Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Sobotište

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Sobotište v okrese Senica.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR).[1]

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Radnica
č. 491
KÚ: Sobotište

Poloha
205-11813/0 Unifikovaný názov PO: radnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tehla nepálená - Habánska radnica,Štíbel,Štíbl

Kostol Nahrať súbor Kostol
KÚ: Sobotište

Poloha
205-749/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Cintorín židovský
KÚ: Sobotište

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
205-750/0 Unifikovaný názov PO: cintorín židovský

Bližšie určenie; zaužívaný názov: neaktívny;

Kaštieľ
Nahrať súbor
Kaštieľ 1
KÚ: Sobotište

Poloha
205-748/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Nyáryovský kaštieľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Park
č. 11
KÚ: Sobotište

Poloha
205-748/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kúria
č. 35
KÚ: Sobotište

Poloha
205-10962/0 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná
č. 96
KÚ: Sobotište

Poloha
205-740/0 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Jurkovič Samuel;1796-1873,ľud.vých.prac.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom pamätný
č. 238
KÚ: Sobotište

Poloha
205-741/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Jurza Martin;1896-1918,vojak-roľník

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná
č. 238
KÚ: Sobotište

Poloha
205-741/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Jurza Martin;1896-1918,vojak-roľník

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Fara pamätná
KÚ: Sobotište

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
205-743/1 Unifikovaný názov PO: fara pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná i.
KÚ: Sobotište

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
205-743/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Beblavý P.;1847-1910,spisovateľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná ii.
KÚ: Sobotište

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
205-743/3 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Šulek V.;1825-1849,verej.čin.

Stodola Nahrať súbor Stodola Habánsky dvor
KÚ: Sobotište

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
205-2226/0 Unifikovaný názov PO: stodola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tehla nepálená,drevo;Habánska stodola

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový Habánsky dvor399
KÚ: Sobotište

Poloha
205-2221/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tehla nepálená;Habánska krčma,kľúčiareň

Zvonica
Nahrať súbor
Zvonica Habánsky dvor402
KÚ: Sobotište

Poloha
205-746/0 Unifikovaný názov PO: zvonica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaná;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový Habánsky dvor485
KÚ: Sobotište

Poloha
205-2224/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tehla nepálená;

Mlyn vodný
Nahrať súbor
Mlyn vodný Habánsky dvor 486
KÚ: Sobotište

Poloha
205-747/0 Unifikovaný názov PO: mlyn vodný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Habánsky mlyn

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový Habánsky dvor 497
KÚ: Sobotište

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
205-2222/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tehla nepálená;

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty