Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Spišský Štvrtok

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Spišský Štvrtok v okrese Levoča .

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Sídlisko opevnené
KÚ: Spišský Štvrtok

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
704-2369/0 Unifikovaný názov PO: sídlisko opevnené

Bližšie určenie; zaužívaný názov: skúmané čiastočne; Myšia hôrka,Miša huraBarimberg

Kláštor minoritov Nahrať súbor Kláštor minoritov Slobody nám. 4
KÚ: Spišský Štvrtok

Poloha
704-817/1 Unifikovaný názov PO: kláštor minoritov

Bližšie určenie; zaužívaný názov: minoritský

Kostol Nahrať súbor Kostol Slobody nám. 4
KÚ: Spišský Štvrtok

Poloha
704-817/2 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Ladislava; farský,minoritský

Kaplnka pohrebná Nahrať súbor Kaplnka pohrebná Slobody nám. 4
KÚ: Spišský Štvrtok

Poloha
704-817/3 Unifikovaný názov PO: kaplnka pohrebná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: rod.Zápoľských; kaplnka Zápoľských

Múr hradbový Nahrať súbor Múr hradbový Slobody nám. 4
KÚ: Spišský Štvrtok

Poloha
704-817/4 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: opevnenie kláštora

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty