Zoznam kultúrnych pamiatok v Šahách

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Šahy v okrese Levice.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Pomník Nahrať súbor Pomník Hlavné nám.
KÚ: Šahy

Poloha
402-1645/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sov.armáda;pomník Červenej armády

Stĺp s podstavcom Nahrať súbor Stĺp s podstavcom Hlavné nám.
KÚ: Šahy

Poloha
402-10768/1 Unifikovaný názov PO: stĺp s podstavcom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň;Mariánsky stĺp

Socha Nahrať súbor Socha Hlavné nám.
KÚ: Šahy

Poloha
402-10768/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária-Immaculata;socha P.M.-Immaculaty

Dom župný pamätný
Nahrať súbor
Dom župný pamätný Hlavné nám. 1
KÚ: Šahy

Poloha
402-1647/1 Unifikovaný názov PO: dom župný pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér,chodbový;Radnica,býv.župný dom

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Hlavné nám. 1
KÚ: Šahy

Poloha
402-1647/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kráľ Janko;1822-1876,básnik

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Školská ul. 8
KÚ: Šahy

Poloha
402-1648/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Nanebovzatia P.M.;farský kostol,býv.kláštorný

Sýpka Nahrať súbor Sýpka Školská ul. 6
KÚ: Šahy

Poloha
402-1648/2 Unifikovaný názov PO: sýpka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kláštorná;Kláštorná sýpka

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty