Chris Pitman: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
TeslaBot (diskusia | príspevky)
d dnv/dúv
Bez shrnutí editace
Riadok 9: Riadok 9:
}}
}}


'''Chris Pitman''' (* [[25. február]] [[1976]], [[Independence]], [[Missouri (štát)|Missouri]], [[Spojené štáty|USA]]) je [[Spojené štáty|americký]] [[hudobník]], multi-inštrumentalista a [[textár]]. V súčasnej dobe je klávesista a zvukový dizajnér [[hard rock]]ovej skupiny [[Guns N’ Roses]], v ktorej pracuje od roku [[1998]]. Bol zakladajúcim členom kapiel [[Replicants]], [[ZAUM]] a [[Lusk]].
'''Chris Pitman''' (* [[16 november ]] [[1961]], [[Independence]], [[Missouri (štát)|Missouri]], [[Spojené štáty|USA]]) je [[Spojené štáty|americký]] [[hudobník]], multi-inštrumentalista a [[textár]]. V súčasnej dobe je klávesista a zvukový dizajnér [[hard rock]]ovej skupiny [[Guns N’ Roses]], v ktorej pracuje od roku [[1998]]. Bol zakladajúcim členom kapiel [[Replicants]], [[ZAUM]] a [[Lusk]].


== Život ==
== Život ==

Verzia z 19:03, 7. júl 2012

Chris Pitman
americký hudobník, multi-inštrumentalista a textár
Chris Pitman
Narodenie25. február 1976 (48 rokov)
Independence, Missouri, USA
Odkazy
CommonsSpolupracuj na Commons Chris Pitman

Chris Pitman (* 16 november 1961, Independence, Missouri, USA) je americký hudobník, multi-inštrumentalista a textár. V súčasnej dobe je klávesista a zvukový dizajnér hard rockovej skupiny Guns N’ Roses, v ktorej pracuje od roku 1998. Bol zakladajúcim členom kapiel Replicants, ZAUM a Lusk.

Život

Chris Pitman píše a nahráva piesne súkromne s Axlom Rosom, spolupracovali na mnohých piesňach Guns N’ Roses na pripravovanom albume Chinese Democracy. Na albume vystupuje ako multi-inštrumentalista, hrá na klávesoch, gitare, basgitare, spieva a programuje. Nebol vyhlásený za oficiálneho člena skupiny, avšak robí inštrumentáciu, syntenzátory a zvukové efekty na živých vystúpeniach.

Jeden príklad Pitmanovho prídavku ku hudbe Guns N’ Roses obsahuje pieseň Madagascar. Zatiaľ čo za éry Slasha hudba GnR obsahovala gitarové sólo počas inštrumentálnej prestávky, Chris Pitman pridal hovorené slovo obsahujúce známe citáty o tolerancii a porozumení.

Mimo Guns N’ Roses bol Pitman spoluzakladateľ Los Angeleského umeleckého zoskupenia Priory of the North, ktoré sa zameriava na verejné umenie a jeho montáže si objednali v rôznych miestach po celom svete vrátane Rio de Janeiro, Veľká Británia a USA.

Presné vyhláskovanie jeho priezviska je témou debaty medzi jeho fanúšikmi. Rozdielne vyhláskovanie jeho mena sa objavilo v tlači a na tovare GnR, kde ho nazvali Pittman. Avšak zdroje blízke Pitmanovi vo všeobecnosti používajú Pitman. Priezvisko Pitman má svoje korene v starej angličtine. Je dovodené od slov pytt (baňa) a Mann (muž).

Spolupráce