Zoznam častí seriálu Top Gear

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Nasledujúci článok zobrazuje zoznam častí britského motoristicko-zábavného magazínu Top Gear. Relácia sa vysiela od roku 2002 na BBC Two. Do 22. série Top Gear moderovali Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May (od 2. série; Jason Dawe iba v 1. sérii) a neznámy tímový pretekár Stig.

Série[upraviť | upraviť kód]

Séria Časti Pôvodne vysielané
Premiéra série Finále série
1 10 20. október 2002 29. december 2002
2 10 11. máj 2003 20. júl 2003
3 9 26. október 2003 28. december 2003
4 10 9. máj 2004 1. august 2004
5 9 24. október 2004 26. december 2004
6 11 22. máj 2005 7. august 2005
7 6 13. november 2005 27. december 2005
8 8 7. máj 2006 30. júl 2006
9 7 28. január 2007 4. marec 2007
10 10 7. október 2007 23. december 2007
11 6 22. jún 2008 27. júl 2008
12 8 2. november 2008 28. december 2008
13 7 21. jún 2009 2. august 2009
14 7 15. november 2009 3. január 2010
15 6 27. jún 2010 1. august 2010
16 6 23. január 2011 27. február 2011
17 6 26. jún 2011 31. júl 2011
18 7 29. január 2012 11. marec 2012
19 7 27. január 2013 10. marec 2013
20 6 30. jún 2013 4. august 2013
21 7 2. február 2014 16. marec 2014
22 8 25. január 2015 28. jún 2015
23 6 29. máj 2016 3. júl 2016
24 7 5. marec 2017 23. apríl 2017

Časti[upraviť | upraviť kód]

1. séria (2002)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
1
1
Epizóda 1
Harry Enfield
20. október 2002
2
2
Epizóda 2
Jay Kay
27. október 2002
3
3
Epizóda 3
Ross Kemp
3. november 2002
4
4
Epizóda 4
Steve Coogan • Richard Burns
10. november 2002
5
5
Epizóda 5
Jonathan Ross
17. november 2002
6
6
Epizóda 6
Tara Palmer-Tomkinson
24. november 2002
7
7
Epizóda 7
Rick Parfitt
1. december 2002
8
8
Epizóda 8
Michael Gambon
8. december 2002
9
9
Epizóda 9
Gordon Ramsay
22. december 2002
10
10
Epizóda 10
29. december 2002

2. séria (2003)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
11
1
Epizóda 1
Vinnie Jones
11. máj 2003
12
2
Epizóda 2
Jamie Oliver
18. máj 2003
13
3
Epizóda 3
David Soul
25. máj 2003
14
4
Epizóda 4
Boris Johnson
1. jún 2003
15
5
Epizóda 5
Anne Robinson
8. jún 2003
16
6
Epizóda 6
Richard Whiteley
15. jún 2003
17
7
Epizóda 7
Neil Morrissey
22. jún 2003
18
8
Epizóda 8
Jodie Kidd
6. júl 2003
19
9
Epizóda 9
Patrick Stewart
13. júl 2003
20
10
Epizóda 10
Alan Davies
20. júl 2003

3. séria (2003)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
21
1
Epizóda 1
Martin Kemp
26. október 2003
22
2
Epizóda 2
Stephen Fry
2. november 2003
23
3
Epizóda 3
Rob Brydon
9. november 2003
24
4
Epizóda 4
Rich Hall • Jay Kay
16. november 2003
25
5
Epizóda 5
Simon Cowell
23. november 2003
26
6
Epizóda 6
Sanjeev Bhaskar
7. december 2003
27
7
Epizóda 7
Rory Bremner
14. december 2003
28
8
Epizóda 8
Johnny Vegas
21. december 2003
29
9
Epizóda 9
Carol Vorderman
28. december 2003

4. séria (2004)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
30
1
Epizóda 1
Fay Ripley
9. máj 2004
31
2
Epizóda 2
Paul McKenna
16. máj 2004
32
3
Epizóda 3
Jordan
23. máj 2004
33
4
Epizóda 4
Ronnie O’Sullivan
30. máj 2004
34
5
Epizóda 5
Johnny Vaughan • Denise van Outen
6. jún 2004
35
6
Epizóda 6
Terry Wogan
13. jún 2004
36
7
Epizóda 7
Lionel Richie
11. júl 2004
37
8
Epizóda 8
Martin Clunes
18. júl 2004
38
9
Epizóda 9
Ranulph Fiennes
25. júl 2004
39
10
Epizóda 10
Patrick Kielty
1. august 2004

5. séria (2004)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
40
1
Epizóda 1
Bill Bailey
24. október 2004
41
2
Epizóda 2
Geri Halliwell
31. október 2004
42
3
Epizóda 3
Joanna Lumley
7. november 2004
43
4
Epizóda 4
Jimmy Carr • Steve Coogan
14. november 2004
44
5
Epizóda 5
Christian Slater
21. november 2004
45
6
Epizóda 6
Cliff Richard • Billy Baxter
5. december 2004
46
7
Epizóda 7
Roger Daltrey
12. december 2004
47
8
Epizóda 8
Eddie Izzard
19. december 2004
48
9
Epizóda 9
Trinny Woodall • Susannah Constantine
26. december 2004

6. séria (2005)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
49
1
Epizóda 1
James Nesbitt
22. máj 2005
50
2
Epizóda 2
Jack Dee
29. máj 2005
51
3
Epizóda 3
Christopher Eccleston
12. jún 2005
52
4
Epizóda 4
Omid Djalili
19. jún 2005
53
5
Epizóda 5
Damon Hill
26. jún 2005
54
6
Epizóda 6
David Dimbleby
3. júl 2005
55
7
Epizóda 7
Justin Hawkins
10. júl 2005
56
8
Epizóda 8
Tim Rice
17. júl 2005
57
9
Epizóda 9
Chris Evans
24. júl 2005
58
10
Epizóda 10
Davina McCall • Mark Webber
31. júl 2005
59
11
Epizóda 11
Timothy Spall
7. august 2005

7. séria (2005)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
60
1
Epizóda 1
Trevor Eve
13. november 2005
61
2
Epizóda 2
Ian Wright
20. november 2005
62
3
Epizóda 3
Stephen Ladyman
27. november 2005
63
4
Epizóda 4
Ellen MacArthur
4. december 2005
64
5
Epizóda 5
Nigel Mansell
11. december 2005
65
6
Epizóda 6
David Walliams • Jimmy Carr
27. december 2005
66
Winter Olympics Special
12. február 2006

8. séria (2006)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
67
1
Epizóda 1
James Hewitt • Alan Davies • Trevor Eve • Jimmy Carr • Justin Hawkins • Rick Wakeman • Les Ferdinand
7. máj 2006
68
2
Epizóda 2
Gordon Ramsay
14. máj 2006
69
3
Epizóda 3
Philip Glenister
21. máj 2006
70
4
Epizóda 4
Ewan McGregor
28. máj 2006
71
5
Epizóda 5
Michael Gambon
4. jún 2006
72
6
Epizóda 6
Brian Cox
16. júl 2006
73
7
Epizóda 7
Steve Coogan
23. júl 2006
74
8
Epizóda 8
Jenson Button • Ray Winstone
30. júl 2006

9. séria (2007)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
75
1
Epizóda 1
Jamie Oliver
28. január 2007
76
2
Epizóda 2
Hugh Grant
4. február 2007
77
3
US Special
11. február 2007
78
4
Epizóda 4
Simon Pegg
18. február 2007
79
5
Epizóda 5
Kristin Scott Thomas
25. február 2007
80
6
Epizóda 6
Billie Piper
4. marec 2007
81
Polar Special
25. júl 2007

10. séria (2007)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
82
1
Epizóda 1
Helen Mirren
7. október 2007
83
2
Epizóda 2
Jools Holland
14. október 2007
84
3
Epizóda 3
Ronnie Wood • Fiona Bruce • Dermot Murnaghan • John Humphrys
28 október 2007
85
4
Botswana Special
4. november 2007
86
5
Epizóda 5
Simon Cowell
11. november 2007
87
6
Epizóda 6
Lawrence Dallaglio
18. november 2007
88
7
Epizóda 7
Jennifer Saunders
25. november 2007
89
8
Epizóda 8
James BluntLewis Hamilton
2. december 2007
90
9
Epizóda 9
Keith Allen
9. december 2007
91
10
Epizóda 10
David Tennant
23. december 2007

11. séria (2008)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
92
1
Epizóda 1
Alan Carr • Justin Lee Collins
22. jún 2008
93
2
Epizóda 2
Rupert Penry-Jones • Peter Firth
29. jún 2008
94
3
Epizóda 3
James Corden • Rob Brydon
6. júl 2008
95
4
Epizóda 4
Fiona Bruce • Kate Silverton
13. júl 2008
96
5
Epizóda 5
Peter Jones • Theo Paphitis
20. júl 2008
97
6
Epizóda 6
Jay Kay
27. júl 2008

12. séria (2008)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
98
1
Epizóda 1
Michael Parkinson
2. november 2008
99
2
Epizóda 2
Will Young
9. november 2008
100
3
Epizóda 3
Mark WahlbergMika Häkkinen
16. november 2008
101
4
Epizóda 4
Harry Enfield
23. november 2008
102
5
Epizóda 5
Kevin McCloud • Tom Chilton
30. november 2008
103
6
Epizóda 6
Boris Johnson
7. december 2008
104
7
Epizóda 7
Sir Tom Jones • Jay Leno
14. december 2008
105
8
Vietnam Special
28. december 2008

13. séria (2009)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
106
1
Epizóda 1
Michael Schumacher
21. jún 2009
107
2
Epizóda 2
Stephen Fry
28. jún 2009
108
3
Epizóda 3
Michael McIntyre • Ken Block • Ricky Carmichael
5. júl 2009
109
4
Epizóda 4
Usain Bolt
12. júl 2009
110
5
Epizóda 5
Sienna Miller • Olivier Panis
19. júl 2009
111
6
Epizóda 6
Brian Johnson • Madison Welch • Brian Wheeler
26. júl 2009
112
7
Epizóda 7
Jay Leno
2. august 2009

14. séria (2009-2010)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
113
1
Epizóda 1
Eric Bana
15. november 2009
114
2
Epizóda 2
Michael Sheen
22. november 2009
115
3
Epizóda 3
Chris Evans
29. november 2009
116
4
Epizóda 4
Guy Ritchie • Ross Kemp
6. december 2009
117
5
Epizóda 5
Jenson Button
20. december 2009
118
6
Bolivia Special
27. december 2009
119
7
Epizóda 7
Seasick Steve
3. január 2010

15. séria (2010)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
120
1
Epizóda 1
Nick Robinson • Al Murray • Peter Jones • Peta 23 from Essex •
Johnny Vaughan • Bill Bailey • Louie Spence • Amy Williams
27. jún 2010
121
2
Epizóda 2
Alastair Campbell
4. júl 2010
122
3
Epizóda 3
Rupert Grint • Rubens Barrichello
11. júl 2010
123
4
Epizóda 4
Andy García
18. júl 2010
124
5
Epizóda 5
Tom Cruise • Cameron Diaz
25. júl 2010
125
6
Epizóda 6
Jeff Goldblum
1. august 2010

16. séria (2011)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
126
USA Road Trip
Danny Boyle
21. december 2010
127
Middle East Special
26. december 2010
128
1
Epizóda 1
John Bishop
23. január 2011
129
2
Epizóda 2
Boris Becker
30. január 2011
130
3
Epizóda 3
Jonathan Ross
6. február 2011
131
4
Epizóda 4
Simon Pegg • Nick Frost
13. február 2011
132
5
Epizóda 5
Amber Heard
20. február 2011
133
6
Epizóda 6
John Prescott
27. február 2011

17. séria (2011)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
134
1
Epizóda 1
Alice Cooper
26. jún 2011
135
2
Epizóda 2
Ross Noble
3. júl 2011
136
3
Epizóda 3
Sebastian Vettel
10. júl 2011
137
4
Epizóda 4
Rowan Atkinson
17. júl 2011
138
5
Epizóda 5
Bob Geldof
24. júl 2011
139
6
Epizóda 6
Louis Walsh
31. júl 2011

18. séria (2012)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
140
India Special
28. december 2011
141
1
Epizóda 1
will.i.am
29. január 2012
142
2
Epizóda 2
Matt LeBlanc
5. február 2012
143
3
Epizóda 3
Ryan Reynolds
12. február 2012
144
4
Epizóda 4
Michael Fassbender
19. február 2012
145
5
Epizóda 5
Matt Smith • Yves Rossy
26. február 2012
146
6
Epizóda 6
Alex James
4. marec 2012
147
7
Epizóda 7
SlashKimi Räikkönen
11. marec 2012

19. séria (2013)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
148
1
Epizóda 1
Damian Lewis • Kris Meeke
27. január 2013
149
2
Epizóda 2
Mick Fleetwood
3. február 2013
150
3
Epizóda 3
Amy Macdonald
10. február 2013
151
4
Epizóda 4
Lewis Hamilton • Matt Le Blanc • Eric ClaptonBruce Willis
17. február 2013
152
5
Epizóda 5
James McAvoy
24. február 2013
153
6
Africa Special, Part 1
3. marec 2013
154
7
Africa Special, Part 2
10. marec 2013

20. séria (2013)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
155
1
Epizóda 1
Charles Dance • Warwick Davis • Rachel Riley • Joss Stone • David Haye • Jimmy Carr • Mike Rutherford • Brian Johnson
30. jún 2013
156
2
Epizóda 2
Ron Howard
7. júl 2013
157
3
Epizóda 3
Benedict Cumberbatch
14. júl 2013
158
4
Epizóda 4
Hugh Jackman
21. júl 2013
159
5
Epizóda 5
Steven Tyler
28. júl 2013
160
6
Epizóda 6
Mark Webber
4. august 2013

21. séria (2014)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
160
1
Epizóda 1
Hugh Bonneville
2. február 2014
161
2
Epizóda 2
Tom Hiddleston
9. február 2014
162
3
Epizóda 3
James Blunt
16. február 2014
163
4
Epizóda 4
Jack Whitehall
23. február 2014
164
5
Epizóda 5
Aaron Paul
2. marec 2014
165
6
Burma Special, Part 1
9. marec 2014
166
7
Burma Special, Part 2
16. marec 2014

22. séria (2015)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
167
Patagonia Special, Part 1
27. december 2014
168
Patagonia Special, Part 2
28. december 2014
169
1
Epizóda 1
Ed Sheeran
25. január 2015
170
2
Epizóda 2
Kiefer Sutherland
1. február 2015
171
3
Epizóda 3
Daniel Ricciardo
8. február 2015
172
4
Epizóda 4
Margot Robbie • Will Smith
15. február 2015
173
5
Epizóda 5
Olly Murs
22. február 2015
174
6
Epizóda 6
Gillian Anderson
1. marec 2015
175
7
Epizóda 7
Nicholas Hoult
8. marec 2015
176
8
Epizóda 8
28. jún 2015

23. séria (2016)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
177
1
Epizóda 1
Jesse Eisenberg • Gordon Ramsay
29. máj 2016
178
2
Epizóda 2
Jenson Button • Damian Lewis • Seasick Steve • Tinie Tempah • Sharleen Spiteri
5. jún 2016
179
3
Epizóda 3
Ken Block • Anthony Joshua • Kevin Hart
12. jún 2016
180
4
Epizóda 4
Bear Grylls • Brian Cox
19. jún 2016
181
5
Epizóda 5
Jennifer Saunders • Paul Hollywood • Norman Dewis
26. jún 2016
182
6
Epizóda 6
Patrick Dempsey • Greg Davies
3. júl 2016

24. séria (2017)[upraviť | upraviť kód]

No. # Názov Hosť Premiéra
UK
183
1
Epizóda 1
James McAvoy
5. marec 2017
184
2
Epizóda 2
David Tennant
12. marec 2017
185
3
Epizóda 3
Tamsin Greig
19. marec 2017
186
4
Epizóda 4
Tinie Tempah
26. marec 2017
187
5
Epizóda 5
Chris Hoy
2. apríl 2017
188
6
Epizóda 6
Ross Noble
16. apríl 2017
189
7
Epizóda 7
Jay Kay
23. apríl 2017