The Story of Wish You Were Here

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
The Story of Wish You Were Here
Žáner dokumentárny
Dĺžka 85 minút
Štát Spojené kráľovstvo
Pôvodný jazyk anglický
Rok 2012
Spoločnosť Eagle Rock Entertainment
Filmový štáb
Réžia John Edginton
Produkcia Joss Crowley, Alan Ravenscroft, Greg Swanborough a Andrew Winter
Hudba Pink Floyd
Herecké obsadenie

The Story of Wish You Were Here je dokumentárny film o výrobe a príprave albumu skupiny Pink Floyd, Wish You Were Here. Potom, čo bol odvysielaný na niektorých televíznych staniciach, vrátane BBC Four, bol následne vydaný 26. júna 2012 na DVD a Blu-ray.

Film poskytuje rozsiahly prehľad o koncepcií, nahrávaní skladieb a navrhovaní obalu albumu. Obsahuje exkluzívne rozhovory s každou kľúčovou osobou, ktorá spolupracovala na výrobe a produkcii albumu. Je to už druhý dokumentárny film skupiny Pink Floyd, ktorý produkovala spoločnosť Eagle Rock, predchádzajúci film bol The Making of the Dark Side of the Moon (2003).

Skupinu reprezentujú všetci traja pozostalí členovia – David GilmourNick Mason a Roger Waters. Ďalší ľudia, ktorí sa objavili vo filme sú: Joe Boyd, Venetta Fields, Jill Furmanovsky, Roy Harper, Brian Humphries, Peter Jenner, Nick Kent, Aubrey Powell, Ronnie Rondell Jr. (ktorý stvárnil horiaceho muža na pôvodnom obale albumu), Gerald Scarfe a Storm Thorgerson.

Film je dlhý 59 minút a obsahuje ďalších 25 minút rozhovorov. Taktiež obsahuje filmové zábery Rogera Watersa a Davida Gilmoura hrajúc niektoré pasáže z originálnych skladieb, zatiaľ čo zvukový inžinier albumu, Brian Humphries, prehráva originálne zvukové pásky z archívu štúdia Abbey Road Studios.

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku The Story of Wish You Were Here na anglickej Wikipédii.