Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Letanovce

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Letanovce v okrese Spišská Nová Ves.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Kostol
Nahrať súbor
Kostol
č. 356
KÚ: Letanovce

Poloha
810-666/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Všetkých svätých; farský kostol Všetkých svätých
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hradisko Kláštorisko
KÚ: Letanovce

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-10745/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: hradisko

Bližšie určenie; zaužívaný názov: skúmané; Halštatské hradisko
Číslo ÚZPF:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Refúgium Kláštorisko
KÚ: Letanovce

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
810-10745/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: refúgium

Bližšie určenie; zaužívaný názov: skúmané; Stredoveké refúgium
Číslo ÚZPF:

Kláštor zaniknutý
Nahrať súbor
Kláštor zaniknutý Kláštorisko 0
KÚ: Letanovce

Poloha
810-10745/3
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kláštor zaniknutý

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ruina; Kartuziánsky kláštor
Číslo ÚZPF:

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby je treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online. (sk)

Iné projekty