Zoznam kultúrnych pamiatok v Rimavskej Sobote

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Jump to navigation Jump to search
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Rimavská Sobota v okrese Rimavská Sobota.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Kostol drevený
Nahrať súbor
Kostol drevený
KÚ: Dúžava

Poloha
609-947/0 Unifikovaný názov PO: kostol drevený

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.

Zvonica Nahrať súbor Zvonica
KÚ: Dúžava

Poloha
609-948/0 Unifikovaný názov PO: zvonica

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kostol
Nahrať súbor
Kostol
č. 61
KÚ: Mojín

Poloha
609-3415/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ref.

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Bartóka B. ul. 1
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-3466/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný

Gymnázium pamätné Nahrať súbor Gymnázium pamätné Bartóka B. ul. 20
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-1005/1 Unifikovaný názov PO: gymnázium pamätné

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Jesenský,Botto a ďalší

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Bartóka B. ul. 20
KÚ: Rimavská Sobota

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-1005/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Jesenský,Botto a ďalší

Škola Nahrať súbor Škola Bottova ul. 13
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-3414/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: učňovská

Hrobka Nahrať súbor Hrobka Cintorínska ul.
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-10951/0 Unifikovaný názov PO: hrobka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: rod.Benkó - Hrobka r.Benkóovcov

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Cukrovarská ul. 43
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-999/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.

Gymnázium Nahrať súbor Gymnázium Daxnerova ul. 42
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-3412/0 Unifikovaný názov PO: gymnázium

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Hatvanyiho ul. 1
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-3406/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Hlavné nám. 1
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-998/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Jána Krstitela

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna Hlavné nám. 1
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-3402/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Kostol Nahrať súbor Kostol Hlavné nám. 2
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-1000/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ref.

Radnica Nahrať súbor Radnica Hlavné nám. 2
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-1004/0 Unifikovaný názov PO: radnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Hlavné nám. 4
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-3403/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom župný pamätný Nahrať súbor Dom župný pamätný Hlavné nám. 8
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-2931/1 Unifikovaný názov PO: dom župný pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zrušenie poddanstva - Župný úrad

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Hlavné nám. 8
KÚ: Rimavská Sobota

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-2931/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zrušenie poddanstva

Reduta Nahrať súbor Reduta Hlavné nám. 19
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-1001/0 Unifikovaný názov PO: reduta

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Župný dom

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Hlavné nám. 20
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-3404/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Hlavné nám. 28
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-3405/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Fara Nahrať súbor Fara Hlavné nám. 29
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-1003/0 Unifikovaný názov PO: fara

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.

Hotel Nahrať súbor Hotel SNP ul. 1
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-3407/0 Unifikovaný názov PO: hotel

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hotel Tatra

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP ul. 9
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-3408/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP ul. 14
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-3409/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Gymnázium Nahrať súbor Gymnázium Šrobárova ul. 12
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-3413/0 Unifikovaný názov PO: gymnázium

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Reformné gymnázium

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Tomašíkova ul. 2
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-3410/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Tomašíkova ul. 6
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-1006/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Dom pamätný Nahrať súbor Dom pamätný Tomašíkova ul. 21
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-1070/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Petöfi S. - 1823-1849,básnik

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Tomašíkova ul. 21
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-1070/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Petöfi S. - 1823-1849,básnik

Pomník Nahrať súbor Pomník Tompu Mihalya nám.
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-1068/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Tompa M. - 1817-1868,básnik,knaz

Dom župný Nahrať súbor Dom župný Tompu Mihalya nám. 9
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-1002/0 Unifikovaný názov PO: dom župný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Kasárne Nahrať súbor Kasárne Tompu Mihalya nám. 44
KÚ: Rimavská Sobota

Poloha
609-3411/0 Unifikovaný názov PO: kasárne

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Delostrel.kasáren

Kaštiel Nahrať súbor Kaštiel Tomášovská ul. 61
KÚ: Tomášová

Poloha
609-1007/1 Unifikovaný názov PO: kaštiel

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Park Nahrať súbor Park Tomášovská ul.
KÚ: Tomášová

Poloha
609-1007/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Kostol
Nahrať súbor
Kostol
KÚ: Vyšná Pokoradz

Poloha
609-3416/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.

Zvonica Nahrať súbor Zvonica
č. 3743
KÚ: Vyšná Pokoradz

Poloha
609-11489/0 Unifikovaný názov PO: zvonica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaná


Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty