Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Liptovský Ján

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Liptovský Ján v okrese Liptovský Mikuláš.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hradisko výšinné
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-2169/1 Unifikovaný názov PO: hradisko výšinné

Bližšie určenie; zaužívaný názov: skúmané;Hrádok

Kúria Nahrať súbor Kúria Čajaka J. ul. 130
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-10552/1 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér;Jonášovská kúria

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sypanec Čajaka J. ul. 130
KÚ: Liptovský Ján

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
505-10552/2 Unifikovaný názov PO: sypanec

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Čajaka J. ul. 132
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-10553/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér;Kultúrny dom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sypanec Čajaka J. ul. 132
KÚ: Liptovský Ján

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
505-10553/2 Unifikovaný názov PO: sypanec

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový Čajaka J. ul. 217
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-10555/1 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sypanec Čajaka J. ul. 217
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-10555/2 Unifikovaný názov PO: sypanec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kúria Farská ul. 116
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-10551/1 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov: katolícka fara

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sypanec Farská ul. 116
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-10551/2 Unifikovaný názov PO: sypanec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaný;garáž

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Fraňa Kráľa ul. 69
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-328/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Pálovský kaštieľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Strom Fraňa Kráľa ul. 0
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-328/2 Unifikovaný názov PO: strom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: lipa

Kostol Nahrať súbor Kostol Fraňa Kráľa ul. 148
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-323/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Jána Krstiteľa

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Kalinčiakova ul. 109
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-10550/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér;Gáborovský kaštieľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sýpka Kalinčiakova ul. 109
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-10550/2 Unifikovaný názov PO: sýpka

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stodola Kalinčiakova ul. 109
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-10550/3 Unifikovaný názov PO: stodola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: rámová-drevo,kameň

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Maštaľ Kalinčiakova ul. 109
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-10550/4 Unifikovaný názov PO: maštaľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Kúpeľná ul. 140
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-324/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Szentiványiovský

Dom liečebný Nahrať súbor Dom liečebný Kúpeľná ul. 141
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-324/2 Unifikovaný názov PO: dom liečebný

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Park Kúpeľná ul. 0
KÚ: Liptovský Ján

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
505-324/3 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Aleja Kúpeľná ul. 0
KÚ: Liptovský Ján

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
505-324/4 Unifikovaný názov PO: aleja

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Starojánska ul. 17
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-325/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér;Nemešovsko-Barnovský

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Starojánska ul. 22
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-10547/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Starojánska ul. 25
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-2088/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hilbertovský kaštieľ

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Starojánska ul. 60
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-10548/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér;Šándorovský kaštieľ

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Starojánska ul. 66
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-326/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Nyáryovský kaštieľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Strom Starojánska ul. 66
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-326/2 Unifikovaný názov PO: strom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: lipa

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaštieľ Starojánska ul. 70
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-327/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér;Tomášovský kaštieľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaštieľ Starojánska ul. 90
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-10549/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ľubovský,Pištovský kaštieľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sypanec Starojánska ul. 90
KÚ: Liptovský Ján

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
505-10549/2 Unifikovaný názov PO: sypanec

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom pamätný Nahrať súbor Dom pamätný Starojánska ul. 127
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-387/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Čajak Ján;1863-1944,spisovateľ,učiteľ

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Starojánska ul. 127
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-387/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Čajak Ján;1863-1944,spisovateľ,učiteľ

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Starojánska ul. 247
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-10556/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér;Kazimírovský kaštieľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Strom Starojánsky ul. 0
KÚ: Liptovský Ján

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
505-2088/2 Unifikovaný názov PO: strom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: gaštan-aesc.hip.;Zeleň pri kaštieli

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Za vodou ul. 169
KÚ: Liptovský Ján

Poloha
505-10554/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér;Kaštieľ "Za vodou",Kasíno

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty