Zoznam ministerstiev na Slovensku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam ministerstiev na Slovensku.

Aktuálne ministerstvá[upraviť | upraviť kód]

Zákon č. 575/2001 Z. z. o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy (tzv. kompetenčný zákon) v § 3 ustanovuje pôsobenie nasledovných ministerstiev v Slovenskej republike:[1]

  1. Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky
  2. Ministerstvo financií Slovenskej republiky
  3. Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky
  4. Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky
  5. Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky
  6. Ministerstvo obrany Slovenskej republiky
  7. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky
  8. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky
  9. Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky
  10. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky
  11. Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
  12. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky
  13. Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky
  14. Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky

Zrušené ministerstvá[upraviť | upraviť kód]

1990[upraviť | upraviť kód]

Zákonom č. 195/1990 Z. z. bolo zrušené s účinnosťou od 1. júla 1990 Ministerstvo zdravotníctva a sociálnych vecí Slovenskej republiky.

1991[upraviť | upraviť kód]

Zákonom č. 298/1991 Z. z. bolo zrušené s účinnosťou od 1. augusta 1991 Ministerstvo pre hospodársku stratégiu Slovenskej republiky.

1992[upraviť | upraviť kód]

Zákonom č. 453/1992 Z. z. z 25. augusta 1992, ktorý nadobudol účinnosť 25. septembra 1992 boli zrušené nasledovné ministerstvá:

2003[upraviť | upraviť kód]

Zákonom č. 139/2003 Z. z. bolo s účinnosťou od 1. mája 2003 zrušené Ministerstvo pre správu a privatizáciu národného majetku Slovenskej republiky.

2010[upraviť | upraviť kód]

Zákonom č. 37/2010 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 575/2001 Z. z. boli zrušené od 1. júla 2010 tieto ministerstvá:

Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky však bolo po 4 mesiacoch opätovne obnovené 1. novembra 2010 zákonom č. 372/2010 Z. z.

Referencie[upraviť | upraviť kód]

  1. Zákon č. 575/2001 Z. z. o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy [online]. Bratislava : Ministerstvo spravodlivosti SR, 2001-12-12, [cit. 2020-07-02]. Dostupné online.

Externé odkazy[upraviť | upraviť kód]