Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Žehra

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Žehra v okrese Spišská Nová Ves.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Veža útočištná
Nahrať súbor
Veža útočištná
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/1 Unifikovaný názov PO: veža útočištná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; Donjon

Palác hradný i.
Nahrať súbor
Palác hradný i.
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/2 Unifikovaný názov PO: palác hradný i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; Románsky palác

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Cisterna
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/3 Unifikovaný názov PO: cisterna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; Cisterna pravouhlá

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Cisterna
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/4 Unifikovaný názov PO: cisterna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; Veža obytná románska

Kaplnka hradná
Nahrať súbor
Kaplnka hradná
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/5 Unifikovaný názov PO: kaplnka hradná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; Gotická kaplnka

Palác hradný ii.
Nahrať súbor
Palác hradný ii.
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/6 Unifikovaný názov PO: palác hradný ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; Palác Zápoľských

Kasárne
Nahrať súbor
Kasárne
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/7 Unifikovaný názov PO: kasárne

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; Ubytovňa voj.posádky

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Múr hradbový i.
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/8 Unifikovaný názov PO: múr hradbový i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; Opevnenie-múr hradbo

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Nádvorie hradné i.
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/9 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; Priestor nádvoria

Múr hradbový
Nahrať súbor
Múr hradbový
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/10 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; Opevnenie-múr hradbo

Kaplnka
Nahrať súbor
Kaplnka
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/11 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; Románska kaplnka

Dom kaplána
Nahrať súbor
Dom kaplána
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/12 Unifikovaný názov PO: dom kaplána

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; Dom kaplána

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Záhrada s filagóriou
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/13 Unifikovaný názov PO: záhrada s filagóriou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; Záhrada s filagóriou

Pec chlebová a dieľne-ag
Nahrať súbor
Pec chlebová a dieľne-ag
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/14 Unifikovaný názov PO: pec chlebová a dieľne-ag

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; Pec chlebová+dieľne

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Múr hradbový ii.
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/15 Unifikovaný názov PO: múr hradbový ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; Opevnenie-múr hradbo

Veža bránová i.
Nahrať súbor
Veža bránová i.
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/16 Unifikovaný názov PO: veža bránová i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; Opevnenie-rom.brána

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Bašta
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/17 Unifikovaný názov PO: bašta

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; Opevnenie-kruh.bašta

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Nádvorie hradné ii.
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/18 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; Opevnenie-del.plošin

Múr hradbový iii.
Nahrať súbor
Múr hradbový iii.
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/19 Unifikovaný názov PO: múr hradbový iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: horné predhradie; Opevnenie-múr hradbo

Veža bránová ii.
Nahrať súbor
Veža bránová ii.
KÚ: Žehra

Poloha
810-830/20 Unifikovaný názov PO: veža bránová ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: horné predhradie; Opevnenie-brána

Veža obytná
Nahrať súbor
Veža obytná
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/21 Unifikovaný názov PO: veža obytná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: horné predhradie; Veža prepošta

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Dom strážny
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/22 Unifikovaný názov PO: dom strážny

Bližšie určenie; zaužívaný názov: horné predhradie; Kováčska dielňa

Nádvorie hradné iii.
Nahrať súbor
Nádvorie hradné iii.
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/23 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: horné predhradie; prepoštské nádvorie

Múr hradbový iv.
Nahrať súbor
Múr hradbový iv.
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/24 Unifikovaný názov PO: múr hradbový iv.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stredné predhradie; Opevnenie-múr hradbo

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Veža bránová iii.
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/25 Unifikovaný názov PO: veža bránová iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stredné predhradie; Opevnenie-vlčia jama

Predbránie
Nahrať súbor
Predbránie
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/26 Unifikovaný názov PO: predbránie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stredné predhradie; Opevnenie-predbránie

Palisáda
Nahrať súbor
Palisáda
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/27 Unifikovaný názov PO: palisáda

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stredné predhradie; Opevnenie-palisáda

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Priekopa
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/28 Unifikovaný názov PO: priekopa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stredné predhradie; Opevnenie-suchá prie

Nádvorie hradné iv.
Nahrať súbor
Nádvorie hradné iv.
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/29 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné iv.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stredné predhradie; Priestor nádvoria

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Dom strážny
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/30 Unifikovaný názov PO: dom strážny

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stredné predhradie; Ubytovňa str.posádky

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Šachta
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/31 Unifikovaný názov PO: šachta

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stredné predhradie; Kruhová šachta

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Zbrojnica
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/32 Unifikovaný názov PO: zbrojnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stredné predhradie; Zbrojnica

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Dom kapitána
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/33 Unifikovaný názov PO: dom kapitána

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stredné predhradie; Dom kapitána

Barbakán
Nahrať súbor
Barbakán
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/34 Unifikovaný názov PO: barbakán

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stredné predhradie; Opevnenie-barbakan

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Priekopa
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/35 Unifikovaný názov PO: priekopa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stredné predhradie; Opevnenie-priekopa

Múr hradbový v.
Nahrať súbor
Múr hradbový v.
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/36 Unifikovaný názov PO: múr hradbový v.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: dolné predhradie; Opevnenie-múr hradbo

Veža bránová iv.
Nahrať súbor
Veža bránová iv.
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/37 Unifikovaný názov PO: veža bránová iv.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: dolné predhradie; Opevnenie-brána jz

Bašta
Nahrať súbor
Bašta
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/38 Unifikovaný názov PO: bašta

Bližšie určenie; zaužívaný názov: dolné predhradie; Opevnenie-bašta sz

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Bašta
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/39 Unifikovaný názov PO: bašta

Bližšie určenie; zaužívaný názov: dolné predhradie; Opevnenie-bašta jz

Nádvorie hradné v.
Nahrať súbor
Nádvorie hradné v.
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/40 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné v.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: dolné predhradie; Vojenský tábor

Pevnosť
Nahrať súbor
Pevnosť
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/41 Unifikovaný názov PO: pevnosť

Bližšie určenie; zaužívaný názov: dolné predhradie; Jiskrova pevnôstka

Objekt kultový
Nahrať súbor
Objekt kultový
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/42 Unifikovaný názov PO: objekt kultový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: dolné predhradie; Kultový objekt

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Stavba hospodárska
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-830/43 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: dolné predhradie; Hospodárska budova

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kameň hraničný
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-4455/0 Unifikovaný názov PO: kameň hraničný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pieskovec

Kaplnka
Nahrať súbor
Kaplnka
č. 24
KÚ: Žehra

Poloha
810-829/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Kozmu a Damiána; kostolík

Kostol
Nahrať súbor
Kostol
č. 108
KÚ: Žehra

Poloha
810-827/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Ducha; farský kostol sv.Ducha

Múr ohradný s kaplnkou
Nahrať súbor
Múr ohradný s kaplnkou
č. 108
KÚ: Žehra

Poloha
810-827/2 Unifikovaný názov PO: múr ohradný s kaplnkou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ohradný múr s kaplnkou

Park
Nahrať súbor
Park Hodkovce
KÚ: Žehra

Poloha
810-828/3 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Park

Kaštieľ
Nahrať súbor
Kaštieľ Hodkovce 1
KÚ: Žehra

Poloha
810-828/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ústav

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Stavba hospodárska Hodkovce 1
KÚ: Žehra

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-828/2 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty