Zoznam pokémonov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Pokémon Logo

Toto je zoznam všetkých pokémonov, fiktívnych príšeriek z hier, mangy, zbieracích kariet, anime a ďalších médií vytvorených Satoši Tadžirim. Počet pokémonov je zatiaľ 721.

1. generácia[upraviť | upraviť zdroj]

Prvá generácia sú pokémoni 1 – 151, teda od Bulbasaura po Mewa. Táto generácia pokémonov sa objavila po prvýkrát v hrách Pokémon Red a Blue z roku 1996.

Poradové
číslo
Anglické meno Japonské meno Prepis jap. mena Dominantný typ Vedľajší typ Úvodná
epizóda
Vývoj z Vývoj na
001 Bulbasaur フシギダネ Fušigidane Rastlinný Jedovatý 10 (P) 001a 001aIvysaur
002 Ivysaur フシギソウ Fušigisó Rastlinný Jedovatý 51 (P) 001bBulbasaur 001bVenusaur
003 Venusaur フシギバナ Fušigibana Rastlinný Jedovatý 43 (P) 001cIvysaur 001c
004 Charmander ヒトカゲ Hitokage Ohnivý 11 (P) 004a 004aCharmeleon
005 Charmeleon リザード Rizádo Ohnivý 43 (P) 004bCharmander 004bCharizard
006 Charizard リザードン Rizádon Ohnivý Lietajúci 46 (P) 004cCharmeleon 004c
007 Squirtle ゼニガメ Zenigame Vodný 12 (P) 007a 007aWartortle
008 Wartortle カメール Kaméru Vodný 60 (P) 007bSquirtle 007bBlastoise
009 Blastoise カメックス Kamekkusu Vodný 25 (P) 007cWartortle 007c
010 Caterpie キャタピー Kjatapí Hmyzí 2 (P) 010a 010aMetapod
011 Metapod トランセル Toranseru Hmyzí 3 (P) 010bCaterpie 010bButterfree
012 Butterfree バタフリー Batafurí Hmyzí Lietajúci 4 (P) 010cMetapod 010c
013 Weedle ビードル Bídoru Hmyzí Jedovatý 4 (P) 013a 013aKakuna
014 Kakuna コクーン Kokún Hmyzí Jedovatý 4 (P) 013bWeedle 013bBeedrill
015 Beedrill スピアー Supiá Hmyzí Jedovatý 4 (P) 013cKakuna 013c
016 Pidgey ポッポ Poppo Obyčajný Lietajúci 1 (P) 016a 016aPidgeotto
017 Pidgeotto ピジョン Pidžon Obyčajný Lietajúci 3 (P) 016bPidgey 016bPidgeot
018 Pidgeot ピジョット Pidžotto Obyčajný Lietajúci 81 (P) 016cPidgeotto 016c
019 Rattata コラッタ Koratta Obyčajný 1 (P) 019a 019aRaticate
020 Raticate ラッタ Ratta Obyčajný 15 (P) 019bRattata 019b
021 Spearow オニスズメ Onisuzume Obyčajný Lietajúci 1 (P) 021a 021aFearow
022 Fearow オニドリル Onidoriru Obyčajný Lietajúci 81 (P) 021bSpearow 021b
023 Ekans アーボ Ábo Jedovatý 2 (P) 023a 023aArbok
024 Arbok アーボック Ábokku Jedovatý 31 (P) 023bEkans 023b
025 Pikachu ピカチュウ Pikaču Elektrický 1 (P) 025bPichu 025bRaichu
026 Raichu ライチュウ Raiču Elektrický 14 (P) 025cPikachu 025c
027 Sandshrew サンド Sando Zemný 1 (P) 027a 027aSandslash
028 Sandslash サンドパン Sandopan Zemný 71 (P) 027bSandshrew 027b
029 Nidoran♀ ニドラン♀ Nidoran♀ Jedovatý 30 (P) 029a 029aNidorina
030 Nidorina ニドリーナ Nidorína Jedovatý 100 (P) 029bNidoran♀ 029bNidoqueen
031 Nidoqueen ニドクイン Nidokuin Jedovatý Zemný 1. film 029cNidorina 029c
032 Nidoran♂ ニドラン♂ Nidoran♂ Jedovatý 100 (P) 032a 032aNidorino
033 Nidorino ニドリーノ Nidoríno Jedovatý 1 (P) 032bNidoran♂ 032bNidoking
034 Nidoking ニドキング Nidokingu Jedovatý Zemný 63 (P) 032cNidorino 032c
035 Clefairy ピッピ Pippi Vílí 6 (P) 035bCleffa 035bClefable
036 Clefable ピクシー Pikuší Vílí 6 (P) 035cClefairy 035c
037 Vulpix ロコン Rokon Ohnivý 28 (P) 037a 037aNinetales
038 Ninetales キュウコン Kjúkon Ohnivý 40 (P) 037bVulpix 037b
039 Jigglypuff プリン Purin Obyčajný Vílí 45 (P) 039bIgglybuff 039bWigglytuff
040 Wigglytuff プクリン Pukurin Obyčajný Vílí 69 (P) 039cJigglypuff 039c
041 Zubat ズバット Zubatto Jedovatý Lietajúci 6 (P) 041a 041aGolbat
042 Golbat ゴルバット Gorubatto Jedovatý Lietajúci 32 (P) 041bZubat Crobat
043 Oddish ナゾノクサ Nazonokusa Rastlinný Jedovatý 10 (P) 043a 043aGloom
044 Gloom クサイハナ Kusaihana Rastlinný Jedovatý 26 (P) 043bOddish 043bVileplume / Bellossom
045 Vileplume ラフレシア Rafurešia Rastlinný Jedovatý 26 (P) 043cGloom 043c
046 Paras パラス Parasu Hmyzí Rastlinný 6 (P) 046a 046aParasect
047 Parasect パラセクト Parasekuto Hmyzí Rastlinný 44 (P) 046bParas 046b
048 Venonat コンパン Konpan Hmyzí Jedovatý 32 (P) 048a 048aVenomoth
049 Venomoth モルフォン Morufon Hmyzí Jedovatý 32 (P) 048bVenonat 048b
050 Diglett ディグダ Diguda Zemný 31 (P) 050a 050aDugtrio
051 Dugtrio ダグトリオ Dagutorio Zemný 31 (P) 050bDiglett 050b
052 Meowth ニャース Ňásu Obyčajný 052a 052aPersian
053 Persian ペルシアン Perušian Obyčajný 052bMeowth 052b
054 Psyduck コダック Kodakku Vodný 054a 054aGolduck
055 Golduck ゴルダック Gorudakku Vodný 054bPsyduck 054b
056 Mankey マンキー Mankí Bojový 056a 056aPrimeape
057 Primeape オコリザル Okorizaru Bojový 056bMankey 056b
058 Growlithe ガーディ Gádi Ohnivý 058a 058aArcanine
059 Arcanine ウインディ Uindi Ohnivý 058bGrowlithe 058b
060 Poliwag ニョロモ Ňoromo Vodný 060a 060aPoliwhirl / Politoed
061 Poliwhirl ニョロゾ Ňorozo Vodný 060bPoliwag 060bPoliwrath
062 Poliwrath ニョロボン Ňorobon Vodný Bojový 060cPoliwhirl 060c
063 Abra ケーシィ Kéší Psychický 063a 063aKadabra
064 Kadabra ユンゲラー Jungerá Psychický 063bAbra 063bAlakazam
065 Alakazam フーディン Fúdin Psychický 063cKadabra 063c
066 Machop ワンリキー Wanrikí Bojový 066a 066aMachoke
067 Machoke ゴーリキー Górikí Bojový 066bMachop 066bMachamp
068 Machamp カイリキー Kairikí Bojový 066cMachoke 066c
069 Bellsprout マダツボミ Madacubomi Rastlinný Jedovatý 069a 069aWeepinbell
070 Weepinbell ウツドン Ucudon Rastlinný Jedovatý 069bBellsprout 069bVictreebel
071 Victreebel ウツボット Ucubotto Rastlinný Jedovatý 069cWeepinbell 069c
072 Tentacool メノクラゲ Menokurage Vodný Jedovatý 072a 072aTentacruel
073 Tentacruel ドククラゲ Dokukurage Vodný Jedovatý 072bTentacool 072b
074 Geodude イシツブテ Išicubute Kamenný Zemný 074a 074aGraveler
075 Graveler ゴローン Gorón Kamenný Zemný 074bGeodude 074bGolem
076 Golem ゴローニャ Goróňa Kamenný Zemný 074cGraveler 074c
077 Ponyta ポニータ Poníta Ohnivý 077a 077bRapidash
078 Rapidash ギャロップ Gjaroppu Ohnivý 077bPonyta 077b
079 Slowpoke ヤドン Jadon Vodný Psychický 079a 079aSlowbro / Slowking
080 Slowbro ヤドラン Jadoran Vodný Psychický 079bSlowpoke 079b
081 Magnemite コイル Koiru Elektrický Oceľový 081a 081aMagneton
082 Magneton レアコイル Reakoiru Elektrický Oceľový 081bMagnemite 081bMagnezone
083 Farfetch'd カモネギ Kamonegi Obyčajný Lietajúci 083 083
084 Doduo ドードー Dódó Obyčajný Lietajúci 084a 084aDodrio
085 Dodrio ドードリオ Dódorio Obyčajný Lietajúci 084bDoduo 084b
086 Seel パウワウ Pauwau Vodný 086a 086aDewgong
087 Dewgong ジュゴン Džugon Vodný Ľadový 086bSeel 086b
088 Grimer ベトベター Betobetá Jedovatý 088a 088aMuk
089 Muk ベトベトン Betobeton Jedovatý 088bGrimer 088b
090 Shellder シェルダー Šerudá Vodný 090a 090aCloyster
091 Cloyster パルシェン Parušen Vodný Ľadový 090bShellder 090b
092 Gastly ゴース Gósu Duší Jedovatý 092a 092aHaunter
093 Haunter ゴースト Gósuto Duší Jedovatý 092bGastly 092bGengar
094 Gengar ゲンガー Gengá Duší Jedovatý 092cHaunter 092c
095 Onix イワーク Iwáku Kamenný Zemný 095a 095aSteelix
096 Drowzee スリープ Surípu Psychický 096a 096aHypno
097 Hypno スリーパー Surípá Psychický 096bDrowzee 096b
098 Krabby クラブ Kurabu Vodný 098a 098aKingler
099 Kingler キングラー Kingurá Vodný 098bKrabby 098b
100 Voltorb ビリリダマ Biriridama Elektrický 100a 100aElectrode
101 Electrode マルマイン Marumain Elektrický 100bVoltorb 100b
102 Exeggcute タマタマ Tamatama Rastlinný Psychický 102a 102aExeggutor
103 Exeggutor ナッシー Našší Rastlinný Psychický 102bExeggcute 102b
104 Cubone カラカラ Karakara Zemný 104a 104aMarowak
105 Marowak ガラガラ Garagara Zemný 104bCubone 104b
106 Hitmonlee サワムラー Sawamurá Bojový 106bTyrogue 106b
107 Hitmonchan エビワラー Ebiwará Bojový 106cTyrogue 106c
108 Lickitung ベロリンガ Beroringa Obyčajný 108a 108aLickilicky
109 Koffing ドガース Dogásu Jedovatý 109a 109aWeezing
110 Weezing マタドガス Matadogasu Jedovatý 109bKoffing 109b
111 Rhyhorn サイホーン Saihón Zemný Kamenný 111a 111aRhydon
112 Rhydon サイドン Saidon Zemný Kamenný 111bRhyhorn 111bRhyperior
113 Chansey ラッキー Rakkí Normal 113bHappiny 113bBlissey
114 Tangela モンジャラ Mondžara Rastlinný 114a 114aTangrowth
115 Kangaskhan ガルーラ Garúra Obyčajný 115 115
116 Horsea タッツー Taccú Vodný 116a 116aSeadra
117 Seadra シードラ Šídora Vodný 116bHorsea 116bKingdra
118 Goldeen トサキント Tosakinto Vodný 118a 118aSeaking
119 Seaking アズマオウ Azumaó Vodný 118bGoldeen 118b
120 Staryu ヒトデマン Hitodeman Vodný 120a 120aStarmie
121 Starmie スターミー Sutámí Vodný Psychický 120bStaryu 120b
122 Mr. Mime バリヤード Barijádo Psychický Vílí 122bMime Jr. 122b
123 Scyther ストライク Sutoraiku Hmyzí Lietajúci 123a 123aScizor
124 Jynx ルージュラ Rúdžura Ľadový Psychický 124bSmoochum 124b
125 Electabuzz エレブー Erebú Elektrický 125bElekid 125bElectivire
126 Magmar ブーバー Búbá Ohnivý 126bMagby 126bMagmortar
127 Pinsir カイロス Kairosu Hmyzí 127 127
128 Tauros ケンタロス Kentarosu Obyčajný 128 128
129 Magikarp コイキング Koikingu Vodný 129a 129aGyarados
130 Gyarados ギャラドス Gjaradosu Vodný Lietajúci 129bMagikarp 129b
131 Lapras ラプラス Rapurasu Vodný Ľadový 131 131
132 Ditto メタモン Metamon Obyčajný 132 132
133 Eevee イーブイ Íbui Obyčajný 133a 133aVaporeon / Jolteon / Flareon / Espeon / Umbreon / Leafeon / Glaceon / Sylveon
134 Vaporeon シャワーズ Šawázu Vodný 133bEevee 133b
135 Jolteon サンダース Sandásu Elektrický 133cEevee 133c
136 Flareon ブースター Búsutá Ohnivý 133dEevee 133d
137 Porygon ポリゴン Porigon Obyčajný 137a 137aPorygon2
138 Omanyte オムナイト Omunaito Kamenný Vodný 138a 138aOmastar
139 Omastar オムスター Omusutá Kamenný Vodný 138bOmanyte 138b
140 Kabuto カブト Kabuto Kamenný Vodný 140a 140aKabutops
141 Kabutops カブトプス Kabutopusu Kamenný Vodný 140bKabuto 140b
142 Aerodactyl プテラ Putera Kamenný Vodný 142 142
143 Snorlax カビゴン Kabigon Obyčajný 143bMunchlax 143b
144 Articuno フリーザー Furízá Ľadový Lietajúci 144 144
145 Zapdos サンダー Sandá Elektrický Lietajúci 145 145
146 Moltres ファイヤー Faijá Ohnivý Lietajúci 146 146
147 Dratini ミニリュウ Minirjú Dračí 147a 147aDragonair
148 Dragonair ハクリュー Hakurjú Dračí 147bDratini 147bDragonite
149 Dragonite カイリュー Kairjú Dračí Lietajúci 147cDragonair 147c
150 Mewtwo ミュウツー Mjúcú Psychický --– 150 150
151 Mew ミュウ Mjú Psychický 151 151

Vysvetlivky pre stĺpec Úvodná epizóda:

  • P – Pokémon
  • PA – Pokémon Advanced
  • PDP – Pokémon Diamond & Pearl

2. generácia[upraviť | upraviť zdroj]

Druhá generácia sú pokémoni 152 – 251, teda od Chikority po Celebiho. Táto generácia pokémonov sa objavila po prvýkrát v hrách Pokémon Gold a Silver z roku 1999.

Poradové
číslo
Anglické meno Japonské meno Prepis jap. mena Dominantný typ Vedľajší typ Úvodná
epizóda
Vývoj z Vývoj na
152 Chikorita チコリータ Čikoríta Rastlinný Bayleef
153 Bayleef ベイリーフ Beirífu Rastlinný Chikorita Meganium
154 Meganium メガニウム Meganiumu Rastlinný Bayleef
155 Cyndaquil ヒノアラシ Hinoaraši Ohnivý Quilava
156 Quilava マグマラシ Magumaraši Ohnivý Cyndaquil Typhlosion
157 Typhlosion バクフーン Bakufún Ohnivý Quilava
158 Totodile ワニノコ Waninoko Vodný Croconaw
159 Croconaw アリゲイツ Arigeicu Vodný Totodile Feraligatr
160 Feraligatr オーダイル Ódairu Vodný Croconaw
161 Sentret オタチ Otači Obyčajný Furret
162 Furret オオタチ Ótači Obyčajný Sentret
163 Hoothoot ホーホー Hóhó Obyčajný Lietajúci Noctowl
164 Noctowl ヨルノズク Jorunozuku Obyčajný Lietajúci Hoothoot
165 Ledyba レディバ Rediba Hmyzí Lietajúci Ledian
166 Ledian レディアン Redian Hmyzí Lietajúci Ledyba
167 Spinarak イトマル Itomaru Hmyzí Jedovatý Ariados
168 Ariados アリアドス Ariadosu Hmyzí Jedovatý Spinarak
169 Crobat クロバット Kurobatto Jedovatý Lietajúci Golbat
170 Chinchou チョンチー Čončí Vodný Elektrický Lanturn
171 Lanturn ランターン Rantán Vodný Elektrický Chinchou
172 Pichu ピチュー Pičú Elektrický Pikachu
173 Cleffa ピィ Vílí Clefairy
174 Igglybuff ププリン Pupurin Obyčajný Vílí Jigglypuff
175 Togepi トゲピー Togepí Vílí Togetic
176 Togetic トゲチック Togečikku Vílí Lietajúci Togepi Togekiss
177 Natu ネイティ Neiti Psychický Lietajúci Xatu
178 Xatu ネイティオ Neitio Psychický Lietajúci Natu
179 Mareep メリープ Merípu Elektrický Flaaffy
180 Flaaffy モココ Mokoko Elektrický Mareep Ampharos
181 Ampharos デンリュウ Denrjú Elektrický Flaaffy
182 Bellossom キレイハナ Kireihana Rastlinný Gloom
183 Marill マリル Mariru Vodný Vílí Azurill Azumarill
184 Azumarill マリルリ Mariruri Vodný Vílí Marill
185 Sudowoodo ウソッキー Usokkí Kamenný Bonsly
186 Politoed ニョロトノ Ňorotono Vodný Poliwhirl
187 Hoppip ハネッコ Hanekko Rastlinný Lietajúci Skiploom
188 Skiploom ポポッコ Popokko Rastlinný Lietajúci Hoppip Jumpluff
189 Jumpluff ワタッコ Watakko Rastlinný Lietajúci Skiploom
190 Aipom エイパム Eipamu Obyčajný Ambipom
191 Sunkern ヒマナッツ Himanatcu Rastlinný Sunflora
192 Sunflora キマワリ Kimawari Rastlinný Sunkern
193 Yanma ヤンヤンマ Janjanma Hmyzí Lietajúci Yanmega
194 Wooper ウパー Upá Vodný Zemný Quagsire
195 Quagsire ヌオー Nuó Vodný Zemný Wooper
196 Espeon エーフィ Éfi Psychický Eevee
197 Umbreon ブラッキー Burakkí Temný Eevee
198 Murkrow ヤミカラス Jamikarasu Temný Lietajúci Honchkrow
199 Slowking ヤドキング Jadokingu Vodný Psychický Slowpoke
200 Misdreavus ムウマ Múma Duší Mismagius
201 Unown アンノーン Annón Psychický
202 Wobbuffet ソーナンス Sónansu Psychický Wynaut
203 Girafarig キリンリキ Kirinriki Obyčajný Psychický
204 Pineco クヌギダマ Kunugidama Hmyzí Forretress
205 Forretress フォレトス Foretosu Hmyzí Oceľový Pineco
206 Dunsparce ノコッチ Nokotči Obyčajný
207 Gligar グライガー Guraigá Zemný Lietajúci Gliscor
208 Steelix ハガネール Haganéru Oceľový Zemný Onix
209 Snubbull ブルー Burú Vílí Granbull
210 Granbull グランブル Guranburu Vílí Snubbull
211 Qwilfish ハリーセン Harísen Vodný Jedovatý
212 Scizor ハッサム Hassamu Hmyzí Oceľový Scizor
213 Shuckle ツボツボ Cubocubo Hmyzí Kamenný
214 Heracross ヘラクロス Herakurosu Hmyzí Bojový
215 Sneasel ニューラ Ňúra Temný Ľadový Weavile
216 Teddiursa ヒメグマ Himeguma Obyčajný Ursaring
217 Ursaring リングマ Ringuma Obyčajný Teddiursa
218 Slugma マグマッグ Magumaggu Ohnivý Magcargo
219 Magcargo マグカルゴ Magukarugo Ohnivý Kamenný Slugma
220 Swinub ウリムー Urimú Ľadový Zemný Piloswine
221 Piloswine イノムー Inomú Ľadový Zemný Swinub Mamoswine
222 Corsola サニーゴ Sanígo Vodný Kamenný
223 Remoraid テッポウオ Teppó'o Vodný Octillery
224 Octillery オクタン Okutan Vodný Remoraid
225 Delibird デリバード Deribádo Ľadový Lietajúci
226 Mantine マンタイン Mantain Vodný Lietajúci Mantyke
227 Skarmory エアームド Eámudo Oceľový Lietajúci
228 Houndour デルビル Derubiru Temný Ohnivý Houndoom
229 Houndoom ヘルガー Herugá Temný Ohnivý Houndour
230 Kingdra キングドラ Kingudora Vodný Dračí Seadra
231 Phanpy ゴマゾウ Gomazó Zemný Donphan
232 Donphan ドンファン Donfan Zemný Phanpy
233 Porygon2 ポリゴン2 Porigon Cú Obyčajný Porygon Porygon-Z
234 Stantler オドシシ Odošiši Obyčajný
235 Smeargle ドーブル Dóburu Obyčajný
236 Tyrogue バルキー Barukí Bojový Hitmonlee / Hitmonchan / Hitmontop
237 Hitmontop カポエラー Kapoerá Bojový Tyrogue
238 Smoochum ムチュール Mučúru Ľadový Psychický Jynx
239 Elekid エレキッド Erekiddo Elektrický Electabuzz
240 Magby ブビィ Bubí Ohnivý Magmar
241 Miltank ミルタンク Mirutanku Obyčajný
242 Blissey ハピナス Hapinasu Obyčajný Chansey
243 Raikou ライコウ Raikó Elektrický
244 Entei エンテイ Entei Ohnivý
245 Suicune スイクン Suikun Vodný
246 Larvitar ヨーギラス Jógirasu Kamenný Zemný Pupitar
247 Pupitar サナギラス Sanagirasu Kamenný Zemný Larvitar Tyranitar
248 Tyranitar バンギラス Bangirasu Kamenný Temný Pupitar
249 Lugia ルギア Rugia Psychický Lietajúci
250 Ho-Oh ホウオウ Hó'ó Ohnivý Lietajúci
251 Celebi セレビィ Serebí Psychický Rastlinný

3. generácia[upraviť | upraviť zdroj]

Tretia generácia sú pokémoni 252 – 386, teda od Treecka po Deoxysa. Táto generácia pokémonov sa objavila po prvýkrát v hrách Pokémon Ruby a Sapphire z roku 2002.

4. generácia[upraviť | upraviť zdroj]

Štvrtá generácia sú pokémoni 387 – 493, teda od Turtwiga po Arceusa. Táto generácia pokémonov sa objavila po prvýkrát v hrách Pokémon Diamond a Pearl z roku 2006.