Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Bátovce

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Bátovce v okrese Levice.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Most cestný Nahrať súbor Most cestný
KÚ: Bátovce

Poloha
402-2340/1 Unifikovaný názov PO: most cestný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: oblúkový,kamenný;Barokový cestný most

Socha Nahrať súbor Socha
KÚ: Bátovce

Poloha
402-2340/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Ján Nepomucký;socha sv.Jána Nepomuckého

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Fara
č. 26
KÚ: Bátovce

Poloha
402-11492/2 Unifikovaný názov PO: fara

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.;stará evanjelická fara

Kostol
Nahrať súbor
Kostol
č. 27
KÚ: Bátovce

Poloha
402-11492/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový s hosp.časť.
č. 300
KÚ: Bátovce

Poloha
402-11497/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový s hosp.časť.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň,tehla;dom bohatého gazdu

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový s hosp.časť.
č. 301
KÚ: Bátovce

Poloha
402-11499/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový s hosp.časť.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň,tehla;dom bohatého gazdu

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Vyhňa kováčska Kostolná ul. 329
KÚ: Bátovce

Poloha
402-2471/0 Unifikovaný názov PO: vyhňa kováčska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový s hosp.časť. Malá ul. 253
KÚ: Bátovce

Poloha
402-11666/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový s hosp.časť.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň,tehla pálená;

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Pri Dolnej bráne 51
KÚ: Bátovce

Poloha
402-1592/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Martina;kostol sv.Martina

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaštieľ Štefánika M.R. nám. 17
KÚ: Bátovce

Poloha
402-1591/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kúria

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Budova administratívna Štefánikovo nám. 2
KÚ: Bátovce

Poloha
402-11487/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér;mestský dom,župný dom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový Žemberovská ul. 288
KÚ: Bátovce

Poloha
402-2507/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň;Majnov dom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový s hosp.časť. 436
KÚ: Jalakšová

Poloha
402-2506/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový s hosp.časť.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň,tehla nepál.,hlina;

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty