Zoznam kultúrnych pamiatok v Spišských Vlachoch

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Spišské Vlachy v okrese Spišská Nová Ves.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-1630/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v I.+II.sv.v.; pomník padlým

Fara Nahrať súbor Fara Jarná ul. 1
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-809/0 Unifikovaný názov PO: fara

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.; katolícka fara

Kostol Nahrať súbor Kostol Jarná ul. 1
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-811/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Jána Krstiteľa

Pomník s bustou Nahrať súbor Pomník s bustou Kostolná ul. 0
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-1631/0 Unifikovaný názov PO: pomník s bustou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hviezdoslav P.O.; 1849-1921,básnik

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kostolná ul. 11
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10908/1 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sypanec Kostolná ul. 11
KÚ: Spišské Vlachy

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-10908/2 Unifikovaný názov PO: sypanec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kamenná

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kostolná ul. 12
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10909/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kostolná ul. 16
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10910/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kostolná ul. 20
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-808/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kostolná ul. 26
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10911/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kostolná ul. 27
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10912/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kostolná ul. 28
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10913/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kostolná ul. 29
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10914/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky pamätný Nahrať súbor Dom meštiansky pamätný Kostolná ul. 30
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10915/1 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový; ev.a.v.fara

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska Kostolná ul. 30
KÚ: Spišské Vlachy

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-10915/2 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň,tehla

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Kostolná ul. 30
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10915/3 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kalchbrenner Karol; 1807-1886,mykológ

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kostolná ul. 31
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10916/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kostolná ul. 32
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10917/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kostolná ul. 34
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10918/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kostolná ul. 36
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10919/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kostolná ul. 37
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10677/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kostolná ul. 38
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-807/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kostolná ul. 39
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10920/1 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,nárožný

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska Kostolná ul. 39
KÚ: Spišské Vlachy

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-10920/2 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tehla,kameň

Liehovar Nahrať súbor Liehovar Mlynská ul. 11
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-4460/1 Unifikovaný názov PO: liehovar

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; liehovar

Sýpka Nahrať súbor Sýpka Mlynská ul. 11
KÚ: Spišské Vlachy

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-4460/2 Unifikovaný názov PO: sýpka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tehla

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Požiarnická ul. 40
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-801/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Požiarnická ul. 41
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-803/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Požiarnická ul. 42
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10921/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Požiarnická ul. 44
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10922/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Požiarnická ul. 46
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10923/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Požiarnická ul. 47
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10924/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Požiarnická ul. 48
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10925/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Požiarnická ul. 51
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10926/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Požiarnická ul. 54
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10927/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Požiarnická ul. 56
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10928/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Požiarnická ul. 58
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10929/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Požiarnická ul. 59
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10930/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Požiarnická ul. 61
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10931/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Požiarnická ul. 62
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10932/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Kostol Nahrať súbor Kostol Požiarnická ul. 69
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-812/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Nanebovzatia P.M.; Malý kostol

Stĺp s podstavcom-kópia Nahrať súbor Stĺp s podstavcom-kópia SNP ul. 0
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-1265/1 Unifikovaný názov PO: stĺp s podstavcom-kópia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: valcový

Socha-kópia Nahrať súbor Socha-kópia SNP ul. 0
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-1265/2 Unifikovaný názov PO: socha-kópia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: P.M.Immaculata; socha Immaculaty

Oplotenie-kópia Nahrať súbor Oplotenie-kópia SNP ul. 0
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-1265/3 Unifikovaný názov PO: oplotenie-kópia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň,kov

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dielňa kováčska SNP ul. 5
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-4459/0 Unifikovaný názov PO: dielňa kováčska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP ul. 14
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10933/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP ul. 15
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10934/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP ul. 16
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10935/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP ul. 17
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10936/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP ul. 18
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10937/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP ul. 19
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-806/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP ul. 20
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-804/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP ul. 21
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10938/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP ul. 22
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-805/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP ul. 24
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10939/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP ul. 26
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10940/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP ul. 28
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10941/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP ul. 29
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10942/1 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska SNP ul. 29
KÚ: Spišské Vlachy

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-10942/2 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radová

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP ul. 30
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-10943/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna SNP ul. 34
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-4482/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: býv.kasárne,býv.ľud.škola

Kostol Nahrať súbor Kostol SNP ul. 56
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-810/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Vajanského ul. 38
KÚ: Spišské Vlachy

Poloha
810-802/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty