Diskusia s redaktorom:Metju

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Archív z Diskusia s redaktorom:Metju12

Ahoj, Metju. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 584 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: Adrian


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Privítanie[upraviť zdroj]

  • Ďakujem za privítanie celému uvítaciemu výboru a hlavne Adrianovi, za to, že ma premenoval. Dúfam, že budem svoje úlohy plniť pod novou prezívkou stále tak, ako doteraz :) Metju@diskprís 21:48, 21 november 2005 (UTC)

astrovyhonok[upraviť zdroj]

Ak to chces normalizovat, nezabudni na MediaWiki:Edittools ! Liso@diskprís 19:15, 6 december 2005 (UTC)

Sablona:Choroby[upraviť zdroj]

Ahoj Metju, nebolo by lepsie tu sablonu nazvat len v jednotnom cisle ak ma vyjadrovat len infobox o jednej chorobe? Atomique 08:16, 20 január 2006 (UTC)


Úprava Portál:Medicína[upraviť zdroj]

Metju, vidím, že sa v tom vyznáš, nemohol by si do portálu doplniť niečo ako Denné udalosti v medicíne? V niektorých portáloch som to videl, mohlo by sa to ujať i u nás... --Rádiológ 10:19, 4 február 2006 (UTC)

  • To tam už máme, ale údržba je pre jedného veľmi náročná. Kukni napríklad na Šablóna:Denné udalosti/Medicína/12 25. Ak chceš pomôcť, budem rád. Na Portáli:Medicína, v ľavom stĺpci, druhý box sú Denné udalosti. Ak neexistujú, je tu červený odkaz. Po kliknutí na neho sa otvorí čistá šablóna. Štandartný vzhľad je:
[[4. január]]
 
* [[rok]] - narodil sa [[Meno Priezvisko]], antarktický básnik a zahradník († [[rok]])
* [[rok]] - zomrel [[Meno Priezvisko]], slovenský kominár (* [[rok]])
Väčšinou som čerpal z en:wiki, z konkrétneho dátumu, kde som vyhľadal všetko, čo sa týka medicíny. Česť práci. Metju@diskprís 13:31, 4 február 2006 (UTC)
Toto som zrovna nemyslel, skôr niečo ako krátke správy zo sveta medicíny --Rádiológ 15:08, 4 február 2006 (UTC)

Šablóna: Obehová sústava[upraviť zdroj]

Tým rozdelením cievneho zásobenia na hrudník, brucho a panvu som ti rozhasil šablónu :-( Mea culpa...--Rádiológ 15:57, 4 február 2006 (UTC)

Zigarettenpreis[upraviť zdroj]

Hallo ich schreib in der Deutschen Wikipedia einen Artikel über die Zigarettenpreise in Europa, es wäre ziemlich nett wenn sie mir sagen könnten was eine Packung Marlboro Zigaretten in deinem Land kosten und wie viel Zigaretten sich in einer Schachtel befinden. Es wäre wichtig das es sich dabei um den offiziellen Preis handelt und nicht um einen Preis von Schachteln die auf der Straße gehandelt werden. Ich danke schon mal im voraus.

In der Kiosk 70 SKK/20 Stücke, 35 SKK/10 Stücke helix84 14:30, 27 marec 2006 (UTC)

Danke noch mal für die schnelle Antwort und Hilfe. Das soll mal der Artikel werden, wenn du ihn sehen willst, ist aber noch lange nicht fertig. Tschüss

Ahoj Metju, môžeš sa pozrieť na toto? [1] Nie celkom tomu rozumiem. Vďaka.--Jano spoza mláky 03:17, 7 apríl 2006 (UTC)

  • Ahoj. Išlo o presunutie šablóny {copyvio} do diskusie. Pozri [2]. Podľa mňa sa môže zmazať. Stefi nereaguje. --Metju 09:59, 10 apríl 2006 (UTC)
  • šablóna sa používa priamo v článku na mieste sporného textu a obsahuje inštrukcie pre prispievateľa. Pokiaľ si do 7 dní neobháji autorské práva, môže sa vymazať. helix84 10:01, 10 apríl 2006 (UTC)
  • Na Wikipédii je nedomyslené to, že nie vždy celý obsah stránky porušuje práva. Nepáčil sa mi ten vzhľad. Niekto nezainteresovaný by sa k peknej tabuľke, ktorá je pod tým ani nedostal. :( Stále tvrdím, že nie je dôvod aby šablóna {copyvio} bola taká veľká, aká je. Nie sme v USA. --Metju 10:06, 10 apríl 2006 (UTC)
  • Neviem čo si mal na mysli "nie sme v USA". Vzhľad šablóny sa dokonale hodí na to, na čo je určený - má biť do očí pôvodnému prispievateľovi a dať mu návod na ďalší postup, keďže takúto chybu robia často nováčikovia. Neargumentuj, že ti prekáža vzhľad, keďže šablóna je dočasná. Tým, že si ju umiestnil na diskusnú stránku si tiež mohol spôsobiť, že autor príspevku si ju nevšimol. Nepovažujem za nedomyslené, ak je sporná len časť textu - náhrádza sa iba sporný text. helix84 10:24, 10 apríl 2006 (UTC)
  • V tom prípade patrí šablona na diskusnú stránku porušovateľa. To je môj dlhodobý názor. Proste je to zbytočné. Je príliš veľká a zbytočná. --Metju 10:29, 10 apríl 2006 (UTC)
  • Súhlasím, aj to je rozumné riešenie. Prekop tú šablónu a môžeme ju začať používať aj týmto spôsobom. helix84 15:54, 10 apríl 2006 (UTC)
Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Obrázok:Ortopantomogram popis.jpg. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. helix84 03:48, 6 máj 2006 (UTC)

Ahoj. Neviem ci som na spravnej adrese (ale hadam budes vediet lepsie komu to posunut), trapi ma jedna vec... Ked si dam vyhladat napr. "ruka" tak mi nenajde ziaden relevantny clanok, a pritom viem, ze existuju niake clanky o kostiach v ruke a o svaloch a pod... Nedala by sa spravit niaka rozlisovacia stranka? Ja sa tomu moc nerozumiem - preto nemam odvahu sa do toho pustat. Tak ak by si o niekom vedel.... ;) dik. jankaka 08:50, 28 jún 2006 (UTC)

To nie je zlý nápad, možno by to chcelo aspoň kategorizovať anatómiu podľa častí tela - alebo urobiť články topografickej anatómie. Ešte však nuie je hotová ani zákl.anatómia klasická, takže asi až o dlho :-) Ale tá kategorizácia, to by v dohľadnom čase šlo...--Rádiológ 09:00, 28 jún 2006 (UTC)

to by bolo super... dik a vela stastia pri skladani cloveka... ;) jankaka 09:18, 28 jún 2006 (UTC)

Ahoj, chcem upravovať článok, ale mám podozrenie na copyvio viď český text a preklad tvoj príspevok príspevok na abz.cz Pozerám ale že si admin, tak to môže byť aj ináč ako to vypadá a počkám zo šablónou copyvia ešte a nebudem mazať texty. — Kandy Talbot 21:21, 3. júl 2007 (UTC)[odpovedať]

Jak to możliwe aby na słowackiej Wiki istniały dwa różne artykuły Ustka? Czy są dwie "sl:" Wikipedie? Nic nie rozumiem. Pozdrawiam.--Wladyslaw Golinski 19:43, 18. júl 2007 (UTC)[odpovedať]

PS. Spróbój przejść linkiem przy artykule i linkiem po innej drodze np. z mojej strony na pl:Wikipedysta:Władysław Goliński.


Crohnova choroba

Oznam!
Do článku Crohnova choroba si pridal(a) materiál, ktorý je zrejmou kópiou z iného zdroja. Wikipédia neumožňuje na svojich stránkach umiestňovať materiály chránené autorskými právami, ktoré nemajú výslovné povolenie od držiteľa autorských práv. Je to potenciálne porušenie aplikovateľného práva a našich zásad. Text bol odstránený, prípadne nahradený inštrukciami, ako nedostatok napraviť a ďalšie informácie nájdeš aj na stránke Wikipédia:VRTS. Ďakujeme.

Pravidlo o správcoch[upraviť zdroj]

Zdravím, slovenská Wikipédia nedávno prijala nové pravidlo o správcoch. Jeho prechodné ustanovenia sa týkajú všetkých správcov, ktorí neboli zvolení alebo potvrdení za posledný rok. Pretože k nim patríš, považujem za dôležité upozorniť Ťa, že je potrebné podať do mesiaca od dňa prijatia pravidla o správcoch (t.j. 30.7.2008) žiadosť o potvrdenie. Vasiľ 21:09, 30. júl 2008 (UTC)[odpovedať]

Odobratie správcovských práv[upraviť zdroj]

Ahoj Metju. Pretože si v súlade s novým pravidlom nepožiadal o potvrdenie, steward ti odobral správcovské práva. Ďakujeme Ti za Tvoju doterajšiu prácu a dúfame, že sa tu s Tebou ešte budeme vídať častejšie. Mz 07:54, 14. september 2008 (UTC)[odpovedať]

Překlad[upraviť zdroj]

Prosím, přeložte tento článek na české wikipedii. Jenom dáte editovat a tam už s tím zacházíte jako s upraviť. Děkuji. Kmenicka-česká wikipedie --Kmenicka 05:16, 26. marec 2009 (UTC)[odpovedať]

Bohužel Metju se tady už dost dlouho neobjevil, navíc to není jeho oblast zájmu. Oslovte spíš někoho z biografického portálu. S pozdravem --Rádiológ 06:38, 26. marec 2009 (UTC)[odpovedať]
Ďakujem za reakci. (Neviem hovoriť po slovensku.) --Kmenicka 05:25, 27. marec 2009 (UTC)[odpovedať]
Není za co :-). My čteme strašně moc knih v češtině (a rozdělení v tomhle nic nezměnilo), proto to umíme lépe. Kdyby bylo Slováků 2x více jak Čechů, bylo by to obráceně. Mnoho štěstí, když budete něco potřebovat, klidně se na mne obraťte. S pozdravem --Rádiológ 10:47, 27. marec 2009 (UTC) P.S. Ale překládat osobně to nebudu, je to trochu mimo mou mísu zájmů ;-)[odpovedať]


Ahoj, Metju.

Chceli by sme ťa pozvať na stretnutie.

Možno by si mal(a) záujem zúčastniť sa, aby sme mohli podiskutovať o Wikipédii a nadácii Wikimedia osobne. Veľa problémov a otázok sa rieši lepšie osobne. Wizzard 23:04, 3. september 2012

Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Ahoj, Metju

Slovenská Wikipédia je od včera členom celosvetového hnutia Wiki Loves Monuments a zúčastní sa na fotografickej súťaži v roku 2012.

Platné sú všetky fotografie o slovenských kultúrnych pamiatkach (s platným ID), ktoré sú nahraté od 1. septembra. Súťaž beží do 30. septembra. Pamiatky na fotografovanie môžete nájsť v zoznamoch, ktoré sú sústredené na stránke Zoznam kultúrnych pamiatok na Slovensku.

Informácie nie sú ešte kompletné, ale budú sa sa dopĺňať každým dňom. Viac informácií môžete nájsť na stránke Wikipédia:WikiProjekt Wiki miluje pamiatky alebo aj na www.wikilovesmonuments.cz v češtine.

Ak potrebujete pomôcť, neváhajte napísať nasledovným redaktorom: Wizzard, Jetam2, KuboF, K@rl (iba anglicky alebo nemecky).

Informácie pre fotografie od 1.9.2012 do súčasnosti:

Fotografie, ktoré majú známe ID, budú automaticky zahrnuté. Ak ID chýba, prosím skontrolujte, či fotografia môže byť kandidátom a doplňte chýbajúce hodnoty ID a {{Wiki Loves monument|sk}}. Wizzard 10:03, 26. apríl 2024 (zabudnutý podpis)


Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Global account[upraviť zdroj]

Hi Metju! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (diskusia) 01:05, 17. január 2015 (UTC)[odpovedať]

Zúčastni sa 2. slovenskej WikiKonferencie, 9.12. v Žiline[upraviť zdroj]

Ahoj Metju!

Už onedlho, 9. decembra, sa v Žiline uskutoční wiki stretnutie roka – 2. slovenská WikiKonferencia! Ako kolegu Wikipediána ťa pozývame na toto výnimočné stretnutie, na ktoré komunita čakala dlhé 2 roky!

Práve finalizujeme program, tešiť sa môžeš na prehľad úspešných projektov, inšpiráciu do budúcnosti aj noviny z celosvetového hnutia Wikimédia.

Tiež pripomíname, že v prihláške môžeš požiadať o cestovné štipendium (a členstvo vo Wikimedii SK, čo je podmienkou pre udelenie štipendia, ti môžeme schváliť priamo počas WikiKonferencie).

Ďalšie informácie a prihláška: http://wikikonferencia2017.wikimedia.sk/

PS: WikiKonferencia je súčasťou OSSConf, konferencie o otvorenom softvéri a hardvéri, čiže jednou návštevou zažiješ rovno 2 konferencie!

Za organizačný tím, KuboF Hromoslav, 5. december 2017