Zoznam kultúrnych pamiatok v Krompachoch

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Krompachy v okrese Spišská Nová Ves.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom
KÚ: Krompachy

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-1599/0 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: krompašská vzbura; 1921

Pomník Nahrať súbor Pomník
KÚ: Krompachy

Poloha
810-1600/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí I.sv.v.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom
KÚ: Krompachy

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-1601/0 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Tetmajer K.P.; 1865-1940,básnik,dramatik

Zlieváreň Nahrať súbor Zlieváreň 10
KÚ: Krompachy

Poloha
810-2354/0 Unifikovaný názov PO: zlieváreň

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; stará zlieváreň

Elektráreň Nahrať súbor Elektráreň 11
KÚ: Krompachy

Poloha
810-4439/1 Unifikovaný názov PO: elektráreň

Bližšie určenie; zaužívaný názov: vodná; malá vodná elektráreň

Priestor pamätný Nahrať súbor Priestor pamätný Družstevná ul. 4
KÚ: Krompachy

Poloha
810-1598/1 Unifikovaný názov PO: priestor pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: vzbura 1921

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna Družstevná ul. 4
KÚ: Krompachy

Poloha
810-1598/2 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: vzbura 1921; Býv.správna budova

Pamätník Nahrať súbor Pamätník Družstevná ul. 4
KÚ: Krompachy

Poloha
810-1598/3 Unifikovaný názov PO: pamätník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: vzbura 1921; pamätník obetiam vzbury

Kostol Nahrať súbor Kostol Slobody nám. 15
KÚ: Krompachy

Poloha
810-663/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Jána Evanjelistu; kostol sv.Jána apoštola

Podstavec Nahrať súbor Podstavec Slobody nám. 0
KÚ: Krompachy

Poloha
810-1263/1 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: travertínový,hranolový

Kríž s korpusom Nahrať súbor Kríž s korpusom Slobody nám. 0
KÚ: Krompachy

Poloha
810-1263/2 Unifikovaný názov PO: kríž s korpusom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ukrižovaný Kristus; socha Krista na kríži

Dom pamätný Nahrať súbor Dom pamätný Slobody nám. 18
KÚ: Krompachy

Poloha
810-1602/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Slovenský Janko; 1856-1900,redaktor,novinár

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Slobody nám. 18
KÚ: Krompachy

Poloha
810-1602/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Slovenský Janko; 1856-1900,novinár,redakt.

Dom pamätný Nahrať súbor Dom pamätný Šprinca Mikuláša ul. 23
KÚ: Krompachy

Poloha
810-2355/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Barč Ivan J.; 1909-1953,dramatik,spisovateľ

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Šprinca Mikuláša ul. 23
KÚ: Krompachy

Poloha
810-2355/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Barč Ivan J.; 1909-1953,dramatik,spisovateľ

Kaštieľ
Nahrať súbor
Kaštieľ Zemanská ul. 1
KÚ: Krompachy

Poloha
810-662/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Csákyovský kaštieľ

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty