Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Bobrovec

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Bobrovec v okrese Liptovský Mikuláš.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR).[1]

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Kostol
Nahrať súbor
Kostol
KÚ: Bobrovec

Poloha
505-307/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Juraja

Podstavec Nahrať súbor Podstavec
KÚ: Bobrovec

Poloha
505-2696/01 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: podstavec

Kríž s korpusom Nahrať súbor Kríž s korpusom
KÚ: Bobrovec

Poloha
505-2696/02 Unifikovaný názov PO: kríž s korpusom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kristus na kríži

Socha i. Nahrať súbor Socha i.
KÚ: Bobrovec

Poloha
505-2696/03 Unifikovaný názov PO: socha i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: modliaci sa anjel I.

Socha ii. Nahrať súbor Socha ii.
KÚ: Bobrovec

Poloha
505-2696/04 Unifikovaný názov PO: socha ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: anjel II. s prekríženými rukami

Pilier
Nahrať súbor
Pilier
KÚ: Bobrovec

Poloha
505-2697/1 Unifikovaný názov PO: pilier

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pilier sochy sv.Jozefa

Socha
Nahrať súbor
Socha
KÚ: Bobrovec

Poloha
505-2697/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Jozef s dieťaťom

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty