Diskusia s redaktorom:Zetuzeta

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ahoj, Zetuzeta. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 573 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Daniel Mikletič‎[upraviť zdroj]

Tip!

Ďakujeme za Tvoje príspevky do Wikipédie. Ak prispievaš pomocou záložky Upraviť zdroj, chceme Ťa poprosiť, aby si skôr než článok uložíš, používal/a tlačidlo Zobraziť náhľad, ktoré je umiestnené hneď vedľa tlačidla Publikovať zmeny. Umožní Ti vidieť výsledok Tvojich úprav a korigovať ich ešte pred tým, než sa uložia do systému.

Ak prispievaš pomocou vizuálneho editora (záložka Upraviť), nepoužívaj tlačidlo Zverejniť zmeny po každej drobnej úprave – výslednú podobu článku vidíš v editore priebežne.

Opakovaným drobným opravovaním a ukladaním článku totiž vytváraš veľké množstvo verzií, ktoré zaťažujú servery Wikipédie a zneprehľadňujú nám kontrolu posledných úprav. Ďakujeme.

--Pe3kZA 21:00, 13. jún 2022 (UTC)[odpovedať]

Zdravím. Na margo [1]: osobná výpoveď je ako zdroj vhodná jedine v prípade, ak bola niekde štandardným spôsobom publikovaná (monografia, rozhovor v časopise a pod.), inak to naráža na tunajšie požiadavky (overiteľnosť, spoľahlivé zdroje). A aj v takom prípade bude dobré takýto primárny zdroj použiť len ako doplnok k sekundárnym zdrojom. Základ je teda v každom prípade dozdrojovať tvrdenia v článku citáciami spoľahlivých zdrojov. Druhá vec je problematické formátovanie, to sa ale dá spoločnými silami doladiť. --Teslaton (diskusia) 22:37, 13. jún 2022 (UTC)[odpovedať]

Čo sa týka citácií zdrojov, nejaké základné (dokladajúce dátum a miesto narodenia, profesiu, VŠ) som na ukážku doplnil, viď úprava [2]. Týmto spôsobom by bolo potrebné dozdrojovať aj všetko ostatné (sekcie s tvrdeniami, ku ktorým nateraz zdroj chýba, sú v článku označené šablónou {{chýba citácia}}). K formátovaniu na úvod snáď len toľko, že tučné písmo sa na wiki používa prakticky výhradne v úvodnej definícii, všetky ostatné výskyty boldu v ćl. bude treba vyhádzať, resp. nahradiť wikilinkami na príslušné heslá. --Teslaton (diskusia) 23:02, 13. jún 2022 (UTC)[odpovedať]

Ďakujem veľmi pekne. Ešte bude treba doplniť kolónku Ocenenia. To musím ale dopátrať. Jedná sa o Bratislavskú Lýru. Mám zoznam skladieb, ktoré sú evidované aj na SOZA. Je ich skoro 300. Zetuzeta (diskusia) 23:01, 13. jún 2022 (UTC)[odpovedať]

Ešte nejaké postrehy:

  • do textu výkladu nepatria odkazy na iné mutácie wiki ani voľne na web (YouTube a pod.). Na niekoľko málo k téme relevantných externých odkazov slúži prípadná samostatná sekcia Externé odkazy na konci článku.
  • vyčerpávajúce zoznamy tvorby (tu zrejme snaha o kompletný zoznam otextovaných skladieb) nie sú moc vhodné priamo do biografie. Do úvahy potom prichádza skôr samostatný zoznam, ako je napr. Zoznam piesní Daniela Heviera (znova to ale potrebuje zdroje)
  • primárnym problémom článku stále zostáva absencia nezávislých zdrojov k väčšine obsahu. Pokiaľ toto nebude doriešené, neozdrojovaný obsah tam nebude môcť zoztať.

--Teslaton (diskusia) 19:33, 14. jún 2022 (UTC)[odpovedať]

Čiže čo mám robiť?
Tatko chce wiki stránku, ja sa v programovaní nevyznám.
Neviem, čo mám robiť :/
gyalzetuzeta@gmai.com Zetuzeta (diskusia) 14:41, 15. jún 2022 (UTC)[odpovedať]
Základ článku, tzn. úvod a text životopisu je napísaný dobre, problém je so zdrojmi. Wiki nie je médium na publikovanie primárnych prameňov (viď žiadny vlastný výskum), všetko tu uvádzané by malo stáť na niečom, už predtým publikovanom v nejakom spoľahlivom zdroji (v ideálnom prípade v sekundárnom, tzn. nie vlastný web/vlastné práce/vlastné vydania subjektom o ktorom je čl.). Je teda potrebné zohnať citovateľné zdroje, ktorými sa dajú jednotlivé tvrdenia v čl. doložiť. --Teslaton (diskusia) 18:49, 15. jún 2022 (UTC)[odpovedať]

Obsah vložený priamo do kat. Zoznamy piesní som presunul do čl. Zoznam piesní Daniela Mikletiča, tam to patrí. --Teslaton (diskusia) 14:32, 16. jún 2022 (UTC)[odpovedať]

dakujem Zetuzeta (diskusia) 13:33, 23. jún 2022 (UTC)[odpovedať]