Zoznam kultúrnych pamiatok v Hnúšti

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Hnúšťa v okrese Rimavská Sobota.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom
KÚ: Hačava

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-1045/0 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hrebenda M. - 1796-1880,lud.spis.

Pomník Nahrať súbor Pomník
KÚ: Hnúšta

Poloha
609-1047/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Francisci R.J. - 1822-1905,politik,sp

Kaplnka pohrebná Nahrať súbor Kaplnka pohrebná
č. 153
KÚ: Hnúšta

Poloha
609-2614/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka pohrebná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Dom pamätný Nahrať súbor Dom pamätný Francisciho ul. 74
KÚ: Hnúšta

Poloha
609-3481/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: revolučný NV

Tabula pamätná Nahrať súbor Tabula pamätná Francisciho ul. 74
KÚ: Hnúšta

Poloha
609-3481/2 Unifikovaný názov PO: tabula pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: revolučný NV-sídlo

Vila Nahrať súbor Vila Hlavná ul. 385
KÚ: Hnúšta

Poloha
609-11262/0 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Petrivalského vila

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty