Zoznam obcí departementu Nord

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Kompletný zoznam 652 obcí departementu Nord.

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
INSEE PSČ Obec Spoločenstvo obcí
A
59001 59268 Abancourt Communauté de communes de l'Ouest Cambrésis
59002 59215 Abscon Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59003 59149 Aibes Communauté de communes frontalières du Nord-Est Avesnois
59004 59310 Aix Communauté de communes Espace en Pévèle
59005 59251 Allennes-les-Marais Communauté de communes de la Haute Deûle
59006 59144 Amfroipret Communauté de communes du Bavaisis
59007 59194 Anhiers Communauté d'agglomération du Douaisis
59008 59580 Aniche Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59010 59400 Anneux Communauté d'agglomération de Cambrai
59011 59112 Annœullin Communauté de communes de la Haute Deûle
59012 59186 Anor Communauté de communes Action Fourmies et environs
59013 59152 Anstaing Lille Métropole Communauté urbaine
59014 59410 Anzin Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59015 59151 Arleux Communauté d'agglomération du Douaisis
59016 59380 Armbouts-Cappel Dunkerque grand littoral
59017 59280 Armentières Lille Métropole Communauté urbaine
59018 59285 Arnèke Communauté de communes du Pays de Cassel
59019 59269 Artres Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59021 59600 Assevent Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59022 59551 Attiches Communauté de communes du Pays de Pévèle
59023 59265 Aubencheul-au-Bac Communauté de communes de l'Ouest Cambrésis
59024 59165 Auberchicourt Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59025 59249 Aubers Communauté de communes de Weppes
59026 59265 Aubigny-au-Bac Communauté d'agglomération du Douaisis
59027 59494 Aubry-du-Hainaut Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59028 59950 Auby Communauté d'agglomération du Douaisis
59029 59310 Auchy-lez-Orchies Communauté de communes Espace en Pévèle
59031 59570 Audignies Communauté de communes du Bavaisis
59033 59620 Aulnoye-Aymeries Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59032 59300 Aulnoy-lez-Valenciennes Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59034 59710 Avelin Communauté de communes du Pays de Pévèle
59035 59440 Avesnelles Communauté de communes du Pays d'Avesnes
59037 59129 Avesnes-les-Aubert
59038 59296 Avesnes-le-Sec Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59036 59440 Avesnes-sur-Helpe Communauté de communes du Pays d'Avesnes
59039 59400 Awoingt Communauté d'agglomération de Cambrai
B
59041 59138 Bachant Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59042 59830 Bachy Communauté de communes du Pays de Pévèle
59043 59270 Bailleul Communauté de communes Monts de Flandre - Plaine de la Lys
59044 59780 Baisieux Lille Métropole Communauté urbaine
59045 59132 Baives Communauté de communes Guide du pays de Trélon
59046 59470 Bambecque Communauté de communes de Flandre
59047 59266 Banteux Communauté de communes de la Vacquerie
59048 59554 Bantigny Communauté de communes de l'Ouest Cambrésis
59049 59266 Bantouzelle Communauté de communes des Hauts du Cambrésis
59050 59440 Bas-Lieu Communauté de communes du Pays d'Avesnes
59051 59480 La Bassée Lille Métropole Communauté urbaine
59052 59221 Bauvin Communauté de communes de la Haute Deûle
59053 59570 Bavay Communauté de communes du Bavaisis
59054 59670 Bavinchove Communauté de communes du Pays de Cassel
59055 59360 Bazuel Communauté de communes de Haute Sambre-Bois l'Évêque
59056 59134 Beaucamps-Ligny Lille Métropole Communauté urbaine
59057 59530 Beaudignies Communauté de communes du Quercitain
59058 59330 Beaufort Communauté de communes Sambre - Avesnois
59059 59540 Beaumont-en-Cambrésis Communauté de communes du Caudrésis
59060 59730 Beaurain Communauté de communes du Pays Solesmois
59061 59550 Beaurepaire-sur-Sambre Communauté de communes Rurales des Deux Helpes
59062 59740 Beaurieux Communauté de communes des vallées de la Solre, de la Thure et de l'Helpe
59063 59157 Beauvois-en-Cambrésis Communauté de communes du Caudrésis
59064 59135 Bellaing Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59065 59570 Bellignies Communauté de communes du Bavaisis
59066 59740 Bérelles Communauté de communes des vallées de la Solre, de la Thure et de l'Helpe
59067 59380 Bergues Communauté de communes du canton de Bergues
59068 59145 Berlaimont Communauté de communes Sambre - Avesnois
59069 59213 Bermerain Communauté de communes du Pays Solesmois
59070 59570 Bermeries Communauté de communes du Bavaisis
59071 59235 Bersée Communauté de communes du Pays de Pévèle
59072 59600 Bersillies Communauté de communes du Nord Maubeuge
59073 59270 Berthen Communauté de communes rurales des Monts de Flandres
59074 59980 Bertry Communauté de communes de l'Espace Sud Cambrésis
59075 59540 Béthencourt Communauté de communes du Caudrésis
59076 59600 Bettignies Communauté de communes du Nord Maubeuge
59077 59570 Bettrechies Communauté de communes du Bavaisis
59078 59216 Beugnies Communauté de communes des vallées de la Solre, de la Thure et de l'Helpe
59079 59192 Beuvrages Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59080 59310 Beuvry-la-Forêt Communauté de communes d'Orchies-Beuvry-la-Forêt
59081 59217 Bévillers Communauté de communes du Caudrésis
59082 59380 Bierne Communauté de communes du canton de Bergues
59083 59380 Bissezeele Communauté de communes du canton de Bergues
59084 59173 Blaringhem
59085 59268 Blécourt Communauté de communes de l'Ouest Cambrésis
59086 59299 Boeschepe Communauté de communes rurales des Monts de Flandres
59087 59189 Boëseghem
59088 59280 Bois-Grenier Communauté de communes de Weppes
59089 59470 Bollezeele Communauté de communes de l'Yser
59090 59910 Bondues Lille Métropole Communauté urbaine
59091 59190 Borre Communauté de communes rurales des Monts de Flandres
59092 59111 Bouchain Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59093 59440 Boulogne-sur-Helpe Communauté de communes du Pays d'Avesnes
59094 59630 Bourbourg Dunkerque grand littoral
59096 59830 Bourghelles Communauté de communes du Pays de Pévèle
59097 62147 Boursies Communauté de communes de l'Enclave
59098 59166 Bousbecque Lille Métropole Communauté urbaine
59099 59222 Bousies Communauté de communes du Pays de Mormal et Maroilles
59100 59178 Bousignies Communauté de communes rurales de la Vallée de la Scarpe
59101 59149 Bousignies-sur-Roc Communauté de communes frontalières du Nord-Est Avesnois
59102 59217 Boussières-en-Cambrésis Communauté de communes du Caudrésis
59103 59330 Boussières-sur-Sambre Communauté de communes Sambre - Avesnois
59104 59168 Boussois Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59105 59870 Bouvignies Communauté de communes Espace en Pévèle
59106 59830 Bouvines Lille Métropole Communauté urbaine
59107 59123 Bray-Dunes Dunkerque grand littoral
59108 59730 Briastre
59109 59178 Brillon Communauté de communes rurales de la Vallée de la Scarpe
59110 59630 Brouckerque Communauté de communes de la Colme
59111 59470 Broxeele Communauté de communes de l'Yser
59112 59860 Bruay-sur-l'Escaut Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59113 59490 Bruille-lez-Marchiennes Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59114 59199 Bruille-Saint-Amand Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59115 59151 Brunémont Communauté d'agglomération du Douaisis
59116 59144 Bry Communauté de communes du Quercitain
59117 59151 Bugnicourt Communauté d'agglomération du Douaisis
59118 59137 Busigny Communauté de communes du Caudrésis
59119 59285 Buysscheure Communauté de communes du Pays de Cassel
C
59120 59190 Caëstre Communauté de communes de l'Houtland
59121 59161 Cagnoncles Communauté d'agglomération de Cambrai
59122 59400 Cambrai Communauté d'agglomération de Cambrai
59123 59133 Camphin-en-Carembault Communauté de communes du Carembault
59124 59780 Camphin-en-Pévèle Communauté de communes du Pays de Pévèle
59125 59267 Cantaing-sur-Escaut Communauté d'agglomération de Cambrai
59126 59169 Cantin Communauté d'agglomération du Douaisis
59127 59213 Capelle Communauté de communes du Pays Solesmois
59128 59160 Capinghem Lille Métropole Communauté urbaine
59130 59630 Cappelle-Brouck Communauté de communes de la Colme
59129 59242 Cappelle-en-Pévèle Communauté de communes du Pays de Pévèle
59131 59180 Cappelle-la-Grande Dunkerque grand littoral
59132 59217 Carnières Communauté de communes du Caudrésis
59133 59112 Carnin Communauté de communes de la Haute Deûle
59134 59244 Cartignies Communauté de communes Rurales des Deux Helpes
59135 59670 Cassel Communauté de communes du Pays de Cassel
59136 59360 Le Cateau-Cambrésis Communauté de communes du Pays de Matisse
59137 59360 Catillon-sur-Sambre Communauté de communes du Pays de Matisse
59138 59217 Cattenières Communauté de communes du Caudrésis
59139 59540 Caudry Communauté de communes du Caudrésis
59140 59191 Caullery Communauté de communes de l'Espace Sud Cambrésis
59141 59400 Cauroir Communauté d'agglomération de Cambrai
59142 59680 Cerfontaine Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59143 59930 La Chapelle-d'Armentières Lille Métropole Communauté urbaine
59144 59230 Château-l'Abbaye Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59145 59147 Chemy Communauté de communes du Carembault
59146 59152 Chéreng Lille Métropole Communauté urbaine
59147 59740 Choisies Communauté de communes des vallées de la Solre, de la Thure et de l'Helpe
59148 59740 Clairfayts Communauté de communes des vallées de la Solre, de la Thure et de l'Helpe
59149 59225 Clary Communauté de communes de l'Espace Sud Cambrésis
59150 59830 Cobrieux Communauté de communes du Pays de Pévèle
59151 59680 Colleret Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59152 59560 Comines Lille Métropole Communauté urbaine
59153 59163 Condé-sur-l'Escaut Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59154 59380 Coudekerque Dunkerque grand littoral
59155 59210 Coudekerque-Branche Dunkerque grand littoral
59156 59552 Courchelettes Communauté d'agglomération du Douaisis
59157 59149 Cousolre Communauté de communes frontalières du Nord-Est Avesnois
59158 59310 Coutiches Communauté de communes Espace en Pévèle
59159 59279 Craywick Dunkerque grand littoral
59160 59154 Crespin Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59161 59258 Crèvecœur-sur-l'Escaut Communauté de communes rurales de la Vallée de Vinchy
59162 59380 Crochte Communauté de communes du canton de Bergues
59163 59170 Croix Lille Métropole Communauté urbaine
59164 59222 Croix-Caluyau Communauté de communes du Pays de Mormal et Maroilles
59165 59553 Cuincy Communauté d'agglomération du Douaisis
59166 59990 Curgies Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59167 59268 Cuvillers Communauté de communes de l'Ouest Cambrésis
59168 59830 Cysoing Communauté de communes du Pays de Pévèle
D
59169 59680 Damousies Communauté de communes des vallées de la Solre, de la Thure et de l'Helpe
59170 59187 Dechy Communauté d'agglomération du Douaisis
59171 59127 Dehéries Communauté de communes de l'Espace Sud Cambrésis
59172 59220 Denain Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59173 59890 Deûlémont Lille Métropole Communauté urbaine
59174 59740 Dimechaux Communauté de communes des vallées de la Solre, de la Thure et de l'Helpe
59175 59216 Dimont Communauté de communes des vallées de la Solre, de la Thure et de l'Helpe
59176 62147 Doignies Communauté de communes de l'Enclave
59177 59440 Dompierre-sur-Helpe Communauté de communes Rurales des Deux Helpes
59670 59272 Don Lille Métropole Communauté urbaine
59178 59500 Douai Communauté d'agglomération du Douaisis
59179 59282 Douchy-les-Mines Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59180 59940 Le Doulieu Communauté de communes rurales des Monts de Flandres
59181 59440 Dourlers Communauté de communes du Pays d'Avesnes
59182 59630 Drincham Communauté de communes de la Colme
59183 59140 Dunkerque Dunkerque grand littoral
E
59184 59173 Ebblinghem Communauté de communes de l'Houtland
59185 59176 Écaillon Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59186 59740 Eccles Communauté de communes des vallées de la Solre, de la Thure et de l'Helpe
59187 59330 Éclaibes Communauté de communes Sambre - Avesnois
59188 59620 Écuélin Communauté de communes Sambre - Avesnois
59189 59114 Eecke Communauté de communes du Pays des Géants
59190 59600 Élesmes Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59191 59127 Élincourt Communauté de communes de l'Espace Sud Cambrésis
59192 59580 Émerchicourt Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59193 59320 Emmerin Lille Métropole Communauté urbaine
59194 59530 Englefontaine Communauté de communes du Quercitain
59195 59320 Englos Lille Métropole Communauté urbaine
59196 59320 Ennetières-en-Weppes Lille Métropole Communauté urbaine
59197 59710 Ennevelin Communauté de communes du Pays de Pévèle
59198 59132 Eppe-Sauvage Communauté de communes Guide du pays de Trélon
59199 59169 Erchin Communauté d'agglomération du Douaisis
59200 59470 Eringhem Communauté de communes du canton de Bergues
59201 59320 Erquinghem-le-Sec Lille Métropole Communauté urbaine
59202 59193 Erquinghem-Lys Lille Métropole Communauté urbaine
59203 59171 Erre Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59204 59213 Escarmain Communauté de communes du Pays Solesmois
59205 59124 Escaudain Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59206 59161 Escaudœuvres Communauté d'agglomération de Cambrai
59207 59278 Escautpont Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59208 59320 Escobecques Lille Métropole Communauté urbaine
59209 59127 Esnes Communauté de communes de l'Espace Sud Cambrésis
59210 59470 Esquelbecq Communauté de communes de l'Yser
59211 59553 Esquerchin Communauté d'agglomération du Douaisis
59212 59940 Estaires Communauté de communes Flandre Lys
59213 59400 Estourmel Communauté de communes du Caudrésis
59214 59151 Estrées Communauté d'agglomération du Douaisis
59215 59990 Estreux Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59219 59295 Estrun Communauté de communes de Sensescaut
59216 59161 Eswars Communauté de communes de Sensescaut
59217 59144 Eth Communauté de communes du Quercitain
59218 59219 Étrœungt Communauté de communes du Pays d'Avesnes
F
59220 59155 Faches-Thumesnil Lille Métropole Communauté urbaine
59221 59300 Famars Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59222 59310 Faumont Communauté d'agglomération du Douaisis
59223 59550 Le Favril Communauté de communes du Pays de Mormal et Maroilles
59224 59247 Féchain Communauté d'agglomération du Douaisis
59225 59750 Feignies Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59226 59740 Felleries Communauté de communes du Pays d'Avesnes
59227 59179 Fenain Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59228 59169 Férin Communauté d'agglomération du Douaisis
59229 59610 Féron Communauté de communes Action Fourmies et environs
59230 59680 Ferrière-la-Grande Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59231 59680 Ferrière-la-Petite Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59232 59570 La Flamengrie Communauté de communes du Bavaisis
59233 59440 Flaumont-Waudrechies Communauté de communes du Pays d'Avesnes
59234 59128 Flers-en-Escrebieux Communauté d'agglomération du Douaisis
59236 59267 Flesquières Communauté d'agglomération de Cambrai
59237 59270 Flêtre Communauté de communes rurales des Monts de Flandres
59238 59158 Flines-lès-Mortagne Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59239 59148 Flines-lez-Raches Communauté d'agglomération du Douaisis
59240 59440 Floursies Communauté de communes du Pays d'Avesnes
59241 59219 Floyon Communauté de communes Rurales des Deux Helpes
59242 59550 Fontaine-au-Bois Communauté de communes du Pays de Mormal et Maroilles
59243 59157 Fontaine-au-Pire Communauté de communes de l'Espace Sud Cambrésis
59244 59400 Fontaine-Notre-Dame Communauté d'agglomération de Cambrai
59246 59222 Forest-en-Cambrésis Communauté de communes du Pays de Mormal et Maroilles
59247 59510 Forest-sur-Marque Lille Métropole Communauté urbaine
59248 59430 Fort-Mardyck Dunkerque grand littoral
59249 59610 Fourmies Communauté de communes Action Fourmies et environs
59250 59134 Fournes-en-Weppes Lille Métropole Communauté urbaine
59251 59530 Frasnoy Communauté de communes du Quercitain
59252 59236 Frelinghien Lille Métropole Communauté urbaine
59253 59970 Fresnes-sur-Escaut Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59254 59234 Fressain Communauté d'agglomération du Douaisis
59255 59268 Fressies Communauté de communes de l'Ouest Cambrésis
59256 59273 Fretin Lille Métropole Communauté urbaine
59257 59249 Fromelles Communauté de communes de Weppes
G
59258 59242 Genech Communauté de communes du Pays de Pévèle
59259 59530 Ghissignies Communauté de communes du Quercitain
59260 59254 Ghyvelde Communauté de communes de Flandre
59261 59132 Glageon Communauté de communes Guide du pays de Trélon
59262 59270 Godewaersvelde Communauté de communes Monts de Flandre - Plaine de la Lys
59263 59169 Gœulzin Communauté d'agglomération du Douaisis
59264 59600 Gognies-Chaussée Communauté de communes du Nord Maubeuge
59265 59144 Gommegnies Communauté de communes du Quercitain
59266 59147 Gondecourt Communauté de communes du Carembault
59267 59231 Gonnelieu Communauté de communes de la Vacquerie
59268 59253 La Gorgue Communauté de communes Flandre Lys
59269 59231 Gouzeaucourt Communauté de communes de la Vacquerie
59271 59760 Grande-Synthe Dunkerque grand littoral
59270 59244 Grand-Fayt Communauté de communes Rurales des Deux Helpes
59272 59153 Grand-Fort-Philippe Dunkerque grand littoral
59273 59820 Gravelines Dunkerque grand littoral
59274 59360 La Groise Communauté de communes du Pays de Matisse
59275 59152 Gruson Lille Métropole Communauté urbaine
59276 59287 Guesnain Communauté d'agglomération du Douaisis
59277 59570 Gussignies Communauté de communes du Bavaisis
H
59278 59320 Hallennes-lez-Haubourdin Lille Métropole Communauté urbaine
59279 59250 Halluin Lille Métropole Communauté urbaine
59280 59151 Hamel Communauté d'agglomération du Douaisis
59281 59496 Hantay Lille Métropole Communauté urbaine
59282 59670 Hardifort Communauté de communes du Pays de Cassel
59283 59138 Hargnies Communauté de communes du Bavaisis
59284 59178 Hasnon Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59285 59198 Haspres Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59286 59320 Haubourdin Lille Métropole Communauté urbaine
59287 59191 Haucourt-en-Cambrésis Communauté de communes du Caudrésis
59288 59121 Haulchin Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59289 59294 Haussy Communauté de communes du Pays Solesmois
59290 59440 Haut-Lieu Communauté de communes du Pays d'Avesnes
59291 59330 Hautmont Communauté de communes Sambre - Avesnois
59292 59255 Haveluy Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59293 59660 Haverskerque Communauté de communes Flandre Lys
59294 59268 Haynecourt Communauté de communes de l'Ouest Cambrésis
59295 59190 Hazebrouck
59296 59530 Hecq Communauté de communes du Quercitain
59297 59171 Hélesmes Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59299 59510 Hem Lille Métropole Communauté urbaine
59300 59247 Hem-Lenglet Communauté de communes de l'Ouest Cambrésis
59301 59199 Hergnies Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59302 59195 Hérin Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59303 59134 Herlies Lille Métropole Communauté urbaine
59304 59147 Herrin Communauté de communes du Carembault
59305 59470 Herzeele Communauté de communes de l'Yser
59306 59740 Hestrud Communauté de communes des vallées de la Solre, de la Thure et de l'Helpe
59307 59143 Holque Communauté de communes de la Colme
59308 59190 Hondeghem Communauté de communes de l'Houtland
59309 59122 Hondschoote Communauté de communes de Flandre
59310 59570 Hon-Hergies Communauté de communes du Bavaisis
59311 59980 Honnechy Communauté de communes du Pays de Matisse
59312 59266 Honnecourt-sur-Escaut Communauté de communes des Hauts du Cambrésis
59313 59111 Hordain Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59314 59171 Hornaing Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59315 59570 Houdain-lez-Bavay Communauté de communes du Bavaisis
59316 59263 Houplin-Ancoisne Lille Métropole Communauté urbaine
59317 59116 Houplines Lille Métropole Communauté urbaine
59318 59470 Houtkerque Communauté de communes du Pays des Géants
59319 59492 Hoymille Communauté de communes du canton de Bergues
I
59320 59480 Illies Lille Métropole Communauté urbaine
59321 59540 Inchy Communauté de communes du Caudrésis
59322 59141 Iwuy
J
59323 59144 Jenlain Communauté de communes du Quercitain
59324 59460 Jeumont Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59325 59530 Jolimetz Communauté de communes du Quercitain
K
59326 59122 Killem Communauté de communes de Flandre
L
59327 59167 Lallaing Communauté d'agglomération du Douaisis
59328 59130 Lambersart Lille Métropole Communauté urbaine
59329 59552 Lambres-lez-Douai Communauté d'agglomération du Douaisis
59330 59310 Landas Communauté de communes Espace en Pévèle
59331 59550 Landrecies Communauté de communes du Pays de Mormal et Maroilles
59332 59390 Lannoy Lille Métropole Communauté urbaine
59333 59219 Larouillies Communauté de communes du Pays d'Avesnes
59334 59553 Lauwin-Planque Communauté d'agglomération du Douaisis
59335 59226 Lecelles Communauté de communes rurales de la Vallée de la Scarpe
59336 59259 Lécluse Communauté d'agglomération du Douaisis
59337 59143 Lederzeele Communauté de communes de l'Yser
59338 59470 Ledringhem Communauté de communes de l'Yser
59339 59115 Leers Lille Métropole Communauté urbaine
59340 59495 Leffrinckoucke Dunkerque grand littoral
59341 59258 Lesdain Communauté de communes rurales de la Vallée de Vinchy
59343 59810 Lesquin Lille Métropole Communauté urbaine
59344 59620 Leval Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59345 59287 Lewarde Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59346 59260 Lezennes Lille Métropole Communauté urbaine
59342 59740 Lez-Fontaine Communauté de communes des vallées de la Solre, de la Thure et de l'Helpe
59347 59740 Liessies Communauté de communes des vallées de la Solre, de la Thure et de l'Helpe
59348 59111 Lieu-Saint-Amand Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59349 59191 Ligny-en-Cambrésis Communauté de communes du Caudrésis
59350 59000 Lille Lille Métropole Communauté urbaine
59351 59330 Limont-Fontaine Communauté de communes Sambre - Avesnois
59352 59126 Linselles Lille Métropole Communauté urbaine
59353 59530 Locquignol Communauté de communes du Pays de Mormal et Maroilles
59354 59182 Loffre Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59356 59840 Lompret Lille Métropole Communauté urbaine
59357 59570 La Longueville
59358 59630 Looberghe Communauté de communes de la Colme
59359 59279 Loon-Plage Dunkerque grand littoral
59360 59120 Loos Lille Métropole Communauté urbaine
59361 59156 Lourches Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59363 59530 Louvignies-Quesnoy Communauté de communes du Quercitain
59364 59830 Louvil Communauté de communes du Pays de Pévèle
59365 59720 Louvroil Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59366 59173 Lynde Communauté de communes de l'Houtland
59367 59390 Lys-lez-Lannoy Lille Métropole Communauté urbaine
59368 59110 La Madeleine Lille Métropole Communauté urbaine
M
59369 59233 Maing Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59370 59600 Mairieux Communauté de communes du Nord Maubeuge
59371 59134 Le Maisnil Communauté de communes de Weppes
59372 59127 Malincourt Communauté de communes de l'Espace Sud Cambrésis
59374 59440 Marbaix Communauté de communes Rurales des Deux Helpes
59375 59870 Marchiennes Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59377 59159 Marcoing Communauté d'agglomération de Cambrai
59378 59700 Marcq-en-Barœul Lille Métropole Communauté urbaine
59379 59252 Marcq-en-Ostrevent Communauté d'agglomération du Douaisis
59381 59990 Maresches Communauté de communes du Quercitain
59382 59238 Maretz Communauté de communes du Caudrésis
59383 59770 Marly Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59384 59550 Maroilles Communauté de communes du Pays de Mormal et Maroilles
59385 59164 Marpent Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59387 59252 Marquette-en-Ostrevant Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59386 59520 Marquette-lez-Lille Lille Métropole Communauté urbaine
59388 59274 Marquillies Lille Métropole Communauté urbaine
59389 59241 Masnières Communauté de communes de la Vacquerie
59390 59176 Masny Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59391 59172 Mastaing Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59392 59600 Maubeuge Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59393 59158 Maulde Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59394 59980 Maurois Communauté de communes du Caudrésis
59395 59360 Mazinghien Communauté de communes du Pays de Matisse
59396 59570 Mecquignies Communauté de communes du Bavaisis
59397 59470 Merckeghem Communauté de communes de l'Yser
59398 59710 Mérignies Communauté de communes du Pays de Pévèle
59399 59270 Merris Communauté de communes Monts de Flandre - Plaine de la Lys
59400 59660 Merville Communauté de communes Flandre Lys
59401 59270 Méteren Communauté de communes rurales des Monts de Flandres
59402 59143 Millam Communauté de communes de la Colme
59403 59178 Millonfosse Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59404 59122 Les Moëres Communauté de communes de Flandre
59405 62147 Mœuvres Communauté de communes de l'Enclave
59406 59620 Monceau-Saint-Waast Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59407 59224 Monchaux-sur-Écaillon Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59408 59283 Moncheaux Communauté de communes du Pays de Pévèle
59409 59234 Monchecourt Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59410 59370 Mons-en-Barœul Lille Métropole Communauté urbaine
59411 59246 Mons-en-Pévèle Communauté de communes du Pays de Pévèle
59412 59360 Montay Communauté de communes du Pays de Matisse
59413 59225 Montigny-en-Cambrésis Communauté de communes du Caudrésis
59414 59182 Montigny-en-Ostrevent Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59415 59227 Montrécourt Communauté de communes du Pays Solesmois
59416 59190 Morbecque
59418 59158 Mortagne-du-Nord Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59419 59310 Mouchin Communauté de communes du Pays de Pévèle
59420 59132 Moustier-en-Fagne Communauté de communes Guide du pays de Trélon
59421 59420 Mouvaux Lille Métropole Communauté urbaine
N
59422 59161 Naves Communauté d'agglomération de Cambrai
59423 59940 Neuf-Berquin Communauté de communes Monts de Flandre - Plaine de la Lys
59424 59330 Neuf-Mesnil Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59427 59239 La Neuville Communauté de communes du Carembault
59425 59218 Neuville-en-Avesnois Communauté de communes du Quercitain
59426 59960 Neuville-en-Ferrain Lille Métropole Communauté urbaine
59428 59554 Neuville-Saint-Rémy Communauté d'agglomération de Cambrai
59429 59293 Neuville-sur-Escaut Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59430 59360 Neuvilly Communauté de communes du Pays de Matisse
59431 59850 Nieppe Communauté de communes Monts de Flandre - Plaine de la Lys
59432 59400 Niergnies Communauté d'agglomération de Cambrai
59433 59143 Nieurlet Communauté de communes de l'Yser
59434 59230 Nivelle Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59435 59310 Nomain Communauté de communes Espace en Pévèle
59436 59670 Noordpeene Communauté de communes du Pays de Cassel
59437 59139 Noyelles-lès-Seclin Lille Métropole Communauté urbaine
59438 59159 Noyelles-sur-Escaut Communauté d'agglomération de Cambrai
59439 59550 Noyelles-sur-Sambre Communauté de communes Rurales des Deux Helpes
59440 59282 Noyelles-sur-Selle Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
O
59441 59570 Obies Communauté de communes du Bavaisis
59442 59680 Obrechies Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59443 59670 Ochtezeele Communauté de communes du Pays de Cassel
59444 59970 Odomez Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59445 59132 Ohain Communauté de communes Guide du pays de Trélon
59446 59195 Oisy Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59447 59264 Onnaing Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59448 59122 Oost-Cappel Communauté de communes de Flandre
59449 59310 Orchies Communauté de communes d'Orchies-Beuvry-la-Forêt
59450 59360 Ors Communauté de communes de Haute Sambre-Bois l'Évêque
59451 59530 Orsinval Communauté de communes du Quercitain
59452 59162 Ostricourt Communauté de communes du Sud Pévélois
59453 59670 Oudezeele Communauté de communes du Pays des Géants
59454 59670 Oxelaëre Communauté de communes du Pays de Cassel
P
59455 59295 Paillencourt Communauté de communes de Sensescaut
59456 59146 Pecquencourt Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59457 59840 Pérenchies Lille Métropole Communauté urbaine
59458 59273 Péronne-en-Mélantois Lille Métropole Communauté urbaine
59459 59494 Petite-Forêt Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59461 59244 Petit-Fayt Communauté de communes Rurales des Deux Helpes
59462 59133 Phalempin Communauté de communes du Carembault
59463 59284 Pitgam Communauté de communes du canton de Bergues
59464 59218 Poix-du-Nord Communauté de communes du Quercitain
59465 59360 Pommereuil Communauté de communes de Haute Sambre-Bois l'Évêque
59466 59710 Pont-à-Marcq
59467 59138 Pont-sur-Sambre Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59468 59530 Potelle Communauté de communes du Quercitain
59469 59190 Pradelles Communauté de communes rurales des Monts de Flandres
59470 59840 Prémesques Lille Métropole Communauté urbaine
59471 59990 Préseau Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59472 59288 Preux-au-Bois Communauté de communes du Pays de Mormal et Maroilles
59473 59144 Preux-au-Sart Communauté de communes du Quercitain
59474 59550 Prisches Communauté de communes Rurales des Deux Helpes
59475 59121 Prouvy Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59476 59267 Proville Communauté d'agglomération de Cambrai
59477 59185 Provin Communauté de communes de la Haute Deûle
Q
59478 59380 Quaëdypre Communauté de communes du canton de Bergues
59479 59243 Quarouble Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59480 59269 Quérénaing Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59481 59530 Le Quesnoy Communauté de communes du Quercitain
59482 59890 Quesnoy-sur-Deûle Lille Métropole Communauté urbaine
59483 59680 Quiévelon Communauté de communes des vallées de la Solre, de la Thure et de l'Helpe
59484 59920 Quiévrechain Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59485 59214 Quiévy Communauté de communes du Caudrésis
R
59486 59194 Râches Communauté d'agglomération du Douaisis
59487 59320 Radinghem-en-Weppes Communauté de communes de Weppes
59488 59554 Raillencourt-Sainte-Olle Communauté d'agglomération de Cambrai
59489 59283 Raimbeaucourt Communauté d'agglomération du Douaisis
59490 59177 Rainsars Communauté de communes du Pays d'Avesnes
59491 59590 Raismes Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59492 59161 Ramillies Communauté de communes de Sensescaut
59493 59177 Ramousies Communauté de communes du Pays d'Avesnes
59494 59530 Raucourt-au-Bois Communauté de communes du Quercitain
59495 59245 Recquignies Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59496 59360 Rejet-de-Beaulieu Communauté de communes du Pays de Matisse
59497 59173 Renescure Communauté de communes de l'Houtland
59498 59980 Reumont Communauté de communes du Pays de Matisse
59499 59122 Rexpoëde Communauté de communes de Flandre
59500 59159 Ribecourt-la-Tour Communauté d'agglomération de Cambrai
59501 59870 Rieulay Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59502 59277 Rieux-en-Cambrésis Communauté d'agglomération de Cambrai
59503 59550 Robersart Communauté de communes du Pays de Mormal et Maroilles
59504 59172 Rœulx Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59505 59990 Rombies-et-Marchipont Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59506 59730 Romeries Communauté de communes du Pays Solesmois
59507 59790 Ronchin Lille Métropole Communauté urbaine
59508 59223 Roncq Lille Métropole Communauté urbaine
59509 59286 Roost-Warendin Communauté d'agglomération du Douaisis
59511 59230 Rosult Communauté de communes rurales de la Vallée de la Scarpe
59512 59100 Roubaix Lille Métropole Communauté urbaine
59513 59169 Roucourt Communauté d'agglomération du Douaisis
59514 59131 Rousies Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59515 59220 Rouvignies Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59516 59285 Rubrouck Communauté de communes du Pays de Cassel
59517 59258 Les Rues-des-Vignes Communauté de communes rurales de la Vallée de Vinchy
59518 59530 Ruesnes Communauté de communes du Quercitain
59519 59226 Rumegies Communauté de communes rurales de la Vallée de la Scarpe
59520 59281 Rumilly-en-Cambrésis Communauté d'agglomération de Cambrai
S
59521 59554 Sailly-lez-Cambrai Communauté d'agglomération de Cambrai
59522 59390 Sailly-lez-Lannoy Lille Métropole Communauté urbaine
59523 59262 Sainghin-en-Mélantois Lille Métropole Communauté urbaine
59524 59184 Sainghin-en-Weppes Lille Métropole Communauté urbaine
59525 59177 Sains-du-Nord Communauté de communes du Pays d'Avesnes
59526 59230 Saint-Amand-les-Eaux Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59527 59350 Saint-André-lez-Lille Lille Métropole Communauté urbaine
59528 59188 Saint-Aubert Communauté de communes du Caudrésis
59529 59440 Saint-Aubin Communauté de communes Rurales des Deux Helpes
59530 59163 Saint-Aybert Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59531 59360 Saint-Benin
59532 59820 Saint-Georges-sur-l'Aa Dunkerque grand littoral
59533 59292 Saint-Hilaire-lez-Cambrai Communauté de communes du Caudrésis
59534 59440 Saint-Hilaire-sur-Helpe Communauté de communes Rurales des Deux Helpes
59535 59270 Saint-Jans-Cappel Communauté de communes rurales des Monts de Flandres
59537 59213 Saint-Martin-sur-Écaillon Communauté de communes du Pays Solesmois
59538 59143 Saint-Momelin Communauté de communes de la Colme
59539 59630 Saint-Pierre-Brouck Communauté de communes de la Colme
59540 59430 Saint-Pol-sur-Mer Dunkerque grand littoral
59541 59730 Saint-Python Communauté de communes du Pays Solesmois
59542 59620 Saint-Remy-Chaussée Communauté de communes Sambre - Avesnois
59543 59330 Saint-Remy-du-Nord Communauté de communes Sambre - Avesnois
59544 59880 Saint-Saulve Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59545 59360 Saint-Souplet Communauté de communes du Pays de Matisse
59546 59114 Saint-Sylvestre-Cappel Communauté de communes du Pays des Géants
59547 59188 Saint-Vaast-en-Cambrésis
59548 59570 Saint-Waast
59536 59670 Sainte-Marie-Cappel Communauté de communes du Pays de Cassel
59549 59218 Salesches Communauté de communes du Quercitain
59550 59496 Salomé Lille Métropole Communauté urbaine
59551 59310 Saméon Communauté de communes Espace en Pévèle
59552 59268 Sancourt Communauté de communes de l'Ouest Cambrésis
59553 59211 Santes Lille Métropole Communauté urbaine
59554 59230 Sars-et-Rosières Communauté de communes rurales de la Vallée de la Scarpe
59555 59216 Sars-Poteries Communauté de communes des vallées de la Solre, de la Thure et de l'Helpe
59556 59145 Sassegnies Communauté de communes Sambre - Avesnois
59557 59990 Saultain Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59558 59227 Saulzoir Communauté de communes du Pays Solesmois
59559 59990 Sebourg Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59560 59113 Seclin Lille Métropole Communauté urbaine
59562 59440 Sémeries Communauté de communes du Pays d'Avesnes
59563 59440 Semousies Communauté de communes du Pays d'Avesnes
59564 59174 La Sentinelle Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59565 59269 Sepmeries Communauté de communes du Quercitain
59566 59320 Sequedin Lille Métropole Communauté urbaine
59567 59400 Séranvillers-Forenville Communauté d'agglomération de Cambrai
59568 59173 Sercus Communauté de communes de l'Houtland
59569 59450 Sin-le-Noble Communauté d'agglomération du Douaisis
59570 59380 Socx Communauté de communes du canton de Bergues
59571 59730 Solesmes Communauté de communes du Pays Solesmois
59572 59740 Solre-le-Château Communauté de communes des vallées de la Solre, de la Thure et de l'Helpe
59573 59740 Solrinnes Communauté de communes des vallées de la Solre, de la Thure et de l'Helpe
59574 59490 Somain Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59575 59213 Sommaing Communauté de communes du Pays Solesmois
59576 59380 Spycker
59577 59190 Staple Communauté de communes de l'Houtland
59578 59189 Steenbecque
59579 59380 Steene Communauté de communes du canton de Bergues
59580 59114 Steenvoorde Communauté de communes du Pays des Géants
59581 59181 Steenwerck Communauté de communes Monts de Flandre - Plaine de la Lys
59582 59270 Strazeele Communauté de communes rurales des Monts de Flandres
T
59583 59550 Taisnières-en-Thiérache Communauté de communes Rurales des Deux Helpes
59584 59570 Taisnières-sur-Hon Communauté de communes du Bavaisis
59585 59175 Templemars Lille Métropole Communauté urbaine
59586 59242 Templeuve Communauté de communes du Pays de Pévèle
59587 59114 Terdeghem Communauté de communes du Pays des Géants
59588 59229 Téteghem Dunkerque grand littoral
59589 59224 Thiant Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59590 59189 Thiennes
59591 59163 Thivencelle Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59592 59239 Thumeries Communauté de communes du Sud Pévélois
59593 59141 Thun-l'Évêque Communauté de communes de Sensescaut
59594 59158 Thun-Saint-Amand Communauté de communes rurales de la Vallée de la Scarpe
59595 59141 Thun-Saint-Martin Communauté de communes de Sensescaut
59597 59554 Tilloy-lez-Cambrai Communauté de communes de l'Ouest Cambrésis
59596 59870 Tilloy-lez-Marchiennes Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59598 59390 Toufflers Lille Métropole Communauté urbaine
59599 59200 Tourcoing Lille Métropole Communauté urbaine
59600 59551 Tourmignies Communauté de communes du Pays de Pévèle
59601 59132 Trélon Communauté de communes Guide du pays de Trélon
59602 59152 Tressin Lille Métropole Communauté urbaine
59603 59125 Trith-Saint-Léger Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59604 59980 Troisvilles Communauté de communes du Pays de Matisse
U
59605 59229 Uxem Communauté de communes de Flandre
V
59606 59300 Valenciennes Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59607 59218 Vendegies-au-Bois Communauté de communes du Quercitain
59608 59213 Vendegies-sur-Écaillon Communauté de communes du Pays Solesmois
59609 59175 Vendeville Lille Métropole Communauté urbaine
59610 59227 Verchain-Maugré Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59611 59237 Verlinghem Lille Métropole Communauté urbaine
59612 59730 Vertain Communauté de communes du Pays Solesmois
59613 59970 Vicq Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59614 59271 Viesly Communauté de communes du Pays Solesmois
59615 59232 Vieux-Berquin Communauté de communes rurales des Monts de Flandres
59616 59690 Vieux-Condé Communauté d'agglomération de Valenciennes Métropole
59617 59138 Vieux-Mesnil Agglomération Maubeuge Val de Sambre
59618 59600 Vieux-Reng Communauté de communes du Nord Maubeuge
59009 59650 Villeneuve-d'Ascq Lille Métropole Communauté urbaine
59619 59530 Villereau Communauté de communes du Quercitain
59620 59234 Villers-au-Tertre Communauté d'agglomération du Douaisis
59622 59188 Villers-en-Cauchies Communauté d'agglomération de Cambrai
59623 59297 Villers-Guislain Communauté de communes des Hauts du Cambrésis
59624 59142 Villers-Outréaux
59625 59231 Villers-Plouich Communauté de communes de la Vacquerie
59626 59530 Villers-Pol Communauté de communes du Quercitain
59627 59600 Villers-Sire-Nicole Communauté de communes du Nord Maubeuge
59628 59470 Volckerinckhove Communauté de communes de l'Yser
59629 59870 Vred Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
W
59630 59261 Wahagnies Communauté de communes du Sud Pévélois
59631 59127 Walincourt-Selvigny Communauté de communes du Caudrésis
59632 59135 Wallers Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59633 59132 Wallers-en-Fagne Communauté de communes Guide du pays de Trélon
59634 59190 Wallon-Cappel
59635 59400 Wambaix Communauté d'agglomération de Cambrai
59636 59118 Wambrechies Lille Métropole Communauté urbaine
59637 59870 Wandignies-Hamage Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59638 59830 Wannehain Communauté de communes du Pays de Pévèle
59639 59144 Wargnies-le-Grand Communauté de communes du Quercitain
59640 59144 Wargnies-le-Petit Communauté de communes du Quercitain
59641 59380 Warhem Communauté de communes de Flandre
59642 59870 Warlaing Communauté de communes Cœur d'Ostrevent
59643 59560 Warneton Lille Métropole Communauté urbaine
59645 59252 Wasnes-au-Bac Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59646 59290 Wasquehal Lille Métropole Communauté urbaine
59647 59143 Watten
59648 59139 Wattignies Lille Métropole Communauté urbaine
59649 59680 Wattignies-la-Victoire Communauté de communes des vallées de la Solre, de la Thure et de l'Helpe
59650 59150 Wattrelos Lille Métropole Communauté urbaine
59651 59220 Wavrechain-sous-Denain Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59652 59111 Wavrechain-sous-Faulx Communauté d'agglomération de la Porte du Hainaut
59653 59136 Wavrin Lille Métropole Communauté urbaine
59654 59119 Waziers Communauté d'agglomération du Douaisis
59655 59670 Wemaers-Cappel Communauté de communes du Pays de Cassel
59656 59117 Wervicq-Sud Lille Métropole Communauté urbaine
59657 59380 West-Cappel Communauté de communes du canton de Bergues
59658 59134 Wicres Lille Métropole Communauté urbaine
59659 59212 Wignehies Communauté de communes Action Fourmies et environs
59660 59780 Willems Lille Métropole Communauté urbaine
59661 59740 Willies Communauté de communes Guide du pays de Trélon
59662 59670 Winnezeele Communauté de communes du Pays des Géants
59663 59470 Wormhout Communauté de communes de l'Yser
59664 59143 Wulverdinghe Communauté de communes de la Colme
59665 59380 Wylder Communauté de communes du canton de Bergues
Z
59666 59470 Zegerscappel Communauté de communes de l'Yser
59667 59670 Zermezeele Communauté de communes du pays de Cassel
59668 59123 Zuydcoote Dunkerque grand littoral
59669 59670 Zuytpeene Communauté de communes du pays de Cassel