Zoznam medailistov na majstrovstvách sveta v krasokorčuľovaní v kategórii športových dvojíc

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam medailistov na majstrovstvách sveta v krasokorčuľovaní v kategórii športových dvojíc. Párová kategória „športové dvojice“ je súčasťou majstrovstiev sveta od roku 1908.

Listina medailistov[upraviť | upraviť kód]

Medailisti v súťaži športových dvojíc
Rok Miesto konania Zlato Striebro Bronz
1908 Ruská ríša Sankt Peterburg Nemecká ríša Anna Hüblerová / Heinrich Burger Spojené kráľovstvo Phyllis Johnsonová / James H. Johnson Ruská ríša Lidija Popovová / Alexandr Fišer
1909 Švédsko Štokholm Spojené kráľovstvo Phyllis Johnsonová / James H. Johnson Švédsko Valborg Lindahlová / Nils Rosenius Švédsko Gertrud Strömová / Richard Johansson
1910 Nemecká ríša Berlín Nemecká ríša Anna Hüblerová / Heinrich Burger Nemecká ríša Ludowika Eilersová Jakobssonová / Ruská ríša Walter Jakobsson Spojené kráľovstvo Phyllis Johnsonová / James H. Johnson
1911 Rakúsko-Uhorsko Viedeň Nemecká ríša Ludowika Eilersová Jakobssonová / Ruská ríša Walter Jakobsson bez ďalších súťažiacich
1912 Spojené kráľovstvo Manchester Spojené kráľovstvo Phyllis Johnsonová / James H. Johnson Ruská ríša Ludowika Eilersová Jakobssonová / Walter Jakobsson Nórsko Alexia Schøienová / Yngvar Bryn
1913 Švédsko Štokholm Rakúsko Helene Engelmannová / Karl Mejstrik Ruská ríša Ludowika Eilersová Jakobssonová / Walter Jakobsson Rakúsko Christa von Szabóová / Leo Horwitz
1914 Švajčiarsko St. Moritz Ruská ríša Ludowika Eilersová Jakobssonová / Walter Jakobsson Rakúsko Helene Engelmannová / Karl Mejstrik Rakúsko Christa von Szabóová / Leo Horwitz
1915
-
1921
súťaž sa nekonala kvôli prvej svetovej vojne
1922 Švajčiarsko Davos Rakúsko Helene Engelmannová / Alfred Berger Fínsko Ludowika Eilersová Jakobssonová / Walter Jakobsson Weimarská republika Margaret Metznerová / Paul Metzner
1923 Nórsko Oslo Fínsko Ludowika Eilersová Jakobssonová / Walter Jakobsson Nórsko Alexia Schøienová / Yngvar Bryn Švédsko Elna Henriksonová / Kaj af Ekström
1924 Spojené kráľovstvo Manchester Rakúsko Helene Engelmannová / Alfred Berger Spojené kráľovstvo Ethel Muckeltová / John F. Page Švédsko Elna Henriksonová / Kaj af Ekström
1925 Rakúsko Viedeň Rakúsko Herma Szabová / Ludwig Wrede Francúzsko Andrée Jolyová Brunetová / Pierre Brunet Rakúsko Lilly Scholzová / Otto Kaiser
1926 Weimarská republika Berlín Francúzsko Andrée Jolyová Brunetová / Pierre Brunet Rakúsko Lilly Scholzová / Otto Kaiser Rakúsko Herma Szabová / Ludwig Wrede
1927 Rakúsko Viedeň Rakúsko Herma Szabová / Ludwig Wrede Rakúsko Lilly Scholzová / Otto Kaiser Československo Else Hoppeová / Oscar Hoppe
1928 Spojené kráľovstvo Londýn Francúzsko Andrée Jolyová Brunetová / Pierre Brunet Rakúsko Lilly Scholzová / Otto Kaiser Rakúsko Melitta Brunnerová / Ludwig Wrede
1929 Maďarsko (1920-1946) Budapešť Rakúsko Lilly Scholzová / Otto Kaiser Rakúsko Melitta Brunnerová / Ludwig Wrede Maďarsko (1920-1946) Olga Orgonistová / Sándor Szalay
1930 USA (1912-1959) New York Francúzsko Andrée Jolyová Brunetová / Pierre Brunet Rakúsko Melitta Brunnerová / Ludwig Wrede USA (1912-1959) Beatrix Loughranová / Sherwin Badger
1931 Weimarská republika Berlín Maďarsko (1920-1946) Emília Rotterová / László Szollás Maďarsko (1920-1946) Olga Orgonistová / Sándor Szalay Rakúsko Idi Papezová / Karl Zwack
1932 Kanada (1921-1957) Montreal Francúzsko Andrée Jolyová Brunetová / Pierre Brunet Maďarsko (1920-1946) Emília Rotterová / László Szollás USA (1912-1959) Beatrix Loughranová / Sherwin Badger
1933 Švédsko Štokholm Maďarsko (1920-1946) Emília Rotterová / László Szollás Rakúsko Idi Papezová / Karl Zwack Nórsko Randi Bakkeová Gjertsenová / Christen Christensen
1934 Fínsko Helsinki Maďarsko (1920-1946) Emília Rotterová / László Szollás Rakúsko Idi Papezová / Karl Zwack Nacistické Nemecko Maxi Herberová / Ernst Baier
1935 Maďarsko (1920-1946) Budapešť Maďarsko (1920-1946) Emília Rotterová / László Szollás Rakúsko Ilse Pausinová / Erich Pausin Maďarsko (1920-1946) Lucy Gallová / Rezso Dillinger
1936 Francúzsko Paríž Nacistické Nemecko Maxi Herberová / Ernst Baier Rakúsko Ilse Pausinová / Erich Pausin Spojené kráľovstvo Violet Cliffová / Leslie Cliff
1937 Spojené kráľovstvo Londýn Nacistické Nemecko Maxi Herberová / Ernst Baier Rakúsko Ilse Pausinová / Erich Pausin Spojené kráľovstvo Violet Cliffová / Leslie Cliff
1938 Nacistické Nemecko Berlín Nacistické Nemecko Maxi Herberová / Ernst Baier Rakúsko Ilse Pausinová / Erich Pausin Nacistické Nemecko Ilse Kochová / Gunther Noack
1939 Maďarsko (1920-1946) Budapešť Nacistické Nemecko Maxi Herberová / Ernst Baier Nacistické Nemecko Ilse Pausinová / Erich Pausin Nacistické Nemecko Ilse Kochová / Gunther Noack
1940

1946
súťaž sa nekonala kvôli druhej svetovej vojne
1947 Švédsko Štokholm Belgicko Micheline Lannoyová / Pierre Baugniet USA (1912-1959) Karol Kennedyová / Peter Kennedy Belgicko Suzanne Diskeuveová / Edmond Verbustel
1948 Švajčiarsko Davos Belgicko Micheline Lannoyová / Pierre Baugniet Maďarsko (1946-1949) Andrea Kékesyová / Ede Király Kanada (1921-1957) Suzanne Morrowová / Wallace Diestelmeyer
1949 Francúzsko Paríž Maďarsko (1946-1949) Andrea Kékesyová / Ede Király USA (1912-1959) Karol Kennedyová / Peter Kennedy USA (1912-1959) Ann Daviesová / Carleton Hoffner
1950 Spojené kráľovstvo Londýn USA (1912-1959) Karol Kennedyová / Peter Kennedy Spojené kráľovstvo Jennifer Nicksová / John Nicks Maďarsko (1949-1956) Marianna Nagyová / László Nagy
1951 Taliansko Miláno Západné Nemecko Ria Baranová / Paul Falk USA (1912-1959) Karol Kennedyová / Peter Kennedy Spojené kráľovstvo Jennifer Nicksová / John Nicks
1952 Francúzsko Paríž Západné Nemecko Ria Baranová / Paul Falk USA (1912-1959) Karol Kennedyová / Peter Kennedy Spojené kráľovstvo Jennifer Nicksová / John Nicks
1953 Švajčiarsko Davos Spojené kráľovstvo Jennifer Nicksová / John Nicks Kanada (1921-1957) Frances Dafoeová / Norris Bowden Maďarsko (1949-1956) Marianna Nagyová / László Nagy
1954 Nórsko Oslo Kanada (1921-1957) Frances Dafoeová / Norris Bowden Švajčiarsko Silvia Grandjeanová / Michel Grandjean Rakúsko Sissy Schwarzová / Kurt Oppelt
1955 Rakúsko Viedeň Kanada (1921-1957) Frances Dafoeová / Norris Bowden Rakúsko Sissy Schwarzová / Kurt Oppelt Maďarsko (1949-1956) Marianna Nagyová / László Nagy
1956 Západné Nemecko Garmisch-Partenkirchen Rakúsko Sissy Schwarzová / Kurt Oppelt Kanada (1957-1965) Frances Dafoeová / Norris Bowden Západné Nemecko Marika Kiliusová / Franz Ningel
1957 USA (1912-1959) Colorado Springs Kanada (1957-1965) Barbara Wagnerová / Robert Paul Západné Nemecko Marika Kiliusová / Franz Ningel Kanada (1957-1965) Maria Jelineková / Otto Jelinek
1958 Francúzsko Paríž Kanada (1957-1965) Barbara Wagnerová / Robert Paul Československo Věra Suchánková / Zdeněk Doležal Kanada (1957-1965) Maria Jelineková / Otto Jelinek
1959 USA (1959-1960) Colorado Springs Kanada (1957-1965) Barbara Wagnerová / Robert Paul Západné Nemecko Marika Kiliusová / Hans-Jürgen Bäumler USA (1959-1960) Nancy Ludingtonová / Ronald Ludington
1960 Kanada (1957-1965) Vancouver Kanada (1957-1965) Barbara Wagnerová / Robert Paul Kanada (1957-1965) Maria Jelineková / Otto Jelinek Západné Nemecko Marika Kiliusová / Hans-Jürgen Bäumler
1961 podujatie bolo zrušené po tragickej leteckej katastrofe letu Sabena 548
1962 Československo Praha Kanada (1957-1965) Maria Jelineková / Otto Jelinek Sovietsky zväz Ľudmila Belousovová / Oleg Protopopov Západné Nemecko Margret Göblová / Franz Ningel
1963 Taliansko Cortina d'Ampezzo Západné Nemecko Marika Kiliusová / Hans-Jürgen Bäumler Sovietsky zväz Ľudmila Belousovová / Oleg Protopopov Sovietsky zväz Tatiana Žuková / Alexandr Gavrilov
1964 Západné Nemecko Dortmund Západné Nemecko Marika Kiliusová / Hans-Jürgen Bäumler Sovietsky zväz Ľudmila Belousovová / Oleg Protopopov Kanada (1957-1965) Debbi Wilkesová / Guy Revell
1965 USA Colorado Springs Sovietsky zväz Ľudmila Belousovová / Oleg Protopopov Spojené štáty Vivian Josephová / Ronald Joseph Sovietsky zväz Tatiana Žuková / Alexandr Gorelik
1966 Švajčiarsko Davos Sovietsky zväz Ľudmila Belousovová / Oleg Protopopov Sovietsky zväz Tatiana Žuková / Alexandr Gorelik USA Cynthia Kauffmanová / Ronald Kauffman
1967 Rakúsko Viedeň Sovietsky zväz Ľudmila Belousovová / Oleg Protopopov Západné Nemecko Margot Glockshuberová / Wolfgang Danne USA Cynthia Kauffmanová / Ronald Kauffman
1968 Švajčiarsko Ženeva Sovietsky zväz Ľudmila Belousovová / Oleg Protopopov Sovietsky zväz Tatiana Žuková / Alexandr Gorelik USA Cynthia Kauffmanová / Ronald Kauffman
1969 USA Colorado Springs Sovietsky zväz Irina Rodninová / Alexej Ulanov Sovietsky zväz Tamara Moskvinová / Alexej Mišin Sovietsky zväz Ľudmila Belousovová / Oleg Protopopov
1970 Juhoslávia Ľubľana Sovietsky zväz Irina Rodninová / Alexej Ulanov Sovietsky zväz Ľudmila Smirnovová / Andrej Surajkin Východné Nemecko Heidemarie Steinerová / Heinz-Ulrich Walther
1971 Francúzsko Lyon Sovietsky zväz Irina Rodninová / Alexej Ulanov Sovietsky zväz Ľudmila Smirnovová / Andrej Surajkin USA JoJo Starbucková / Kenneth Shelley
1972 Kanada Calgary Sovietsky zväz Irina Rodninová / Alexej Ulanov Sovietsky zväz Ľudmila Smirnovová / Andrej Surajkin USA JoJo Starbucková / Kenneth Shelley
1973 Československo Bratislava Sovietsky zväz Irina Rodninová / Alexandr Zajcev Sovietsky zväz Ľudmila Smirnovová / Alexej Ulanov Východné Nemecko Manuela Großová / Uwe Kagelmann
1974 Západné Nemecko Mníchov Sovietsky zväz Irina Rodninová / Alexandr Zajcev Sovietsky zväz Ľudmila Smirnovová / Alexej Ulanov Východné Nemecko Romy Kermerová / Rolf Österreich
1975 USA Colorado Springs Sovietsky zväz Irina Rodninová / Alexandr Zajcev Východné Nemecko Romy Kermerová / Rolf Österreich Východné Nemecko Manuela Großová / Uwe Kagelmann
1976 Švédsko Göteborg Sovietsky zväz Irina Rodninová / Alexandr Zajcev Východné Nemecko Romy Kermerová / Rolf Österreich Sovietsky zväz Irina Vorobiovová / Alexandr Vlasov
1977 Japonsko Tokyo Sovietsky zväz Irina Rodninová / Alexandr Zajcev Sovietsky zväz Irina Vorobiovová / Alexandr Vlasov USA Tai Babiloniová / Randy Gardner
1978 Kanada Ottawa Sovietsky zväz Irina Rodninová / Alexandr Zajcev Východné Nemecko Manuela Magerová / Uwe Bewersdorf USA Tai Babiloniová / Randy Gardner
1979 Rakúsko Viedeň USA Tai Babiloniová / Randy Gardner Sovietsky zväz Marina Čerkasovová / Sergej Šachraj Východné Nemecko Sabine Baeßová / Tassilo Thierbach
1980 Západné Nemecko Dortmund Sovietsky zväz Marina Čerkasovová / Sergej Šachraj Východné Nemecko Manuela Magerová / Uwe Bewersdorf Sovietsky zväz Marina Pestovová / Stanislav Leonovič
1981 USA Hartford Sovietsky zväz Irina Vorobiovová / Igor Lisovskij Východné Nemecko Sabine Baeßová / Tassilo Thierbach Západné Nemecko Christina Riegelová / Andreas Nischwitz
1982 Dánsko Kodaň Východné Nemecko Sabine Baeßová / Tassilo Thierbach Sovietsky zväz Marina Pestovová / Stanislav Leonovič USA Caitlin Carruthersová / Peter Carruthers
1983 Fínsko Helsinki Sovietsky zväz Jelena Valovová / Oleg Vasiliev Východné Nemecko Sabine Baeßová / Tassilo Thierbach Kanada Barbara Underhillová / Paul Martini
1984 Kanada Ottawa Kanada Barbara Underhillová / Paul Martini Sovietsky zväz Jelena Valovová / Oleg Vasiliev Východné Nemecko Sabine Baeßová / Tassilo Thierbach
1985 Japonsko Tokyo Sovietsky zväz Jelena Valovová / Oleg Vasiliev Sovietsky zväz Larisa Selezňovová / Oleg Makarov Kanada Katherina Matouseková / Lloyd Eisler
1986 Švajčiarsko Ženeva Sovietsky zväz Jekaterina Gordejevová / Sergej Griňkov Sovietsky zväz Jelena Valovová / Oleg Vasiliev Kanada Cynthia Coullová / Mark Rowsom
1987 USA Cincinnati Sovietsky zväz Jekaterina Gordejevová / Sergej Griňkov Sovietsky zväz Jelena Valovová / Oleg Vasiliev USA Jill Watsonová / Peter Oppegard
1988 Maďarsko Budapešť Sovietsky zväz Jelena Valovová / Oleg Vasiliev Sovietsky zväz Jekaterina Gordejevová / Sergej Griňkov Sovietsky zväz Larisa Selezňovová / Oleg Makarov
1989 Francúzsko Paríž Sovietsky zväz Jekaterina Gordejevová / Sergej Griňkov Kanada Cindy Landryová / Lyndon Johnston Sovietsky zväz Jelena Bečkeová / Denis Petrov
1990 Kanada Halifax Sovietsky zväz Jekaterina Gordejevová / Sergej Griňkov Kanada Isabelle Brasseurová / Lloyd Eisler Sovietsky zväz Natalia Miškuťonková / Artur Dmitrijev
1991 Nemecko Mníchov Sovietsky zväz Natalia Miškuťonková / Artur Dmitrijev Kanada Isabelle Brasseurová / Lloyd Eisler USA Natasha Kuchikiová / Todd Sand
1992 USA Oakland SNŠ Natalia Miškuťonková / Artur Dmitrijev Česko-Slovensko Radka Kovaříková / René Novotný Kanada Isabelle Brasseurová / Lloyd Eisler
1993 Česko Praha Kanada Isabelle Brasseurová / Lloyd Eisler Nemecko Mandy Wötzelová / Ingo Steuer Rusko Jevgenija Šiškovová / Vadim Naumov
1994 Japonsko Čiba Rusko Jevgenija Šiškovová / Vadim Naumov Kanada Isabelle Brasseurová / Lloyd Eisler Rusko Marina Jeľcovová / Andrej Buškov
1995 Spojené kráľovstvo Birmingham Česko Radka Kovaříková / René Novotný Rusko Jevgenija Šiškovová / Vadim Naumov USA Jenni Menová / Todd Sand
1996 Kanada Edmonton Rusko Marina Jeľcovová / Andrej Buškov Nemecko Mandy Wötzelová / Ingo Steuer USA Jenni Menová / Todd Sand
1997 Švajčiarsko Lausanne Nemecko Mandy Wötzelová / Ingo Steuer Rusko Marina Jeľcovová / Andrej Buškov Rusko Oxana Kazakovová / Artur Dmitrijev
1998 USA Minneapolis Rusko Jelena Berežná / Anton Sicharulidze USA Jenni Menová / Todd Sand Nemecko Peggy Schwarzová / Mirko Müller
1999 Fínsko Helsinki Rusko Jelena Berežná / Anton Sicharulidze Čína Šen Süe / Čao Chung-po Poľsko Dorota Zagórská / Mariusz Siudek
2000 Francúzsko Nice Rusko Marija Petrovová / Alexej Tichonov Čína Šen Süe / Čao Chung-po Francúzsko Sarah Abitbolová / Stéphane Bernadis
2001 Kanada Vancouver Kanada Jamie Saléová / David Pelletier Rusko Jelena Berežná / Anton Sicharulidze Čína Šen Süe / Čao Chung-po
2002 Japonsko Nagano Čína Šen Süe / Čao Chung-po Rusko Tatiana Toťmianinová / Maxim Marinin USA Kyoko Inová / John Zimmerman
2003 USA Washington D.C. Čína Šen Süe / Čao Chung-po Rusko Tatiana Toťmianinová / Maxim Marinin Rusko Marija Petrovová / Alexej Tichonov
2004 Nemecko Dortmund Rusko Tatiana Toťmianinová / Maxim Marinin Čína Šen Süe / Čao Chung-po Čína Pchang Čching / Tchung Ťien
2005 Rusko Moskva Rusko Tatiana Toťmianinová / Maxim Marinin Rusko Marija Petrovová / Alexej Tichonov Čína Čang Tan / Čang Chao
2006 Kanada Calgary Čína Pchang Čching / Tchung Ťien Čína Čang Tan / Čang Chao Rusko Marija Petrovová / Alexej Tichonov
2007 Japonsko Tokyo Čína Šen Süe / Čao Chung-po Čína Pchang Čching / Tchung Ťien Nemecko Aljona Savchenková / Robin Szolkowy
2008 Švédsko Göteborg Nemecko Aljona Savchenková / Robin Szolkowy Čína Čang Tan / Čang Chao Kanada Jessica Dubéová / Bryce Davison
2009 USA Los Angeles Nemecko Aljona Savchenková / Robin Szolkowy Čína Čang Tan / Čang Chao Rusko Juko Kavagutiová / Alexandr Smirnov
2010 Taliansko Turín Čína Pchang Čching / Tchung Ťien Nemecko Aljona Savchenková / Robin Szolkowy Rusko Juko Kavagutiová / Alexandr Smirnov
2011 Rusko Moskva Nemecko Aljona Savchenková / Robin Szolkowy Rusko Tatiana Volosožarová / Maxim Traňkov Čína Pchang Čching / Tchung Ťien
2012 Francúzsko Nice Nemecko Aljona Savchenková / Robin Szolkowy Rusko Tatiana Volosožarová / Maxim Traňkov Japonsko Narumi Takahašiová / Mervin Tran
2013 Kanada London Rusko Tatiana Volosožarová / Maxim Traňkov Nemecko Aljona Savchenková / Robin Szolkowy Kanada Meagan Duhamelová / Eric Radford
2014 Japonsko Saitama
2015 Čína Šanghaj
2016 USA Boston