Univerzita Komenského v Bratislave, Centrum informačných technológií

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Sídlo CIT UK

Centrum informačných technológií Univerzity Komenského (skr. CIT UK) zabezpečuje prevádzku a rozvoj informačných a komunikačných systémov univerzity. Prevádzka informačných systémov a služieb IT sa riadi katalógom služieb (prehľad poskytovaných služieb).

Na čele centra stojí riaditeľ CIT, ktorý podlieha prorektorovi UK pre informačné technológie.

CIT zabezpečuje nevyhnutnú spoluprácu všetkých informačných pracovísk univerzity a jej fakúlt a prispieva k rozvoju univerzity pri rastúcich nárokoch na komunikáciu, spracovanie údajov, zavádzanie hardvérových a softvérových inovácií. CIT má tiež na starosti prevádzku a servis počítačov a počítačovej siete na RUK.

Na každej fakulte UK a na niektorých iných súčastiach univerzity (napr. v študentských domovoch) je zriadené miesto technického správcu IIKS. Technickí správcovia IIKS na fakultách sú za svoju činnosť zodpovední prodekanovi fakulty pre informačné technológie. Všetci technickí správcovia sú pod priamym metodickým vedením Centra informačných technológií.

V posledných rokoch CIT UK usporadúva celouniverzitnú konferenciu na pozdvihnutie spolupráce a zvýšenie informovanosti pracovníkov z oblasti IT zo všetkých súčastí UK.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Súradnice: 48°08′29″S 17°06′58″V / 48,1413°S 17,115986°V / 48.1413; 17.115986