vždy som sa stretol iba s Perzia alebo potom Párs či Parsa a zdalo sa mi, že je logickejšie použiť lokálny názov (ale rozhodne nie som odborník na Irán a po perzsky neviem). Pokiaľ ide o Fárs, tak o tom by som napísal (keby tu nebolo iné na robote, čo ale je) zvláštny článok ako o modernom Fárs. Bronto 23:18, 22 máj 2006 (UTC)
Ok, je-li to dočasné, tak to beru. Mně šlo jen o to, že různý způsob přepisu by byl možný u všech jmen králů, nejen u Husrava – a představa, že třeba u Hormizda bude Hormizd (Ahura Mazda staropersky, Óhrmazd středopersky) mne vyděsila. Pokud jde o Persidu viz např. de: Jirka O. 07:14, 23 máj 2006 (UTC)

OK, máš to na starosti a na riešenie, ja už sa do toho nebudem miešať. --AtonX 19:36, 25 máj 2006 (UTC)

dorazne protestujem proti premiestneniu clanku o zavislom uzemi Svätá Helena a nahardenim ho clankom o osobe Svätá Helena.

  • odkazov na clanok o uzemi bude omnoho viac a PODLA MNA bude aj hladanejsi
  • su minimalne dve dalsie osoby oznacovane svata helena

preto som toho nazoru, ze hlavny clanok ma byt o zavislom uzemi a na zaciatku odkaz na rozlisovaciu stranku, kde mozu byt aj dalsie vyznamy. ..dubhe 21:29, 31. máj 2006 (UTC)[odpovedať]

S tým prvým bodm by sa dalo polemizovať, ale nijako netrvám na tom, aby bol článok Svätá Helena primárne o cisárovne. Skôr sa prikláňam za model Svätý Tomáš. Adrian@diskprís 03:57, 1 jún 2006 (UTC)
ja som skor za to, aby bolo hned presmerovane na nejaky clanok a odtial bola moznost ist na rozlisovaciu stranku. podla mna by sa mali disambigy na nasej wiki riesit plosne, ale zda sa mi, ze k tomu nie je vola. riesenie som sa snazil navrhnut uz tu, ale odozva bola minimalna. ..dubhe 19:29, 1. jún 2006 (UTC)[odpovedať]
Niekedy je ťažko určiť ktorý článok je najdôležitejší. Pre niekoho geografia, pre niekoho história. --Adrian 19:31, 1 jún 2006 (UTC)
niekedy to lahke nie je, ale da sa to. ..dubhe 19:47, 1. jún 2006 (UTC)[odpovedať]

Hlavný článok by mal rozlišovacia stránka. (Podľa mňa by to tak malo byť vždy a všetky problémy sú navždy vyriešené.) Bronto 19:33, 1 jún 2006 (UTC)

podla mna to casto zbytocne zdrzuje hladanie. ..dubhe 19:47, 1. jún 2006 (UTC)[odpovedať]
Ale pre koho? Odpoveď: Pre toho, kto má to štastie a článok je pod "jeho" významom. A čo vidia ostatní? Článok, ktorý nechceli s čudnými hakibakmi na začiatku, ktoré vyzerajú ako porucha. Bronto 19:50, 1 jún 2006 (UTC)

Ak existuju viac ako 2 vyznamy jednoznacne je lepsi disambiq, aspon podla mna...

dobre, tak sa skusme bavit aspon o rovnakych vyznamoch z rovnakeho oboru. nevidim vyznam mat disambig len kvoli rovnomennemu mestu (andorra, guatemala, panama, belize a pod.). ked ine nie, tak aspon tu by som bol za hlavny clanok pre stat. ..dubhe 19:57, 1. jún 2006 (UTC)[odpovedať]
Ale napr. Ked bude niekto hladat New York, podla mna bude hladat mesto a nie stat, but you never know...
to mi je jasne. pripad od pripadu. urcite vsak pochopi, ze ked hlada stat, tak ho najprv hodi na mesto a odtial sa bude moct dostat kam chce. ..dubhe 20:13, 1. jún 2006 (UTC)[odpovedať]

este mi celkom nie je jasne, preco ta svata helena nie je pod nazvom Flavia Iulia Helena ..dubhe 20:13, 1. jún 2006 (UTC)[odpovedať]

Ďakujem[upraviť zdroj]

Ďakujem za radu a chcela by som sa Ťa ešte na niečo spýtať: Dajú sa do článkov pridávať obrázky? Ak áno, tak ako?

Bitka o Stalingrad[upraviť zdroj]

Vsimol som si ze Bitka o Stalingrad tu nikde nie je, alebo som ju aspon nenasiel, tak somju vytvoril ked som v tom pokracoval tak si to zrusil. Co ta ktomu viedlo?

Adrian článok presunul na názov Bitka o Stalingrad. helix84 14:03, 6 jún 2006 (UTC)

Ahoj,

Čo sa týka tých grétskych písmen - spočiatku som nevedela, v čom je problém, nakoľko mne sa zobrazovali normálne. Len na inom počítači som si všimla, že to niekde zobrazuje ako nečitateľné znaky. Najjednoduchšie asi bude písať písmená grétskej abecedy slovom.

To s tou histórou článku som nevedela. Zatiaľ sa iba učím a chvíľu mi trvá, kým na niečo prídem, respektíve, kým sa na niečo doklikám. :-/ Aj vkladanie prvého obrázku do textu mi trvalo takmer hodinu. Mimochodom, to uvádzanie autorských práv je tam naozaj nutné? Niektoré obrázky mám totiž uložené v počítači celé roky a už nemám ani šajnu, skadiaľ som ich stiahla.--Eryn Blaireová 19:17, 6 jún 2006 (UTC)

1. januar[upraviť zdroj]

Ozaj len som si tak vsimol v poslednych upravach. Co bolo nespravne na uprave [5] ked si ju revertol. Pokial viem je to aj den vzniku Ceskej repubilky. Alebo sa mylim a hráme sa na encyklopediu obsahujucu lokalne informacie? --Julo 12:47, 28 jún 2006 (UTC)

ako odrážka pod dátumom píšeme pamätmé dni a sviatky na Slovensku. V sekcii udalosti je spomenuté, že vtedy vzniklo aj Česko. Ak chceš, môžeš vytvoriť novú sekciu "Sviatky" a tam napísať, v ktorej krajine a aký sviatok sa v daný deň oslavuje. Adrian@diskprís 13:07, 28 jún 2006 (UTC)
ok, zmienky sekciu udalosti som si vsimol az teraz, sorry --Julo 13:09, 28 jún 2006 (UTC)

Erb obce Pažiť[upraviť zdroj]

Nechce sa mi zobraziť erb obce, ktorý som tam natiahol cez URL a až teraz som zistil, že treba mať súhlas obce.. Treba to nejako editovať alebo všetko, čo som pridal (zopár údajov z mapy Slovenska, webu atď.) treba vymazať? Za odpoveď ďakujem ..... Gigi


Technicka otazka: Akoto ze blokujem aj teba? Ved po prve si bol schopny editovat a po druhe ked sa prihlasis pod menom, tak zablokovany nie si. Alebo si? Bronto 23:18, 30 jún 2006 (UTC)

Som. Editujem z tej istej adresy ako anonym, t.j. keď si ho blokol, tak si tým blokol aj mňa. Nemohol som editovať, hoci som bol prihlásený pod svojím menom. Naštastie sa viem odblokovať. Z toho mi vyplýva, že keď sa blokujú IP adresy, zablokujú sa aj prihlásený redaktori, ktorí editujú z tej adresy. Keď sa zablokuje redaktor, tak IP je asi voľná, myslím. Adrian@diskprís 05:31, 1 júl 2006 (UTC)

Tichý potok[upraviť zdroj]

Pozrel som to, čo sa týka obsahu článkov, určite nie sú duplicitné. Mrzí ma, že neboli zosúladené názvy článkov. Čo sa týka článkov o slovenských potokoch a riekach, ja postupujem podľa zoznamu Zoznam riek na Slovensku, tam sú uvedené ako Tichý potok (prítok Belej), nakoľko na Slovensku existuje viac potokov s názvom Biely potok a taktiež Kôprovský potok (prítok Belej). Je jasné, že články treba spojiť. Robzle, 11:18, 7 júl 2006 (UTC)


Olympijske hry[upraviť zdroj]

Na co sa to teda ma prekladat? --Elora de Berry 13:07, 12 júl 2006 (UTC)

Myslí sa tá časť, ktorá je o moderných OH. --Adrian 18:28, 12 júl 2006 (UTC)

ok a preco to nemoze byt spolu>?--Elora de Berry 19:27, 12 júl 2006 (UTC)

Hlasovanie[upraviť zdroj]

Ahoj, chcel by som ťa poprosiť, keby sa ti chcelo vyjadriť svoj názor v hlasovaní. Zaujímal by ma aj tvoj názor, ako názor skúseného astronóma-amatéra :D --Wizzard 09:03, 13 júl 2006 (UTC)

OpenStreetMap[upraviť zdroj]

Vďaka za "učesanie" článku. Som v podstate nový wikipedián, takže som nevedel, že sa má linkovať len vnútri sk-wiki, resp. som si myslel, že všetky národné wikiny sú kamarátky. Ďalej prosím založiť heslo Open_Source a presmerovať (operáciu redir zatiaľ neovládam) ho na Open_source, ktoré už existuje. Je prípustné, aby obsah slovenského článku bol dočasne tvorený odkazom na anglický (prípadne aj na ekvivalenty v iných jazykoch)? Jano 18:34 13 júl 2006 (UTC)

Každý článok ma tzv interwiky - odkazy na ekvivalenty v iných jazykoch, ktoré vyzerajú asi takto [[en:Open Source]]. Takže ak chceš napísať, článok, ktorý bude odkazovať na napr. anglickú verziu, mal by si napísať aspoň troj až päťvetovú definíciu hesla po slovensky a potom pridaj interwiki. Adrian@diskprís 18:42, 13 júl 2006 (UTC)

Thanks for wikifying and improving the article OpenStreetMap. I'm user:LA2 on the OSM wiki and most languages of Wikipedia. I encouraged a Slovak user on the OSM IRC channel to translate the English article. Unfortunately, he preferred to remain anonymous and didn't seem to understand wiki links very well. I also encouraged the Russian and German translations, and I have tried to reach people in Poland and the Czech Republic. As was pointed out on the German Wikipedia, the current article (which is based on the English one) is not very "encyclopedic" in style and can still be much improved. Next thing, OSM needs more contributors in Slovakia! There is a map of Europe (PDF, 1 MB) that shows where the current contributions are. --LA2 12:02, 14 júl 2006 (UTC)

Havária raketoplánu Columbia (pre istotu píšem aj sem)[upraviť zdroj]

Prečo si presunul väčšinu článku Havária raketoplánu Columbia na STS-107? Text má predsa náväznosť na predchádzajúci a okrem toho článok STS-107 som vytvorila viacmenej len ako presmerovaciu stránku pre samotnú haváriu. Informácie tam boli naschvál také stručné, aby mohlo byť všetko dôležité pokope v článku Havária raketoplánu Columbia. Istá možnosť je aj spojiť oba články, aj keď ja si myslím, že tak, ako to bolo predtým to bolo lepšie. --Eryn Blaireová 20:20, 13 júl 2006 (UTC)

Väčšinu článku som presunul preto, lebo väčšina článku bola o misii STS-107 a nie o havárii. Článok o havárii mäže byť rozsiahly, ale mal by sa aspoň s 90% týkať havárie. V každom prípade by to mal byť "podčlánok" článku STS-107. Adrian@diskprís 20:54, 13 júl 2006 (UTC)

Aj tak by sa podľa mňa oba články mali spojiť do článku STS-107. Ja som totiž chcela postupom času z článku poslednej misii Columbie urobiť perfektný článok a to nepôjde, kým budú rozdelené. --Eryn Blaireová 06:52, 14 júl 2006 (UTC)

Nevidím problém, aby sa z článku o havárii urobil postupne perfektný článok. Mal by sa však týkať najmä havárie. To, že v ňom nebudú odseky o misii (napr. Experimenty) z neho horší článok neurobí. Osobne vidím potenciál na dva perfektné články STS-107 a Havária raketoplánu Columbia. Ja som za ponechanie obidvoch článkov. Adrian@diskprís 07:16, 14 júl 2006 (UTC)

Ale v kritériách na perfektný článok sa píše, že taký článok by mal obsahovať všetky dôležité informácie bez klikania na iné články. A (podrobné) informácie o havárii mi pripadajú dosť dôležité na to, aby sa nachádzali v článku STS-107. --Eryn Blaireová 09:39, 14 júl 2006 (UTC)

Základné informácie áno, podrobné informácie v samostatnom článku. Podľa mňa ide o dve prepojené témy. Nebudeme predsa písať do článku o STS-107 podrobný popis Space Shuttle, hoci bol samozrejme nevyhnutný pre misiu (o havárii ani nehovorím). Adrian@diskprís 11:20, 14 júl 2006 (UTC)
Aj tie údaje o posádke, by som dal iba do samostatných článkov o jednotlivých členoch. Napr. informácie o rodinnom stave sú pre misiu dôležité iba v prípade, že by sa kozmonauti chceli vo vesmíre rozviesť príp. zosobášiť. Okrem toho by to poto bolo treba dať do všetkých misií, na ktorých sa kozmonaut zúčasnil. Zhrnutie - samostatné témy = samostatné články, ak máme samostatný podčlánok, v hlavnom článku iba súhrné informácie . Adrian@diskprís 11:26, 14 júl 2006 (UTC)

Samostatné články o jednotlivých členoch posádky samozrejme budú a budú oveľa dlhšie - toto je zatiaľ len taký veľmi stručný prehľad, ktorý tomu článku určite neublíži. Okrem toho, informácie o rodinnom stave astronautov som našla spolu s ostatnými informáciami o nich v článku každého časopisu, či knihy s touto tematikou, ktorý som prehliadala. Tak som považovala za vhodné to tam dať. A kľudne by som to dala aj do všetkých misií, ktorých sa zúčastnili, keby boli tieto články už vytvorené. Čo sa týka samotnej havárie - asi tie extrémne stručné informácie v článku STS-107 aspoň trochu rozšírim. --Eryn Blaireová 11:53, 14 júl 2006 (UTC)

S tým môžem len súhlasiť. Adrian@diskprís 11:58, 14 júl 2006 (UTC)

Ahoj prehodili sme pár slov v sobotu ohladom Wikipedia, robim pracu o Wikipedii a chyba mi uz len par vecí.Mozem sa ta spytat na dve otazky? 1, Ako funguje MediaWiki? Mozem si ho stiahnut a vyuzivat... 2. Autori sa delia na: spravka, administratok a redaktori???

Prosim ta mozes mi pomoct s tym, nepoznam dlho Wikipediu a potrebovala by som sa s niekym poradit.

Velmi pekne dakujem ADA

Arcadius alebo Arkadius?[upraviť zdroj]

Mali by ste sa v tom ujednotit.....--Elora de Berry 17:24, 22 júl 2006 (UTC)

Ahoj Adrian, dakujem za vymenu fotky " Ludovita Strompacha". Prosim, mozete vymazat este ten text dolu pod fotkou, kde prosim o jej vymenu;-) Dakujem

P.S. nemam SK klavesnicu, preto prosim o "odpustenie" za interkpunkcne znamienka. ;-)

Škoda 1200 a 1201[upraviť zdroj]

Prečo si to rozdelil? Ja som to zamerne dal spolu, jediny rozdiel je medzi nim v tom, ze po par rokoch skodovku napadlo trochu vylepsit motor a vznikla 1201. Okrem motoru je to presne to iste, to to mam pisat dvojmo? --Seymour 14:23, 26 júl 2006 (UTC)

Názov článku "Škoda 1200 a 1201" mi príde veľmi neecyklopedický. Môžeš urobiť jeden článok s názvom Škoda 1200 a článok Škoda 1201 naň presmerovať. Adrian@diskprís 14:38, 26 júl 2006 (UTC)

som tu novy tak ma prosim ta hned nesprdaj, aj tak neviem co si tym myslel a preco ma chces vypnut, drzal som sa pokynov (aspon si to myslimˇ), slusne sa vyjadrujem v prispevkoch, nepouzivam reklamu ---- tak "počemu"--Zincica 19:30, 27 júl 2006 (UTC)

Prepáč za komentáre, ale začal si veľmi z ostra pridávať články v nejakom zvláštnom formáte, bez kategórii, interwiki a vyzeralo to tak, že si nevšímaš úpravy, ktoré s tými článkami robia iní redaktori (teda hlavne ja). Tie komentáre mali za úlohu zastaviť tvoje nadšenie. Ak môžem hovoriť aj za ostatných skúsenejších redaktorov, skôr očakávame, že nový redaktor začne s jedným (jeho srdcu blízkym) článkom, na ktorom sa naučí základné pravidlá (formát, kategórie, interwiki) a potom postupne pridáva, upravuje a dopĺňa ďalšie články. Samozrejme budeme radi, keď pribudnú články z geodézie, ale budeme ešte radšej, keď už budú v takom tvare, aby ich ostatní redaktori nemuseli kompletne preformatovávať a prepracovávať. Inak vitaj na Wikipédii a nenechaj sa znechutiť mojimi poznámkami. Adrian@diskprís 20:59, 27 júl 2006 (UTC)

slovosled a vyznam[upraviť zdroj]

hi, sledujem ze onehda rok dozadu si vykonal tuto zmenu: "Subjekty Ruskej federácie premiestnená na Ruské federálne subjekty" podla mojho nazoru ZLU. subjekty RF totiz nie su to iste ako Ruske federalne subjekty!!!napriklad take Čečensko nieje ruskym federalnym subjektom... totiz Cecensko ma s Ruskom iba tolko, ze s nim a dalsimi 86mi oblastami, republikami....blabla je subjektom Ruskej federacie... v tomto pripade je slovosled az na tolko dolezity, ze meni vyznam!!! aj preto sa Narodna banka Slovenska nevola Slovenska narodna banka....lebo nepatri len slovakom, ale vsetkym obcanom Slovenska!!! --legnaw 21:25, 5 august 2006 (UTC)

nie som si istý, či som to vykonal ja. Adrian@diskprís 06:17, 14 august 2006 (UTC)

Problém so zdrojom obrázka Image:Brekov jaskyna.jpg[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Image:Brekov jaskyna.jpg. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. matros 19:21, 21 august 2006 (UTC)

Problém so zdrojom obrázka Image:Brekov podorys.jpg[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Image:Brekov podorys.jpg. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. matros 19:22, 21 august 2006 (UTC)

Problém so zdrojom obrázka Image:Brekov pohlad.jpg[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Image:Brekov pohlad.jpg. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. matros 19:22, 21 august 2006 (UTC)

Problém so zdrojom obrázka Image:Brekov zdialky.jpg[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Image:Brekov zdialky.jpg. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. matros 19:23, 21 august 2006 (UTC)

Problém so zdrojom obrázka Image:FilakovoHrad.jpg[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Image:FilakovoHrad.jpg. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. matros 19:23, 21 august 2006 (UTC)

Problém so zdrojom obrázka Image:FilakovoHrad podorys.jpg[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Image:FilakovoHrad podorys.jpg. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. matros 19:23, 21 august 2006 (UTC)

Problém so zdrojom obrázka Image:Irina Nevicka.jpg[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Image:Irina Nevicka.jpg. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. matros 19:25, 21 august 2006 (UTC)

Problém so zdrojom obrázka Image:Kilogram old.gif[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Image:Kilogram old.gif. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. matros 19:25, 21 august 2006 (UTC)

Problém so zdrojom obrázka Image:Nevicka tabula.gif[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Image:Nevicka tabula.gif. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. matros 19:25, 21 august 2006 (UTC)

Problém so zdrojom obrázka Image:Udol pohlad.png[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Image:Udol pohlad.png. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. matros 19:25, 21 august 2006 (UTC)

5 000 vodných tokov[upraviť zdroj]

To, že je na Slovensku vyše 5 000 vodných tokov ešte neznamená, že ich všetky plánujem opisovať. Vyberám si len niektoré. Veď o niektorých jarkoch, či "stokách" sa toho ani nedá veľa napísať. Ale vďaka, že mi veríš :-)

Robzle, 7 september 2006, 12:00

Slovenská Wikipédia dla Polakov[upraviť zdroj]

Polacy sa mniejszością narodovú i im też sa naleži Slobodná Encyklopédia. Dlateho jeśli macie tutaj jakiegoś administratora mówiącego biegle po polsku, to niech stvorí Slobodnú Encyklopedię po pol'sku.

Roman Giertych, 7 september 2006, 18:11

dnešné čiastočné zatmenie mesiaca[upraviť zdroj]

Adrian prečo ste nenapísali do aktualít v astronómii niečo bližšie o dnešnom čiastočnom zatmení mesiaca, ved za chvílu už bude koniec??Peter439 19:32, 7 september 2006 (UTC)

Veď som to tam dnes poobede dopísal. Adrian@diskprís 20:09, 7 september 2006 (UTC)

Greetings from Turkey[upraviť zdroj]

Hello, this is Bahar from the Turkish Wikipedia. If you don't mind, I was going to ask you something. A Turkish user 'Tembelejderha' (lazy dragon) is asking what his user name is in other languages. If you can write its' Slovak to my talk page, that would be great. Thank-you very much. Bahar (means spring in Turkish)

šablóna - London tube[upraviť zdroj]

caw...ked si tu jednu zmazal, vedel by si plis spravit aby to s tou farbou v nadpise bolo ako predtym (Waterloo & City Line)??? takisto vznikla uz aj District Line, tak vedel by si tam dat zelenu do nadpisu??

pridal som parameter "farba pozadia", kde môže zadať farbu (ako v html). Adrian@diskprís 17:07, 26 september 2006 (UTC)
aha..diky =D...bol by som to spravil aj sam, ale este sa v tom moc nevyznam...;-) a este jedna otazka...jak si dam tento podpis bez toho aby som nemusel kopirovat a prepisovat??? --Mike 19:56, 26 september 2006 (UTC)
Druhé tlačidlo sprava na editovacím boxom. Adrian@diskprís 17:59, 26 september 2006 (UTC)
ok...diky=D --Mike 18:00, 26 september 2006 (UTC)

Nabuchodonozor[upraviť zdroj]

pardon, máš pravdu. predtým tam bolo "v diely", tak zato som to opravoval --Heuffel 20:32, 29 september 2006 (UTC)

ked o niekom citam tak chcem vediet vsetko.

Predpoladam, že sa vyjadruješ k článku Slota. Zmazal som odkaz na Wikicitáty (už tam jeden bol) a nejaký citát z externého článku v sekcii Externé odkazy (nemá tam čo robiť). Nabudúce by si sa mohol podpísať, anonymov zvyknem ignorovať. Adrian@diskprís 13:30, 13. október 2006 (UTC)[odpovedať]

je tu moja ip adresa takze .....

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Image:AngolaFootballFederation.png. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. Tlusťa 12:24, 18. október 2006 (UTC)[odpovedať]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Image:Ukraine football association.png. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. Tlusťa 12:27, 18. október 2006 (UTC)[odpovedať]

Ono těch obrázků je mnohem víc:

Asi všechny další Vámi nahraná loga fotbalových reprezentací. Neměl byste jít jako správce příkladem ostatním? :) Tlusťa 12:36, 18. október 2006 (UTC)[odpovedať]

Upravenie gramatiky[upraviť zdroj]

Ahoj Adrian, ďakujem ti za všetky úpravy, hlavne gramatické:-) prosím o ne aj v budúcnosti!!!! Babuschi 15:40, 19. október 2006 (UTC)[odpovedať]

Ahoj, tá šablóna má slúžiť na to, aby nebolo nutné pri pridávaní šablóny Infobox chemický prvok do článkov o prvkoch tam všetky tie parametre ručne zadávať alebo šablónu odniekiaľ kopírovať. Má to uľahčiť vypĺňanie tej šablóny, že sa cez {{subst:Infobox prvok}} vloží priamo obsah šablóny. --Wizzard 20:47, 11. november 2006 (UTC)[odpovedať]

Orlia hmlovina[upraviť zdroj]

Čo malo znamenať to vrátenie úprav?

zdrojový "kód" šablóny sa do článku nedáva. Adrian@diskprís 15:38, 22. november 2006 (UTC)[odpovedať]

No áno, je fakt, že som nevedela naisto, ako to mám spraviť, keď chcem do tej šablóny pridať ďalšie riadky. Už som na túto tému diskutovala aj s Wizzardom. Ale aj tak je podľa mňa jedno, či tam ten zdrojový kód je alebo nie je, pretože po uložení tá tabuľa vyzerá rovnako. --Eryn Blaireová 15:44, 22. november 2006 (UTC)[odpovedať]

No celkom jedno to nie je. Predstav si, že máš dvesto článkov, v ktorých je použitá šablóna ako zdrojový kód a rozhodla by si sam, že jednu hodnotu netreba zobrazovať (napr. "červený posun"). Musela by si to opraviť v dvesto článkoch. Keby si však namiesto "zdrojového kódu" použila šablónu, opravila by si to len na jednom mieste v šablóne a už by to bolo všade. Adrian@diskprís 15:48, 22. november 2006 (UTC)[odpovedať]
Pôvodne som skúšala pridať tam tie údaje na tom princípe, ako si to urobil Ty, ale niečo som tam asi napísala zle, lebo sa mi to nepodarilo a tak som tam radšej skopírovala celý ten kód. Pokladala som to za istejšie.
Mimochodom, ešte stále som nepochopila, prečo si urobil cez vrátenie úprav, veď stačilo editovať článok, vymazať kód a vrátiť šablónu naspäť. Na chvíľu si ma riadne vydesil, že môj pracne pridaný text je navždy preč! :-) --Eryn Blaireová 15:55, 22. november 2006 (UTC)[odpovedať]
Nevšimol som si, že si pridala text. Keď som si dal rozdiel medzi verziami, hneď som si všimol, že si zmenila šablónu za zdrojový kód, tak som neváhal a rollbackol. Potom som si všimol, že zmizol aj text a tak som ho z predchádzajúcej (tvojej) verzie vrátil. Adrian@diskprís 16:14, 22. november 2006 (UTC)[odpovedať]

Dunajska Luzna[upraviť zdroj]

Zdravim, preco ste zrusili novy link, ktory som pridal? Myslim, ze ludia maju pravo dozvedat sa informacie o obci, ktore nie su "nadiktovane" aktualnym vedenim...

Ľuďom žiadne právo neupieram, Wikipédia však nie je zbierka linkov, takže máme také pravidlo, že ak niekto pridá do článku iba externý link, tak je táto úprava automaticky vrátená späť (rolbacknutá). Adrian@diskprís 12:20, 23. november 2006 (UTC)[odpovedať]

Aha, takze, ak ten link tam chcem dat, mam napisat zoznam dovodov? Vratane tych ktore vysetruje policia? Alebo?

Wikipédia je encyklopédia a nie zbierka linkov. Adrian@diskprís 12:30, 23. november 2006 (UTC)[odpovedať]

Preco je potom na internete? A preco z tade tie linky nevyhodite?

Sablona.[upraviť zdroj]

Ahoj, podarilo sa mi tu sablonu nejako dokatovat... Prosim, mozes to napravit? Dakujem... Ja by som sa mal od sablon drzat asi co najdalej :) Snad pochopis, co som chcel dosiahnut a das to na poriadok :) Dakujem... --norway.today 14:50, 24. november 2006 (UTC)[odpovedať]

Formica ruda[upraviť zdroj]

I am writing regarding the picture you have placed in Commons - http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Formica_rufa_detail.jpg . We, with our friends from the Otryt Association (connected with the Bieszczady mountains), have decided to trace and mark the first in the Ukrainian Bieszczady didactic route (historical-natural scientific). We have been preparing it with the Ukrainians from Old Sambor, in which neighborhood the route is going to be placed. The route consists of ten boards, some of which are devoted to fauna and flora of the Bieszczady. We would like to use your graphics mentioned above on one of the boards. Taking into consideration the limited space on the board (on which there are going to be other graphics and descriptions of the fauna/flora) we are not able to place the GNU license text there. Would you therefore agree to place this graphic on the board giving your authorship (you full name, nickname or any other form)?

I look forward to hearing from you in the nearest future.

Please, answer by e-mail (patryk HERE-SIGN-"AT" samorzad.uw.edu.pl) or my discussion page (http://pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja_Wikipedysty:Avadoro).

Best regards

Patryk Slowicki

wikipedian Avadoro (http://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedysta:Avadoro)


Thank you very much :)

Patryk

==[upraviť zdroj]

Is it possible sending me this photo in higher resolution (900x900 or 1200x1200)? My e-mail: patryk HERE-SIGN-"AT" samorzad.uw.edu.pl.

Best regards

Patryk

ahoj Adrian, nahodou som narazil na konflikt medzi Tebou a anonymnym editorom (IP=213.215.97.8) na stranke Doberman; zmazal si jeho linky s odovodnenim "vidím iba dve domény". ja vsak bez problemov vidim vsetky, ktore boli pridane. prosim Ta, neprenasaj svoje problemy s konektivitou do kvality obsahu clankov. ocenil by som keby si vratil svoje zmeny. dakujem. rpl ( = respect peace love) --MaBe 14:17, 28. november 2006 (UTC)[odpovedať]

Ahoj. Adrianova úprava je odôvodnená. Boli štyri linky na dve domény a adrian nechal dve linky. O konektivitu tu nejde. helix84 14:23, 28. november 2006 (UTC)[odpovedať]
Presne to so mal na mysli, dík Helix. Adrian@diskprís 14:58, 28. november 2006 (UTC)[odpovedať]
sorry, uz chapem. --MaBe 18:11, 28. november 2006 (UTC)[odpovedať]

Skvelý článok. Uvažoval som o tom, či by nestálo za to presunúť obsahy diel pod samostatné linky. --Trevize 10:05, 29. november 2006 (UTC)[odpovedať]

Určite by v budúcnosti mohli byť aj samostatné články o jednotlivých románoch. Tie skrátené obsahy by som ale nepresúval, ale len skopíroval a rozšíril. Napríklad na českej wiki majú veľmi pekne spracované romány Julesa Verna [6]. Adrian@diskprís 10:11, 29. november 2006 (UTC)[odpovedať]

článok Doberman[upraviť zdroj]

Počuj Adrian, ty si zo mňa robíš srandu? :-)
Mám na mysli tie tvoje úpravy článku Doberman:
1) Šablóna Plemená psov obsahuje tú tabuľku s informáciami o plemene. Je tam položka Názov v krajine pôvodu (t.j. originálny názov plemena). Krajina pôvodu plemena Doberman je Nemecko a oficiálny nazov plemena (názov v krajine pôvodu) teda znie Dobermann. Preto som toto slovo presunul zo synoným do položky názov v krajine pôvodou. Prečo si to prosím ťa vrátil do pôvodného stavu? Teraz tam v článku je že "Názov v krajine pôvodu: {{{Názov}}}". To je lepšie???
2) Linky:
Ja (pri tvorbe článku) a potom ďalší užívatelia pridali linky týkajúce sa dobermanov k článku. Ty si potom z vlastného popudu cenzúry väčšinu vyrazil. Chápem že tam boli hlúposti, ako napr. stránka jedného konkrétneho psa. Keby sa tam pridávali takéto nepodstatné linky, bolo by to za chvílku ako webový katalóg. Ale prečo si vyrazil všeobecné informačné stránky o plemene doberman, navyše všetky v slovenčine, tak to naozaj nechápem.
Ja som to potom vratil a ponechal som tam tieto tu:
Linky som dôkladne zvážil podľa týchto kritérii:
a) väčšina z nich, až na jednu, sa nachádzajú na samostatných doménach (doména je celý názov "slovak.doberman.sk", nie len "doberman.sk" ako to niekedy ludia chapu). Cize jedina stranka, ktora nema vlastnu domenu je www.dobermann.sk/klub/. Tu som tam však ponechal práve kvôli tomu, že je to webstránka chovateľského klubu - jedinej organizácie, ktorá oficiálne zastrešuje chovateľov a priaznivcov plemena Doberman v SR. Je to teda príliž významná stránka na to, aby sme ju tu neuviedli, nech už má adresu akúkoľvek.
b) jedná evidentne sa o samostatné stránky. Veď si na ne klikni. Každá jedna má samostatný - odlišný - dizajn, samostatný názov a samostatný obsah. Nemajú spolu v zásade nič spoločné. Áno - nachádzajú sa na nich prekliky z jednej na druhú, ale to je pochopiteľné, nakoľko sa jedná o stránky na podobnú tému.
c) neobnovil som všetky linky bez rozmyslu - vyhodil som linky na stránky evidentne nehotové a v príprave, ako aj na stránky zamerané subjektívne a komerčne (stránky konkrétnych psov alebo chov. staníc). Ponechal som len webstránky s určitou informačnou hodnotou a objektivitou, kde sa potenciálny záujemca o plemeno môže dozvedieť viac.
Naozaj si myslím, že sa v problematike dostatočne orientujem, aby som mohol tieto veci posúdiť. Ak by si mal prosím ťa naozaj nejaké konkrétne a seriózne dôvody na zachovanie týchto úprav, tak mi to napíš sem alebo do mojej diskusie. Čakám na tvoju reakciu, preto som ešte zatiaľ tie moje úpravy neobnovil.
Ďakujem Ti za pochopenie.
--Igor-kynologia 08:02, 30. november 2006 (UTC)[odpovedať]

Vynechanie "Názov" zo šablóny bol nechcený omyl pri rollbacku. Doména je "doberman.sk" a nie aj "slovak.doberman.sk" ako to niektorí ľudia chápu (nanajvýš môžeme hovoriť o subdoméne). Zo stránky "dobermann.sk" sa dá pohodlne preskočiť na "klub". Ten link na "slovak.doberman.sk" som vrátil späť. Adrian@diskprís 08:17, 30. november 2006 (UTC)[odpovedať]
K doménam - Doména je zjednodušene súbor znakov, nahradzujúci IP adresu. Keďže doména "slovak.doberman.sk" môže mať kľudne inú IP adresu ako doména "doberman.sk", spĺňa podmienky tejto definície. Slovo "subdoména" je marketingové zjednodušenie názvu "doména tretieho stupňa", nie je to žiadna definícia. Dovoľ aby som ťa odkázal na odbornú literatúru na tému DNS. V stručnosti - doména môže mať ľubovoľný počet bodiek v názve, môže dokonca vyzerať takto: decef.elf.stuba.sk (reálna adresa) alebo môže byť aj dlhšia. Vždy je to ale doména. Názov ".sk" je doména prvého stupňa, názov "doberman.sk" je doména druhého stupňa, názov "slovak.doberman.sk" je doména tretieho stupňa, názov "cokolvek.slovakia.doberman.sk" je doména štvrtého stupňa, atď.. Názov adresy "slovak.doberman.sk" je teda plnohodnotná doména ako každá iná, nech sa na to pozrieš z akéhokoľvek pohľadu. Toto nie je vec názoru, čo je to doména je striktne definované v príslušnom RFC. Nehovorím že sa každý v tom musí vyznať, ale nevynášaj súdy, pokiaľ nie si v danej problematike doma.
Čo sa týka tej webstránky klubu - o tých odklikoch som Ti už niečo napísal vyššie. Keby sme nepovažovali za plnohodnotnú stránku, na ktorú existuje na inom webe odklik, k čomu by bol celý systém world wide web????

--Igor-kynologia 08:50, 30. november 2006 (UTC)[odpovedať]

  • Treba si uvedomiť aj to, že Wikipédia nie je adresár webovských stránok. Máme záujem o obsah, ktorý je tu, na Wiki. Treba skutočne zvážiť informačný prínos externých odkazov. Samotná skutočnosť, že sú na rovnakú tému, ako je obsah článku ešte neoprávňuje na ich automatické zaradenie medzi relevatné odkazy. --AtonX 08:56, 30. november 2006 (UTC)[odpovedať]
AtonX, asi by som v tom prípade potreboval tie kritériá objasniť. Avšak nech sú akékoľvek - hovoríme tu práve o odkaze na oficiálnu stránku Dobermann klubu SR, čo je klub chovateľov a priaznivcov plemena Doberman. Je to jediná organizácia, ktorá na Slovensku zastrešuje chov plemena Doberman. Tento klub je členom SKJ a prostedníctovm SKJ aj FCI. Čiže nie len že je to web na rovnakú tému, ale je to zároveň webstránka jedinej organizácie, ktorá sa touto témou v SR zaoberá. Je podľa Teba toto relevantný odkaz alebo nie? Vyhovuje tvojim kritériam na zaradenie do súvisiacich odkazov k téme?
Aby si chápal - mne to zasa až tak žily netrhá či to tam bude alebo nie, ide mi skôr o to, ako v budúcnosti pri výbere odkazov postupovať. Ďakujem za odpoveď. --Igor-kynologia 09:13, 30. november 2006 (UTC)[odpovedať]
  • Ak sa jedná o webstránku oficiálnej, relevantnej organizácie, ktorá súvisí s obsahom článku, nevidím dôvod nepridať ju. Ak sa jedná o súkromnú webstránku fanúšikov/chovateľov/sympatizantov/aktivistov a pod., nevidím dôvod, prečo by im Wikipédia mala robiť reklamu. --AtonX 09:33, 30. november 2006 (UTC)[odpovedať]

Po prve nedal som len externy odkaz sam o sebe ale aj fotografie pre verejnost so vsetkymi pravami ich zwerejnit. Tie fotky boli tiez od teba alebo nejakeho takeho profesora vymazane. Asi neviete, ze jedna fotka moze povedat viac ako tisic slov. Nieje na nich ani moje Logo a pritom su naucne opisane. Ale je pre vas asi dolezitejsie aby slovenska wikipedia bola dlho prazdna. Len aby nikto nezacal, vsetke pokusy budu hned udusene.

A po druhe, kazda stranka pri externom odkaze ma nejakeho majitela, preto su to aj externe odkazy a nie interne. A moj odkaz je na temu ako usity, ak si is to nevsimol. Alebo ches mat pri externych odkazov stranky ktore nikomu nepatria? Asi...

Skusim este raz dat tie fotky, cakam nato, kedy ich len vymazez. Julo Silver

Ďakujem[upraviť zdroj]

Ďakujem za upravenie článku [Dejiny genetiky]. Bol to môj prvý článok... Miso O.

Na prvý pokus to bolo, čo sa týka typografie, celkom, dobré. Adrian@diskprís 14:24, 4. december 2006 (UTC)[odpovedať]

Wikiprojekt EA[upraviť zdroj]

Ahoj Aďo. Mohol by si sa pripojiť na ICQ? Chcem sa niečo spýtať ohľadom tohto projektu. Ďíky. --mo-Slimy 19:45, 21. december 2006 (UTC)[odpovedať]

Narodenia, úmrtia[upraviť zdroj]

Ahoj Adrian, začal som zaraďovať tenistov, ktorých si vytvoril do rokov podľa dátumu narodenia, až potom ma napadlo, že to sám nerobíš z nejakého dôvodu. Chystá sa na to nejaký bot? --Jano spoza mláky 15:37, 28. december 2006 (UTC)[odpovedať]

áno, Abdull chystá bota práve na tieto veci. Chcel som ti o tom napísať, ale akosi som to zbadal neskoro a potom som na to zabudol. Adrian@diskprís 16:59, 28. december 2006 (UTC)[odpovedať]