Diskusia s redaktorom:FilipékWygo

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ahoj, FilipékWygo. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 687 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: ScholastikosSVK


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Ahoj, upravil som po tebe trochu preklad Kateřina z Poděbrad. Možno do budúcnosti niekoľko rád, ak by si mal záujem sa Wikipédii venovať dlhšie :).

Ak sa robí preklad stránky z inej Wikipédie, vkladá sa na koniec článku šablóna preklad. Tá obsahuje 3 parametre - názov článku, jazyk a číslo revízie. Číslo revízie odkazuje na konkrétnu časovú verziu daného článku, z ktorého bolo čerpané. Zistíš ho tak, že si na danej jazykovej mutácii si nájdeš na ľavej lište text Trvalý odkaz (v príslušnom jazyku - napr. Permanent link v EN), klikneš naň a v odkaze stránky (hore vo vyhľadávači) budeš mať stránku (napr. https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Heraclius&oldid=1004144893) a tie posledné čísla za = sú číslom danej revízie z ktorej čerpáš, tie dáš potom do tej šablóny. Šablónu si vieš vložiť napr. z hornej lišty vložiť - šablóna.

Stránky bývajú spravidla kategorizované, podľa čoho sa dá ľahko orientovať v daných oblastiach. napr. ak je niekto uhorským kráľom, má priradenú kategóriu [[Kategória:Králi Uhorska]]. Kategórie sa píšu na koniec článkov, a ak čítaš stránku, vidíš ich na spodku.

Odporúčam ti si všímať, ako sú upravené staršie stránky na Wikipédii, čo sa týka formy, štruktúry a šablón. Každý redaktor má síce v istom zmysle svoj vlastný štýl, ale mnoho je spoločného a dá sa to naučiť „odpozeraním“.

Na začiatok asi toľko. Možno snáď ešte, že ak budeš editovať, mohol by si pozrieť, či by si vedel pracovať v zdrojovom editore, je to ale pre trochu pokročilejších, čiže by ťa to mohlo odradiť. Čím viac budeš editovať, tým v tom budeš lepší. Odporúčam ti písať vo svojom pieskovisku, ako si už aj začal robiť a publikovať, až keď si budeš istý, že je článok v dobrej forme. Možno by si mohol skúsiť vytvoriť nejaký pekný článok do súťaže Wikipédia:WikiJar SVE 2021. Ak by si sa zúčastnil súťaže, mohol by si vyhrať aj nejakú cenu. Nemôže však ísť o preklad inej stránky Wikipédie. To by však nemal byť problém. Kopec zdrojov vieš nájsť aj na internete, napr. Encyclopedia Britannica, Encyklopédia Beliana a iné. (treba vždy dbať na to, aby nešlo o nejaký amatérsky blog, bulvár,...). Poprípade by som vedel pomôcť.

Ak budeš mať nejaké otázky, pokojne mi napíš do mojej diskusie alebo mi pošli email (dá sa to cez lištu vpravo na mojej redaktorskej stránke). Držím palce v editovaní!--ScholastikosSVK (diskusia) 10:14, 26. marec 2021 (UTC)[odpovedať]