Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Zemianske Podhradie

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Zemianske Podhradie v okrese Nové Mesto nad Váhom.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Náhrobník
Nahrať súbor
Náhrobník cintorín
KÚ: Zemianske Podhradie

Poloha
304-1390/0 Unifikovaný názov PO: náhrobník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Rizner L.V.;1849-1913,bibliograf

Kaštieľ
Nahrať súbor
Kaštieľ
č. 4
KÚ: Zemianske Podhradie

Poloha
304-1393/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ostrolúckych kaštieľ

Park Nahrať súbor Park
č. 400
KÚ: Zemianske Podhradie

Poloha
304-1393/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Park je neprístupný.
Dom pamätný
Nahrať súbor
Dom pamätný 595
KÚ: Zemianske Podhradie

Poloha
304-1388/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Rizner L.V.;1849-1913,bibliograf

Tabuľa pamätná
Nahrať súbor
Tabuľa pamätná 595
KÚ: Zemianske Podhradie

Poloha
304-1388/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Rizner L.V.;1849-1913,bibliograf

Kostol
Nahrať súbor
Kostol
č. 597
KÚ: Zemianske Podhradie

Poloha
304-1394/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.;Evanjelický kostol

Fara pamätná
Nahrať súbor
Fara pamätná 598
KÚ: Zemianske Podhradie

Poloha
304-1391/1 Unifikovaný názov PO: fara pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.

Tabuľa pamätná
Nahrať súbor
Tabuľa pamätná 598
KÚ: Zemianske Podhradie

Poloha
304-1391/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Holuby J.Ľ.;1836-1923,botanik

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty