Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Muráň

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Muráň v okrese Revúca.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Hrad Nahrať súbor Hrad
KÚ: Murán

Poloha
608-528/0 Unifikovaný názov PO: hrad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ruina - Muránsky hrad

Socha Nahrať súbor Socha
KÚ: Murán

Poloha
608-2416/0 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Ján Nepomucký

Kostol Nahrať súbor Kostol
č. 3
KÚ: Murán

Poloha
608-2417/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Juraja

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Fara
č. 5
KÚ: Murán

Poloha
608-529/0 Unifikovaný názov PO: fara

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.

Hostinec Nahrať súbor Hostinec
č. 93
KÚ: Murán

Poloha
608-2422/0 Unifikovaný názov PO: hostinec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Obecný hostinec

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Komora
č. 111
KÚ: Murán

Poloha
608-2418/0 Unifikovaný názov PO: komora

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kamen

Radnica Nahrať súbor Radnica
č. 329
KÚ: Murán

Poloha
608-2423/0 Unifikovaný názov PO: radnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Obecný dom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ludový
č. 333
KÚ: Murán

Poloha
608-2421/0 Unifikovaný názov PO: dom ludový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Slúžnovský dom

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty