Zoznam kultúrnych pamiatok v Spišskom Podhradí

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Spišské Podhradie v okrese Levoča .

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Zvonica drevená Nahrať súbor Zvonica drevená
č. 41
KÚ: Katúň

Poloha
704-11445/0 Unifikovaný názov PO: zvonica drevená

Bližšie určenie; zaužívaný názov: drevená; zvonička

Kaplnka Nahrať súbor Kaplnka
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-794/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Rozálie

Kaplnka Nahrať súbor Kaplnka
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-12017/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Františka Xaverského - pútnická kaplnka sv.Františka

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Cintorín židovský
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-11307/0 Unifikovaný názov PO: cintorín židovský

Bližšie určenie; zaužívaný názov: cca 250 náhrobníkov

Kaplnka Nahrať súbor Kaplnka
č. 664
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-796/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Kríža; Pútnická kaplnka

Kaplnka Nahrať súbor Kaplnka
č. 665
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-795/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Jána Nepomuckého

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Galova ul. 6
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-718/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Galova ul. 7
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-717/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový Galova ul. 68
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-719/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Galova ul. 77
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-720/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Galova ul. 79
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-721/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Galova ul. 80
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-722/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,nárožný

Kláštor milosrdných Nahrať súbor Kláštor milosrdných Hviezdoslavova ul. 1
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-768/1 Unifikovaný názov PO: kláštor milosrdných

Bližšie určenie; zaužívaný názov: milosrdných bratov

Kostol Nahrať súbor Kostol Hviezdoslavova ul. 1
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-768/2 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Jána z Boha; milosrdných bratov

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Hviezdoslavova ul. 1
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-768/3 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: milosrdní bratia

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Hviezdoslavova ul. 2
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-768/4 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: milosrdní bratia

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Hviezdoslavova ul. 2
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-768/5 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: milosrdní bratia

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Hviezdoslavova ul. 3
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-712/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,nárožný

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Hviezdoslavova ul. 70
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-713/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,nárožný

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Hviezdoslavova ul. 74
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10758/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový; dom rabína Gustáva Walda

Mlyn elektrický Nahrať súbor Mlyn elektrický Kúpeľná ul. 41
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-4452/0 Unifikovaný názov PO: mlyn elektrický

Bližšie určenie; zaužívaný názov: mlyn s funkčným zariadením

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Levočská cesta 9
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-764/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Pilier s architektúrou Nahrať súbor Pilier s architektúrou Mariánske nám.
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-769/1 Unifikovaný názov PO: pilier s architektúrou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Mariánsky stĺp

Socha Nahrať súbor Socha Mariánske nám.
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-769/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária-Immaculata; Nepoškvrnená Panna Mária

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mariánske nám. 3
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10750/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mariánske nám. 4
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10895/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mariánske nám. 5
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-744/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mariánske nám. 6
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-765/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sieňový,radový; stará radnica

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mariánske nám. 7
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10896/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mariánske nám. 9
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-11687/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mariánske nám. 10
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-745/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mariánske nám. 11
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-746/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mariánske nám. 12
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-11353/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mariánske nám. 16
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-747/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mariánske nám. 18
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-748/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Škola Nahrať súbor Škola Mariánske nám. 22
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-753/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdová,radová; býv.ev.a.v.fara a ľudová škola

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Mariánske nám. 23
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-11772/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,prejazdový - meštiansky dom

Dom remeselnícky Nahrať súbor Dom remeselnícky Mariánske nám. 24
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-754/0 Unifikovaný názov PO: dom remeselnícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,s dufartom

Dom remeselnícky Nahrať súbor Dom remeselnícky Mariánske nám. 25
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-3872/0 Unifikovaný názov PO: dom remeselnícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,s dufartom; dom s výškou v dvorovej č.

Dom remeselnícky Nahrať súbor Dom remeselnícky Mariánske nám. 26
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-3873/0 Unifikovaný názov PO: dom remeselnícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,s dufartom

Dom remeselnícky Nahrať súbor Dom remeselnícky Mariánske nám. 27
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-3874/0 Unifikovaný názov PO: dom remeselnícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,s dufartom

Dom remeselnícky Nahrať súbor Dom remeselnícky Mariánske nám. 28
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-3875/0 Unifikovaný názov PO: dom remeselnícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,s dufartom

Dom remeselnícky Nahrať súbor Dom remeselnícky Mariánske nám. 29
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-3876/0 Unifikovaný názov PO: dom remeselnícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; pôvodne dom s dufartom

Kostol Nahrať súbor Kostol Mariánske nám. 31
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-766/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.; evanjelický filiálny kostol

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mariánske nám. 33
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10751/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mariánske nám. 34
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10897/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mariánske nám. 35
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-756/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Mariánske nám. 36
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-11567/1 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,nárožný; bývalé 1.kino Baldinger

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 1
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-714/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 2
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-715/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 3
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-716/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,nárožný

Kostol Nahrať súbor Kostol Palešovo nám. 5
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-767/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Narodenia P.M.; farský kostol

Fara i. Nahrať súbor Fara i. Palešovo nám. 6
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10752/1 Unifikovaný názov PO: fara i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,solitér; r.k.fara

Fara ii. Nahrať súbor Fara ii. Palešovo nám. 6
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10752/2 Unifikovaný názov PO: fara ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; Stará fara

Múr ohradný s bránami Nahrať súbor Múr ohradný s bránami Palešovo nám. 6
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10752/3 Unifikovaný názov PO: múr ohradný s bránami

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 8
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-723/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový; škola

Škola základná Nahrať súbor Škola základná Palešovo nám. 9
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-724/0 Unifikovaný názov PO: škola základná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodisková,radová

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 10
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-725/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 11
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10753/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 12
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10754/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 13
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-726/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 18
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-728/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 21
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-729/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 22
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-11682/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 23
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-730/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 24
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-731/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 25
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-732/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 26
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-733/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 27
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-734/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 29
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-738/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 30
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-11620/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 34
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-740/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sieňový+prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 35
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-741/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový; Združena,v.d.

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 38
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10891/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 39
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10892/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 41
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-11835/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový - meštiansky dom

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 42
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10893/1 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Udiareň Palešovo nám. 42
KÚ: Spišské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
704-10893/2 Unifikovaný názov PO: udiareň

Bližšie určenie; zaužívaný názov: udiareň mäsa

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska Palešovo nám. 42
KÚ: Spišské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
704-10893/3 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tehla,kameň,drevo; dielňa+maštaľ+chliev+dreváreň

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stodola Palešovo nám. 42
KÚ: Spišské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
704-10893/4 Unifikovaný názov PO: stodola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaná-kameň,tehla

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 43
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-11556/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový; Varšániovec

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 44
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-742/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový; dom s pavlačou

Dom meštiansky s dielňou Nahrať súbor Dom meštiansky s dielňou Palešovo nám. 45
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-743/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky s dielňou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový; dom s modrotlačiarskou dielňou

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 46
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-11551/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 47
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10894/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Palešovo nám. 50
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10755/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; Hotel Spiš

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Podzámková ul. 22
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-11902/1 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový - meštiansky dom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stodola Podzámková ul. 22
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-11902/2 Unifikovaný názov PO: stodola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: rámová - stodola

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Maštaľ Podzámková ul. 22
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-11902/3 Unifikovaný názov PO: maštaľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaná - maštal

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Prešovská ul. 2
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-735/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Prešovská ul. 18
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-736/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom ľudový Nahrať súbor Dom ľudový Prešovská ul. 58
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-737/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Sklad vína Nahrať súbor Sklad vína Prešovská ul. 61
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-11036/0 Unifikovaný názov PO: sklad vína

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Stĺp s podstavcom Nahrať súbor Stĺp s podstavcom Spišská Kapitula
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-797/1 Unifikovaný názov PO: stĺp s podstavcom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: valcový

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha Spišská Kapitula
KÚ: Spišské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
704-797/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Ján Nepomucký; originál sochy v seminári

Socha-kópia Nahrať súbor Socha-kópia Spišská Kapitula
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-797/3 Unifikovaný názov PO: socha-kópia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Ján Nepomucký

Kanónia Nahrať súbor Kanónia Spišská Kapitula 2
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-781/1 Unifikovaný názov PO: kanónia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sieňová,radová

Múr ohradný s bránami Nahrať súbor Múr ohradný s bránami Spišská Kapitula 2
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-781/2 Unifikovaný názov PO: múr ohradný s bránami

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaný

Kanónia Nahrať súbor Kanónia Spišská Kapitula 3
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-780/1 Unifikovaný názov PO: kanónia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sieňová,radová; kňažský domov

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska Spišská Kapitula 3
KÚ: Spišské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
704-780/2 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaná

Múr ohradný s bránami Nahrať súbor Múr ohradný s bránami Spišská Kapitula 3
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-780/3 Unifikovaný názov PO: múr ohradný s bránami

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaný

Socha-vsa Nahrať súbor Socha-vsa Spišská Kapitula 3
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-780/4 Unifikovaný názov PO: socha-vsa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária s dieťaťom; Madona

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha-vsa Spišská Kapitula 3
KÚ: Spišské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
704-780/5 Unifikovaný názov PO: socha-vsa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sediaci lev

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha-vsa Spišská Kapitula 3
KÚ: Spišské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
704-780/6 Unifikovaný názov PO: socha-vsa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sediaci lev

Kanónia Nahrať súbor Kanónia Spišská Kapitula 4
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-779/0 Unifikovaný názov PO: kanónia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdová,radová; kňažský domov

Kanónia Nahrať súbor Kanónia Spišská Kapitula 5
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-778/1 Unifikovaný názov PO: kanónia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sieňová,radová

Dom služobníctva so sýpkou Nahrať súbor Dom služobníctva so sýpkou Spišská Kapitula 5
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-778/2 Unifikovaný názov PO: dom služobníctva so sýpkou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový,radový; čeľadník a sýpka

Múr ohradný s bránou Nahrať súbor Múr ohradný s bránou Spišská Kapitula 5
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-778/3 Unifikovaný názov PO: múr ohradný s bránou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaný

Kanónia Nahrať súbor Kanónia Spišská Kapitula 6
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-3060/1 Unifikovaný názov PO: kanónia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sieňová,radová

Múr ohradný s bránami Nahrať súbor Múr ohradný s bránami Spišská Kapitula 6
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-3060/2 Unifikovaný názov PO: múr ohradný s bránami

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaný

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sypanec Spišská Kapitula 6
KÚ: Spišské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
704-3060/3 Unifikovaný názov PO: sypanec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaný; sypanec so suterénom čeladníku

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stodola Spišská Kapitula 6
KÚ: Spišské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
704-3060/4 Unifikovaný názov PO: stodola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaná

Kanónia Nahrať súbor Kanónia Spišská Kapitula 7
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-777/0 Unifikovaný názov PO: kanónia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdová,radová

Kanónia Nahrať súbor Kanónia Spišská Kapitula 8
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-776/0 Unifikovaný názov PO: kanónia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbová,radová; dom kaplánov,kostolníkov dom

Palác biskupský Nahrať súbor Palác biskupský Spišská Kapitula 9
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-2371/1 Unifikovaný názov PO: palác biskupský

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; biskupská rezidencia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Skleník Spišská Kapitula
KÚ: Spišské Podhradie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
704-2371/2 Unifikovaný názov PO: skleník

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Park Nahrať súbor Park Spišská Kapitula 0
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-2371/3 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov: francúzsky

Brána opevnenia Nahrať súbor Brána opevnenia Spišská Kapitula 10
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-770/1 Unifikovaný názov PO: brána opevnenia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: vstupná; Horná brána západná

Brána opevnenia Nahrať súbor Brána opevnenia Spišská Kapitula 0
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-770/2 Unifikovaný názov PO: brána opevnenia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: vstupná; Dolná brána východná

Múr hradbový Nahrať súbor Múr hradbový Spišská Kapitula 0
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-770/3 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Múr hradbový Nahrať súbor Múr hradbový Spišská Kapitula 1
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-770/4 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradby

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Spišská Kapitula 11
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-782/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Martina; Katedrála

Seminár Nahrať súbor Seminár Spišská Kapitula 12
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-771/0 Unifikovaný názov PO: seminár

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.,chodbový,nárožný; kňažský seminár

Kanónia Nahrať súbor Kanónia Spišská Kapitula 14
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-775/1 Unifikovaný názov PO: kanónia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sieňová,radová; cirkevný súd,prepoštstvo

Dom služobníctva Nahrať súbor Dom služobníctva Spišská Kapitula 14
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-775/2 Unifikovaný názov PO: dom služobníctva

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sieňový,radový; čeľadník,hospodárska budova

Múr ohradný s bránami Nahrať súbor Múr ohradný s bránami Spišská Kapitula 14
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-775/3 Unifikovaný názov PO: múr ohradný s bránami

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaný

Kanónia Nahrať súbor Kanónia Spišská Kapitula 15
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-774/1 Unifikovaný názov PO: kanónia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbová+prejazd,radová; Kolpingov dom

Súsošie-vsa Nahrať súbor Súsošie-vsa Spišská Kapitula 15
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-774/2 Unifikovaný názov PO: súsošie-vsa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Korunovanie P.M.

Kanónia Nahrať súbor Kanónia Spišská Kapitula 16
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-773/1 Unifikovaný názov PO: kanónia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sieňová,radová; pôsobisko Jozefa Špirku

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom služobníctva Spišská Kapitula 16
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-773/2 Unifikovaný názov PO: dom služobníctva

Bližšie určenie; zaužívaný názov: čeľadník

Múr ohradný s bránami Nahrať súbor Múr ohradný s bránami Spišská Kapitula 16
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-773/3 Unifikovaný názov PO: múr ohradný s bránami

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaný

Socha-vsa Nahrať súbor Socha-vsa Spišská Kapitula 16
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-773/4 Unifikovaný názov PO: socha-vsa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Michal archanjel

Kanónia Nahrať súbor Kanónia Spišská Kapitula 17
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-772/1 Unifikovaný názov PO: kanónia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sieňová,radová

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom služobníctva Spišská Kapitula 17
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-772/2 Unifikovaný názov PO: dom služobníctva

Bližšie určenie; zaužívaný názov: čeľadník

Múr ohradný s bránami Nahrať súbor Múr ohradný s bránami Spišská Kapitula 17
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-772/3 Unifikovaný názov PO: múr ohradný s bránami

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaný

Zvonica Nahrať súbor Zvonica Spišská Kapitula 18
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-3059/0 Unifikovaný názov PO: zvonica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaná; Hodinová veža,brána,poľ.kazat.

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Starý jarok 39
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-757/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Starý jarok 40
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-758/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Starý jarok 41
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-759/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Starý jarok 42
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10756/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Starý jarok 43
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-760/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Starý jarok 44
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-761/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový; bývalá ev.a.v.fara

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Starý jarok 45
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10888/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Starý jarok 47
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-762/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Starý jarok 48
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-763/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sieňový+prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Starý jarok 49
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10889/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Starý jarok 50
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10757/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Starý jarok 51
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10890/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Štefánikova ul. 2
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-11770/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový - meštiansky dom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Štefánikova ul. 3
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-11769/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový - meštiansky dom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stanica mýtna Štefánikova ul. 6
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-2370/0 Unifikovaný názov PO: stanica mýtna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: jednopriestor.stredoveký dom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom remeselnícky Štefánikova ul. 29
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-11768/0 Unifikovaný názov PO: dom remeselnícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový - remeselnícky dom

Vila Nahrať súbor Vila Štefánikova ul. 50
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-11386/0 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; vila továrnika Harmatu

Synagóga Nahrať súbor Synagóga Štefánikova ul. 78
KÚ: Spišské Podhradie

Poloha
704-10945/0 Unifikovaný názov PO: synagóga

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty