Redaktor:Pažo

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Slovenskú wikipédiu začnem znovu editovať v momente, keď z nej odíde používateľ Vasiľ, alebo v momente, keď sa začne brať do úvahy odbornosť redaktorov.


Volám sa Samuel Pažický. Narodil som sa 24. 7. 1993 v Bratislave. Študoval som na Gymnáziu Matky Alexie, chodil na klavír a kompozíciu v Základnej umeleckej škole Miloša Ruppeldta, bol som členom Bratislavského chlapčenského zboru. Od roku 2011 som býval Prahe, kde som študovalPřírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, odbor biochémia. Do roku 2021 som pracoval v European Molecular Biology Laboratory na pozícii PhD researcher a zaoberal som sa hlavne molekulárnym mechanizmom motility parazita Plasmodium falciparum, spôsobujúcim maláriu. V rámci tohto projektu som získal titul PhD v molekulárnej biológii na Universität Hamburg. Od roku 2021 pracujem na School of Biological Sciences of Nanyang Technological University v Singapure, kde vyvíjam experimentálne-výpočtové metódy zamerané na predikciu tvorby proteínových komplexov so zameraním na proteínové komplexy v malárii. Okrem toho sa zaoberam komunikáciou buniek Plasmodium falciparum s červenými krvinkami a mechanizmom účinku liekov proti malárii.

Hovorím solídne po anglicky a po nemecky. Hrám frisbee a florbal. Stále hrám na klavíri, ale aj na gitare a ústnej harmonike. Občas stihnem prečítať nejakú tú knihu. Mám rád aj spoločenské hry, hlavne Dixit.

Na Wikipédii som od 28.2.2015, čiže 3346 dní. Rád by som upravoval a vytváral články týkajúce sa toho, v čom sa vyznám (snažím vyznať): organická chémia, fyzikálna chémia, biochémia, molekulárna biológia, biológia bunky, imunológia, klasická hudba.

Dám si záležať na správnej gramatike, aj keď v nej sám občas urobím chyby.

Články[upraviť | upraviť zdroj]

Na Wikipédii som doposiaľ založil alebo výraznejšie kontribuoval na týchto článkoch:

Na nasledujúcich článkoch budem chcieť v blízkej až strednej budúcnosti popracovať:

Nasledovní redaktori si myslia, že tento redaktor je veľkým prínosom pre Wikipédiu:

--Eryn Blaireová (diskusia) 11:49, 23. máj 2015 (UTC) --Luppus (diskusia) 21:34, 13. júl 2015 (UTC)

--Lišiak (diskusia) 23:56, 21. november 2015 (UTC)