Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Čachtice

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Čachtice v okrese Nové Mesto nad Váhom.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník
KÚ: Čachtice

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
304-1199/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v I.+II.sv.v.

Palác hradný
Nahrať súbor
Palác hradný
KÚ: Čachtice

Poloha
304-1200/1 Unifikovaný názov PO: palác hradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ruina;Hrad Čachtice

Veža obranná s kaplnkou
Nahrať súbor
Veža obranná s kaplnkou
KÚ: Čachtice

Poloha
304-1200/2 Unifikovaný názov PO: veža obranná s kaplnkou

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Veža obytná
Nahrať súbor
Veža obytná
KÚ: Čachtice

Poloha
304-1200/3 Unifikovaný názov PO: veža obytná

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Brána opevnenia
Nahrať súbor
Brána opevnenia
KÚ: Čachtice

Poloha
304-1200/4 Unifikovaný názov PO: brána opevnenia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: vstupná

Múr hradbový juhozápadný
Nahrať súbor
Múr hradbový juhozápadný
KÚ: Čachtice

Poloha
304-1200/5 Unifikovaný názov PO: múr hradbový juhozápadný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: juhozápadný

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Múr hradbový východný
KÚ: Čachtice

Poloha
304-1200/6 Unifikovaný názov PO: múr hradbový východný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: východný

Múr hradbový severný
Nahrať súbor
Múr hradbový severný
KÚ: Čachtice

Poloha
304-1200/7 Unifikovaný názov PO: múr hradbový severný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: severný

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Nádvorie hradné iii.
KÚ: Čachtice

Poloha
304-1200/8 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Kaštieľ
KÚ: Čachtice

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
304-1204/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: neskúmané

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Božia muka
KÚ: Čachtice

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
304-1210/0 Unifikovaný názov PO: božia muka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prícestná

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ
č. 245
KÚ: Čachtice

Poloha
304-1202/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ;Draškovičovský kašti

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky 316
KÚ: Čachtice

Poloha
304-2467/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky 317
KÚ: Čachtice

Poloha
304-2468/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky
č. 320
KÚ: Čachtice

Poloha
304-2469/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Kúria Nahrať súbor Kúria 806
KÚ: Čachtice

Poloha
304-1201/0 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ;Kúria drugethovská

Súsošie Nahrať súbor Súsošie Malinovského ul. 0
KÚ: Čachtice

Poloha
304-1208/0 Unifikovaný názov PO: súsošie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Oplakávanie Krista

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha na stĺpe Malinovského ul.
KÚ: Čachtice

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
304-1209/0 Unifikovaný názov PO: socha na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária s dieťaťom;Madona

Socha na stĺpe Nahrať súbor Socha na stĺpe Osloboditeľov ul. 0
KÚ: Čachtice

Poloha
304-1211/0 Unifikovaný názov PO: socha na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Florián

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaštieľ Slnečná ul. 180
KÚ: Čachtice

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
304-10746/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Konzulovec

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr Slnečná ul. 0
KÚ: Čachtice

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
304-10746/2 Unifikovaný názov PO: múr

Bližšie určenie; zaužívaný názov: torzo kaštieľa;Országovský kaštieľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Park Slnečná ul. 0
KÚ: Čachtice

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
304-10746/3 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fara pamätná Nahrať súbor Fara pamätná Urbanovského J. ul. 940
KÚ: Čachtice

Poloha
304-1197/1 Unifikovaný názov PO: fara pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: spolok Tatrín;Pam.dom "Tatrínu"

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Urbanovského J. ul. 940
KÚ: Čachtice

Poloha
304-1197/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: spolok Tatrín

Kostol Nahrať súbor Kostol Urbanovského J. ul. 941
KÚ: Čachtice

Poloha
304-1205/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Ladislava

Kaplnka Nahrať súbor Kaplnka Urbanovského J. ul. 941
KÚ: Čachtice

Poloha
304-1205/2 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Antona Paduánskeho

Opevnenie kostola Nahrať súbor Opevnenie kostola Urbanovského J. ul. 0
KÚ: Čachtice

Poloha
304-1205/3 Unifikovaný názov PO: opevnenie kostola

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Zvonica Nahrať súbor Zvonica Urbanovského J. ul. 0
KÚ: Čachtice

Poloha
304-1205/4 Unifikovaný názov PO: zvonica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ;Umieráčik

Cintorín príkostolný Nahrať súbor Cintorín príkostolný Urbanovského J. ul.
KÚ: Čachtice

Poloha
304-1205/5 Unifikovaný názov PO: cintorín príkostolný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: neskúmané

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty