Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Beckov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Beckov v okrese Nové Mesto nad Váhom.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Pomník Nahrať súbor Pomník
KÚ: Beckov

Poloha
304-1174/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v I. + II. sv. v.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Zvonica
KÚ: Beckov

Poloha
304-11919/0 Unifikovaný názov PO: zvonica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaná - zvonica na Hôrke

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Veža obytná
KÚ: Beckov

Poloha
304-1180/1 Unifikovaný názov PO: veža obytná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ;Beckovský hrad

Nádvorie hradné
Nahrať súbor
Nádvorie hradné
KÚ: Beckov

Poloha
304-1180/2 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Nádvorie dolné

Opevnenie hradu
Nahrať súbor
Opevnenie hradu
KÚ: Beckov

Poloha
304-1180/3 Unifikovaný názov PO: opevnenie hradu

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Opevnenie dol.nádvor

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Bašta delová
KÚ: Beckov

Poloha
304-1180/4 Unifikovaný názov PO: bašta delová

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Delová bašta

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Palác hradný
KÚ: Beckov

Poloha
304-1180/5 Unifikovaný názov PO: palác hradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Renesančný palác

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Bašta
KÚ: Beckov

Poloha
304-1180/6 Unifikovaný názov PO: bašta

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Západná bašta

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Palác hradný ii.
KÚ: Beckov

Poloha
304-1180/7 Unifikovaný názov PO: palác hradný ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Priečny palác

Kaplnka hradná
Nahrať súbor
Kaplnka hradná
KÚ: Beckov

Poloha
304-1180/8 Unifikovaný názov PO: kaplnka hradná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.

Palác hradný iii.
Nahrať súbor
Palác hradný iii.
KÚ: Beckov

Poloha
304-1180/9 Unifikovaný názov PO: palác hradný iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Gotický hrad

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Nádvorie hradné
KÚ: Beckov

Poloha
304-1180/10 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Nádvorie s cisternou

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Opevnenie hradu
KÚ: Beckov

Poloha
304-1180/11 Unifikovaný názov PO: opevnenie hradu

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Múr hradbový
KÚ: Beckov

Poloha
304-1180/12 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Nádvorie hradné
KÚ: Beckov

Poloha
304-1180/13 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Studňa hradná
Nahrať súbor
Studňa hradná
KÚ: Beckov

Poloha
304-1180/14 Unifikovaný názov PO: studňa hradná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hradná studňa

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Múr hradbový
KÚ: Beckov

Poloha
304-1180/15 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Veža bránová
KÚ: Beckov

Poloha
304-1180/16 Unifikovaný názov PO: veža bránová

Bližšie určenie; zaužívaný názov: vstupná bašta

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Barbakán
KÚ: Beckov

Poloha
304-1180/17 Unifikovaný názov PO: barbakán

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Predhradie
KÚ: Beckov

Poloha
304-1180/18 Unifikovaný názov PO: predhradie

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Cintorín židovský
Nahrať súbor
Cintorín židovský
KÚ: Beckov

Poloha
304-1184/0 Unifikovaný názov PO: cintorín židovský

Bližšie určenie; zaužívaný názov: židovský cintorín

Kúria Nahrať súbor Kúria
č. 3
KÚ: Beckov

Poloha
304-2164/0 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožná; Kúria Dubnických

Kúria Nahrať súbor Kúria 3-4-5
KÚ: Beckov

Poloha
304-2165/0 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Býv.župný sirotinec

Kláštor františkánov
Nahrať súbor
Kláštor františkánov 6
KÚ: Beckov

Poloha
304-1181/1 Unifikovaný názov PO: kláštor františkánov

Bližšie určenie; zaužívaný názov: františkánsky

Kostol
Nahrať súbor
Kostol 6
KÚ: Beckov

Poloha
304-1181/2 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. sv. Jozefa; františkánsky

Kúria Nahrať súbor Kúria 15
KÚ: Beckov

Poloha
304-2216/0 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ambrovec

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky
č. 24
KÚ: Beckov

Poloha
304-11876/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - Altusovec

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Fara pamätná 36
KÚ: Beckov

Poloha
304-1179/1 Unifikovaný názov PO: fara pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.; Medňanský Martin

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná 36
KÚ: Beckov

Poloha
304-1179/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Medňanský Martin; 1840 - 1899, spisovateľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom pamätný 154
KÚ: Beckov

Poloha
304-1177/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Štúr Dionýz; 1827 - 1893, geológ, prírodovedec

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná 154
KÚ: Beckov

Poloha
304-1177/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Štúr Dionýz; 1827 - 1893, geológ, prírodovedec

Kostol
Nahrať súbor
Kostol
č. 476
KÚ: Beckov

Poloha
304-1183/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. sv. Štefana Kráľa

Miesto pamätné s pam.tab. Nahrať súbor Miesto pamätné s pam.tab. Pod Hôrkou ul. 86
KÚ: Beckov

Poloha
304-1176/0 Unifikovaný názov PO: miesto pamätné s pam.tab.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hurban J.M.; 1817 - 1888

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kúria 1.mája nám. 28
KÚ: Beckov

Poloha
304-11916/0 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - starobinec, kúria

Podstavec Nahrať súbor Podstavec 1.mája nám.
KÚ: Beckov

Poloha
304-11918/1 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: štvorboký, kamenný - podstavec sochy

Socha Nahrať súbor Socha 1.mája nám.
KÚ: Beckov

Poloha
304-11918/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Florián - socha sv. Floriána

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty