Zoznam kultúrnych pamiatok v Novom Meste nad Váhom

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Nové Mesto nad Váhom v okrese Nové Mesto nad Váhom.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Náhrobník Nahrať súbor Náhrobník Hurbanove sady
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-1269/0 Unifikovaný názov PO: náhrobník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ľubovský V.P., sov.;1921-1945,kapitán sov.arm

Pomník Nahrať súbor Pomník
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-1270/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hurban J.M.;1817-1888

Náhrobník Nahrať súbor Náhrobník
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
304-1271/0 Unifikovaný názov PO: náhrobník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: umučení antifašisti

Pomník Nahrať súbor Pomník
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
304-1272/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Holuby J.Ľ.;1836-1923,botanik

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobník
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
304-2417/0 Unifikovaný názov PO: náhrobník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v II.sv.v.

Pomník Nahrať súbor Pomník Hurbanove sady
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-2418/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v I.sv.v.

Kaplnka Nahrať súbor Kaplnka Čsl.armády ul. 0
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-1281/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Ondreja

Banka Nahrať súbor Banka Čsl.armády ul. 12
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-11906/0 Unifikovaný názov PO: banka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožná - Ľudová banka,Slovenská banka

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka Holubyho ul. 0
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-1284/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.P.M.Šaštínskej

Veža Nahrať súbor Veža Hurbanova ul. 2
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-1275/1 Unifikovaný názov PO: veža

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ;veža v opevnení

Dom pamätný Nahrať súbor Dom pamätný Klčova ul. 23
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-1267/0 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Podjavorinská Ľudmila;1872-1951,spisovateľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Škola Komenského ul. 2
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-2526/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ;Bývalá ev.škola

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Komenského ul. 3
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-2527/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Kostol Nahrať súbor Kostol J. Gábriša ul. 21
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-1277/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Narodenia P.M.;Farský kostol,prepoštský kost.

Opevnenie kostola Nahrať súbor Opevnenie kostola J. Gábriša ul.
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-1277/2 Unifikovaný názov PO: opevnenie kostola

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Palác prepoštský Nahrať súbor Palác prepoštský J. Gábriša ul. 21
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-1277/3 Unifikovaný názov PO: palác prepoštský

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Súsošie Nahrať súbor Súsošie J. Gábriša ul.
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-1277/4 Unifikovaný názov PO: súsošie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Golgota

Socha Nahrať súbor Socha J. Gábriša ul.
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-1277/5 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária s dieťaťom;Madona

Socha na stĺpe Nahrať súbor Socha na stĺpe Slobody nám. 0
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-1279/0 Unifikovaný názov PO: socha na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária s dieťaťom;Madona

Socha Nahrať súbor Socha Slobody nám. 0
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-1283/0 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Florián

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Slobody nám. 1
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-1265/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ;Dom robotníc.hnutia

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Slobody nám. 4
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-1273/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Slobody nám. 15
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-1274/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový;Grambličkovec

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hostinec prícestný Slobody nám. 24
KÚ: Nové Mesto nad Váhom

Poloha
304-11568/0 Unifikovaný názov PO: hostinec prícestný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,nárožný;Zlatý jeleň,prepriahacia stan.

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty