Julie Benzová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z Julie Benz)
Julie Benzová
Benzová v roku 2012
Celé menoJulie Marie Benz
Narodenie 1. máj 1972 (51 rokov)
Pittsburgh, Pensylvánia, USA
Povolanieherečka
Roky pôsobenia1990 – súčasnosť
ManželJohn Kassir (1998 - r.2007)
Rich Orosco (od 2012)

Julie Marie Benzová (* 1. máj 1972, Pittsburgh, Pensylvánia, USA) je americká filmová a televízna herečka. Známa je predovšetkým vďaka úlohe Stephanie Powell v seriáli No Ordinary Family (2011 – 2012).

Detstvo a mladosť[upraviť | upraviť zdroj]

Julie Marie Benz sa narodila v meste Pittsburgh, v Pensylvánii. Jej matka, Joanne Marie, bola krasokorčuliarkou a jej otec George Benz, Jr. je chirurgom v Pittsburghu. Benzová súťažila na Majstrovstvách USA v krasokorčuľovaní v kategórii Junior v roku 1988, kde so svojim tanečným partnerom skončila na 13. mieste.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 1990 si zahrala vo svojom prvom filme, s názvom Two Evil Eyes. Film nemal veľkú úspešnosť. Neskôr išla študovať na New York University herectvo. Počas štúdia sa objavila v niekoľkých menších úlohách rôznych seriálov, ako napríklad Married... with Children.

Benzová v roku 2009.

V roku 1996 sa Benzová zúčastnila konkurzu na úlohu Buffy Summers v televíznom seriáli Buffy the Vampire Slayer, ale túto úlohu neskôr získala Sarah Michelle Gellar. Aj napriek tomu, že nezískala hlavnú úlohu, bola jej ponúknutá vedľajšia úloha, upírky Darly. Jej herecký výkon bol pochválený, čiže jej rola sa objavila aj v niekoľkých ďalších epizódach. V roku 2000 si rolu Darly zopakovala v seriáli Angel, čo je spin-off seriálu Buffy the Vampire Slayer.

V roku 2006 hrala jednu z vedľajších úloh v seriály Dexter. Za svoju postavu Rity Bennet získala dve ocenenia, Saturn Award a Satellite Award. Vo štvrtej sérií seriálu bola jej postava zavraždená. O dva roky neskôr hrala menšiu rolu v horore Saw V. V rovnako roku si zahrala po boku herca Sylvestera Stalloneho vo filme Rambo.

V roku 2010 sa pripojila k hereckému obsadeniu seriálu Desperate Housewives. Jej postava sa volá Robin Gallagher, ktorá pracuje ako striptérka. Po čase však zistí že je lesbička a počas seriálu bude mať aféru s Katherine Mayfair, ktorú stvárnila Dana Delany.

V roku 2011 sa objavila v seriáli No Ordinary Family. Seriál mal iba 20 epizód. V roku 2015 sa pripojila k hereckému obsadeniu seriálu Hawaii 5.0.

Objavila sa tiež v siedmych epizódach seriálu On Becoming a God in Central Florida z roku 2019, po boku herečky Kristen Dunst.

Súkromný život[upraviť | upraviť zdroj]

V máji 1998, sa Benzová vydala za herca Johna Kassira. Kassir v roku 2007 podal žiadosť o rozvod. V roku 2011 sa Benzová zasnúbila s producentom Richom Oroscom. Dňa 5. mája 2012 sa pár zosobášil.

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Julie Benz na anglickej Wikipédii.