Zoznam kultúrnych pamiatok v Tisovci

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Tisovec v okrese Rimavská Sobota.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Fara pamätná Vansovej T. ul. 1
KÚ: Rimavská Píla

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-1067/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: fara pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v. - T.Vansová
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabula pamätná Vansovej T. ul. 1
KÚ: Rimavská Píla

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-1067/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabula pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Vansová Terézia - 1857-1942,spisovateľka
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-1071/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Daxner Štefan Marko - 1822-1892,národovec
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-1078/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v SNP
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kolaj ii.
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kolaj ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ozubnicová,železnicná - kolajový zvršok,zubacka
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Most železnicný
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: most železnicný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priehradový,kamen+ocel - Certov most
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Depo rušnové
č. 431
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/3
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: depo rušnové

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicné - remíza,"sklad"
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sklad železnicný ii.
č. 1566
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/4
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: sklad železnicný ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tehla,drevo - remíza,sklad depa
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tocna
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/5
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tocna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicná,vahadlová,rucná - rušnová tocna
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kolajisko
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/6
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kolajisko

Bližšie určenie; zaužívaný názov: depa,železnicné - kolajisko rušnového depa
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Budova výpravná iii.
č. 432
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/7
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: budova výpravná iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicná - stanica Tisovec,prevádzková b.
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Budova administratívna
č. 432
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/8
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicná - prevádzková budova stanice Tis
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Lampáren
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/9
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: lampáren

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicná
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom strážny
č. 388
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/10
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom strážny

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicný - byt tratmajstra,strážny dom
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Ubytovna železnicná
č. 389
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/11
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: ubytovna železnicná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicná - byty stanic.zriadencov
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stanovisko signalitu i.
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/12
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: stanovisko signalitu i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicné,výhybky - stanovisko výhybkára
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sklad železnicný iii.
č. 439
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/13
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: sklad železnicný iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicný,údržby dráhy - sklad prepravovaného tovaru
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stanovisko signalitu ii.
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/14
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: stanovisko signalitu ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicné,výhybky - stanovisko výhybkára
Číslo ÚZPF:

Radnica Nahrať súbor Radnica Clementisova ul. 1
KÚ: Tisovec

Poloha
609-1075/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: radnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabula pamätná Clementisova ul. 1
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-1075/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabula pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: revolucný NV
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom pamätný Daxnerova ul. 635
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-1074/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tlaciaren
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom pamätný Daxnerova ul. 781
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-1072/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Daxner Štefan Marko - 1822-1892,národovrc
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabula pamätná Daxnerova ul. 781
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-1072/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabula pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Daxner Štefan Marko - 1822-1892,národovec
Číslo ÚZPF:

Dom ludový pamätný Nahrať súbor Dom ludový pamätný Jozeffiho ul. 41
KÚ: Tisovec

Poloha
609-2712/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom ludový pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Clementis V. - 1902-1952,politik
Číslo ÚZPF:


Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby je treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
  • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
  • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  1. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  2. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online. (sk)

Iné projekty