Zoznam kultúrnych pamiatok v Handlovej

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Handlová v okrese Prievidza.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník s reliéfmi
KÚ: Handlová

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-907/0 Unifikovaný názov PO: pomník s reliéfmi

Bližšie určenie; zaužívaný názov: štrajk 1918,padlí I.a II.sv.v.

Pomník Nahrať súbor Pomník Baníkov nám. 0
KÚ: Handlová

Poloha
307-3285/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: SNP;pamätník baníkov v SNP

Pamätník s reliéfom a krížom Nahrať súbor Pamätník s reliéfom a krížom Mestský cintorín
KÚ: Handlová

Poloha
307-11709/1 Unifikovaný názov PO: pamätník s reliéfom a krížom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: obete banských nešťastí - banícka pieta,banícka kalvária

Pilier s tabuľou pamätnou i. Nahrať súbor Pilier s tabuľou pamätnou i. Mestský cintorín
KÚ: Handlová

Poloha
307-11709/2 Unifikovaný názov PO: pilier s tabuľou pamätnou i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: obete banských nešťastí - banícka kalvária

Pilier s tabuľou pamätnou ii. Nahrať súbor Pilier s tabuľou pamätnou ii. Mestský cintorín
KÚ: Handlová

Poloha
307-11709/3 Unifikovaný názov PO: pilier s tabuľou pamätnou ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: obete banských nešťastí - banícka kalvária

Pilier s tabuľou pamätnou iii. Nahrať súbor Pilier s tabuľou pamätnou iii. Mestský cintorín
KÚ: Handlová

Poloha
307-11709/4 Unifikovaný názov PO: pilier s tabuľou pamätnou iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: obete banských nešťastí - banícka kalvária

Pilier s tabuľou pamätnou iv. Nahrať súbor Pilier s tabuľou pamätnou iv. Mestský cintorín
KÚ: Handlová

Poloha
307-11709/5 Unifikovaný názov PO: pilier s tabuľou pamätnou iv.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: obete banských nešťastí - banícka kalvária

Pilier s tabuľou pamätnou v. Nahrať súbor Pilier s tabuľou pamätnou v. Mestský cintorín
KÚ: Handlová

Poloha
307-11709/6 Unifikovaný názov PO: pilier s tabuľou pamätnou v.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: obete banských nešťastí - banícka kalvária

Pilier s tabuľou pamätnou vi. Nahrať súbor Pilier s tabuľou pamätnou vi. Mestský cintorín
KÚ: Handlová

Poloha
307-11709/7 Unifikovaný názov PO: pilier s tabuľou pamätnou vi.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: obete banských nešťastí - banícka kalvária

Pilier s tabuľou pamätnou vii. Nahrať súbor Pilier s tabuľou pamätnou vii. Mestský cintorín
KÚ: Handlová

Poloha
307-11709/8 Unifikovaný názov PO: pilier s tabuľou pamätnou vii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: obete banských nešťastí - banícka kalvária

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Baníkov nám. 15
KÚ: Handlová

Poloha
307-831/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Kataríny

Dom pamätný Nahrať súbor Dom pamätný SNP ul. 22
KÚ: Handlová

Poloha
307-910/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: revolučný NV-sídlo

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná SNP ul. 22
KÚ: Handlová

Poloha
307-910/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: revolučný NV-sídlo

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Štrajková ul. 0
KÚ: Handlová

Poloha
307-908/0 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: štrajk 1918

Dom ľudový i. Nahrať súbor Dom ľudový i. 24
KÚ: Morovno

Poloha
307-10853/1 Unifikovaný názov PO: dom ľudový i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tehla pálená;Predný, tzv."Starší"

Dom ľudový ii. Nahrať súbor Dom ľudový ii.
č. 23
KÚ: Morovno

Poloha
307-10853/2 Unifikovaný názov PO: dom ľudový ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kamenný;Zadný, tzv."Mladší",nemecký d.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dvor
č. 23
KÚ: Morovno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-10853/3 Unifikovaný názov PO: dvor

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kostol
Nahrať súbor
Kostol
č. 62
KÚ: Nová Lehota

Poloha
307-863/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Mikuláša

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty