Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Starý Tekov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Starý Tekov v okrese Levice.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Mlyn vodný
č. 244
KÚ: Starý Tekov

Poloha
402-11862/0 Unifikovaný názov PO: mlyn vodný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tehla,kameň - vodný mlyn,s dolným náhonom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník SNP nám.
KÚ: Starý Tekov

Poloha
402-1639/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v I.+II.sv.v.;

Hradisko Nahrať súbor Hradisko SNP nám.
KÚ: Starý Tekov

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
402-1640/1 Unifikovaný názov PO: hradisko

Bližšie určenie; zaužívaný názov: skúmané;Várhegy,slovanské hradisko

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník s reliéfom SNP nám.
KÚ: Starý Tekov

Poloha
402-2184/0 Unifikovaný názov PO: pomník s reliéfom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Palárik Ján;1822-1870,spisovateľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Súsošie Tekovská ul.
KÚ: Starý Tekov

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
402-1641/0 Unifikovaný názov PO: súsošie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ukrižovanie;

Kostol Nahrať súbor Kostol Tekovská ul. 19
KÚ: Starý Tekov

Poloha
402-1642/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Nanebovzatia P.M.;farský kostol

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty