Zoznam ciest I. triedy v Česku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Zoznam ciest I. triedy v Česku obsahuje prehľad všetkých komunikácií v Česku, ktoré sú kategorizované ako cesty I. triedy.

Značka Označenie Trasa Celková dĺžka [km]
SilniceI1.svg
R1 Pražský okruh 82,825
SilniceI2.svg
I/2 PrahaŘíčanyKutná HoraPřeloučPardubice 87,572
SilniceI3.svg
I/3 Mirošovice (D1) – BenešovTáborČeské BudějoviceDolní Dvořiště – hraničný priechod Rakúsko 155
SilniceI4.svg
I/4 PrahaStrakoniceVimperkStrážný – hraničný priechod Nemecko 153,225
SilniceI6.svg
I/6 PrahaKarlovy VarySokolovChebPomezí nad Ohří – hraničný priechod Nemecko 166,841
SilniceI7.svg
I/7 PrahaSlanýLounyChomutovHora Svatého Šebestiána – hraničný priechod Nemecko 98,673
SilniceI8.svg
I/8 LitoměřiceTepliceDubíCínovec – hraničný priechod Nemecko 40,712
SilniceI9.svg
I/9 D8NeratoviceMělníkČeská LípaVarnsdorfRumburk – hraničný priechod Nemecko 108,569
SilniceI10.svg
I/10 Praha – Mladá Boleslav – Turnov – Železný BrodTanvaldHarrachov – hraničný priechod Poľsko 120,308
SilniceI11.svg
I/11 Hradec KrálovéŠumperkBruntálOpavaOstravaHavířovČeský TěšínMosty u Jablunkova – hraničný priechod Slovensko (nadväzuje I/11) 353,747
SilniceI12.svg
I/12 Praha – Český BrodKolín 34,432
SilniceI13.svg
I/13 Karlovy VaryChomutovMostTepliceDěčínČeská KameniceLiberecFrýdlantHabartice – hraničný priechod Poľsko 221,779
SilniceI14.svg
I/14 LiberecJablonec nad NisouTanvaldVrchlabíTrutnovNáchodNové Město nad MetujíRychnov nad KněžnouÚstí nad OrlicíČeská TřebováTřebovice 196,012
SilniceI15.svg
I/15 MostLovosiceLitoměřiceZahrádky 74,36
SilniceI16.svg
I/16 ŘevničovMělníkMladá BoleslavJičínNová PakaTrutnovKrálovec – hraničný priechod Poľsko 190,529
SilniceI17.svg
I/17 ČáslavChrudimZámrsk 57,255
SilniceI18.svg
I/18 Rožmitál pod TřemšínemPříbramSedlčany – Olbramovice 62,828
SilniceI19.svg
I/19 NezvěsticeRožmitál pod TřemšínemTáborPelhřimovŽďár nad SázavouNové Město na MoravěSebranice 224,881
SilniceI20.svg
I/20 JenišovToužimPlzeňNepomukPísekVodňanyČeské Budějovice 210,848
SilniceI21.svg
I/21 PlanáChebVojtanov – hraničný priechod Nemecko 61,789
SilniceI22.svg
I/22 DraženovDomažliceKlatovyHoražďoviceStrakoniceVodňany 110,753
SilniceI23.svg
I/23 DráchovJindřichův HradecTelčTřebíčNáměšť nad Oslavou – Ostopovice – Brno-Pisárky 145,429
SilniceI24.svg
I/24 Veselí nad LužnicíTřeboňSuchdol nad LužnicíHalámky – hraničný priechod Rakúsko 49,525
SilniceI25.svg
I/25 OstrovJáchymovBoží Dar – hraničný priechod Nemecko 13,69
SilniceI26.svg
I/26 EjpovicePlzeňHoršovský Týn – Horní Folmava – hraničný priechod Nemecko 77,179
SilniceI27.svg
I/27 DubíLitvínovMostŽatecTřemošnáPlzeňKlatovyŽelezná Ruda – hraničný priechod Nemecko 213,717
SilniceI28.svg
I/28 LounySkršín 14,543
SilniceI29.svg
I/29 Písek – Bernartice – Oltyně 33,284
SilniceI30.svg
I/30 LovosiceÚstí nad Labem – Chlumec 32,821
SilniceI31.svg
I/31 Mestský okruh Hradca Králové 6,343
SilniceI32.svg
I/32 Libice nad CidlinouJičín 39,162
SilniceI33.svg
I/33 Hradec KrálovéJaroměřČeská SkaliceNáchod – hraničný priechod Poľsko 40,716
SilniceI34.svg
I/34 České BudějoviceJindřichův HradecPelhřimovHumpolecHavlíčkův BrodSvitavy – Koclířov 202,480
SilniceI35.svg
I/35 Poľsko hraničný priechod – Hrádek nad NisouLiberecTurnovJičínHradec KrálovéVysoké MýtoMoravská TřebováOlomoucLipník nad BečvouRožnov pod RadhoštěmBumbálka – hraničný priechod Slovensko 333,093
SilniceI36.svg
I/36 Nové MěstoPardubiceHolice 44,31
SilniceI37.svg
I/37 TrutnovJaroměřHradec KrálovéPardubiceChrudimŽďár nad SázavouVelká Bíteš 145,367
SilniceI38.svg
I/38 JestřebíMladá BoleslavNymburkPoděbradyKolínKutná HoraČáslavHavlíčkův BrodJihlavaZnojmo – hraničný priechod Rakúsko 255,969
SilniceI39.svg
I/39 Kamenný ÚjezdČeský Krumlov – VolaryLenora 72,279
SilniceI40.svg
I/40 MikulovBřeclav 20,882
SilniceI41.svg I/41 Brno-KomárovBrno 2,987
SilniceI42.svg
I/42 Mestský okruh Brno 18,856
SilniceI43.svg
I/43 Brno-Královo PoleSvitavyLanškrounKrálíky – Dolní Lipka – hraničný priechod Poľsko 115,725
SilniceI44.svg
I/44 MohelniceZábřehŠumperkČervenohorské sedloJeseníkMikulovice – hraničný priechod Poľsko 78,452
SilniceI45.svg
I/45 Horní LoděniceBruntálKrnov – hraničný priechod Poľsko 49,577
SilniceI46.svg
I/46 VyškovProstějov – OlomoucŠternberkOpavaSudice – hraničný priechod Poľsko 136,716
SilniceI47.svg
I/47 KroměřížHulínPřerovLipník nad Bečvou 111,892
SilniceI48.svg
I/48 BělotínNový JičínFrýdek-MístekČeský Těšín – hraničný priechod Poľsko 70,983
SilniceI49.svg
I/49 OtrokoviceZlínVizoviceHorní LidečLyský priesmyk – hraničný priechod Slovensko (nadväzuje I/49) 44,225
SilniceI50.svg
I/50 BrnoSlavkov u BrnaUherské HradištěUherský BrodStarý Hrozenkov – hraničný priechod Slovensko (nadväzuje I/9) 102
SilniceI51.svg
I/51 Hodonín – hraničný priechod Slovensko (nadväzuje I/51) 3,217
SilniceI52.svg
I/52 Brno – Modřice – Mikulov – hraničný priechod Rakúsko 49,743
SilniceI53.svg
I/53 ZnojmoPohořelice 38,303
SilniceI54.svg
I/54 Slavkov u BrnaKyjovVeselí nad MoravouStrání – hraničný priechod Slovensko (nadväzuje I/54) 83,169
SilniceI55.svg
I/55 OlomoucPřerovOtrokoviceUherské HradištěHodonínBřeclav – Poštorná – hraničný priechod Rakúsko 141,697
SilniceI56.svg
I/56 OpavaHlučínOstravaFrýdek-MístekFrýdlant nad Ostravicí – Hlavatá 90,788
SilniceI57.svg
I/57 Poľsko hraničný priechod – Město AlbrechticeKrnovOpavaFulnekNový JičínValašské MeziříčíVsetínValašské Klobouky – hraničný priechod Slovensko (nadväzuje I/57) 167,859
SilniceI58.svg
I/58 Rožnov pod RadhoštěmFrenštát pod RadhoštěmOstravaBohumín – hraničný priechod Poľsko 65,348
SilniceI59.svg
I/59 OstravaOrlováKarviná 17,233
SilniceI60.svg
I/60 JeseníkJavorník – hraničný priechod Poľsko 32,643
SilniceI61.svg
I/61 MakotřasyKladnoMalé Přítočno 12,775
SilniceI62.svg
I/62 Ústí nad LabemDěčínHřensko – hraničný priechod Nemecko 37,414
SilniceI63.svg
I/63 BystřanyŘehlovice 7,043
SilniceI64.svg
I/64 Františkovy Lázně – hraničný priechod Nemecko 16,361
SilniceI65.svg
I/65 Hodkovice nad MohelkouJablonec nad Nisou 8,39
SilniceI66.svg
I/66 MilínPříbram 7,88
SilniceI67.svg
I/67 Český TěšínKarvináBohumín 32,306
SilniceI68.svg
I/68 Horní Tošanovice – Nebory 8,42
SilniceI69.svg
I/69 VsetínVizovice 18,038
SilniceI70.svg
I/70 PetrovSudoměřice – hraničný priechod Slovensko (nadväzuje II/426) 2,427
SilniceI71.svg
I/71 Uherský OstrohVelká nad Veličkou – hraničný priechod Slovensko (nadväzuje II/499) 21,596

Medzinárodné cesty v Česku[upraviť | upraviť kód]

Českom prechádzajú po cestách I. triedy alebo diaľniciach či rýchlostných cestách tieto medzinárodné cesty:

Pozri aj[upraviť | upraviť kód]

Zdroj[upraviť | upraviť kód]